İtalya hükümeti burs duyurusu

İlan Giriş : 20 Nisan 2007 11:57, Son Güncelleme : 29 Mart 2018 02:14
İtalya hükümeti burs duyurusu
ÜLKE ADI VERİLEN BURSUN TÜRÜ SON BAŞVURU MÜLÂKAT TARİHİ
İTALYA İtalyan Dili ve Kültürü Bursları(1,2 ve 3?er aylıktır) 25 Nisan 2007 27 ve 30 Nisan 2007

 

İTALYA HÜKÜMETİ BURSLARI

İTALYA HÜKÜMETİ İLE HÜKÜMETİMİZ ARASINDA YAPILAN İKİLİ ANLAŞMA ÇERÇEVESİNDE HÜKÜMETİMİZ EMRİNE 150 AYLIK BURS VERİLMEKTEDİR.

NOT: AŞAĞIDAKİ AÇIKLAMALARI LÜTFEN DİKKATLİ OKUYUNUZ

İtalyanca öğretmenleri ile İtalyan dili 3./4.sınıf öğrencileri,

İtalyanca bildiğini belgelendiren adaylar başvurabileceklerdir.

* Yüksek Lisans Bursları (12 aya kadar)

Tıpta uzmanlık hariç her bölümden aday başvurabilir.

*Araştırma Bursları

Yükseklisans programlarına devam eden adaylar başvuruda bulunabileceklerdir.

National Centre of Research (CNR) High Health Institution (Istituto Superiore di Sanita) ve diğer eşdeğer Ulusal Araştırma Merkezlerinde yapılacak araştırmalar için kayıt veya katılım şartı aranmamaktadır.

* Güzel Sanatlar Akademisi, Konservatuar, Ulusal Sinema Okulu, Restorasyon Enstitüsü

gibi bölümleri ile ilgili burslar

Belirtilen burslara üniversitelerin ilgili bölümlerinden mezun olan adaylar katılabilir.

* Başvuracak adayların dikkatine italya hükümeti burslarına müracaatın yoğun olması halinde sınavımız iki gün (27-30 nisan) yapılacaktır. Bu gelişmeler meb.gov.tr adresimizde adaylara ivedilikle bildirilecektir

*** 3797 sayılı Milli Eğitim Bakanlığı Teşkilat ve Görevleri Hakkındaki Kanun gereğince; Bakanlığımız Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü çalışma konuları kapsamında sadece ikili anlaşmalar çerçevesinde Yabancı Hükümetlerce Hükümetimiz emrine verilen burslarla ilgili olarak dil, araştırma, yüksek lisans ve doktora burs sınavları yapılmaktadır. Bu çerçevede: İtalyan Hükümeti Burslarına Bakanlığımız Dış İlişkiler Genel Müdürlüğünce sadece yukarıda belirtilen kategorilerde adaylar seçilecek ve burslarının süresi ikili anlaşma gereği toplam 150 (yüz elli) ay olarak hesaplanacaktır. Adaylar 2007?2008 döneminde İtalyan hükümeti burslarından faydalanma hakkına sahip olmaları halinde daha fazla öğrencinin burs imkânından faydalanabilmeleri için sadece kendilerine tanınan süre içerisinde çalışmalarını tamamlayacaklar, burs süresini uzatma talebinde bulunamayacaklardır.

Geçtiğimiz yıllarda; söz konusu burslar kapsamında İtalya?dan burs alma hakkı kazanan ve halen öğrenimine devam eden öğrencilerin ise burs süresi uzatma talepleri 2007?2008 yılı için yeterli sayıda aday belirlenememesi halinde dikkate alınacaktır.

Adayların başvurularında bu hususlara dikkat etmeleri gerekmektedir.

ÖZEL ŞARTLAR:

(Burs başvurularına ilişkin Genel Şartları lütfen dikkatli okuyunuz.)

ÖZEL ŞARTLAR VE GENEL BİLGİLER:

Yüksek lisans ve araştırma bursu için adayların 35 yaşını aşmamış olması gerekir.

Yüksek lisans ve araştırma bursu için adayların İtalyan yasası uyarınca İtalyan lisans diplomasına eşdeğer diplomaya sahip olması gerekmektedir.

İtalyan dili burslarında İtalyanca öğretmenleri için yaş sınırı yoktur.

İtalyan dili ve kültürü burslarına üniversitelerin İtalyan Dili Edebiyatı bölümlerinde öğrenimine devam eden 3 /4. sınıf öğrencileri ile İtalyanca öğretmenleri başvurabilir.

Yüksek Lisans burslarına Tıpta uzmanlık hariç tüm branşlardan katılım olabilir.

6) İtalyanca dil bursu için müracaat eden adaylar temel seviyede, diğer burslara müracaat eden adayların çok iyi derecede İtalyanca bilmeleri veya Ankara, İstanbul İtalyan Kültür Merkezi ile diğer özel kurslardan, üniversitelerin İtalyan Dili ve Edebiyatı bölümlerinden İtalyanca öğrendiklerine dair belge sunmaları gerekmektedir.

7) Burslar her adayın İtalyan Dışişleri Bakanlığının resmi kayıt belgesini almasından sonra 3 ayda bir ödenir. (1 veya 2 aylık burslar hariç). Dolayısıyla, bursiyerler ilk 2 aylık süreyi kendi maddi imkânlarıyla geçirmek zorundadırlar. Burslara uçak bileti veya konaklama dahil değildir.

8) Araştırma bursları (Yüksek Lisans programlarına kayıt ve katılım şartıyla) (adayların kabul belgesi almış olması şartı aranacaktır.*** h maddesini okuyunuz!!!) National Centre of Research (CNR), High Health Institution (Istituto Superiore di Sanita) ve diğer eşdeğer Ulusal Araştırma Merkezlerinde yapılacak araştırmalar için kayıt veya katılım şartı aranmamaktadır.

9) Ulusal Sinema Okulu için yaş sınırı 27?dir.

10) Güzel Sanatlar Akademisi, Konservatuar, Ulusal Sinema Okulu, Restorasyon Enstitüsü kurslarına bölüm mezunu adaylar katılabilir. Adaylar lisans diplomalarının bir örneği ile en az iyi derecede İtalyanca bildiklerine dair belgelerinin birer örneklerini dosyalarına koyacaklardır.

EKLER

Başvuru formu (Türkçe)

Yabancı Dil Başvuru Formu

MÜLÂKAT GÜNÜ ELDEN TESLİM EDİLECEK BELGELER

Başvuru Formu (Türkçe) (Fotoğraf yapıştırılmış, dilekçe kısmı doldurulmuş ve imzalı) ve internet üzerinden son başvuru tarihinden önce gönderilen başvurunun (gönderilmiş ögeler bölümünün tarih ve saati belirtilen) bilgisayar çıktısı,

b) Başvuru Formu ile sağlık kuruluşlarından alınan Sağlık Raporu .*** Kazanan adaylar İTALYA Büyükelçiliği isterse ayrıntılı rapor alacaklardır.

c) ARAŞTIRMA VE YÜKSEK LİSANS adayları için Lisans Diplomalarının onaylı örneği,

Dil Bursaları için 3/ 4.SINIF ÖĞRENCİLERİ öğrencilik belgesi,

**İTALYANCA ÖĞRETMENLERİ DİL BURSLARI İÇİN LİSANS DİPLOMALARININ ONAYLI ÖRNEĞİ ile (SADECE DEVLET MEMURU OLAN İTALYANCA ÖĞRETMENLERİNİN GENEL ŞARTLAR 6 VE 7. MADDELERDE BELİRTİLEN EN AZ C SEVİYESİNDE KPDS BELGESİNİN BİR ÖRNEĞİNİ DOSYALARINDA GETİRMEK ZORUNDADIRLAR )

**Güzel Sanatlar Akademisi, Konservatuar, Ulusal Sinema Okulu, Restorasyon Enstitüsü kurslarına ülkemizin akademi ve konservatuarlarından mezun adaylarının lisans diplomalarının bir örneği ,

d) YÜKSEK LİSANS ve ARAŞTIRMA için ADAYLAR en son eğitimleri ile ilgili Not döküm belgesi (Transkript). Dil Burslarına katılacak 3 / 4.sınıf öğrencileri not döküm belgelerini,

e) Adaylarla ilgili 2 adet tavsiye mektubu (Öğretim görevlileri veya çalışıyorsa amirlerinden; aslı ve imzalı olacak),

f) YÜKSEK LİSANS VE ARAŞTIRMA BURSLARINA KATILACAK ADAYLARIN Ayrıntılı çalışma plânı (İTALYA ?DA) yapılması öngörülen çalışma planı ( AMAÇ VE HEDEFLERİNİ AÇIKLAYICI EN FAZLA 2VEYA 3 SAYFALIK ÇALIŞMA PLANI ). Diğer kategorilere başvuracak adaylardan istenmiyor.

g) Özgeçmiş (CV),

***h) YÜKSEK LİSANS VE ARAŞTIRMA PROGRAMI İÇİN Varsa çalışma programınızla ilgili İTALYAN ÜNİVERSİTELERİNDEN ALINAN Kabul mektubu (Acceptance). *Sürenin az olması sebebiyle adaylar bu konuda İTALYA?da temas ettikleri üniversiteler ile ilgili açıklamaları komisyona arz edecekler ve yazıştıklarına dair belgenin bir örneğini komisyona sunacaklardır. Kabul mektubu kesin şart olmamakla birlikte var olan veya yazışan adaylar için bu durumları göz önüne alınacaktır.

i) ARAŞTIRMA VE YÜKSEK LİSANS BURSLARI için ADAYLARIN ?ÇOK İYİ DERECEDE? İTALYAN DİL BİLGİSİNE SAHİP OLMALARI VE BUNU BELGELENDİRMELERİ GEREKMEKTEDİR. Dil Bursu için İTALYAN Dili ve Edebiyatı öğrencileri VE ÖĞRETMENLERİ için BU MADDE geçerli değildir. Sadece devlet memuru olan İtalyanca öğretmenleri an az C seviyesinde KPDS belgelerinin bir örneğini dosyalarında bulundurmak zorundadırlar. Güzel Sanatlar Akademisi, Konservatuar, Ulusal Sinema Okulu, Restorasyon Enstitüsü kurslarına katılacak adaylar en az iyi derecede ?İtalyanca Dil Belgelerinin? birer örneklerini dosyalarında bulundurmaları gerekir.

j) Fotoğraf (3 adet)

* (a) bendinde belirtilen ?Başvuru Formu (Türkçe)?nun bir (1) örneği [email protected] adresine son başvuru tarihi dolmadan önce gönderilecektir. Diğer örneği (b,c,d,e,f,g,h,i,j) bentlerinde belirtilen belgelerle birlikte başvuru formunun da gönderildiğine dair internet çıktısı mülâkat saatinde komisyona elden teslim edilecektir.

* (b,c,d,e,f,g,h,i,j) bentlerinde belirtilen belgeler 3?er nüsha düzenli olarak naylon telli dosyalar halinde hazırlanacak (fotokopi ile çoğaltılabilir) , arka sayfasına kurşun kalemle türü ve kime ait olduğu belirtilecektir.* Adaylar e-posta yoluyla müracaat ettikten sonra Bakanlığımızdan başka bir çağrı beklemeden, açıklanan mülâkat tarihinde, saat 09.00?da, M.E.B. Merkez Bina Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü 6.Kat C-Blok Bakanlıklar/Ankara adresinde hazır bulunacaklardır. Yol ve diğer masraflar adaylara aittir.