Giresun Üniv. Fen ve Sos. Bil. Ens. Y. Lisans ve Doktora Program İlanı

İlan Giriş : 12 Ocak 2016 14:51, Son Güncelleme : 29 Mart 2018 02:14
Giresun Üniv. Fen ve Sos. Bil. Ens. Y. Lisans ve Doktora Program İlanı

TÜRKİYE CUMHURİYETİ GİRESUN ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ 2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM BAHAR YARIYILI LİSANSÜSTÜ KONTENJANLAR VE KOŞULLARI

Giresun Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü'nün aşağıda adları belirtilen Anabilim Dallarına 2015-2016 Eğitim-Öğretim Bahar Yarıyılı'nda lisansüstü öğrenci alacaktır.

Başvuru şartları ve kontenjanlar için TIKLAYINIZ

T.C.

GİRESUN ÜNİVERSİTESİ

SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ

2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI

Lisansüstü Programlara Başvuru Koşulları ve Kontenjanları

TEZLİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMLARI BAŞVURU VE KABUL KOŞULLARI

2015-2016 Eğitim-Öğretim Yılı Bahar Yarıyılında Enstitümüz Tezli Yüksek Lisans programlarına alınacak öğrenci sayıları ve başvuru koşulları aşağıda belirtilen şekildedir:

a) Genel olarak adaylarda 01.07.1996 tarihinde yayınlanan YÖK Lisansüstü Eğitim ve Öğretim Yönetmeliği ile 1 Ekim 2013 tarihinde Resmi Gazete'de yayınlanan ve Enstitümüz web sayfasında ilan edilen Giresun Üniversitesi Lisansüstü Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliği'nin 8, 9 ve 10. maddelerindeki koşullar aranacaktır.

b) Sözlü Sınavda / Mülakatta başarılı olan ve alan dışından kabul edilen öğrencilere (alan dışı öğrenci kabul eden programlar için) Giresun Üniversitesi Lisansüstü Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliği'nin 7. maddesi gereği Bilimsel Hazırlık Programı uygulanacaktır.

c) Başvuru için GiresunÜniversitesi Lisansüstü Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliği'nin 8. maddesine göre ALES'ten en az 55 standart (Anabilim dallarının belirledikleri ALES puan türüne göre) puan veya geçerliliği kabul edilen sınavlardan eşdeğer puan almış olmak gereklidir.

ç) Genel Başarı Notu; ALES'ten alınan ve başvurulan anabilim dalı ile ilgili olan standart puanın % 50'si, lisans mezuniyet ağırlıklı not ortalamasının % 20'si, varsa yabancı dil puanının % 10'u ve her bir anabilim dalı için Enstitü Yönetim Kurulunca kurulan jüri tarafından yapılan mülakat sonucu alınan puanın % 20'si toplanarak hesaplanır. Bir adayın başarılı sayılabilmesi için genel başarı notunun en az 60 olması gerekir. En yüksek puandan en küçük puana doğru sıralama yapılarak ilan edilen kontenjan kadar öğrenci alınır. Kabul edilen öğrenci sayısı kadar yedek liste yapılır. Asıl listeden kayıt yaptırmayan adaylar için sırasıyla yedek listeden öğrenci çağrılır.

d) Yatay geçiş yoluyla öğrenci kabulüyle ilgili olarak Giresun Üniversitesi Lisansüstü Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliğinin 13. maddesinde yer alan:

(1) Hangi lisansüstü programlara yatay geçiş yapılabileceği, yatay geçiş kontenjanları ve yatay geçiş için başvuru koşulları, ilgili anabilim/anasanat dalının teklifi ve enstitü yönetim kurulu onayı ile belirlenir. Yatay geçiş için yapılan başvurular, ilgili anabilim/anasanat dalı başkanlığının olumlu görüşü alınarak Enstitü Yönetim Kurulunca kabul edilir.

(2) Başka bir yükseköğretim kurumunun lisansüstü programında en az bir yarıyılı başarıyla tamamlamış olan öğrenci Enstitü Yönetim Kurulu tarafından belirlenmiş kontenjana göre lisansüstü programlarına yatay geçiş yoluyla kabul edilebilir. Yatay geçiş başvurusu için öğrencinin;

(a) Üniversitenin lisansüstü öğretime kabul için öngördüğü koşullara sahip olması,

(b) Yüksek lisans programları için kayıtlı olduğu programda tez aşamasına geçmemiş olması, doktora programları için yeterlik sınavına girmemiş olması,

c) Okuduğu programda öngörülen toplam kredinin en az %50'sine karşılık gelen dersten başarılı olması, koşullarının sağlanması gerekmektedir

e) Resim ve Baskı Sanatları Anasanat Dalı ile Sanat ve Tasarım Anasanat Dalı Tezli Yüksek Lisans programlarına alınacak öğrenciler için kabul koşulları:

1- Genel olarak adaylarda 01.07.1996 tarihinde yayınlanan YÖK Lisansüstü Eğitim ve Öğretim Yönetmeliği ile 1 Ekim 2013 tarihinde Resmi Gazete'de yayınlanan ve Enstitümüz web sayfasında ilan edilen Giresun Üniversitesi Lisansüstü Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliği'nin 8, 9 ve 10. maddelerindeki koşullar aranacaktır.

2- İlgili anasanat dalları yüksek lisans programlarına başvurularda yabancı dil ve ALES şartı aranmayacaktır.

3- Sanat ve Tasarım Anasanat Dalı Tezli Yüksek Lisans Programı için sözlü sınavda/mülakatta başarılı olan ve alan dışından kabul edilen öğrencilere, Giresun Üniversitesi Lisansüstü Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliği'nin 7. maddesi gereği Bilimsel Hazırlık Programı uygulanacaktır.

4- Genel Başarı Notu; Değerlendirmede % 50 Mülakat, % 30 Sunum Dosyası ve % 20 Lisans Not Ortalaması sonucunda toplam 100 puan üzerinden değerlendirilir. Bir adayın başarılı sayılabilmesi için genel başarı notunun en az 60 olması gerekir. En yüksek puandan en küçük puana doğru sıralama yapılarak ilan edilen kontenjan kadar öğrenci alınır. Kabul edilen öğrenci sayısı kadar yedek liste yapılır. Asıl listeden kayıt yaptırmayan adaylar için sırasıyla yedek listeden öğrenci çağrılır.

f) Anabilim ve Anasanat Dalları ile ilgili belirlenen ve aşağıdaki tabloda gösterilen özel koşulların da ayrıca taşınması gerekmektedir.

Tezli Yüksek Lisans Programları Kontenjan, Puan ve Alan Şartları

Anabilim Dalı / Programı

Kontenjan

ALES

Puan Türü

Lisans Mezuniyeti

Alan Şartı

Türk Dili ve Edebiyatı Anabilim Dalı

18

Sözel

Üniversitelerin Lisans düzeyinde eğitim veren Türk Dili ve Edebiyatı, Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenliği, Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları veya Türkçe Öğretmenliği bölümlerinden birinden mezun olmak.

İşletme Anabilim Dalı

20

Eşit Ağırlık

İİBF- İşletme Fakültesi- İktisat Fakültesi veya SBF'lerin İktisat veya İşletme Bölümlerinin birinden veyahut diğer fakültelerin veya lisans eğitimi veren yüksekokulların İşletme Eğitimi, Muhasebe Eğitimi, Turizm İşletmeciliği veya Turizm ve Otel İşletmeciliği bölümlerinden birinden mezun olmak.

Resim ve Baskı Sanatları Anasanat Dalı

20

Yok

Üniversitelerin lisans düzeyinde eğitim veren Güzel Sanatlar Fakülteleri Bölümleri ile Eğitim Fakültelerinin Resim-İş Eğitimi bölümlerinden mezun olmak.

Sanat ve Tasarım Anasanat Dalı

20

Yok

Anabilim Dalı ile ilgili alan şartı aranmayacaktır.

Radyo Televizyon ve Sinema Anabilim Dalı

10

Sözel

İletişim Fakültesi ve İletişim Bilimleri Fakültesi mezunu veya Güzel Sanatlar Fakültesi Sinema-Televizyon Bölümü mezunu olmak.

Yatay Geçiş Yoluyla Öğrenci Kabulüne İlişkin Kontenjan, Puan ve Alan Şartları

Anabilim Dalı / Programı

Kontenjan

Aranan Şartlar

İşletme Anabilim Dalı Tezli Yüksek Lisans Programı

2

-Sosyal Bilimler Enstitülerinde yer alan İktisat veya İşletme A.B.D. bünyesinde (İşletme Yönetimi, Finansman, Muhasebe, Muhasebe ve Finansman, Pazarlama, Üretim, Üretim Yönetimi ve Pazarlama, Sayısal Yöntemler, Yönetim ve Organizasyon gibi alanlar bu kapsamda değerlendirilecektir.) yüksek lisans yapıyor olmak.

- Giresun Üniversitesi Lisansüstü Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliğinin 13. maddesinde yer alan şartları taşımak.

İlan, Başvuru, Sınav ve Kesin Kayıt Takvimi

İlan Tarihi: 11 Ocak 2016

Başvuru Tarihi: 14-22 Ocak 2016

Başvuru Yeri: Giresun Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Güre Mah. Güre Yerleşkesi Fen-Edebiyat Fakültesi 1.Kat- GİRESUN

Mülakat Tarih ve Saati: 26 Ocak 2016

Mülakat Yerleri ve İletişim Bilgileri

Ana Bilim Dalı

Adresi

Telefon

Türk Dili ve Edebiyatı Anabilim Dalı Başkanlığı

Fen-Edebiyat Fakültesi

Güre Yerleşkesi - Giresun

0 454 310 17 36

Radyo Televizyon ve Sinema Anabilim Dalı Başkanlığı

Tirebolu İletişim Fakültesi

Tirebolu / Giresun

İşletme Anabilim Dalı

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi

Güre Yerleşkesi - Giresun

Resim Baskı Sanatları Anasanat Dalı

Görele Güzel Sanatlar Fakültesi

Görele/Giresun

Sanat ve Tasarım Anasanat Dalı

Sonuçların İlanı

Sonuçlar 29 Ocak 2016 tarihinde enstitümüz panolarından ve enstitümüz web sayfasından ilan edilecektir. Adaylara ayrıca tebligat yapılmayacaktır.

Kesin Kayıt

01-03 Şubat 2016(Belgelerin asılları ve onaylı suretleri ile birlikte şahsen yapılacaktır.)

NOT:Kesin kayıt işlemini gerçekleştiren öğrencilerin ders kayıtlanma/kayıt yenileme haftasında ders kayıtlanmalarını yaptırmaları gerekmektedir.

Başvuru İçin Gerekli Belgeler

1) Lisansüstü Programlara Başvuru Formu (Ek-1)

2) Sosyal Bilimler Enstitüsü Mülakat Sınavı Giriş Formu (Ek-2)

3) Kısa öz geçmiş

4) Lisans diplomasının veya geçici mezuniyet belgesinin aslı ya da onaylı sureti

5) Lisans mezuniyet transkripti aslı veya onaylı sureti (Adayların mezun oldukları üniversiteden mezuniyet not ortalamasının not dönüşümü YÖK'ün 100 'lük sistemdeki not dönüşüm tablosuna göre yapılacaktır.)

6) Nüfus cüzdanı (aslını göstermek koşuluyla) fotokopisi

7) 2 adet vesikalık fotoğraf (Son 6 ay içinde çekilmiş olmalı)

8) ALES Sonuç Belgesi

9) Yabancı Dil Sınav Sonuç Belgesi (Varsa)

10) YÖK'ün 100 'lük sistemdeki not dönüşüm tablosu

Kesin Kayıt İçin Gerekli Belgeler

1) 6 adet vesikalık fotoğraf (Son 6 ay içinde çekilmiş olmalı)

2) Erkek öğrenciler için Askerlik Durum Belgesinin aslı veya onaylı sureti (Askerlik Şubesi Başkanlığından kesin kayıt tarihinden en geç 1 ay önce alınmış belge).

NOT:

1) Bir aday bir başvuru döneminde sadece bir lisansüstü programa başvurabilir.

2) Giresun Üniversitesi Lisansüstü Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliği'nin 15. maddesine göre:

a)Kesin kayıt yaptırmaya hak kazanan adayların kayıtları, ilan edilen tarihlerde, adaylar tarafından şahsen yaptırılır. Ancak, haklı ve geçerli mazeretleri sebebiyle şahsen başvuramayan adaylar, noter onaylı olmak kaydı ile belirledikleri vekilleri aracılığı ile kayıt süresi içerisinde kayıt yaptırabilirler. Belirlenen kayıt tarihlerinde kayıt yaptırmayan adaylar kayıt hakkından vazgeçmiş sayılırlar. Bu adayların yerine yedek listedeki sıralamaya göre yerleştirme yapılır.

b) Eksik belge ile kesin kayıt yapılmaz.

c) Kesin kaydını yaptıran öğrencinin sunduğu belge ve bilgilerin doğru olmadığının belirlenmesi durumunda ilgili öğrencinin, hangi yarıyılda olduğuna bakılmadan ilgili enstitü ile ilişiği kesilir. Söz konusu öğrencinin mezun olması halinde kendisine verilmiş olan tüm belgeler, diploma dahil iptal edilir ve hakkında kanuni işlem yapılır.

3)Başvurular posta ve kargo yoluyla kabul edilmeyecektir. Noterden vekaletle başvuru yapılabilir.

4) Başvurular belirtilen tarihlerde 09:00-12:00 ve 14:00-17:00 saatleri arasında alınacaktır.

İLETİŞİM BİLGİLERİ

Giresun Üniversitesi

Sosyal Bilimler Enstitüsü

Güre Yerleşkesi Fen-Edebiyat Fakültesi Binası 1.Kat Merkez- GİRESUN

Telefon: 0 454 310 17 36

Faks / Belgegeçer: 0 454 310 17 39

Elektronik Posta: [email protected]

Web: http://sbe.giresun.edu.tr/

DOKTORA PROGRAMLARI BAŞVURU VE KABUL ŞARTLARI

2015-2016 Eğitim-Öğretim Yılı Bahar Yarıyılında Sosyal Bilimler Enstitüsü Doktora programlarına alınacak öğrenci sayıları ve başvuru koşulları aşağıda belirtilen şekildedir:

a) Genel olarak adaylarda 01.07.1996 tarihinde yayınlanan YÖK Lisansüstü Eğitim ve Öğretim Yönetmeliği ile 1 Ekim 2013 tarihinde Resmi Gazete'de yayınlanan ve Enstitümüz web sayfasında ilan edilen Giresun Üniversitesi Lisansüstü Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliği'nin 8, 9 ve 10. maddelerindeki koşullar aranacaktır.

b) Sözlü Sınavda / Mülakatta başarılı olan ve alan dışından kabul edilen öğrencilere (alan dışı öğrenci kabul eden programlar için) Giresun Üniversitesi Lisansüstü Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliği'nin 7. maddesi gereği Bilimsel Hazırlık Programı uygulanacaktır.

c) Başvuru için GiresunÜniversitesi Lisansüstü Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliği'nin 8. maddesine göre ALES'ten en az 55 standart (Anabilim dallarının belirledikleri ALES puan türüne göre) puan veya geçerliliği kabul edilen sınavlardan eşdeğer puan almış olmak gereklidir.

ç) Lisans derecesi ile doktora programlarına başvuran adayların ALES'ten en az 80 puan almış olmaları, YDS veya eşdeğer bir sınavdan en az 65 puan almış olmaları ve lisans ağırlıklı genel not ortalamalarının 4 üzerinden en az 3 veya muadili olması koşulu aranır.

d) Yabancı Dil Puanı, 01.07.1996 tarihinde yayınlanan Üniversitelerarası Kurul Lisansüstü Eğitim ve Öğretim Yönetmeliği'ne göre doktora programına öğrenci kabulünde YDS'den en az 55 puan veya Üniversitelerarası Kurulca kabul edilen bir sınavdan bu puan muadili bir puan alınması zorunludur.

e) Genel Başarı Notu; ALES'ten alınan ve başvurulan anabilim dalı ile ilgili olan standart puanın % 50'si,lisans derecesi ile başvuruların lisans, yüksek lisans derecesi ile başvuranların yüksek lisans mezuniyet ağırlıklı not ortalamasının % 20'si, yabancı dil puanının % 10'u ve her bir anabilim dalı için Enstitü Yönetim Kurulunca kurulan jüri tarafından yapılan mülakat sonucu alınan puanın % 20'si toplanarak hesaplanır. Bir adayın başarılı sayılabilmesi için genel başarı notunun en az 65 olması gerekir. En yüksek puandan en küçük puana doğru sıralama yapılarak ilan edilen kontenjan kadar öğrenci alınır. Kabul edilen öğrenci sayısı kadar yedek liste yapılır. Asıl listeden kayıt yaptırmayan adaylar için sırasıyla yedek listeden öğrenci çağrılır.

f) Yatay geçiş yoluyla öğrenci kabulüyle ilgili olarak Giresun Üniversitesi Lisansüstü Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliğinin 13. maddesinde yer alan:

(1) Hangi lisansüstü programlara yatay geçiş yapılabileceği, yatay geçiş kontenjanları ve yatay geçiş için başvuru koşulları, ilgili anabilim/anasanat dalının teklifi ve enstitü yönetim kurulu onayı ile belirlenir. Yatay geçiş için yapılan başvurular, ilgili anabilim/anasanat dalı başkanlığının olumlu görüşü alınarak Enstitü Yönetim Kurulunca kabul edilir.

(2) Başka bir yükseköğretim kurumunun lisansüstü programında en az bir yarıyılı başarıyla tamamlamış olan öğrenci Enstitü Yönetim Kurulu tarafından belirlenmiş kontenjana göre lisansüstü programlarına yatay geçiş yoluyla kabul edilebilir. Yatay geçiş başvurusu için öğrencinin;

(a) Üniversitenin lisansüstü öğretime kabul için öngördüğü koşullara sahip olması,

(b) Yüksek lisans programları için kayıtlı olduğu programda tez aşamasına geçmemiş olması, doktora programları için yeterlik sınavına girmemiş olması,

c) Okuduğu programda öngörülen toplam kredinin en az %50'sine karşılık gelen dersten başarılı olması, koşullarının sağlanması gerekmektedir.

g) Anabilim Dalları ile ilgili belirlenen ve aşağıdaki tabloda gösterilen özel koşulların da ayrıca taşınması gerekmektedir:

Doktora Programları Kontenjan,Puan ve Alan Şartları

Anabilim Dalı/Programı

Kontenjan

ALES

Puan Türü

Mezuniyet Alan Şartı

İşletme Anabilim Dalı

10

Eşit Ağırlık

İİBF, İşletme Fakültesi, İktisat Fakültesi veya SBF'lerin İktisat veya İşletme bölümlerinin birinden lisans mezunu olmak ve Sosyal Bilimler Enstitülülerinde yer alan İşletme A.B.D. bünyesinde İşletme Yönetimi, Finansman, Muhasebe, Muhasebe ve Finansman, Pazarlama, Üretim, Üretim Yönetimi ve Pazarlama, Sayısal Yöntemler, Yönetim ve Organizasyon gibi alanlardan birinden yüksek lisans yapmış olmak.

İktisat Anabilim Dalı

5

Eşit Ağırlık

(70 ve üzeri)

İktisadi ve İdari Bilimler Fakülteleri ile eşdeğer fakültelerin 4 yıllık lisans mezuniyetlerine dayalı İktisat Yüksek Lisans derecesine sahip olmak.

Türk Dili ve Edebiyatı Anabilim Dalı

4

Sözel

Türk Dili ve Edebiyatı, Türk Halk Bilimi, Türk Dili ve Çağdaş Türk Lehçeleri veya Filoloji alanlarında yüksek lisans yapmış olmak.

Yatay Geçiş Yoluyla Öğrenci Kabulüne İlişkin Kontenjan, Puan ve Alan Şartları

Anabilim Dalı / Programı

Kontenjan

Aranan Şartlar

İşletme Anabilim Dalı Doktora Programı

2

-İİBF, İşletme Fakültesi, İktisat Fakültesi veya SBF'lerin İktisat veya İşletme bölümlerinin birinden lisans mezunu olmak ve Sosyal Bilimler Enstitülülerinde yer alan İşletme A.B.D. bünyesinde İşletme Yönetimi, Finansman, Muhasebe, Muhasebe ve Finansman, Pazarlama, Üretim, Üretim Yönetimi ve Pazarlama, Sayısal Yöntemler, Yönetim ve Organizasyon gibi alanlardan birinden doktora yapıyor olmak.

- Giresun Üniversitesi Lisansüstü Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliğinin 13. maddesinde yer alan şartları taşımak.

İktisat Anabilim Dalı Doktora Programı

2

-İktisadi ve İdari Bilimler Fakülteleri ile eşdeğer fakültelerin 4 yıllık lisans mezuniyetlerine dayalı İktisat Yüksek Lisans derecesine sahip olup bu alanda doktora yapıyor olmak.

- Giresun Üniversitesi Lisansüstü Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliğinin 13. maddesinde yer alan şartları taşımak.

İlan, Başvuru, Sınav ve Kesin Kayıt Takvimi

İlan Tarihi: 11 Ocak 2016

Başvuru Tarihi: 14-22 Ocak 2016

Başvuru Yeri: Giresun Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Güre Mah. Güre Yerleşkesi Fen-Edebiyat Fakültesi 1.Kat- GİRESUN

Mülakat Tarih ve Saati: 26 Ocak 2016

Mülakat Yerleri ve İletişim Bilgileri

Anabilim Dalı

Adresi

Telefon

İktisat Anabilim Dalı Başkanlığı

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi

Güre Yerleşkesi - Giresun

310 17 36

İşletme Anabilim Dalı Başkanlığı

Türk Dili ve Edebiyatı Anabilim Dalı Başkanlığı

Fen-Edebiyat Fakültesi

Güre Yerleşkesi - Giresun

Sonuçların İlanı:

Sonuçlar, 29 Ocak 2016 tarihinde enstitümüz panolarından ve enstitümüz web sayfasından ilan edilecektir. Adaylara ayrıca tebligat yapılmayacaktır.

Kesin Kayıt:

01-03 Şubat 2016 (Belgelerin asılları ve onaylı suretleri ile birlikte şahsen yapılacaktır.)

NOT: Kesin kayıt işlemini gerçekleştiren öğrencilerin ders kayıtlanma/kayıt yenileme haftasında ders kayıtlanmalarını yaptırmaları gerekmektedir.

Başvuru İçin Gerekli Belgeler

1) Lisansüstü Programlara Başvuru Formu (Ek-1)

2) Sosyal Bilimler Enstitüsü Mülakat Sınavı Giriş Formu (Ek-2)

3) Kısa öz geçmiş

4) Yüksek Lisans diplomasının veya geçici mezuniyet belgesinin aslı ya daonaylı sureti

5) Yüksek Lisans mezuniyet transkriptinin aslı veya onaylı sureti(Adayların mezun oldukları üniversiteden mezuniyet not ortalamasının not dönüşümü YÖK'ün 100 'lük sistemdeki not dönüşüm tablosuna göre yapılacaktır.)

6) Nüfus cüzdanı (aslıyla birlikte) fotokopisi.

7) 2 adet fotoğraf (Son 6 ay içinde ve adayın kolaylıkla tanınmasına imkan verecek şekilde çekilmiş ve arkalarında ad ve soyadı yazılmış olmalı)

8) ALES Sonuç Belgesi (Geçerlilik süresi içinde alınmış)

9) Yabancı Dil Sınav Sonuç Belgesi'nin aslı veya onaylı sureti

10) YÖK'ün 100 'lük sistemdeki not dönüşüm tablosu

1) 6 adet vesikalık fotoğraf (Son 6 ay içinde çekilmiş olmalı)

2) Erkek öğrenciler için Askerlik Durum Belgesinin aslı veya onaylı sureti (Askerlik Şubesi Başkanlığından kesin kayıt tarihinden en geç 1 ay önce alınmış belge).

NOT:

1) Bir aday bir başvuru döneminde sadece bir lisansüstü programa başvurabilir.

2) Giresun Üniversitesi Lisansüstü Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliği'nin 15. maddesine göre:

a)Kesin kayıt yaptırmaya hak kazanan adayların kayıtları, ilan edilen tarihlerde, adaylar tarafından şahsen yaptırılır. Ancak, haklı ve geçerli mazeretleri sebebiyle şahsen başvuramayan adaylar, noter onaylı olmak kaydı ile belirledikleri vekilleri aracılığı ile kayıt süresi içerisinde kayıt yaptırabilirler. Belirlenen kayıt tarihlerinde kayıt yaptırmayan adaylar kayıt hakkından vazgeçmiş sayılırlar. Bu adayların yerine yedek listedeki sıralamaya göre yerleştirme yapılır.

b) Eksik belge ile kesin kayıt yapılmaz.

c) Kesin kaydını yaptıran öğrencinin sunduğu belge ve bilgilerin doğru olmadığının belirlenmesi durumunda ilgili öğrencinin, hangi yarıyılda olduğuna bakılmadan ilgili enstitü ile ilişiği kesilir. Söz konusu öğrencinin mezun olması halinde kendisine verilmiş olan tüm belgeler, diploma dahil iptal edilir ve hakkında kanuni işlem yapılır.

3)Başvurular posta ve kargo yoluyla kabul edilmeyecektir. Noterden vekaletle başvuru yapılabilir.

4) Başvurular belirtilen tarihlerde 09:00-12:00 ve 14:00-17:00 saatleri arasında alınacaktır.

İLETİŞİM BİLGİLERİ

Giresun Üniversitesi

Sosyal Bilimler Enstitüsü

Güre Yerleşkesi Fen-Edebiyat Fakültesi Binası 1.Kat Merkez- GİRESUN

Telefon: 0 454 310 17 36

Faks / Belgegeçer: 0 454 310 17 39

Elektronik Posta: [email protected]

Web: http://sbe.giresun.edu.tr/