Diyanet Naklen Murakıp Alacak

İlan Giriş : 08 Ocak 2016 17:31, Son Güncelleme : 29 Mart 2018 02:14
Diyanet Naklen Murakıp Alacak

Diyanet İşleri Başkanlığından;

Başkanlığımız taşra teşkilatında münhal bulunan ve aşağıda unvanı, sınıfı, derecesi ve sayısı belirtilen murakıp kadrolarına yazılı ve sözlü sınav sonucuna göre kurum içi naklen atama yapılacaktır.

SINIFI UNVANI BULUND. YER ÖĞRENİM ŞARTI KADRO DERECESİ KONTENJAN SAYISI
D.H.S Murakıp Taşra
Teşkilatı
En az dört yıllık dini yükseköğrenim mezunu olmak 1-9 236

I- BAŞVURU ŞARTLARI

1. 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinde (A) bendindeki belirtilen genel şartları taşımak,

2. Diyanet İşleri Başkanlığı Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinde yer alan ortak nitelik şartını taşımak,

3. En az dört yıllık dini yükseköğrenim mezunu olmak,

4. Müracaatların bitiş tarihi itibariyle Başkanlık teşkilatında en az 5 (beş) yıl çalışmış olmak,

5. Halen Başkanlık teşkilatında 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 4/A maddesi uyarınca çalışıyor olmak (Halen murakıp kadrosunda çalışanlar ile daha önce bu kadroda çalışmış olanlar müracaat edemez).

II- BAŞVURU ŞEKLİ, YERİ VE ZAMANI

1- Sınava başvuru yapacaklar, 11.01.2016-20.01.2016 tarihlerinde mesai günleri 08.30-16.30 saatleri arasında Başkanlık merkez teşkilatında çalışanlar çalıştıkları birimlere, taşra teşkilatında çalışanlar bağlı bulundukları İl Müftülükleri ve Dini Yüksek İhtisas Merkezi/Eğitim Merkezi Müdürlüklerine başvuru için gerekli belgelerle birlikte şahsen müracaat edeceklerdir.

Ancak yurtdışından müracaat edecek adaylar adına istenen belgeleri getirmeleri halinde, üçüncü şahıslar başvuru işlemini yapabileceklerdir.

2- Başvuru işlemleri görevli personel tarafından Başkanlığımız DİBBYS (https://dibbys.diyanet.gov.tr) programı üzerinden gerçekleştirilecektir. Belgeleri eksik olan adayların başvuruları kabul edilmeyecektir.

3- 11.01.2016-20.01.2016 tarihlerinde DİBBYS (https://dibbys.diyanet.gov.tr) programı üzerinden başvurularını gerçekleştiren ve yazılı sınava başvurabilecekleri DİBBYS üzerinden ilan edilen adaylar, 01.02.2016 (09.00) - 09.02.2016 (17.00) tarihlerinde yazılı sınav için asym.ankara.edu.tr adresi üzerinden ayrıca başvuru yapacaklardır. 4- Adaylar sınav ücreti olarak 70 TL'yi (Yetmiş Türk Lirası), aday.ankara.edu.tr adresindeki sanal pos üzerinden kredi kartı ile ödeyecektir. Havale ile yapılan ödemeler ile bunun dışındaki ödemeler kabul edilmeyecektir. 5- Duyuruda belirtilen şekilde başvurusunu yapmayan, başvurusu geçersiz sayılan, sınava girmeyen, sınava alınmayan ya da sınavdan çıkarılan adayların ücret iadesiyle ilgili itiraz başvuruları dikkate alınmayacaktır.

6- Sınava başvuranlar arasında sınav öncesinde ve sınav anında tedbir alınmasını gerektirecek herhangi bir özür durumuna sahip olan adaylar, sağlık kurulu raporunu, özürlü kimlik kartının kurum onaylı örneğini veya adayın özür durumunun resmi olarak işlenmiş olduğu nüfus cüzdanı örneğinin herhangi birini bir nüsha halinde 20.01.2016 tarihine kadar ıslak imzalı dilekçe ile Diyanet İşleri Başkanlığı İnsan kaynakları Genel Müdürlüğü Personel Sistemleri Eğitim ve Sınavlar Daire Başkanlığına ulaştıracaklardır. faks ve e-mail ile gönderilen belgeler dikkate alınmayacaktır.

7- Beyan edilen özür durumunun doğruluğundan başvuruyu yapan aday sorumludur.

8- Bu duyuruda belirtilen esaslara uygun olmayan başvurular kabul edilmeyecektir.

9- Başvuru işlemlerinin hatasız, eksiksiz ve duyuruda belirtilen hususlara uygun olarak yapılmasından adayın kendisi sorumlu olacaktır.

III- BAŞVURU İÇİN GEREKLİ BELGELER

1. Hizmet sürelerini ve kazanılmış hak aylık derecelerini gösterir amirlerince onaylanmış hizmet cetveli (hizmet süreleri başvuruların son günü itibariyle hesaplanacaktır.),

2. En az dört yıllık dini yüksek öğrenimini gösteren tasdikli diploma sureti veya mezuniyet belgesi (Diploma yabancı bir ülkeden alınmışsa YÖK'ten alınacak denklik belgesi),

3. Sağlıkla ilgili olarak görevini devamlı yapmaya engel bir durum olmadığına, sabıka ve arşiv kaydı bulunmadığına dair adayın yazılı beyanı.

NOT:

Adayların, başvuru esnasında başvuruları alan personele belgeleri ibraz etmeleri gerekmektedir. Belgelerini ibraz edemeyenlerin başvuruları kabul edilmeyecektir. Belgeler, kontrol edildikten sonra adaylara iade edilecektir.

Yazılı beyanlar tek bir dilekçede yer alacaktır.

Belgeler atanmaya hak kazanan adaylar tarafından atama sürecinde ilgili birime teslim edilecektir.

IV- SINAVIN ŞEKLİ, SINAV KONULARI, KAYNAK ESERLER, BAŞARI SIRALAMASI, İTİRAZLAR

1- Murakıplık Giriş Sınavı yazılı ve sözlü olarak yapılacaktır.

A-YAZILI SINAV

1- Murakıplık Giriş Sınavının yazılı aşaması 21.02.2016 tarihinde, 14.00'da Ankara'da yapılacaktır.

2- Murakıplık Giriş Sınavı'na belirtilen tarihlerde DİBBYS programı üzerinden müracaat eden adayların başvuruları değerlendirilecektir. Adaylar yazılı sınava müracaat edip edemeyeceklerini https://dibbys.diyanet.gov.tr adresinden kullanıcı hesaplarıyla öğrenebileceklerdir.

3- Yazılı sınava müracaat işlemleri II- BAŞVURU ŞEKLİ, YERİ VE ZAMANI başlıklı maddede belirtildiği şekilde yapılacaktır.

4- Sınava girecek adaylar 12.02.2016 tarihinden itibaren sınav giriş belgelerini aday.ankara.edu.tr adresinden alabileceklerdir.

5- Adaylar sınava, sınav giriş belgesi ve özel kimlik belgelerinden birisi (TC Kimlik No yazılı güncel fotoğraflı nüfus cüzdanı veya süresi geçerli pasaport) ile gireceklerdir. Sınav giriş belgesi ile özel kimlik belgesi yanında olmayan adaylar sınava alınmayacaktır.

6- Yazılı sınav çoktan seçmeli test şeklinde yapılacaktır. Adaylara sınavda 50 (elli) soru yöneltilecektir. Sınavda yer alacak her soru, puan olarak eşit ağırlığa sahiptir.

7- Yazılı sınavda değerlendirme 100 puan üzerinden yapılacak olup değerlendirmede doğru cevaplar dikkate alınacaktır.

8- Yazılı sınavda başarılı sayılabilmek için en az 70 puan almak gerekmektedir.

9- Başarı puanı hesaplamasında [Puan=(Doğru Sayısı / Soru Sayısı) x 100] formülü kullanılacaktır.

10- Sorularda ve cevap anahtarında hata olması halinde, soru/sorular iptal edilmeyecek, hatalı olan soru/soruların doğru seçenekleri dikkate alınmak suretiyle tüm adaylarca doğru yapılmış kabul edilerek değerlendirmeye bu soru/sorular dahil edilecektir.

11- Adaylar yazılı sınav sonuçlarını 15.03.2016 tarihinden itibaren aday.ankara.edu.tr internet adresinden öğrenebileceklerdir.

İlanın PDF formatı için TIKLAYINIZ