Namık Kemal Üniv. Y. Lisans ve Doktora Program İlanı

İlan Giriş : 04 Ocak 2016 17:32, Son Güncelleme : 29 Mart 2018 02:14
Namık Kemal Üniv. Y. Lisans ve Doktora Program İlanı

NAMIK KEMAL ÜNİVERSİTESİ 2015-2016 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI LİSANSÜSTÜ KONTENJANLARI VE KOŞULLARI

T.C.

NAMIK KEMAL ÜNİVERSİTESİ

Fen Bilimleri Enstitüsü

-İlan Metni-

Üniversitemiz Fen Bilimleri Enstitüsünün aşağıda belirtilen anabilim dallarının lisansüstü programlarına, 2015-2016 Eğitim-Öğretim Yılı BAHAR Yarıyılında öğrenci alınacaktır.

BAŞVURU TARİHLERİ

04/01/2016 - 15/01/2016

Enstitümüz web sayfasında bulunan online başvuru linkinden yapılacaktır. En fazla iki (2) Anabilim Dalı kontenjanına başvuru yapılabilir. * İki programa birden kayıt olunduğunda 25 Ağustos 2015 tarihli Bakanlar Kurulu kararının 11/3 maddesi uyarınca harç ödenmesi gerekmektedir. Enstitüden ayrıntılı bilgi alınabilir.

MÜLAKAT TARİHİ

20/01/2016 - saat 10.00'da

İlgili Anabilim Dalı Başkanlıklarında

KESİN KAYIT TARİHLERİ

26/01/2016 - 28/01/2016

Kesin Kayıtlar Fen Bilimleri Enstitüsünde şahsen yapılacaktır. Aşağıda belirtilen belgelerin mutlaka getirilmesi gerekmektedir. Kesin kayıt yaptırarak öğrenciliğe hak kazananlar daha sonra ilan edilecektir.

YEDEK ADAYLARIN KESİN KAYIT TARİHLERİ

29/01/2016 - 30 /01/2016

Kontenjan dahilinde başarılı olanlardan kesin kayıt yaptırmayan veya sınavı iptal olanlar bulunduğunda yedek adaylar sırasıyla kesin kayıt hakkı elde edeceklerdir.

BAŞVURU TARİHLERİ ve ONLİNE BAŞVURU:

Başvurular 04/01/2016 - 15/01/2016 tarihleri arasında Enstitümüz web sayfasında bulunan online başvuru linkinden aşağıdaki hususlara göre yapılacaktır.

ÖNEMLİ: Adayların Online Başvuruda dikkat etmesi gereken hususlar;

- 2015-2016 Bahar yarıyılında kontenjanı bulunan Anabilim Dalına başvurmak isteyen adaylar istenen bilgileri eksiksiz ve doğru bir şekilde girip, kıyafet yönetmeliğine uygun vesikalık fotoğraflarını jpg formatında yükledikten sonra çıktı alacaklardır.

- Çıktısı alınan bu belge; Başvuru Dilekçesi yerine geçecek ve resmi belge niteliği taşıyacaktır. Bu nedenle adayların istenen bilgileri girerken dikkat etmeleri gerekmektedir.

- Online başvuru yapıldıktan sonra adaylar, yukarıda belirtilen tarihte Başvuru Dilekçeleri (İmzalı) ile birlikte başvuru yaptığı Anabilim Dalının Sınav Jürisi tarafından yapılacak mülakat sınavına alınacaklardır. (Bu aşamaya kadar, Başvuru Dilekçesi dışında herhangi bir belge talep edilmemektedir.)

- Mülakat sınavına girmeyen adaylar başarısız sayılacaktır.

- Mülakat sınavı sonrası yapılan değerlendirme sonucuna göre başarılı olan ve kesin kayıt yaptırmaya hak kazanan adaylar, kesin kayıt tarihlerinde aşağıda belirtilen belgeleri eksiksiz bir şekilde şahsen Enstitüye teslim edeceklerdir.

- Eksik, yanlış veya belirtilen özellikleri taşımayan belge sunanların kayıtları, kazanmış olsalar dahi kesinlikle yapılmayacaktır.

- Online başvuruda bildirilen ve sınavın değerlendirilmesinde kullanılan bilgiler ile kesin kayıtta teslim edilecek belgelerdeki bilgilerin farklı olması durumunda adayın sınavı iptal edilecektir.

KESİN KAYITTA GEREKLİ BELGELER:

Enstitümüzce "ASLI GİBİDİR" onayı yapılmaktadır.

Ancak; Diploma/ Mezuniyet Belgesi, Transkript vb. gibi onaylı istenen belgelerin asıllarının mutlaka beyan edilmesi gerekmektedir. Fotokopisi getirilen belgelere, belgenin aslı olmadan Enstitümüzce onay yapılmayacaktır.

- Ayrıca,Aslı Gibidir onayı için belge ile fotokopisinin birlikte getirilmesi gerekmektedir. Enstitümüzde fotokopi hizmeti sunulmamaktadır.

  1. Başvuru Dilekçesi (Online sistemden alınacak) (İmzalanarak Mülakat Sınavı Jürisine teslim edilecek)

2. Özgeçmiş.

3. Diploma veya Geçici Mezuniyet Belgesi(onaylı). (Geçici Mezuniyet Belgesi üzerinde geçerlilik süresi belirtilmemiş ise belge tarihinden en fazla 2 yıl geçmiş olmalıdır)

Yüksek Lisans programları için başvuracak adayların Lisans, Doktora programları için başvuracak adayların Lisans/Yüksek Lisans diploması veya yeni tarihli mezuniyet belgesinin onaylı örneği (yabancı ülkelerdeki yükseköğretim kurumlarından mezun olanların Yükseköğretim Kurulu Başkanlığından alacakları denklik belgesi.)

4. Not belgesi /Transkript (Aslı veya Aslı Gibidir Onaylı).

Not sistemleri yüzlük ortamdan farklı olan adayların, mezun oldukları üniversiteden not ortalamalarının yüzlük sistemdeki karşılığını belirten resmi belge getirmeleri zorunludur. Dönüşüm belgesi olmayan adaylar için Yükseköğretim Kurulu Başkanlığının tablosu kullanılacaktır.

5. ALES sonuç belgesi

Yüksek Lisans ve Doktora Programına başvuran adayların Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (ALES)'ndan başvurduğu programın puan türünde en az 55 (doktoraya tezsiz yüksek lisans veya lisans diploması ile başvuranların ALES'den başvurduğu programın puan türünde en az 80) standart puana sahip olduklarına dair ALES belgesi veya eşdeğer uluslararası sınav sonuç belgesi. Yabancı uyruklular için ALES sonuç belgesi istenmez.

6. Doktora programına başvurabilmek için YDS'den (Yabancı Dil Sınavı) en az 55 puan veya Üniversitelerarası Kurulca (ÜAK) eşdeğerliği kabul edilen bir sınavdan bu puan muadili bir puan alınması zorunludur.(KPDS,ÜDS vb.gibi) (yabancı dil eşdeğerlikleri için osym.gov.tr) (YDS sınavları süresiz, TOEFL, IELTS sınavları 2 yıl süre ile geçerlidir. (IELTS 14.02.2014 tarihinden sonra alınan puanlar geçersizdir.)

7. Nüfus cüzdanı fotokopisi

8. Fotoğraf (kılık-kıyafet yönetmeliğine uygun) 2 adet

9. Erkek adaylar için yeni tarihli "Askerlik Durum Belgesi" (adayın son askerlik yoklamasını yaptırmış haliyle)

Yabancı uyruklular, başvuru koşulları ve gerekli belgeler hakkında Fen Bilimleri Enstitüsünden bilgi alabilirler.

DEĞERLENDİRME:

Türk uyruklular:

Adayların başvurularının değerlendirilmesinde, ALES puanının % 50'si, mülakat puanının % 40'ı, lisans/yüksek lisans ağırlıklı not ortalamasının % 10'u dikkate alınır. Adayın başarılı sayılabilmesi için yukarıda belirtilen oranların toplamının Yüksek Lisans programları için en az 65, Doktora programları için en az 70 olması gerekir ve en yüksek puandan en küçüğüne doğru sıralama yapılarak ilan edilen kontenjan kadar öğrenci alınır.

Yabancı uyruklular:

Yabancı uyruklu adayların başvurularının değerlendirilmesinde transkriptleri ve özgeçmişleri esas alınır. Yabancı uyruklu adayların ayrıca Türkçe bildiklerini belgelemeleri veya Namık Kemal Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü tarafından yapılacak Türkçe Yeterlilik sınavında başarılı olmaları gerekir.

Yüksek Lisans ve Doktora Programları için yapılan mülakat sınavına girmeyen adaylar başarısız sayılır.

NAMIK KEMAL ÜNİVERSİTESİ

FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ

2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI

LİSANSÜSTÜ KONTENJANLARI VE KOŞULLARI

ANABİLİM DALI

ALES PUAN

TÜRÜ

TEZLİ YÜKSEK

LİSANS

DOKTORA

ÖN KOŞUL VE AÇIKLAMALAR

T.C.

Yabancı

Uyruklu

T.C.

Yabancı Uyruklu

NOT: Başvuru için koşulu bulunmayan Anabilim Dallarının lisansüstü programlarına başvuran adaylardan lisans veya yüksek lisans derecelerini farklı alanda almış olanlar; gerekli görüldüğü takdirde "en çok iki yarıyıl sürecek olan "Bilimsel Hazırlık Programına" tabi tutulmak sureti ile öğrenciliğe kabul edilecektir.

Bahçe Bitkileri

Sayısal

9

3

4*

3

*Lisans ve Yüksek Lisansını Bahçe Bitkileri Bölümünde yapmış olmak.

Bitki Koruma

Sayısal

3*

9**

-

3**

-

*Entomoloji alanı kontenjanı

**Fitopatoloji alanı kontenjanı

Biyosistem Mühendisliği

Sayısal

5(1)

10(2)

4(3)

10(4)

2(1)

2(2)

1(3)

2(4)

1(1)

5(2)

1(3)

5(4)

2(1)

2(2)

1(3)

2(4)

(1) Tarımda Enerji Sistemleri alanı kontenjanı

(2) Tarımda Makine Sistemleri alanı kontenjanı

(3) Tarımsal Yapılar alanı kontenjanı

(4) Arazi ve Su Kaynakları alanı kontenjanı

Biyoloji

Sayısal

5*

1

1(1)**

2(3)****

1(1)**

1(2)***

*Biyoloji, Biyoloji Öğretmenliği, Moleküler Biyoloji ve Genetik, Genetik Bölümü mezunu olmak. Veterinerlik ve Ziraat Fakültesi mezunu olmak, Kimya Mühendisliği mezunu olmak.

(1) Botanik alanı kontenjanı

(2) Zooloji alanı kontenjanı

(3) Moleküler Biyoloji alanı kontenjanı

**Biyoloji Anabilim Dalında Yüksek Lisans yapmış olmak.

***Biyoloji Anabilim Dalında Yüksek Lisans yapmış olmak.

****Biyoloji Anabilim Dalında Yüksek Lisans yapmış olmak, Tıp Fakültesi mezunu olmak.

Fizik

Sayısal

5*

1

-

-

*Fen-Edebiyat Fakültesi Fizik bölümü, Fen Fakültesi Fizik Bölümü, Eğitim Fakültesi Fizik Öğretmenliği, Eğitim Fakültesi Fen Bilgisi Öğretmenliği, Mühendislik Fakültesi mezunu olmak.

Kimya

Sayısal

11*

-

1**

-

*Kimya, Kimya Öğretmenliği ve Kimya Mühendisliği Bölümlerinden mezun olmuş olmak.

**Kimya Anabilim Dalında Yüksek Lisans yapmış olmak.

Çevre Mühendisliği

Sayısal

6*

-

2

-

*Mühendislik Fakültelerinin Çevre Mühendisliği, Kimya Mühendisliği, İnşaat Mühendisliği ve Jeoloji Mühendisliği Bölümü mezunu olmak.

Peyzaj Mimarlığı

Sayısal

5*

-

2**

-

*Şehir Bölge Planlama, Mimarlık, İç Mimarlık ve Peyzaj Mimarlığı Bölümleri mezunu olmak.

** Şehir Bölge Planlama, Mimarlık, İç Mimarlık ve Peyzaj Mimarlığı Bölümlerinde Yüksek Lisans yapmış olmak

Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği

Sayısal

3*

-

-

-

*Mühendislik Fakültelerinin Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği, Elektronik Mühendisliği ve Haberleşme Mühendisliği mezunu olmak.

Makine Mühendisliği

Sayısal

4

-

-

-

---

Gıda Mühendisliği

Sayısal

13*

-

1**

-

*Gıda Mühendisliği Bölümü mezunu olmak.

**Gıda Mühendisliği Anabilim Dalında Yüksek Lisans yapmış olmak.

Tarım Ekonomisi

Eşit Ağırlıklı

10

-

2*

1

*Tarım Ekonomisi Anabilim Dalında Yüksek Lisans yapmış olmak.

Tarla Bitkileri

Sayısal

11*

-

7**

-

*Tarla Bitkileri Bölümü mezunu olmak.

**Tarla Bitkileri Anabilim Dalında Yüksek Lisans yapmış olmak.

Tekstil Mühendisliği

Sayısal

3*

-

2**

-

*Lisans Eğitimini Mühendislik veya Fen Bilimleri alanında yapmış olmak.

**Lisans ve Yüksek Lisans eğitimini, en az birisi Tekstil Mühendisliği olmak koşuluyla Mühendislik veya Fen Bilimleri alanında yapmış olmak

Zootekni

Sayısal

9

-

-

-

---

Tarımsal Biyoteknoloji

Sayısal

4

1

-

-

Ziraat Fakültesi, Tarımsal Biyoteknoloji Bölümü dışında diğer fakülte ve bölüm mezunları gerekli görüldüğü takdirde Bilimsel Hazırlık Programına tabi tutulacaklardır.

NAMIK KEMAL ÜNİVERSİTESİ 2015-2016 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI

LİSANSÜSTÜ KONTENJANLARI VE KOŞULLARI

Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürlüğü

-İlan Metni-

Üniversitemiz Sosyal Bilimler Enstitüsünün aşağıda belirtilen anabilim dallarının lisansüstü programlarına, 2015-2016 Eğitim-Öğretim Yılı BAHAR Yarıyılında öğrenci alınacaktır.

BAŞVURU TARİHİ VE YERİ: Başvurular 04/01/2016 - 15/01/2016 tarihleri arasında Enstitümüz web sayfasında bulunan online ön başvuru linkinden aşağıdaki hususlara göre yapılacaktır.

Adaylar; online ön başvuruda öncelikle

- 2015-2016 Bahar yarıyılında kontenjanı bulunan, başvurmak istediği Anabilim Dalını ve varsa kontenjan alanını seçerek istenen diğer bilgileri gireceklerdir. Daha sonra kılık kıyafet yönetmeliğine uygun vesikalık fotoğraflarını jpg formatında yükleyerek çıktısını alacaklardır.

- Çıktısı alınan bu belge Başvuru Dilekçesi yerine geçecektir.

- Başvuru formunda belirtilen bilgiler eksiksiz ve tam olmalı, eğer değişiklik arz eden bilgiler var ise güncellenmelidir.

- Online ön başvuru yapıldıktan sonra, son başvuru (15/01//2016) tarihine kadar aşağıda belirtilen başvuru evraklarıyla birlikte Sosyal Bilimleri Enstitüsüne şahsen başvurulması gerekmektedir.

- Online başvuru yapılmış olsa dahi, belgelerini son başvuru tarihine kadar Enstitüye teslim etmeyen adayların başvuruları ve Posta ile yapılan başvurular işleme konulmayacaktır.

- Başvuru için gerekli belgelerinde eksik olanların veya belirtilen özellikleri taşımayan belge sunanların başvuruları kesinlikle kabul edilmeyecektir.

BAŞVURU İÇİN GEREKLİ BELGELER:

Enstitümüzce "ASLI GİBİDİR" onayı yapılmaktadır.

Ancak; Diploma/ Mezuniyet Belgesi, Transkript vb. gibi onaylı istenen belgelerin asıllarının mutlaka beyan edilmesi gerekmektedir. Fotokopisi getirilen belgelere, belgenin aslı olmadan Enstitümüzce onayı yapılmayacaktır.

- Ayrıca, Aslı Gibidir onayı için belge ile fotokopisinin birlikte getirilmesi gerekmektedir. Enstitümüzde fotokopi hizmeti sunulmamaktadır.

- Sınav sonunda lisansüstü programa yerleşemeyen adayların başvuru belgeleri (aslı sunulan belge dışında) geri verilmeyecektir.

1. Başvuru Dilekçesi (Online sistemden alınacak)

2. Özgeçmiş.

3. Diploma veya Geçici Mezuniyet Belgesi(onaylı). (Belge üzerinde geçerlilik süresi belirtilmemiş ise belge tarihinden en fazla 2 yıl geçmiş olmalıdır)

Yüksek Lisans programları için başvuracak adayların Lisans, Doktora programları için başvuracak adayların Lisans/Yüksek Lisans diploması veya yeni tarihli mezuniyet belgesinin onaylı örneği (yabancı ülkelerdeki yükseköğretim kurumlarından mezun olanların Yükseköğretim Kurulu Başkanlığından alacakları denklik belgesi.)

4. Not belgesi /Transkript (Aslı veya Aslı Gibidir Onaylı).

Not sistemleri yüzlük ortamdan farklı olan adayların, mezun oldukları üniversiteden not ortalamalarının yüzlük sistemdeki karşılığını belirten resmi belge getirmeleri zorunludur. Dönüşüm belgesi olmayan adaylar için Yükseköğretim Kurulu Başkanlığının tablosu kullanılacaktır.

5. ALES sonuç belgesi

Tezli Yüksek Lisans Programına başvuran adayların Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (ALES)'ndan başvurduğu programın puan türünde en az 55 (doktoraya tezsiz yüksek lisans veya lisans diploması ile başvuranların ALES'den başvurduğu programın puan türünden en az 80) standart puana sahip olduklarına dair ALES belgesi veya eşdeğer uluslararası sınav sonuç belgesi Yabancı uyruklular için Ales sonuç belgesi istenmez.

Tezsiz Yüksek Lisans Programlarına başvuran adaylar ve yabancı uyruklular için ALES sonuç belgesi istenmez.

İşletme Doktora Programına başvuran adayların Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (ALES)'ndan Eşit Ağırlık puan türünde en az 55 standart puana sahip olduklarına dair ALES belgesi veya eşdeğer uluslararası sınav sonuç belgesi. (Eşdeğer sınavlarda Namık Kemal Üniversitesi Senatosunca belirlenen puanlar geçerlidir.)

6. Nüfus cüzdanı fotokopisi

7. Fotoğraf 2 adet

8. Erkek adaylar için yeni tarihli "Askerlik Durum Belgesi" (adayın son askerlik yoklamasını yaptırmış haliyle)

Yabancı uyruklular, başvuru koşulları ve gerekli belgeler hakkında Sosyal Bilimler Enstitüsünden bilgi alabilirler.

MÜLAKAT: Merkez (Tekirdağ) ve Çorlu Yerleşkeleri için 21/01/2016 tarihinde saat:10.00'da İlgili Anabilim Dallarında yapılacaktır.

Türk uyruklular:

Adayların başvurularının değerlendirilmesinde, ALES puanının % 50'si, mülakat puanının % 40'ı, lisans/yüksek lisans ağırlıklı not ortalamasının % 10'u dikkate alınır. Adayın başarılı sayılabilmesi için yukarıda belirtilen oranların toplamının Yüksek Lisans programları için en az 65, Doktora programları için en az 70 olması gerekir ve en yüksek puandan en küçüğüne doğru sıralama yapılarak ilan edilen kontenjan kadar öğrenci alınır.

DEĞERLENDİRME:

Yabancı uyruklular:

Yabancı uyruklu adayların başvurularının değerlendirilmesinde Transkriptleri ve Özgeçmişleri esas alınır. Yabancı uyruklu adayların ayrıca Türkçe bildiklerini belgelemeleri veya Namık Kemal Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü tarafından yapılacak Türkçe Yeterlilik sınavında başarılı olmaları gerekir.

KESİN KAYITLAR:

25/01/2016-29/01/2016 tarihleri arasında Enstitüde yapılacaktır.

2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI

TEZLİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMLARI KONTENJAN VE KOŞULLARI

ANABİLİM DALI

ALES PUAN

TÜRÜ

YATAY GEÇİŞ

YL

TEZLİ YÜKSEK

LİSANS

ÖN KOŞUL VE AÇIKLAMALAR

T.C.

Yabancı

Uyruklu

İşletme

EA

(En az 55)

2

5*

* İlgili Bölümlerden Mezun Olmak.

Tarih

EA

(En az 55)

1

Alan İçi

12

Alan Dışı

3

Alan içi için ilan edilen kontejanlara yapılacak başvurularda Tarih Bölümü veya Tarih Öğretmenliği mezunu olmak; alan dışı kontejanlara yapılacak başvurular için herhangi bir 4 yıllık lisans mezunu olmak.

Maliye

EA

(En az 55)

8

8

2

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, İktisat Fakültesi, İşletme Fakültesi, Siyasal Bilgiler Fakültesi, Hukuk Fakültelerinin bölümlerinden mezun olmak veya Fen Edebiyat Fakültesi ile Eğitim Fakültesinin sosyoloji ve psikoloji bölümlerinden mezun olmak

Çalışma İktisadı

EA

(En az 55)

2

30

Küreselleşme ve Uluslararası İlişkiler (İngilizce)

EA

(En az 55)

5

5

5

YDS, ÜDS ve KPDS ya da Üniversitelerarası Kurulca kabul edilen eşdeğer yabancı dil sınavlarından en az 65 puan almış olmak.

Küreselleşme ve Uluslararası İlişkiler

EA

(En az 55)

5

10

5

Sağlık Yönetimi

EA

(En az 55)

5

2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI

DOKTORA PROGRAMLARI KONTENJAN VE KOŞULLARI

ANABİLİM DALI

YDS

ALES PUAN

TÜRÜ

Öğrenci Kontenjanı

Yatay Geçiş

Kontenjanı

Yabancı Öğrenci Kontenjanı

ÖN KOŞUL VE AÇIKLAMALAR

İşletme

En az 55*

EA

(En az 55)*

5*

*İşletme ile ilgili Anabilim Dallarında Yüksek Lisans yapmış olmak.

* ALES'den (EA) puan türünden en az 55 puan almış olmak.

*YDS, ÜDS VE KPDS ya da Üniversitelerarası Kurulca kabul edilen eşdeğer yabancı dil sınavlarından en az 55 puan almış olmak.

2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI

TEZSİZ YÜKSEK LİSANS PROGRAMLARI

(NAMIK KEMAL ÜNİVERSİTESİ MERKEZ YERLEŞKE İÇİN)

ANABİLİM DALI

ALES PUAN

TÜRÜ*

YATAY GEÇİŞ

YL

TEZSİZ YÜKSEK

LİSANS

ÖN KOŞUL VE AÇIKLAMALAR

T.C.

Yabancı

Uyruklu

Küreselleşme ve Uluslararası İlişkiler (Tezsiz

Yüksek Lisans Programı)

5

50

5

İşletme (Tezsiz

Yüksek Lisans Programı)

35

Maliye (Tezsiz Yüksek Lisans Programı)

3

35

2

Sağlık Yönetimi (Tezsiz Yüksek Lisans)

35

*Tezsiz Yüksek Lisans Programlarında ALES Puanı aranmaz.

**Tezsiz Programlara 18 öğrencinin altında öğrenci alınması halinde bu programlar açılmaz.

2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI

TEZSİZ YÜKSEK LİSANS PROGRAMLARI

(NAMIK KEMAL ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ ÇORLU YERLEŞKESİ İÇİN)

(II. ŞUBE)

ANABİLİM DALI

ALES PUAN

TÜRÜ

YATAY GEÇİŞ

YL

TEZSİZ YÜKSEK

LİSANS

ÖN KOŞUL VE AÇIKLAMALAR

T.C.

Yabancı

Uyruklu

Çalışma İktisadı (Tezsiz Yüksek Lisans Programı)

*

2

35

2

*Tezsiz Yüksek Lisans Programlarında ALES Puanı aranmaz.

**Tezsiz Programlara 18 öğrencinin altında öğrenci alınması halinde bu programlar açılmaz.