Yıldırm Beyazıt Üniv. Y. Lisans ve Doktora Program İlanı

İlan Giriş : 31 Aralık 2015 19:00, Son Güncelleme : 29 Mart 2018 02:14
Yıldırm Beyazıt Üniv. Y. Lisans ve Doktora Program İlanı

YILDIRIM BEYAZIT ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ

2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR DÖNEMİ LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARA ÖĞRENCİ ALIM İLANI

2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR DÖNEMİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARI ÖĞRENCİ ALIM İLANLARI

BAŞVURU YAPACAK OLAN ADAYLARIN DİKKATİNE!

* Başvuru yapmadan önce ilanda belirtilen başvuru koşullarının ve kontenjanlarının yer aldığı"Ekleri" mutlaka okuyunuz.

* Aday öğrenciler birden fazla programa başvuru yapamazlar, başvuru yapılması durumunda aday öğrencinin tüm başvuruları geçersiz sayılacaktır..

*Başvuru koşullarını taşıyorsanız başvurunuzu yapınız.

*Başvuru yaptığı programın istemiş olduğu başvuru kabul koşullarını taşımadığı tespit edilen adayların, programa kayıt yaptırmış olsalar bile, kazanmış oldukları haklar iptal edilerek Yıldırım Beyazıt Üniversitesi'nden ilişikleri kesilecektir.

* Online başvurunuzu 01 Ocak 2016 - 10 Ocak 2016 Tarihleri arasında başvuru Yapabilirsiniz. (Posta ile yapılan başvurular geçersizdir.)

*Yabancı Dil Başvuru Puanındaki YDS/KPDS/ÜDS Puanları Sadece Enstitüye Kabul şartı için geçerlidir.Hazırlık muafiyeti için geçerli değildir.

"ONLİNE BAŞVURU" için aşağıdaki işlemleri yapınız.

1)"https://obs.ybu.edu.tr/eoibs/ogrsis/basvuru_login.aspx" Online başvuru linkten sisteme giriş yapınız.

*Lisansüstü online başvuru aşamaları için TIKLAYINIZ

2) Kimlik Bilgileri sekmesinde bilgilerinizi büyük harflerle doldurunuz. Vesikalık fotoğraf ve Erkek adaylar için askerlik durum belgesini JPEG formatında yükleyiniz.

3) İletişim Bilgileri sekmesinde adres bilgilerinizi büyük harfle; e-Posta Kısmını Küçük harfle doldurunuz .Diğer kısımları büyük harfle ve Türkçe karakterler ile doldurunuz.

4) Mezuniyet Bilgileri sekmesinde bulunan bilgilerinizi büyük harfle doldurunuz.

*Yüksek lisans programlarına başvuru yapan adaylar lisans mezuniyet bilgilerini, Doktora programlarına başvuru yapan adaylar hem yüksek lisans mezuniyet bilgilerini hem de lisans mezuniyet bilgilerini dolduracaktır.

*Diploma ve Not Döküm belgelerinizi JPEG formatında yükleyiniz.

*Transkript belgenizde bulunan genel akademik not ortalamanızı bire bir olarak sisteme giriş yapınız

* Lisansüstü programlara başvururken transkripti dörtlük sisteme göre düzenlenmiş adayların dörtlük sistemdeki notlarının 100'lük sistemdeki karşılıkları, Yüksek Öğretim Kurulu'nun kabul edilen "Not Dönüşüm Tablosu" üzerinden yapılacaktır.

5) Çalışma bilgileri sekmesini büyük harfle doldurunuz.

6) Sınav Sonuçları sekmesini ALES puan türü olarak başvurduğunuz programın yalnızca istediği sekmeyi doldurunuz. Birden fazla ALES puan türünün istenildiği programlarda en yüksek olan puan türünüzü giriş yapınız. Yabancı dil puanı olarak sahip olduğunuz en yüksek puanı giriniz. Listede bulunmayan yabancı dil puan türü için "Diğer" şıkkını kullanınız. ALES ve Yabancı Dil Puan Belgelerinizi JPEG olarak yükleyiniz.

7)ALES ve dil puanında birden fazla puan yüklemesi yapıldığında ve bunun sonuncunda sistemin düşük olan puanı seçerek hesaplama yapılmasından adayın kendisi sorumludur. Hesaplamalar da sistemin seçtiği puan kullanılır.

8) Başvurular sekmesinde program tercihinizi yaptıktan sonra "EKLE" tuşuna basmayı unutmayınız. "Bu formda girdiğim bilgilerin doğru olduğunu taahhüt ediyorum ve onaylıyorum."kısmını tıklayarak kaydediniz. Daha sonra "YAZDIR" tuşuna basarak çıktı alınız.

9) Yapılan başvurunun çıktısı alındıktan sonra "ÇIKIŞ" yapınız.

Online Başvurunuzun Geçerli Olabilmesi için;

Gerekli evrakların yükleyerek yaptığınız Online başvurunuz , başvurunuzun değerlendirilmesi için yeterli olacaktır. Online Başvuruda Sisteme Yüklediğiniz Evraklarla değerlendirme yapılacaktır. Online başvuru çıktısı ile başvuru evrakları mülakat sınavı sırasında adayın yanında bulunacak ve Anabilim Dalı Başkanlığına sınav sırasında sunulacaktır.

Kontenjanlar için TIKLAYINIZ

2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR DÖNEMİ SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARI ÖĞRENCİ ALIM İLANLARI

Kontenjanlar için TIKLAYINIZ