Kırıkkale Üniversitesi Akademik Personel İlanı

İlan Giriş : 06 Nisan 2007 14:03, Son Güncelleme : 29 Mart 2018 02:14
Kırıkkale Üniversitesi Akademik Personel İlanı
ÇEŞİTLİ İLANLAR KIRIKKALE ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN
Üniversitemizin aşağıda belirtilen birimlerine, 2547 sayılı Kanun, Öğretim Üyeliğine Yükseltilme ve Atanma Yönetmeligi'nin ilgili maddeleri ile Üniversitemiz Akademik Yükseltilme ve Atanma Kriterlerine göre öğretim elemanı alınacaktır.
Başvuruda bulunacak adaylar, başvurdukları bölüm ve anabilim dallarını belirttikleri yazışma adreslerini içeren dilekçeleri ne, özgeçmiş, 2 adet fotoğraf, öğrenim durumlarını gösterir belgeler ve nüfus cüzdanı örneğini ekleyerek ilgili birimlere, Profesör kadrolarına başvuracak adayların ise Rektörlük Personel Dairesi Başkanlığına şahsen başvurmaları gerekmektedir.
Profesör kadrolarına müracaat edecek adayların;
Özgeçmişlerini, (birisi başlıca araştırma eseri olmak üzere gösterecekleri eser veya yayınlarını belirttikleri) bilimsel yayınları nı, kongre ve konferans tebliğleri ile bunlara yapılan atıfları, bunlara ilişkin dokümanı, eğitim - öğretim faaliyetlerini, yönetimle rinde devam eden/biten doktora ve yüksek lisans (bilim uzmanlığı) çalışmalarını, üniversite veya yüksek teknoloji enstitüsü ne katkılarını kapsayan eserlerinin belirtildiği yayın listesini içeren 6 takım yayın dosyalarını başvuru dilekçelerine ekleyecekler dir. Profesör kadroları daimi statüdedir.
Yardıma Doçent kadrolarına müracaat edecek adayların;
Özgeçmişlerini, yayın listelerini, bilimsel çalışma ve yayınlarını kapsayan 4 takım dosyaları ile Üniversitemiz Senatosu'nca belirlenen KPDS'ndan asgari 55 puan veya eşdeğerliliği kabul edilen bir sınavdan bu puan muadili bir puan aldıklarına dair belgeyi dilekçelerine ekleyerek ilgili birimlere şahsen başvurmaları gerekmektedir.
Öğretim Görevlisi kadrosuna müracaat edecek adayların;
Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (LES )'ndan şon iki yılda başvurduğu alan ile ilgili 50 puan aldıklarına dair belgeyi ibraz et meleri gerekmektedir, Doktorasını tamamlamış olanlar ve halen öğretim elemanı kadrolarında çalışanlar ile ayrılanlar (disiplin cezası hariç) merkezi sınavdan muaftırlar.
ilgili alanda en az yüksek lisans eğitimini tamamlamış olmaları gerekmektedir.
KPDS'ndan 50 puan veya eşdeğerliliği kabul edilen bir sınavdan bu puan muadili bir puan aldıklarına dair belgeyi başvuru dilekçelerine ekleyeceklerdir.
Uzman kadrosuna başvuracak adaylann;
Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (LES )'ndan şon iki yılda başvurduğu alan ile ilgili 50 puan aldıklarına dair belgeyi ibraz et meleri gerekmektedir. Doktorasını tamamlamış olanlar ve halen öğretim elemanı kadrolarında çalışanlar ile ayrılanlar (disiplin cezası hariç) merkezi sınavdan muaftırlar.
En az lisans mezunu ve atanacağı birim ile ilgili birikime sahip olmaları gerekmektedir.
Bütün kadrolara başvuracak adayların Devlet hizmetine girmede aranan niteliklere sahip olmaları gerekmektedir.
Bütün kadrolara başvuru süresi bu ilanın yayım tarihinden itibaren 15 gün olup, posta ile yapılan müracaatlar kabul edilme yecektir.
Yabancı Ülkelerden alınan diplomaların Üniversitelerarası Kurul'ca denkliğinin onaylanmış olması gerekir.
Kadrolara başvuran adaylann sınav tarihleri müracaat tarihinin bitiminde ilgili birimlerde ilan edilecektir.
Diğer personel Kanunlarına tabi olarak çalışmakta olanların 2547 Sayılı Kanuna tabi kadrolara naklen geçişlerinde Yüksek öğretim Kurulu Başkanlığımdan naklen atama izni alındıktan sonra atama yapılabilecektir,
Duyurulur.