İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

2003 Yılı Üçüncü Dönem Sermaye Piyasası Faaliyetleri Lisanslama Sınav İlanı

İlan Giriş : 16 Haziran 2003 22:49, Son Güncelleme : 29 Mart 2018 02:14
2003 Yılı Üçüncü Dönem Sermaye Piyasası Faaliyetleri Lisanslama Sınav İlanı

2003 Yl nc Dnem Sermaye Piyasas Faaliyetleri Lisanslama Snav lan

SINAVLAR
Sermaye Piyasas Kurulu'nun 11.08.2001 tarih ve 24490 sayl Resmi Gazete'de yaymlanarak yrrle giren Seri:VIII, No:34 'Sermaye Piyasasnda Faaliyette Bulunanlar in Lisanslama ve Sicil Tutmaya likin Esaslar Hakknda Tebli'i uyarnca sermaye piyasas alannda ynetici, ihtisas personeli, trev aralar personeli ve deerleme uzman olarak alan veya almak isteyen kiilere mesleki yeterliliklerini gsterir lisans belgesi verilmesi amacyla, Sermaye Piyasas Faaliyetleri Temel Dzey Snav, Sermaye Piyasas Faaliyetleri leri Dzey Snav, Trev Aralar Snav, Deerleme Uzmanl Snav yaplacaktr.

SINAVLARA KATILACAK ADAYLAR

Sermaye piyasas kurumlarnda aada belirtilen grevlerde alan veya almak isteyenlerin;
1- Hisse senetleri piyasas, sabit getirili sermaye piyasas aralar ve repo-ters repo piyasas, yatrm fonlar, arac kurum acentas olarak faaliyet gsteren banka ubelerinde ve zel finans kurumlarnda acentalk ilemlerinden sorumlu mteri temsilcilii ile seans salonlarnda hisse senedi alm satm grevini yrten mteri temsilcilii, bankalarn ve acentalk faaliyetinde bulunacak zel finans kurumlarnn bireysel finans merkezlerinde (ar merkezi-call center) hisse senedi ile ilgili
ilemleri yapacak mteri temsilcilii, arac kurum ube mdrl, arac kurum irtibat brosu sorumluluu, arac kurum mfettilii grevleri iin Sermaye Piyasas Faaliyetleri Temel Dzey Snavna, arac kurulu takas ve operasyon sorumluluu grevi iin ayn snavn Takas ve Operasyon lemleri balkl blmne,
2- Portfy yneticilii, aratrma uzmanl, yatrm danmanl, kurumsal finansman uzmanl, tefti kurulu bakanl ve yneticilik grevleri iin Sermaye Piyasas
Faaliyetleri leri Dzey Snavna,
3- Trev aralar konusundaki grevler iin Trev Aralar Snavna,
4- Sermaye piyasas mevzuat erevesinde deerleme hizmeti verecek kiilerin Deerleme Uzmanl Snavna, katlmalar gerekmektedir.

SINAVLARA LKN BLGLER
Bavuruda istenecek belgeler, adaylarda aranacak nitelikler ve snavlara ilikin ayrntl bilgiler, http://www.spk.gov.tr internet adresinde bulunan Sermaye Piyasas Faaliyetleri Lisanslama Snavlar Klavuzunda yer almaktadr. Bavuru yaplacak her snav tr iin Anadolu niversitesi Dner Sermaye letmesinin Trkiye Vakflar Bankas Eskiehir Merkez ubesi nezdindeki 00158007272532057 nolu hesabna TC kimlik numaras, ad ve soyad belirtilerek 70 000 000 TL (yetmimilyon) snav creti yatrlmas gerekmektedir. Bu ilem iin havale creti talep edilmeyecektir.

SINAVLARA LK KEZ BAVURACAK ADAYLAR N: ADAY KAYIT FORMU
Snavlara ilk kez bavuracak adaylar Aday Kayt Formunu http://www.spk.gov.tr internet adresinden temin edebilirler. Bu formda TC kimlik numaras sorulmaktadr. Adaylarn bavuru tarihinden nce bu numaray renmeleri gerekmektedir. TC kimlik numaras http://tckimlik.nvi.gov.tr internet adresinden renilebilir. Aday Kayt Formunun istenilen belgelerle birlikte sadece aada belirtilen adrese iadeli taahhtl posta ile gnderilmesi gerekmektedir.

Anadolu niversitesi
Bilgisayar Aratrma ve Uygulama Merkezi
(Snav Hizmetleri)
Yunus Emre Kamps
26470 Eskiehir

Aday Kayt Formunda belirtilen adreste bavurudan sonra deiiklik yaplmaz. Adayn adresinin deimi olmas halinde, evrakn kendine ulamasn temin adayn sorumluluundadr.

SINAVLARA DAHA NCE KATILMI OLAN ADAYLAR N:
KAYIT YENLEME FORMU

Daha nce yaplm olan lisanslama snavlarnda baarsz olduklar konulardan geer not almak ve/veya not ortalamasn ykseltmek amacyla yeniden snava bavuracak adaylar, istedikleri konu veya konulardan tercih yaparak snavlara katlabileceklerdir. Not ykseltmek amacyla girilen snavlarda en son alnan not geerli saylacaktr.
Adaylarn daha nce katldklar snav trne devam etmeleri ve/veya baka bir snav trne bavurmalar halinde,
http://spk.anadolu.edu.tr internet adresindeki Kayt Yenileme Formunu eksiksiz olarak doldurmalar ve bu formun onay sayfasnn imzal dkm ile TC kimlik numaras ve ad-soyadnn yazl olduu banka dekontunu yukarda belirtilen adrese iadeli taahhtl posta ile gndermeleri gerekmektedir. Adaylar ilk kaytta verdikleri bilgilerde
deiiklik olmas durumunda (adres, snav ili gibi) bu deiiklikleri Kayt Yenileme Formunda bildirmek zorundadrlar.

BAVURU TARH
Snavlara bavurular, 16.06.2003-04.07.2003 tarihleri arasnda yaplacaktr.
04.07.2003 tarihi mesai saati bitimine kadar yukarda belirtilen adrese ulamayan bavurular dikkate alnmayacaktr.

SINAV YERLER TARHLER VE SAATLER
1- Sermaye Piyasas Faaliyetleri Temel Dzey Snav: 20 Eyll 2003 Cumartesi
2- Deerleme Uzmanl Snav: 21 Eyll 2003 Pazar
3- Sermaye Piyasas Faaliyetleri leri Dzey Snav :21 Eyll 2003 Pazar
4- Trev Aralar Snav :20 Eyll 2003 Cumartesi (4 Modl)
21 Eyll 2003 Pazar (4 Modl)
gnlerinde Ankara, stanbul ve zmir'de yaplacaktr.
Herbir snav sabah 09.30 ve leden sonra 14.30'da balamak zere iki oturum halinde yaplacaktr. Snava girilecek yerlere ilikin detay bilgiler adaylara gnderilecek Snava Giri Belgesinde ayrca belirtilecektir.

Snav hakknda ayrntl bilgi iin tklayn.