Kültür ve Turizm Bakanlığı Müfettiş Yardımcılığı Sınav İlanı

Kültür ve Turizm bakanlığı boş bulunan 14 adet Müfettiş Yardımcılığı kadrosuna sınavla eleman alacaktır. Başvuracak adayların, ÖSYM tarafından yapılan Kamu Personel Seçme Sınavından "KPSSP61" puan türünden asgari 80 (seksen) puan almıs olması gerekmektedir.

İlan Giriş : 05 Nisan 2007 16:46, Son Güncelleme : 29 Mart 2018 02:14
Kültür ve Turizm Bakanlığı Müfettiş Yardımcılığı Sınav İlanı

T.C. KÜLTÜR VE TURİZM BAKANLIGI
MÜFETTİS YARDIMCILIGI GİRİS SINAVI

Bos bulunan 14 adet Müfettis Yardımcılıgı kadrosuna sınavla eleman alınacaktır.

1-Sınava Katılma Sartları
a) 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48. maddesinde sayılan nitelikleri tasımak,
b) Siyasal Bilgiler, Hukuk, İktisat, İsletme, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültelerinden veya bunlara denkligi Yüksek Ögretim Kurulunca kabul edilen yurt dısındaki fakülte veya yüksekokullardan birini bitirmis olmak,
c) ÖSYM tarafından yapılan Kamu Personel Seçme Sınavından "KPSSP61" puan türünden asgari 80 (seksen) puan almıs olmak,
d) Saglık durumu, her türlü iklim ve yolculuk kosullarına elverisli bulunmak,
e) Yapılacak inceleme sonunda, varsa s ic i l i , tutum ve davranısları yönünden Müfettis Yardımcılıgına engel bir durumu bulunmamak,
f) Askerlik görevini yapmıs veya erteletmis olmak ya da askerlikle iliskisi bulunmamak,
g) Bu sınava daha önce birden fazla katılmamıs olmak,
h) 01/01/2007 tarihi itibariyle otuz yasını doldurmamıs olmak.
ı) KPSS sınavında ?KPSSP61? puan türünden asgari 80 (seksen) puan almıs adaylar arasından açıktan atama izni alınmıs kadro sayısının en fazla yirmi katı aday (280 kisi) söz konusu puan türündeki basarı sıralaması dikkate alınarak Bakanlıkça ?Giris Sınavına? çagrılır. Ayrıca puanları, sınava çagrılacak son sıradaki adayın puanına esit olan diger adayların tamamı da sınava çagrılır.

2- İstenen Belgeler ve Sınava Basvuru
Giris Sınavına katılmak isteyen adayların;
a) Kültür ve Turizm Bakanlıgı Teftis Kurulu Baskanlıgının ?GMK Bulvarı No:121 Maltepe/ANKARA? adresinden veya İstanbul, İzmir, Bursa, Antalya, Mersin, Adana, Konya, Kayseri, Eskisehir, Gaziantep, Diyarbakır, Erzurum, Samsun ve Trabzon'da İl Kültür ve Turizm Müdürlüklerinden ya da Bakanlıgımızın (www.kulturturizm.gov.tr) internet adresinden temin edilebilecekleri ?Aday Formu?,
b) KPSS sınav sonuç belgesinin aslı veya kurumca onaylı örnegi,
c) İki adet yeni çekilmis vesikalık fotograf
ile birlikte en geç 04 Mayıs 2007 günü mesai saati bitimine kadar Teftis Kurulu Baskanlıgının yukarıdaki adresine sahsen veya postayla basvurmaları gerekmektedir. Postadaki gecikmeler ve bu tarihten sonraki basvurular dikkate alınmayacaktır.

d) Basvuran adaylar arasından sınava katılma sartlarını tasıyanlara ?Sınav Giris Belgesi? verilir. Bu belgeler, adayların ?Aday Formunda? belirttikleri sınav yazısma adreslerine Teftis Kurulu Baskanlıgınca postayla gönderilecektir.

Söz konusu belgede, sınavın yapılacagı yer ve tarih belirtilecek olup sınava girmek için bu belgenin ibrazı sarttır.

3- Sınav Sekli ve Konuları
a) Giris Sınavı, yazılı ve sözlü olmak üzere iki bölümden olusur.
b) Yazılı sınavlar 26 ve 27 Mayıs 2007 tarihlerinde Ankara'da yapılacak, kazananlar kendilerine bildirilecek tarihte sözlü sınava tabi tutulacaklardır.
c) Yazılı sınav, ekonomi, hukuk, maliye, muhasebe, yabancı dil (İngilizce, Fransızca ve Almanca dillerinden birisi) ve kompozisyon konularından yapılır. Yazılı sınavda basarılı sayılabilmek için, her konudan 100 tam puan üzerinden 50 puandan az olmamak üzere ortalama en az 70 puan almak gerekir.

d) Sözlü sınavda adayların, ekonomi, maliye, hukuk bilgileriyle birlikte genel kültür, zeka, kavrama, muhakeme ve konusma yetenekleri ile sözlü sınav öncesi Teftis Kurulu Baskanlıgınca aday hakkında sicil, tutum ve davranıs yönünden yapılacak inceleme sonuçları dikkate alınır. Sözlü sınavda adaylara, sınav kurulu üyelerinin her biri tarafından 100 tam puan üzerinden puan verilir. Verilen bu puanların ortalaması sözlü sınav puanını teskil eder. Sözlü sınavda basarılı sayılmak için, bu puanın en az 70 olması sarttır.

4- Genis Bilgi Alınabilecek Yerler
Daha genis bilgi, Ankara'da Teftis Kurulu Baskanlıgından veya yukarıda belirtilen İl Kültür ve Turizm Müdürlüklerinden bizzat ya da mektupla alınabilir. Ayrıca Bakanlıgımızın (www.kulturturizm.gov.tr) internet adresinden de konuyla ilgili bilgiye ulasılabilir.

KÜLTÜR VE TURİZM BAKANLIGI
TEFTİS KURULU BASKANLIGI

GMK Bulvarı No:121 P.K:06570 Maltepe/ANKARA
Tel: (312) 231 67 63 (64-66)

Başvuru Formu

Aday Özgeçmiş formu

İlana dair açıklamalar