Polis Akademisi Akademik Personel İlanı

İlan Giriş : 30 Mart 2007 14:32, Son Güncelleme : 29 Mart 2018 02:14
Polis Akademisi Akademik Personel İlanı

İLAN

EMNİYET GENEL MÜDÜRLÜĞÜ

POLİS AKADEMİSİ BAŞKANLIĞI.NDAN

KONU: Polis Akademisi Başkanlığı ve Bağlı Yüksek Öğretim Kurumlarına Öğretim Elemanı Alımı

Polis Akademisine bağlı Güvenlik Bilimleri Fakültesi Dekanlığı, Güvenlik Bilimleri Enstitüsü Müdürlüğü ile 23 Polis Meslek Yüksek Okulu Müdürlüklerine, Anayasanın 132, 2547 sayılı Yüksek Öğretim Kanununun 23, 25, 26/b, 31 ve 32 nci maddeleri ile 4652 sayılı Polis Yüksek Öğretim Kanununun 25/b maddesi ve Polis Akademisi Başkanlığı Akademik Yükselme, Atanma Usul ve Kriterleri çerçevesinde aşağıda (EK-1) belirtilen alanlarda ve belirtilen yerlere 5 ve 7 nci dereceler arası öğretim görevlisi, araştırma görevlisi ve okutman unvanlarında açıktan ve naklen atama yolu ile öğretim elemanı alınacaktır.

Müracaatlar, görev alınmak istenen eğitim kurumu da belirtilmek suretiyle yapılacak ve değerlendirmede bu husus dikkate alınacaktır. Adaylar sadece bir branş için ve bir yüksek öğretim kurumuna müracaat edebileceklerdir.

Başvurular; bu ilanın ulusal bir gazetede yayınlandığı tarihten itibaren 16 NİSAN 2007 günü mesai bitimine kadar, mesai saatleri içerisinde POLİS AKADEMİSİ BAŞKANLIĞI PERSONEL ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ Gölbaşı/ANKARA adresine şahsen ya da posta yolu ile yapılabilecektir. Eksik belge ile yapılan müracaatlar, posta yoluyla yapılacak müracaatlardaki gecikmeler ve belirtilen tarihten sonra yapılacak başvurular kabul edilmeyecektir.

ADAYLARDA ARANAN GENEL ŞARTLAR:

1)657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 nci maddesinde belirtilen şartlara haiz olmak,

2)Emniyet Teşkilatı Sağlık Şartları Yönetmeliği.nde belirtilen hususlara göre Devlet Memuru olmasında ve istihdam yerinde çalışmasına engel sağlık problemi bulunmamak,

3)Kendisi ve eşi hakkında yapılacak güvenlik soruşturmasında Devlet Memuru olmasına engel teşkil edecek bir hali bulunmamak,

4)Askerlikle ilişiği bulunmamak,

5)Adayların müracaat ettiği alanda belirlenen jüri tarafından yapılacak olan yazılı ve mülakat sınavlarında başarılı olmak,

ADAYLARDA ARANAN ÖZEL ŞARTLAR:

Öğretim Görevlisi Başvuru Şartları:

1)Başvuru alanı ile ilgili, üniversitelerin lisans programından mezun olmak,

2)Tercihen lisansüstü mezunu olmak,

3)Son üç (3) yıl içerisinde ÖSYM tarafından yapılmış olan KPDS veya ÜDS.den (İngilizce) en az elli (50) puan almış olmak, (*)

4)Son müracaat tarihi itibarıyla otuz beş (35) yaşından gün almamış olmak, (16.04.1973 ve sonrası doğumlular)

Araştırma Görevlisi Başvuru Şartları:

1)Başvuru alanı ile ilgili, üniversitelerin lisans veya lisans üstü programından mezun olmak,

2)Son 3 yıl içerisinde ÖSYM tarafından yapılmış olan KPDS veya ÜDS.den (İngilizce) en az elli (50) puan almış olmak,

3)Üniversitelerin lisans programlarından mezun adaylar için, son müracaat tarihi itibarıyla yirmi yedi (27) yaşını (16.04.1980 ve sonrası doğumlular); lisansüstü mezunu adaylar için ise, son müracaat tarihi itibarıyla otuz (30) yaşını (16.04.1977 ve sonrası doğumlular) bitirmemiş olmak,

Okutman Başvuru Şartları:

A-Yabancı Dil (İngilizce) Okutmanı için;

1)Üniversitelerin yabancı dil eğitimi veren lisans programlarından (İngilizce Öğretmenliği veya İngiliz Dili ve Edebiyatı, ya da Mütercim Tercümanlık veya dengi bölümleri) mezun olmak,

2)Son üç (3) yıl içerisinde ÖSYM tarafından yapılmış olan KPDS veya ÜDS.den (İngilizce) en az seksen beş (85) puan almış olmak,

3)Tercihen alanında deneyimli olmak,

4)Son müracaat tarihi itibarıyla otuz (30) yaşını bitirmemiş olmak, (16.04.1977 ve sonrası doğumlular)

B-Türk Dili Okutmanı için;

1)Üniversitelerin Türk Dili ve Edebiyatı Eğitimi veren lisans programlarından (Türk Dili ve Edebiyatı veya Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenliği bölümleri) mezun olmak,

2)Güvenlik Bilimleri Fakültesi.nde görev almak için müracaat edecek adaylarda son üç (3) yıl içerisinde ÖSYM tarafından yapılmış olan KPDS veya ÜDS.den (İngilizce) en az elli (50) puan almış olmak,(*)

3)Tercihen alanında deneyimli olmak,

4)Son müracaat tarihi itibarıyla otuz (30) yaşını bitirmemiş olmak, (16.04.1977 ve sonrası doğumlular)

C-İnkılap Tarihi Okutmanı için;

1)Üniversitelerin tarih eğitimi veren lisans programlarından (Tarih veya Tarih Öğretmenliği bölümleri) mezun olmak,

2)Güvenlik Bilimleri Fakültesi.nde görev almak için müracaat edecek adaylarda son üç (3) yıl içerisinde ÖSYM tarafından yapılmış olan KPDS veya ÜDS.den (İngilizce) en az elli (50) puan almış olmak, (*)

3)Tercihen alanında deneyimli olmak,

4)Son müracaat tarihi itibarıyla otuz (30) yaşını bitirmemiş olmak, (16.04.1977 ve sonrası doğumlular)

(*) Güvenlik Bilimleri Fakültesi Dekanlığı, Güvenlik Bilimleri Enstitüsü Müdürlüğü ile İstanbul Şükrü Balcı Polis Meslek Yüksek Okulu dışındaki Polis Meslek Yüksek Okullarında bulunan kadrolar için yeterli müracaat olmaması halinde bu kadrolar için adaylarda yabancı dil şartı aranmayacak ve bu durum 17 NİSAN 2007 tarihinden itibaren www.pa.edu.tr Internet adresinde ilan edilerek yeni müracaatlar için 18 NİSAN 2007 tarihi mesai bitimine kadar ek süre tanınacaktır. Konu ile ilgili olarak bizzat müracaat edilerek ya da (0 312 4125046-47 nolu telefonlardan bilgi alınabilecektir. (Bir yer için yeterli başvuru sayısının tespitinde, o yer için ilan edilen kadro sayısının iki (2) katı esas alınır.)

Ayrıca;

- Akademimizin geleceğe yönelik eğitim faaliyetleri kapsamında İstanbul Şükrü Balcı Polis Meslek Yüksekokulunda istihdamı planlanan kadrolara müracaat ederek başarılı olan adaylar, hizmet gerekleri dikkate alınarak, daha sonra Polis Akademisi Başkanlığı veya diğer illerde bulunan Polis Meslek Yüksek Okulu Müdürlükleri emrinde istihdam edilebileceklerdir. Bu adayların hizmet gereği sonradan atanmaları halinde atandıkları yüksek öğretim kurumunda en az beş (5) yıl süreyle hizmet vermeleri zorunludur. Adaylardan konuya ilişkin yazılı taahhütname alınacaktır.

- İstanbul Şükrü Balcı Polis Meslek Yüksek Okulu dışındaki Polis Meslek Yüksek Okulları kadrolarına müracaat ederek başarılı olan öğretim elemanları atandıkları esas kadroda en az beş (5) yıl hizmet vermek zorundadır. Beş (5) yılın sonunda yapılacak yer değişikliği talepleri, hizmet durumu ve gerekleri dikkate alınarak değerlendirilecektir.

-Belirtilen kadrolar için yapılan sınavlar sonucunda, ihtiyaç olarak gösterilen sayıda asıl ve aynı sayıda yedek adaylar belirlenecektir. Asıl adayların, ilan tarihinden itibaren on (10) gün içerisinde Gölbaşı kampusünde bulunan Polis Akademisi Başkanlığı Personel Şube Müdürlüğü.ne müracaat etmemeleri, güvenlik tahkikatlarının olumsuz olması veya olumlu olup da atandıkları kadrolarda mevzuatta belirlenen süre içerisinde göreve başlamamaları ya da haklarından feragat etmeleri halinde veya başka nedenlerle atanmaları hukuken mümkün görülmezse, daha önce yedek olarak belirlenen adaylarla sırasıyla irtibata geçilerek atama işlemleri gerçekleştirilecektir.

SINAVA İLİŞKİN HUSUSLAR:

Müracaat sırasında istenecek belgeler ile sınav takvimine ilişkin hususlar, Polis Akademisi Anıttepe Kampusünde Nöbetçi Amirliğinden, Gölbaşı Kampüsünde Personel Şube Müdürlüğünden veya www.pa.edu.tr Internet adresinden öğrenilebilinir.

SINAV YERİ ve TARİHLERİ:

Mülakat Sınav Yeri : Polis Akademisi Başkanlığı Gölbaşı kampüsü
Mülakat Sınav Tarihi : 24-25 NİSAN 2007 Saat 10:00
Yazılı Sınav Yeri : Polis Akademisi Başkanlığı Gölbaşı kampüsü
Yazılı Sınav Tarihi : 26 NİSAN 2007 Saat 10:00
Yazılı Sınav Konuları : Adaylar, başvuruda bulundukları alanla ilgili klasik usulde yazılı sınava tabi tutulacaklardır. Yazılı sınav tüm adayların katılımıyla, tek oturum halinde yapılacaktır.

Başarılı olan adayların isimleri en geç 03 MAYIS 2007 tarihinde, Polis Akademisi Başkanlığı Anıttepe ve Gölbaşı kampusünde bulunan Nöbetçi Amirliklerine liste halinde asılarak ve www.pa.edu.tr Internet adresinde yayınlanmak suretiyle ilan edilecektir.

NOT: Daha önceki tarihlerde Polis Akademisi Başkanlığı ile Polis Meslek Yüksek Okullarına öğretim elemanı olmak için yapılan bütün müracaatlar geçersizdir. Bu durumda olanların yukarıdaki şartları göz önünde bulundurarak tekrar müracaat etmeleri gerekmektedir.

* 30.03.2007 tarihli hurriyet gazetesinde yayınlanmıştır.

  ÖĞRETİM GÖREVLİSİ ARAŞTIRMA GÖREVLİSİ OKUTMAN
Bitmap KAMU HUKUKU (Anayasa-İdare-Ceza) ÖZEL HUKUKU(Medeni-Borçlar) KAMU YÖNETİMİ İNKILAP TARİHİ TOPLAM KAMU HUKUKU (Anayasa-İdare-Ceza) ÖZEL HUKUKU(Medeni-Borçlar) ULUSLAR ARASI HUKUK VATANDAŞLIK VE YABANCILAR HUKUKU KAMU YÖNETİMİ İKTİSAT MALİYE SOSYOLOJİ TOPLAM TÜRK DİLİ İNGİLİZCE İNKILAP TARİHİ TOPLAM GENEL TOPLAM
GÜVENLİK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ 1 1     2 2 1 1 1     1 1 7 2 2 1 5 14
GÜVENLİK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ         0 2 1     1 1   1 6       0 6
ADANA K.SERHADLI POLİS M.Y.O. 1       1                 0   1   1 2
AFYON POLİS M.Y.O. 1       1                 0   1   1 2
AKSARAY POLİS M.Y.O. 1       1                 0   1   1 2
BALIKESİR POLİS M.Y.O. 1       1                 0       0 1
BAYBURT POLİS M.Y.O. 1       1                 0     1 1 2
DİYARBAKIR A.G.OKKAN POLİS M.Y.O. 1       1                 0   1   1 2
ELAZIĞ ZÜLFÜ AĞAR POLİS M.Y.O. 1       1                 0   1   1 2
ERZİNCAN POLİS M.Y.O. 1       1                 0   1   1 2
ERZURUM POLİS M.Y.O. 1       1                 0   1   1 2
GAZİANTEP POLİS M.Y.O. 1       1                 0     1 1 2
HATAY POLİS M.Y.O. 1       1                 0   1   1 2
İSTANBUL ŞÜKRÜ BALCI POLİS M.Y.O. 1 1 1   3 1 1 1 1     1 1 6 1 2 1 4 13
İZMİR RÜŞTÜ ÜNSAL POLİS M.Y.O.       1 1                 0       0 1
KASTAMONU POLİS M.Y.O. 1       1                 0   1   1 2
KAYSERİ POLİS M.Y.O. 1       1                 0       0 1
KONYA EREĞLİ POLİS M.Y.O. 1     1 2                 0       0 2
MALATYA POLİS M.Y.O.         0                 0   1   1 1
NAZİLLİ POLİS M.Y.O. 1       1                 0   1   1 2
NİĞDE POLİS M.Y.O. 1       1                 0   1   1 2
SAMSUN 19 MAYIS POLİS M.Y.O. 1       1                 0 1     1 2
SİİRT POLİS M.Y.O. 1       1                 0     1 1 2
TRABZON POLİS M.Y.O. 1       1                 0   1   1 2
YOZGAT POLİS M.Y.O.   1     1                 0   1   1 2
GENEL TOPLAM 21 3 1 2 27 5 3 2 2 1 1 2 3 19 4 18 5 27 73