İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

ÖSYM sözleşmeli personel alım ilanı

657 sayılı Devlet Memurları Kanunu?nun 4/B Maddesi ve buna ilişkin 7/15754 Bakanlar Kurulu Kararı hükümleri uyarınca Sosyal Sigortalar Kurumuna (devredilen) tabi sözleşmeli olarak çalıştırılmak üzere personel alınacaktır. Başvuruların 16 Mart tarihine kadar yapılması gerekmektedir.

İlan Giriş : 07 Mart 2007 13:34, Son Güncelleme : 29 Mart 2018 02:14
ÖSYM sözleşmeli personel alım ilanı

T.C. YÜKSEKÖĞRETİM KURULU

ÖĞRENCİ SEÇME VE YERLEŞTİRME MERKEZİ BAŞKANLIĞINA

SÖZLEŞMELİ PERSONEL ALINACAKTIR

657 sayılı Devlet Memurları Kanunu?nun 4/B Maddesi ve buna ilişkin 7/15754 Bakanlar Kurulu Kararı hükümleri uyarınca Sosyal Sigortalar Kurumuna (devredilen) tabi sözleşmeli olarak çalıştırılmak üzere personel alınacaktır.

İlgilenenlerin başvurabilmeleri için, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu?nun 48. maddesinde belirtilen nitelikleri taşımaları ve aşağıdaki tabloda belirtilen alanların birinden en az lisans diplomasına sahip olması, 2004, 2005, 2006 yıllarında ÖSYM tarafından yapılmış olan Kamu Personel Seçme Sınavlarında (KPSS) hesaplanan ve tabloda aranan koşullar bölümünde belirtilen puana sahip olması gerekir.

Test Geliştirme Uzmanı Boş Kadro Pozisyonu Mezun Olunan Alan Aranan Koşullar
Felsefe 1 Felsefe Felsefe Grubu Öğretmenliği KPSSP3 puan türünden en az 85 almış olmak.
Fransızca 1 Fransız Dili ve Edebiyatı Fransızca Öğretmenliği Mütercim-Tercümanlık (Fransızca) KPSSP3 puan türünden en az 70 almış olmak.
Hukuk 2 Hukuk KPSSP79 puan türünden en az 88 almış olmak.
İngilizce 1 İngiliz Dili ve Edebiyatı İngilizce Öğretmenliği İngiliz Dil Bilimi İngiliz Dili ve Kültürü Amerikan Kültürü ve Edebiyatı Mütercim-Tercümanlık (İngilizce) KPSSP3 puan türünden en az 75 almış olmak.
Matematik 1 Matematik Matematik Öğretmenliği KPSSP1 puan türünden en az 90 almış olmak.
Psikoloji 1 Psikoloji KPSSP3 puan türünden en az 75 almış olmak.
Sosyoloji 1 Sosyoloji KPSSP3 puan türünden en az 80 almış olmak.
Tarih 2 Tarih Tarih Öğretmenliği KPSSP3 puan türünden en az 85 almış olmak.
Türkçe 2 Türk Dili ve Edebiyatı Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenliği Türkçe Öğretmenliği KPSSP1 puan türünden en az 85 almış olmak.

İlgilenenlerin, ÖSYM'nin www.osym.gov.tr internet adresinde yer alan başvuru dilekçesi örneğinden çıktı alıp burada istenen bilgileri yazarak 12-16 Mart 2007 tarihleri arasında diploma veya çıkış belgesiyle ve erkek adayların askerlik durumunu belirten bir belgeyle ÖSYM Bilkent/ANKARA adresine şahsen ya da bir yakınları aracılığıyla başvurmaları gerekir.

ÖSYM Başkanlığı, mülakat yoluyla seçme yapmak üzere en yüksek puandan başlayarak her alanda boş kadro sayısının 4 katı aday çağıracaktır. Mülakata çağrılacak adaylar ve mülakat günleri ÖSYM?nin yukarıda belirtilen internet adresinde 22 Mart 2007 tarihinde duyurulacaktır.

EK: Başvuru Dilekçesi Örneği