Namık Kemal Üniversitesi Akademik Personel İlanı

İlan Giriş : 20 Şubat 2007 12:48, Son Güncelleme : 29 Mart 2018 02:14
Namık Kemal Üniversitesi Akademik Personel İlanı

NAMIK KEMAL ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN

Üniversitemiz Fen Bilimleri Enstitüsünün aşağıda belirtilen anabilim dallarının lisansüstü programlarına, 2006-2007 Eğitim-Öğretim Yılı BAHAR Yarıyılında öğrenci alınacaktır.

Başvuru tarihi ve yeri: 19-23 Şubat 2007 tarihleri arasında aşağıda belirtilen başvuru evraklanyla birlikte Fen Bilimleri Enstitüsüne şahsen başvurulması gerekmektedir. Posta ile yapılan başvurular işleme konulmayacaktır.

Başvuru için gerekli belgeler:
1. Dilekçe (Web sayfamızdan veya Enstitüden temin edilebilir)..
2. Özgeçmiş.
3. Diploma (onaylı). Tezli Yüksek Lisans programlan için başvuracak adayların Lisans, Doktora programlan için başvuracak adayların Lisans/Yüksek Lisans diploması veya yeni tarihli mezuniyet belgesinin onaylı örneği (yabancı ülkelerdeki yükseköğretim kurumlanndan mezun olanlann Yükseköğretim Kurulu Başkanlığından alacaklan denklik belgesi).
4. Not belgesi (Transknpt/onaylı). Not sistemleri yüzlük ortamdan farklı olan adayların, mezun olduklan üniversiteden not ortalamalarının yüzlük sistemdeki karşılığını belirten resmi belge getirmeleri zorunludur.
5. LES sonuç belgesi (onaylı). Sınav tarihi 2 yılı aşmamış olmak kaydıyla Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (LES)'ndan başvurduğu programın puan türünden en az 45 (doktoraya lisans diploması ile başvuracaklann 55) standart puana sahip olduklarına dair LES belgesi veya eşdeğer uluslararası smav sonuç belgesi. (Herhangi bir anabilim dalı lisansüstü programından ilişiği kesilip yemden aynı veya başka bir lisansüstü programa ya da bir yüksek lisans programını tamamlamış, yeniden başka bir programa başvuru yapacak adaylardan en fazla bir yanyıl ara verenlerden, LES standart puanı 45 'ten aşağı olmamak koşulu ile LES belgesi istenmez.)
6. Nüfus cüzdanı fotokopisi (onaylı),
7. Fotoğraf (kılık-kıyafet yönetmeliğine uygun) 2 adet,
8. Başvuru ücreti dekontu (Fen Bilimleri Enstitüsünün Yapı Kredi Bankası Tekirdağ Şubesi'ndeki - 80442602 nolu hesabına 50 YTL (elliyenitürklirası) yataılacaktır.)

Mülakat: Adaylar 28 Şubat 2007 tarihinde saat 10.00'da, ilgili anabilim dalı başkanlıklarında mülakata alınacaklardır.
Değerlendirme: LES puanı x 1.25'in % 50'si, mülakat puanının % 40'ı, lisans/yüksek lisans ağırlıklı not ortalamasının % 10'u dikkate alınır. Adayın başanlı sayılabilmesi için yukarıda belirtilen oranların toplamının Yüksek Lisans programlan için en az 65, Doktora programlan için en az 70 olması gerekir ve en yüksek puandan en küçüğüne doğru sıralama yapılarak ilan edilen kontenjan kadar öğrenci alınır.

KESİN KAYITLAR:
5-7 Mart 2007 tarihleri arasında Enstitüde yapılacaktır.

NOT: Lisans veya yüksek lisans derecelerini farklı alanda almış olan adaylar, en çok bir yıl sürecek olan "Bilimsel Hazırlık Programı"na tabi tutulmak suret' ile öğrenciliğe kabul edilecektir. Başka bir Yükseköğretim kurumunda yüksek lisans programlanna kayıtlı bulunanların başvurulan kabul edilmez. Tespiti halinde ilişikleri kesilir.