Çalışma Ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Avrupa Birliği Uzman Yardımcısı Giriş Sınavı Duyurusu

İlan Giriş : 09 Şubat 2007 09:55, Son Güncelleme : 29 Mart 2018 02:14
Çalışma Ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Avrupa Birliği Uzman Yardımcısı  Giriş Sınavı Duyurusu

Çalışma Ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Avrupa Birliği Koordinasyon Dairesi Başkanlığından :

AVRUPA BİRLİĞİ UZMAN YARDIMCILIĞINA GİRİŞ SINAVI DUYURUSU

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Avrupa Birliği Koordinasyon Dairesi Başkanlığında görevlendirilmek üzere boş bulunan 5 adet Avrupa Birliği Uzman Yardımcısı kadrolarına sınavla personel alınacaktır.

SINAVA BAŞVURU ŞARTLARI :

1 - 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinde belirtilen şartları taşımak,

2 - Üniversitelerin en az dört yıllık lisans eğitimi veren Hukuk, Siyasal Bilgiler, İktisat, İşletme, İktisadi ve İdari Bilimler Fakülteleri ile fakültelerin İstatistik bölümleri ve bunlara denkliği yetkili makamlarca kabul edilen yurtiçi veya yurtdışındaki yükseköğretim lisans programlarının birinden mezun olmak,

3 - 2007 yılının ilk günü itibariyle otuz yaşını doldurmamış olmak,

4 - ÖSYM tarafından 10-11 Temmuz 2004, 2-3 Temmuz 2005 veya 1-2 Temmuz 2006 tarihinde yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavı?nın ?KPSSP114? puan türünden en az 80 puan almış olmak,

5 - İngilizce dilini Avrupa Birliği ile ilgili görevin gerektirdiği ilişkileri yürütecek düzeyde bilmek ve bunu aşağıdaki belgelerden en az biri ile kanıtlamak;

a) İlan tarihinden önceki 5 yıl içinde Kamu Personeli Yabancı Dil Bilgisi Tespit Sınavından en az 70 puan almış olmak veya

b) İlan tarihinden önceki 2 yıl içinde TOEFL sınavından en az 193 (veya yeni sistemde en az 69) puan almış olmak veya

c) İlan tarihinden önceki 2 yıl içinde IELTS (Akademik) sınavından her bölümden en az 6,5 puan almış olmak.

6 - Erkek adaylar için başvuru ve sınav tarihi itibariyle askerlik hizmetini yapmış, muaf veya erteletmiş olmak,

7 - Sağlık durumu yurt içi ve yurt dışında görev ve yolculuk yapmaya elverişli olmak.

BAŞVURUDA İSTENEN BELGELER

Giriş sınavına katılmak isteyen adaylardan aşağıdaki belgeler istenir:

1 - İş talep formu,

2 - İki adet vesikalık fotoğraf,

3 - Kamu Personeli Seçme Sınavı Sonuç Belgesinin aslı veya Noter tasdikli sureti,

4 - Yukarıda belirtilen İngilizce dil belgelerinden en az birisinin aslı veya Noter tasdikli sureti,

5 - Kendi el yazısı ile yazılmış anne ve babasının adı ile meslek ve işleri, başvuran adayın ilk, orta ve yükseköğrenimi yaptığı okulları, yüksek öğrenimden sonra ne gibi işleri yaptığı ve hakkında bilgi verebilecek iki kişinin isimleri ile iş ve ikametgah adreslerinin belirtildiği özgeçmişlerinin yer aldığı belge.

Almanca veya Fransızca dillerinden birisini bilmek atama için tercih nedeni olup adaylar eğer varsa ikinci bir dil belgesinin aslını veya fotokopisini özgeçmişlerine ekleyeceklerdir.

Giriş Sınavında başarılı olan adaylardan atama yapılmadan önce aşağıdaki belgeler istenir.

a) Yüksek Öğrenim diplomasının veya çıkış belgesinin aslı veya noter tasdikli örneği

b) Sabıkasının bulunmadığına ilişkin Cumhuriyet Savcılığından son üç ay içerisinde alınmış belgenin aslı

c) Sağlık durumu yurt içi ve yurt dışında görev ve yolculuk yapmaya elverişli olduğuna dair sağlık kurulu raporu

Yukarıdaki belgelerde gerçeğe aykırı beyanda bulunduğu tespit edilenlerin sınavları geçersiz sayılır ve atamaları yapılmaz. Bunların atamaları yapılmış olsa dahi iptal edilir. Bu kişiler hiçbir hak talep edemezler ve haklarında 26/9/2004 tarihli ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanununun ilgili hükümleri uygulanmak üzere Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulur.

SINAV YERİ, TARİHİ VE SAATİ :

Sınav yeri Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Avrupa Birliği Koordinasyon Dairesi Başkanlığı, İnönü Bulvarı No: 42 C Blok Kat:4 Emek/ANKARA, sınav tarihi 22 Mart 2007 ve sınav saati 09.30?dur.

SINAV GİRİŞ BELGESİ :

Giriş Sınavına katılma şartlarını taşıyan adaylara fotoğraflı Sınav Kimlik Belgesi verilir. Sınav Kimlik Belgesi olmayan adaylar sınava katılamaz.

SINAV KONULARI :

Anayasa Hukuku, İdare Hukuku, Sosyal Güvenlik ve İş Hukuku (506 sayılı Sosyal Sigortalar Kanunu, 1479 sayılı Bağ-Kur Kanunu, 4857 sayılı İş Kanunu) Avrupa Birliği (kurumları, tarihsel gelişim, Türkiye-Avrupa Birliği İlişkileri), Türkiye Ekonomisi.

GİRİŞ SINAVI, SINAVIN ŞEKLİ VE DEĞERLENDİRİLMESİ :

Giriş sınavına, sınava giriş koşullarını taşıyan adaylardan ?KPSSP114? puan türünden en yüksek puana sahip olandan başlamak üzere ilk 20 (yirmi) aday çağrılır. Yirminci sıradaki aday ile aynı puana sahip diğer adaylar da sınava çağrılır.

Giriş Sınavı sadece sözlü sınavdan oluşur. Giriş sınavında yukarıdaki sınav konularına ilişkin olarak adayın bilgisi yanında, adayın kavrayış, ifade ve temsil kabiliyeti, muhakeme gücü, davranış ve tepkilerinin mesleğe uygunluğu gibi niteliklere sahip olup olmadığı da göz önünde bulundurularak her adaya ayrı ayrı not verilir. Sınavda değerlendirme yüz puan üzerinden yapılır. Sınav Kurul Üyelerinin verdikleri notların aritmetik ortalaması Sözlü Sınavın sonuçlarını gösterir. Yetmiş puan alan adaylar başarılı sayılır. Sınavda başarılı olanların sayısı ilan edilen kadro sayısından, yani beş kişiden fazla ise en yüksek puan alan adaydan başlamak üzere sıralama yapılarak belirtilen kadro sayısı kadar, yani beş adet aday giriş sınavını başarmış kabul edilir. Sınav sonunda başarı puanı sıralamasına göre beş asil ve bunun 1/5?i oranında, yani bir adet yedek olmak üzere Sınav Kazananlar Listesi ilan edilir.

Giriş Sınavında yetmiş ve üzerinde puan almış olmak Sınav Kazananlar Listesine giremeyen adaylar için müktesep hak teşkil etmez. Sınav Kazananlar Listesinde yer alan asil adaylardan atama olmadığı takdirde atama yapılmayan kadroya anılan listedeki bir adet yedek adayın ataması yapılır. Yedek adayın hakları daha sonraki sınavlar için müktesep hak veya herhangi bir öncelik teşkil etmez. Sınavda başarılı olanların sayısı ilan edilen kadro sayısından daha az ise sadece başarılı olanlar sınavı kazanmış kabul edilir.

SINAV BAŞVURUSU :

Giriş Sınavına katılacak adayların, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Personel Dairesi Başkanlığı İnönü Bulvarı No: 42 B Blok Kat: 1 Emek/ANKARA adresinden temin edecekleri veya Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı www.csgb.gov.tr adresinden indirecekleri iş talep formunu doldurarak iki adet vesikalık fotoğraf ve yukarıda belirtilen İngilizce dil belgelerinden en az birisinin aslı veya noter tasdikli sureti ile KPSS belgesinin aslı veya noter tasdikli suretini ve özgeçmişlerinin yer aldığı belgeyi ekleyerek 14/2/2007 ? 2/3/2007 tarihleri arasında mesai saati bitimine kadar Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Personel Dairesi Başkanlığı İnönü Bulvarı No: 42 B Blok Kat: 1 Emek/ANKARA adresine şahsen, elden veya posta ile başvuracakladır. Postadaki gecikmeler ve ilanda belirtilen süre içerisinde yapılmayan başvurular dikkate alınmayacaktır.