Karabük Üniv. Sos. Bil. Ens. Y. Lisans ve Doktora Program İlanı

İlan Giriş : 19 Ağustos 2015 13:45, Son Güncelleme : 29 Mart 2018 02:14
Karabük Üniv. Sos. Bil. Ens. Y. Lisans ve Doktora Program İlanı

KARABÜK ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ'NDEN

Üniversitemiz Sosyal Bilimler Enstitüsü aşağıda ismi yazılı Anabilim Dalında 2015-2016 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Yarıyılında Lisansüstü öğrenciler alacaktır. Adayların 15 Ağustos Cumartesi-25 Ağustos Salı 2015 tarihleri arasında internet aracılığıyla (http://sbe.karabuk.edu.tr) müracaat etmeleri gerekmektedir. İlgililere duyurulur.

ANABİLİM DALI

BİLİM DALI

PUAN TÜRÜ

KONTENJAN

KOŞULLAR

Yüksek Lisans

Doktora

AKTÜERYA VE RİSK YÖNETİMİ ABD

-

Eşit Ağırlık

10

-

Lisans Diplomasına Sahip Olmak

.Online Başvuruda Bulunacak Öğrenci Adaylarımız Başvurularını Sosyal Bilimler Enstitüsü Ana Sayfasında Bulunan Lisansüstü Eğitim Başvuruları LinkindenYapabilirler.

BAŞVURU KOŞULLARI

A- YÜKSEK LİSANS PROGRAMLARINA BAŞVURU KOŞULLARI

a) Lisans Diplomasına sahip olmak,

b) Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından merkezi olarak yapılan Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitim Giriş Sınavından (ALES) başvurduğu programın puan türünde en az 55 standart puan almış olmak. ALES sonucu yerine bu sınava eşdeğerliği kabul edilen uluslararası düzeyde benzeri sınavlardan Yükseköğretim Kurulunca ilan edilen eşdeğer puanlar düzeyinde sağlanan puanlar Enstitü Yönetim Kurulunca kabul edilebilir.

c) İlanda yer alan mezuniyet şartlarını ve koşullarını taşımak

Yükseköğretim Kurumu'nca belirlenen ALES geçerlilik Tablosu

ALES sınavının

yapıldığı tarih

Geçerlilik süresi

Geçerlilik bitiş tarihi

2012 Kasım

2013 Mayıs

2013 Kasım

2014 Mayıs

2014 Kasım

2015 Mayıs

3 Yıl

3 Yıl

3 Yıl

3 Yıl

3 Yıl

3 Yıl

Aralık 2015 sonu

Haziran 2016 sonu

Aralık 2016 sonu

Haziran 2017 sonu

Aralık 2017 sonu

Haziran 2018 sonu

B- DEĞERLENDİRME VE ÖĞRENCİ KABULÜ

a) Yüksek Lisans Programına Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından merkezi olarak yapılan (ALES) standart puanı ve adayların başvurdukları bilim alanında yapılacak yazılı sınav sonucu değerlendirilerek öğrenci alınır. Yüksek Lisans Programına başvuran adaylar değerlendirme öncesinde Yabancı Dil Sınavına alınırlar*. YDS'den en az 55 (ellibeş) puan veya Üniversitelerarası Kurulca eşdeğerliği kabul edilen benzer sınavlardan bu puana eşdeğer bir puan almış olduğuna Enstitü Yönetim Kurulunca karar verilenler bu sınavdan muaf tutulur. Adayların Yabancı Dil Sınavı ve Yazılı Sınavlarının değerlendirilmesi, Anabilim/Anasanat Dalı Kurulunun önerisi üzerine Enstitü Yönetim Kurulu tarafından belirlenen en az üç, beş ya da en çok yedi üyeden oluşan jürilerce yapılır. Yabancı Dil Sınavı; yabancı dilde yazılmış, adayın bilim alanı ile ilgili 200 kelimelik bir metnin Türkçe'ye 2 (iki) saat içinde, metnin anlamına sadık kalacak şekilde tercüme edilmesi suretiyle yapılır. Bu sınavda sözlük kullanılabilir. Yabancı Dil Sınavında başarı notu tam notun %60 (yüzde altmış)'ıdır. Yabancı Dil Sınavından muaf olmadığı halde sınava girmeyen veya sınava girerek başarısız bulunanlar Yazılı Sınava alınmaz.

b) Yüksek Lisans öğrenimine kabulde başarı notu; ALES standart puanının %70'i ve yazılı puanının %30'u alınarak hesaplanır. Yazılı Sınavı, 100 tam not üzerinden değerlendirilerek belirlenir. Yazılı Sınava girmeyen veya Yazılı Sınav notu, 60'ın altında olan adaylar başarısız kabul edilir. Yapılan değerlendirmede, 100 tam puanüzerinden en az 65 puan alanlar, başarı puanlarına göre sıralanarak kontenjan dahilinde Yüksek Lisans Programlarına kabul edilirler.

c) Doktora öğrenimine kabulde başarı notu; ALES puanının %70'i ve yazılı puanının %30'u alınarak hesaplanır. Yazılı Sınavı, 100 tam not üzerinden değerlendirilerek belirlenir. Yazılı Sınava girmeyen veya Yazılı Sınav notu, 65'in altında olan adaylar başarısız kabul edilir. Yapılan değerlendirmede 100 üzerinden en az 70 puan alanlar başarı puanlarına göre sıralanarak kontenjan dahilinde Doktora Programlarına kabul edilirler.

C- BAŞVURU

a)Adaylar başvurularını 15 Ağustos Cumartesi-25 Ağustos Salı 2015 tarihlerinde yapabileceklerdir.

b)Başvurular Sosyal Bilimler Enstitüsü için http://sbe.karabuk.edu.tr adresinden ana sayfada bulunan Başvuru Formu doldurularak internet aracılığı ile yapılacaktır.

D- YABANCI DİL VE YAZILI SINAVLARI

Yabancı Dil ve Yazılı Sınavları aşağıda belirtilen gün ve saatlerde ilgili Anabilim Dalı Başkanlığında yapılacaktır.

Yabancı Dil Sınavı

Saat

Yazılı Bilim Sınavı

Saat

Sınav Yeri

YÜKSEK LİSANS

01.09.2015

10.00

02.09.2015

10.00

AMFİ 7

İİBF BİNASİ

E- SONUÇLARIN İLANI VE KAYIT TAKVİMİ

Süreç

Tarih

Giriş Sınav Sonuçlarının İlanı

04.Eylül 2015

Öğrenci Numaralarının İlanı

04.Eylül 2015

Lisansüstü Programlara Kesin Kayıtların Yapılması

07-09 Eylül 2015