Aksaray Üniv. Fen Bilimleri Üniv. Y. Lisans ve Doktora Program İlanı

İlan Giriş : 09 Temmuz 2015 13:55, Son Güncelleme : 29 Mart 2018 02:14
Aksaray Üniv. Fen Bilimleri Üniv. Y. Lisans ve Doktora Program İlanı

2015 - 2016 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Yarıyılı Lisansüstü Başvuruları

Doktora / Tezli -Tezsiz Yüksek Lisans

Başvuru Tarihleri

13 Temmuz 2015- 24 Temmuz 2015

Bilimsel Etkinlik, Mülakat veya Yazılıya Alınacak Aday Listesinin İlanı

30 Temmuz 2015

Bilimsel Etkinlik, Mülakat veya Yazılı Sınav Tarihleri

03 Ağustos -07 Ağustos 2015

Kazananların Enstitü Web Sayfasında İlanı

14 Ağustos 2015

Sonuçlara İtiraz

17 Ağustos - 18 Ağustos 2015

Kesin Kayıt Hakkı Kazananların Enstitü Web Sayfasında İlanı

20 Ağustos 2015

Kesin Kayıt Tarihleri

24 Ağustos - 28 Ağustos 2015

Yedek Kontenjan İlanı

28 Ağustos (18.00'dan sonra)

Yedek Kontenjan Kayıt Tarihi

01 Eylül 2015

AKSARAY ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN

Üniversitemiz Fen Bilimleri Enstitüsü'ne 2015-2016 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Yarıyılında Doktora, Tezli Yüksek Lisans ve Tezsiz Yüksek Lisans Programlarına öğrenci alınacaktır.

TAKVİM

Doktora / Tezli -Tezsiz Yüksek Lisans

Başvuru Tarihleri

13 Temmuz 2015- 24 Temmuz 2015

Bilimsel Etkinlik, Mülakat veya Yazılıya Alınacak Aday Listesinin İlanı

30 Temmuz 2015

Bilimsel Etkinlik, Mülakat veya Yazılı Sınav Tarihleri

03 Ağustos -07 Ağustos 2015

Kazananların Enstitü Web Sayfasında İlanı

14 Ağustos 2015

Sonuçlara İtiraz

17 Ağustos - 18 Ağustos 2015

Kesin Kayıt Hakkı Kazananların Enstitü Web Sayfasında İlanı

20 Ağustos 2015

Kesin Kayıt Tarihleri

24 Ağustos - 28 Ağustos 2015

Yedek Kontenjan İlanı

28 Ağustos (18.00'dan sonra)

Yedek Kontenjan Kayıt Tarihi

01 Eylül 2015

NOT: Sonuçlara itirazlar 17-18 Ağustos 2015 tarihleri arasında Enstitümüze dilekçe ile şahsen veya e-posta ([email protected]) yoluyla başvurulduğu takdirde dikkate alınacaktır. E-posta yoluyla gönderilecek dilekçeler imzalı hali ile taratılmış olmalıdır. İmzasız dilekçeler işleme konulmayacaktır.

BAŞVURU KOŞULLARI:

ONLİNE BAŞVURU İŞLEMLERİ

2015-2016 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Yarıyılında kontenjan açılan programlara başvuru işlemleri 13-24 Temmuz 2015 tarihleri arasında Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürlüğü internet adresinden elektronik ortamda yapılacaktır. Online başvuru işleminin son aşamasında online sistem üzerindeki "yazdır" seçeneği ile "başvuru formu" çıktısı alınarak kesin kayıt tarihlerinde Enstitüye teslim edilecektir. Şahsen veya posta yoluyla yapılan başvurular kabul edilmeyecektir.

Sisteme yükleyeceğiniz resimler öğrenci kimliğinde kullanılacağından 4,5-6 cm ebatlarında vesikalık resim olmalıdır.

Online başvuru işlemlerinde eksik veya hatalı belgesi olan adayların başvurusu geçerli sayılmayacaktır.

1. Doktora Programları Başvuru Koşulları

1. Anabilim Dalı başvuru koşullarında belirtilen Lisans ve/veya Tezli Yüksek Lisans diplomasına sahip olmak,

2. Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitim Giriş Sınavı Sayısal puan türünde (ALES-SAY) kontenjan ve başvuru şartları tablosunda özel şartlarda belirtilmiş ise gerekli puanı almış olmak, belirtilmemiş ise yüksek lisans derecesi ile başvurularda en az 55 puan, lisans derecesi ile başvurularda en az 80 puan almış olmak,

3. Yüksek Lisans veya lisans mezuniyet not ortalamasının, kontenjan ve başvuru şartları tablosunda varsa belirtilen puan veya eşdeğerinin olması,

4. Lisans derecesi ile başvuru yapanlar için kontenjan ve başvuru şartları tablosunda özel şartlar belirtilmiş ise gerekli puanı almış olmak, eğer kontenjan ve başvuru şartları tablosunda özel şartlar belirtilmemiş ise gerekli ortalamanın en az 3 (Yüzlük Sisteme göre 76,66) olması,

5. Yök'ün kabul ettiği Yabancı Dil Sınavlarından herhangi birinden (YDS, ÜDS, KPDS veya eşdeğer sınavlardan) eğer kontenjan ve başvuru şartları tablosunda özel şartlar belirtilmiş ise gerekli puanı veya eşdeğer puanı almış olmak, belirtilmemiş ise en az 55 puan veya eşdeğer puanı almış olmak.

2. Tezli Yüksek Lisans Programları Başvuru Koşulları

1. Anabilim Dalı başvuru koşullarında belirtilen Lisans diplomasına sahip olmak.

2. Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitim Giriş Sınavı Sayısal puan türünde (ALES-SAY) kontenjan ve başvuru şartları tablosunda özel şartlar belirtilmiş ise gerekli puanı almış olmak, belirtilmemiş ise en az 55 puan almış olmak.

3. Lisans Programı mezuniyet not ortalamasının kontenjan ve başvuru şartları tablosunda belirtilmiş ise belirtilen veya eşdeğerinde not ortalamasına sahip olmak.

3. Tezsiz Yüksek Lisans Programları Başvuru Koşulları

1. Anabilim Dalı başvuru koşullarında belirtilen Lisans diplomasına sahip olmak.

GENEL HUSUSLAR:

1. Adayların mezuniyet not ortalamaları 4'lük not sisteminden ise 100'lük not sistemine dönüşümü YÖK Not Dönüşüm Tablosu kullanılarak yapılır.

2. Sisteme girilen tüm notların; Doktora programında (Diploma veya Geçici Mezuniyet Belgesi, Transkript, ALES-SAY, yabancı dil), tezli yüksek lisans programında (Diploma veya Geçici Mezuniyet Belgesi, Transkript, ALES-SAY), tezsiz yüksek lisans programında (Diploma veya Geçici Mezuniyet Belgesi, Transkript) belgelerinin sisteme yüklenmesi zorunludur..

3. Tezsiz Yüksek Lisans programlarına (programın özel şartlarında belirtilmiş ise) belirtilen kontenjanlardan az kayıt olması durumunda ilgili programlar açılmayacaktır. Bu programa kayıt yaptıran öğrencilerin kayıt ücretleri iade edilecektir.

4. Tezsiz Yüksek Lisans program ücreti, 10 ders (30 Kredi) ve dönem projesini içeritr. Bu ücret öğrenciden iki taksitte tahsil edilir. İlk taksit kesin kayıt esnasında alınacaktır.

6. Adaylar en fazla 1 tezli yüksek lisans, 1 tezsiz yüksek lisans ve 1 doktora programına başvuru yapabilir.

7. Bir öğrenci ilgili enstitünün lisansüstü programlarından aynı anda en fazla1 doktora, 1 tezli yüksek lisans ve 1 tezsiz yüksek lisans programına kayıtlı olabileceğinden daha önce enstitümüz programlarından birine kayıtlı olan öğrenciler kayıtlarını sildirmedikleri takdirde yeni kayıt yaptıramayacaklardır.

DEĞERLENDİRME

DOKTORA

Başvurusu kabul edilen adayların genel başarı değerlendirilmesi ALES-SAY'ın % 50'si, lisans mezunları için lisans not ortalamasının-yüksek lisans mezunları için yüksek lisans not ortalamasının % 20'si, yabancı dil puanının % 10'u, bilimsel etkinlik puanının* % 10'u ve mülakat sınavın** % 10'u alınarak hesaplanır. Adaylar, genel başarı notlarına göre sıralanarak kontenjanlar kadar asıl ve yedek aday belirlenir.

ALES/SAY

Mezuniyet Not Ortalaması

Yabancı Dil

Bilimsel Etkinlik

Mülakat

Sınavı

Genel Başarı Notu

Kontenjan Kadar Asıl ve Yedek Aday Belirlenir.

%50

%20

%10

%10

%10

%100

Adayların başarılı sayılabilmesi için genel başarı notunun 100 üzerinden en az 60 olması gerekir.

*Bilimsel etkinlik puanı; "Bilimsel Etkinlik Yönergesi"nde belirtilen puan kriterlerine göre adayların başvuru tarihleri içerisinde sisteme yüklemiş oldukları belgelere göre değerlendirme yapılarak hesaplaması yapılır. Belgesini belirtilen başvuru tarihleri içerisinde sisteme yüklemeyen adayların bilimsel etkinlik puanı sıfır (0) sayılır (%10'lik oran).

**Mülakat Sınavı 03 Ağustos 2015- 07 Ağustos 2015 tarihleri arasında Enstitü web sayfasında ilan edilecek günlerde yapılacaktır. Mülakat sınavına girmeyen adaylar başarısız sayılır.

TEZLİ YÜKSEK LİSANS

Başvurusu kabul edilen adayların başarı değerlendirilmesi:

Genel Başarı Puanına Göre Değerlendirme;

1) Mülakat, yazılı ya da bilimsel etkinliğe göre değerlendirme yapılmayacaksa; başarı değerlendirilmesi ALES-SAY'ın %50'si, lisans mezuniyet not ortalamasının %40'ı ve yabancı dil puanının %10'u alınarak hesaplanır. Adaylar, genel başarı notlarına göre sıralanarak kontenjanlar kadar asıl ve 2(iki) katına kadar yedek aday belirlenir. Uygulama tablosu aşağıdaki gibidir.

ALES-SAY

Mezuniyet Not Ortalaması

Yabancı Dil

Genel Başarı Notu

Kontenjan Kadar Asıl ve 2 Katı Kadar Yedek Aday Belirlenir.

%50

%40

%10

%100

2) Mülakat, yazılı ya da bilimsel etkinlik ölçütünden birine göre değerlendirme yapılacaksa; sınav değerlendirmesi iki aşamalı gerçekleştirilir. Birinci aşamada; ALES-SAY'ın %50'si, lisans mezuniyet not ortalamasının %20'si, yabancı dil puanının %10'u hesaplanarak yapılan sıralamada en üstten başlayarak kontenjan sayısının 3(üç) katı kadar aday belirlenir. İkinci aşamada; mülakat, yazılı ya da bilimsel etkinlik değerlendirmesinin herhangi birinden adayın aldığı puanın %20'si birinci aşamada almış olduğu puanın üstüne eklenerek genel başarı notu hesaplanır. Adaylar genel başarı notlarına göre sıralanarak kontenjanlar kadar asıl ve 2(iki) katına kadar yedek aday belirlenir. Uygulama tablosu aşağıdaki gibidir

1. AŞAMA

Kontenjan Sayısının 3 Katı Kadar Aday 2. Aşamaya Çağırılır

2. AŞAMA

Genel Başarı Notu

Kontenjan Kadar Asıl ve 2 Katı Kadar Yedek Aday Belirlenir.

ALES-SAY

Mezuniyet Not Ortalaması

Yabancı Dil

Yazılı

Mülakat

Bilimsel Etkinlik

%50

%20

%10

(Kriterlerden Sadece Birisinin)

%100

%20

Programların özel şartlarında belirtilen mülakat, yazılı ya da bilimsel etkinlik ölçütlerinin değerlendirilmesi

Mülakat; 03 Ağustos - 07 Ağustos 2015 tarihleri arasında Enstitü web sayfasında ilan edilecek günlerde yapılacaktır. Mülakat sınavına girmeyen adayların mülakat puanı sıfır (0) sayılır (%20'lik oran).

Yazılı; 03 Ağustos - 07 Ağustos 2015 tarihleri arasında Enstitü web sayfasında ilan edilecek günlerde yapılacaktır. Yazılı sınavına girmeyen adayların yazılı puanı sıfır (0) sayılır (%20'lik oran).

Bilimsel etkinlik; "Bilimsel Etkinlik Yönergesi"nde belirtilen puan kriterlerine göre adayların başvuru tarihleri içerisinde sisteme yüklemiş oldukları belgelere göre değerlendirme yapılır. Belgesini belirtilen başvuru tarihleri içerisinde sisteme yüklemeyen adayların bilimsel etkinlik puanı sıfır (0) sayılır (%20'lik oran).

Adayların başarılı sayılabilmesi için genel başarı notunun 100 üzerinden en az 50 olması gerekir.

Başvurularda yabancı dil şartı aranmaz. Yabancı dil belgesi olmayan adayların yabancı dil puanı sıfır (0), yabancı dil belgesi olan adayların ise yabancı dil puanının %10'u alınarak, genel başarı notuna eklenir.

Mezuniyet Not Ortalaması

ALES

Yabancı Dil

Genel Başarı Notu

Kontenjan Kadar Asıl ve 2 Katı Kadar Yedek Aday Belirlenir.

%80

%10

%10

%100

KESİN KAYITTA İSTENECEK BELGELER (YÜKSEK LİSANS-DOKTORA):

1. Mezuniyet belgesinin onaylı örneği veya aslı ile birlikte fotokopisi,

2. Yabancı dil belgesi (varsa),

3. T.C. Kimlik Numaralı Nüfus Cüzdanı ve fotokopisi,

4. Not durum belgesinin (Transkript) onaylı örneği veya aslı ile birlikte fotokopisi,

5. ALES-SAY (Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı) belgesi,

6. Erkek adaylar için yeni tarihli askerlik durum belgesi,

7. Son 6 ayiçinde çekilmiş 2 adet fotoğraf,

8. Banka Dekontu (Tezsiz Yüksek Lisans programına kayıt yaptıracaklar için),

9. Online kayıt işlemi tamamlandıktan sonra çıktısı alınan başvuru formu,

10. Bilimsel etkinlik belgeleri (varsa) (Online başvuru sırasında sisteme yüklenmiş olan belgelerin aslı ve fotokopisi),

*Kesin kayıtta istenilen belgelerin asılları alınmayacak olup, fotokopilerinin aslına uygunluğu kontrol edildikten sonra tasdik edilerek alınacaktır.

İLETİŞİM BİLGİLERİ

Adres: Aksaray Üniversitesi Kampüsü, BESYO Binası 2. Kat

Fen Bilimleri Enstitüsü,AKSARAY.

Tel: 0 382 288 27 26

Fax: 0 382 288 27 27

E-Posta: [email protected]

KONTENJAN VE BAŞVURU ŞARTLARI TABLOSU

Anabilim Dalı

Bilim Dalı

Kontenjanlar

Başvuru Şartları

Tezsiz Yüksek Lisans

Ücretleri

Mülakat, Yazılı, Bilimsel Etkinlik'den hangisinin yapılacağı

Doktora

Tezli Yüksek Lisans

Tezsiz

Yüksek Lisans

Doktora

Tezli Yüksek Lisans

Tezsiz Yüksek Lisans

Biyoloji

5

16

-

Lisans Derecesi İle Başvuranlar:

ALES-SAY ? 80

Yabancı Dil ? 55

Lisans Mezuniyet Notu ? 3.00

Yüksek Lisans Derecesi İle Başvuranlar:

Yüksek Lisans Mezuniyet Notu ? 3.00

Biyoloji Bölümü,

Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü,

Biyoloji Öğretmenliği Bölümü mezunu olmak

ALES-SAY ? 55

Biyoloji Bölümü,

Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü,

Biyoloji Öğretmenliği Bölümü

Su Ürünleri Fakültesi

mezunu olmak

Doktora: Mülakat

Tezli YL: Mülakat

Biyoteknoloji ve Moleküler Biyoloji

-

15

?5

ALES-SAY >=55

Mezuniyet Alanı: Fakültelerin

Moleküler Biyoloji ve Genetik

Biyoloji

Biyomühendislik

Biyokimya ve

Kimya bölümlerinin birinden mezun olmak.

Herhangi bir Yüksek Öğretim Kurumunun 4 yıllık örgün öğretim lisans programından mezun olmak

Program ücreti: 3600 TL

Kredi ücreti: 120 TL

Tezli YL: Bilimsel Etkinlik

Çevre

Mühendisliği

5

20

?20

ASÜ Lisansüstü Eğitim Öğretim ve Sınav Yönetmeliği'ndeki şartları sağlamak.

Mezuniyet Alanı: Lisansını Mühendislik Fakültelerinin Çevre Mühendisliği Bölümünde yapmış olmak.

ASÜ Lisansüstü Eğitim Öğretim ve Sınav Yönetmeliği'ndeki şartları sağlamak.

Mezuniyet Alanı: Mühendislik Fakültelerinin Çevre Mühendisliği Bölümünde Lisansını yapmış olmak.

4 yıllık örgün öğretim programı mezunu olmak

Program Ücreti:

3000 TL / yıl

Kredi Ücreti:

100 TL

Doktora: Mülakat

Tezli YL: Yazılı

Elektrik-Elektronik ve Bilgisayar Mühendisliği

5

15

20

Doktora programı bir İngilizce program olup eğitim dili İngilizcedir.

Yüksek Lisans diplomasıyla başvuranlar için:

ALES-SAY ? 65

Y.Dil (İngilizce) ? 70

Lisans diplomasıyla başvuranlar için:

ALES -SAY ? 80

Y.Dil (İngilizce) ? 70

Lisans Mezuniyet Ortalaması ? 3.00

Mezuniyet Alanı:

Elektrik ve Elektronik, Elektronik, Elektrik, Kontrol ve Otomasyon, Kontrol, Mekatronik, Haberleşme, Elektronik ve Haberleşme, Bilgisayar, Yazılım Mühendislikleri ile

Bilgisayar Bilimi ve Mühendisliği.

Not:Elektrik-Elektronik Mühendisliği ve Bilgisayar Mühendisliği dışındaki

programlardan mezun adaylara, söz konusu alanlarda elde ettikleri mesleki sertifikaları, transkriptlerinde yer alan

dersler ve deneyimleri de dikkate alınarak bilimsel hazırlık programı uygulanabilir.

Tezli Yüksek Lisans programı bir

İngilizce program olup eğitim dili

İngilizcedir.

ALES-SAY ? 60

Y.Dil (İngilizce) ? 65

Lisans Mezuniyet Ortalaması ? 2.20

Mezuniyet Alanı:

Elektrik ve Elektronik, Elektronik, Elektrik,

Kontrol ve Otomasyon, Kontrol, Mekatronik, Haberleşme,

Elektronik ve Haberleşme, Bilgisayar, Yazılım Mühendislikleri ile Bilgisayar

Bilimi ve Mühendisliği.

Not: Elektrik-Elektronik Mühendisliği ve Bilgisayar Mühendisliği dışındaki

programlardan mezun adaylara, söz konusu alanlarda elde ettikleri mesleki sertifikaları, transkriptlerinde yer alan

dersler ve deneyimleri de dikkate alınarak bilimsel hazırlık programı

uygulanabilir.

Lisans Mezuniyet Ortalaması ? 2.20

Mezuniyet Alanı:

Elektrik ve Elektronik,

Elektronik, Elektrik, Kontrol

ve Otomasyon, Kontrol,

Mekatronik, Haberleşme, Elektronik ve Haberleşme Bilgisayar, Yazılım, Bilgisayar Bilimi ve Mühendisliği, Endüstri Mühendisliği, Otomotiv Mühendisliği, Matematik-Bilgisayar, Bilgisayar Bilimi, Elektrik Eğitimi, Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi, Enformatik (4 yıllık), Yönetim Bilişim Sistemleri.

Not: Elektrik-Elektronik Mühendisliği ve Bilgisayar Mühendisliği dışındaki programlardan mezun adaylara, söz konusu alanlarda elde ettikleri mesleki sertifikaları, transkriptlerinde yer alan dersler ve deneyimleri de dikkate alınarak bilimsel hazırlık programı

uygulanabilir.

Program Ücreti:

3600 TL

Kredi Ücreti:

120 TL

Doktora: Mülakat

Tezli YL: Bilimsel Etkinlik

Fizik

-

15

-

İlgili Fakültelerin Fizik, Fizik Öğretmenliği ya da Fizik Mühendisliği bölümlerinin herhangi birisinden mezun olmak.

Tezli YL: Bilimsel Etkinlik

Gıda Mühendisliği

-

4

-

Mezuniyet Alanı: Gıda Mühendisliği Bölümü veya Veteriner Fakültesi mezunu olmak.

Tezli YL: Bilimsel Etkinlik

Harita Mühendisliği

5

20

50

ALES-SAY ?70

Y.DİL?55

Mezuniyet Alanı: Fakültelerin Harita, Jeodezi ve Fotogrametri, Geomatik Mühendisliği Lisans ve Fen Bilimleri Enstitülerinin Harita, Jeodezi ve Fotogrametri, Geomatik ABD Tezli Yüksek Lisans Mezunu Olmak.

Mezuniyet Alanı:

Mühendislik Fakültelerinin Harita Müh., Jeodezi ve Fotogrametri Müh. yada Geomatik Müh. Bölümlerinin Birinden Mezun olmak.

Mezuniyet Alanı:

Herhangi bir Yüksek Öğretim Kurumunun 4 yıllık Örgün Öğretim Programından Mezun olmak

Program Ücreti: 3600 TL

Kredi Ücreti:120 TL

Doktora: Mülakat

Tezli YL: Bilimsel Etkinlik

İlköğretim (Fen Bilgisi Eğitimi Bilim Dalı) Anabilim Dalı

1

16

-

Yabancı Dil: 60

Fen Bilgisi Eğitimi Lisans Mezunu Olmak

Fen Bilgisi Eğitimi Yüksek Lisans Mezunu Olmak

Fen Bilgisi Eğitimi Lisans Mezunu Olmak

İnşaat Mühendisliği

-

9

En Fazla 30 Öğrenci alınacaktır.

Fakültelerin İnşaat Mühendisliği Bölümünden mezun olmak

Fakültelerin İnşaat Mühendisliği Bölümünden mezun olmak

Program ücreti: 4200 TL

Kredi ücreti: 140 TL

Tezli YL: Mülakat

İş Sağlığı ve Güvenliği

-

-

100

Yüksek Öğretim Kurumlarının herhangi bir 4 yıllık programından mezun olmak

Kredi Başına Ücret: 133,33TL

Program ücreti: 4000 TL

Jeodezi ve Coğrafi Bilgi Sistemleri

1

-

-

ALES-SAY ?70

Y.DİL?55

Mezuniyet Alanı:

Teknik Eğitim Fakültesi Yapı Eğitimi Bölümünden Lisans ve Fen Bilimleri Enstitülerinin Yapı Eğitimi ABD Tezli Yüksek Lisans Mezunu Olmak.

Doktora: Mülakat

Jeoloji Mühendisliği

3

5

30

ALES-SAY ? 70

Yabancı Dil ? 55

Yüksek Lisans Mezuniyet Notu ? 3.00

Mezuniyet Alanı: Mühendislik Fakültelerinin Jeoloji veya Hidrojeoloji Mühendisliği Mezunu olmak

ALE-SAY S ? 55

Yabancı Dil: ---

Lisans Mezuniyet Notu

? 2,40

Mezuniyet Alanı: Mühendislik Fakültelerinin Jeoloji Mühendisliği Mezunu olmak

Herhangi bir Yüksek Öğretim Kurumunun 4 yıllık Örgün öğretim programından mezun olmak

Program ücreti: 3000 TL

Kredi ücreti: 100 TL

Doktora: Mülakat

Tezli YL: Mülakat

Kimya

5

20

-

Mezuniyet Alanı:

Kimya Bölümü,

Kimya Mühendisliği,

Kimya Öğretmenliği,

Mezunu olmak,

Mezuniyet Alanı: Fakültelerin

Kimya Bölümü,

Kimya Mühendisliği,

Kimya Öğretmenliği,

Hemşirelik Bölümü,

Mezunu Olmak

.

Doktora: Mülakat

Tezli YL: Bilimsel Etkinlik

Maden Mühendisliği

-

5

30

Mezuniyet Alanı: Mühendislik Fakültelerinin Maden Mühendisliği Bölümünden mezun olmak

Mühendislik Fakültesi, Teknoloji Fakültesi veya Mimarlık Fakültesi mezunu olmak

Program Ücreti:

3000 TL

Kredi Ücreti:

100 TL

Bilimsel Etkinlik

Makine Mühendisliği

2

18

-

Mezuniyet Alanı: Mühendislik Fakültelerinin Makine Mühendisliği bölümü lisans mezunu olmak ve Makine Mühendisliği Bölümü Termodinamik ABD 'dan Yüksek Lisans Yapmış olmak

ALE-SAY >=55

Y.Lisans Mezuniyet Notu>= 3.5

Y Dil >= 55

Mezuniyet Alanı: Mühendislik Fakültelerinin Makine Mühendisliği Bölümünden mezun olmak

ALES-SAY >=55

Lisans Mezuniyet Notu >= 2.50

Doktora: Mülakat

Tezli YL: Bilimsel Etkinlik

Matematik

(Matematik

anabilim dalı

programları

Selçuk

Üniversitesi ile

ortak lisansüstü

programlardır.)

Geometri

-

21

-

ALES

Lisans Mezuniyet Notu ? 2.70

1Mezuniyet Alanı: Fen veya Fen Edebiyat Fakültelerinin 'Matematik Bölümü' ya da 'Matematik ve Bilgisayar Bilimleri Bölümü' ya da Mühendislik Fakültelerinin 'Matematik Mühendisliği Bülümü' mezunu olmak

2Fen veya Fen Edebiyat Fakültelerinin 'Istatistik Bölümü' mezunu olmak.

3Eğitim fakültelerinin 'İlköğretim' ya da 'Ortaöğretim Matematik Öğretmenliği' bölümü mezunu olmak.

Tezli YL: Mülakat

Uygulamalı Matematik

-

21,2

-

Topoloji

-

21

-

Cebir ve Sayılar Teorisi

-

41

-

-

43

-