Boğaziçi Üniversitesi Öğretim Üyesi Alım İlanı

Kaynak : DPB
İlan Giriş : 22 Haziran 2015 10:32, Son Güncelleme : 29 Mart 2018 02:14
Boğaziçi Üniversitesi Öğretim Üyesi Alım İlanı

T.C. BOĞAZİÇİ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ'NDEN

Üniversitemiz Enstitüsü, Fakülteleri ve Yüksekokulunda açık bulunan Profesör ve Doçent kadrolarına 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu'nun 25. ve 26. maddeleri ve "Öğretim Üyeliğine Yükseltilme ve Atanma Yönetmeliği"nin ilgili maddeleri ile "Boğaziçi Üniversitesi Öğretim Üyeleri Yükseltme ve Atama Esasları" uyarınca Profesör ve Doçent (Devamlı Statüde) alınacaktır.

*Profesör kadrosuna başvuracak adayların; özgeçmişlerini, bilimsel yayınlarını, kongre ve konferans tebliğleri ile bunlara yapılan atıfları, yönetimlerinde devam eden ve biten doktora ve yüksek lisans çalışmalarını, araştırma faaliyetlerinin kurumsallaştırılmasına katkılarını, araştırma ve eğitim faaliyetlerine üniversite dışından sağladığı kaynakları, üstlendiği idari görevler ile ilgili bilgileri kapsayan ve belgeleyen (6 nüsha) dosya ile ilanın yayım tarihinden itibaren l5 gün içinde Rektörlüğümüze,

*Doçent kadrosuna başvuracak adayların ise; özgeçmişlerini, bilimsel yayınlarını, kongre ve konferans tebliğleri ile bunlara yapılan atıfları, yönetimlerinde devam eden ve biten doktora ve yüksek lisans çalışmalarını, araştırma faaliyetlerinin kurumsallaştırılmasına katkılarını, araştırma ve eğitim faaliyetlerine üniversite dışından sağladığı kaynakları, üstlendiği idari görevler ile ilgili bilgileri kapsayan ve belgeleyen (4 nüsha) dosya ile ilanın yayım tarihinden itibaren l5 gün içinde Rektörlüğümüze başvurmaları duyurulur.

Birimi

Bölümü

Anabilim Dalı

Prof.

Doç.

Aranan

Nitelikler

Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Enstitüsü

-

Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi

1

-

(a), (b)

Mühendislik Fakültesi

Bilgisayar

Mühendisliği

Bilgisayar Bilimleri

1

-

(a), (c)

Endüstri Mühendisliği

Yöneylem Araştırması

-

1

(a), (d)

Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu

Yönetim Bilişim Sistemleri

-

-

1

(a), (e)

Uluslararası Ticaret

-

-

1

(a), (f)

Fen - Edebiyat Fakültesi

Kimya

Fizikokimya

1

-

(a), (g)

Dilbilim

Dil Bilimi

1

-

(a), (h)

Dilbilim

Dil Bilimi

1

-

(a), (i)

Dilbilim

Dil Bilimi

-

1

(a), (j)

Dilbilim

Dil Bilimi

-

1

(a), (k)

Dilbilim

Dil Bilimi

-

1

(a), (l)

Dilbilim

Dil Bilimi

-

1

(a), (m)

Aranan Nitelikler:

a)Adayların bilimsel çalışmalarını yayınları ile kanıtlamış olması ve çok iyi derecede İngilizce bilmeleri gerekmektedir.

b)Adayların doktorasını Türkiye Siyasi Hayatı alanında yapmış olması, 19. yüzyıl ve Cumhuriyet döneminde Türkiye'de kültür politikaları, edebiyat, kadın çalışmaları ve siyaset konularında uzmanlaşması ve bu alanlarda yayını bulunması gerekmektedir.

c)Adayların çok etmenli sistemler, dağıtık yapay zeka, anlamsal Web ve servis-tabanlı sistemler konularında uzmanlaşmış olması gerekmektedir.

d)Adayların tersine imalat, sürdürülebilir imalat planlama ve kontrolü, imalat sistemlerinin rassal süreçlerle modellenmesi konularında uzmanlığının ve yayınlarının olması gerekmektedir.

e)Adayların doçentlik derecesini "Elektrik Elektronik Mühendisliği" alanından almış olması, bilgi teknolojileri yönetişimi, bilgi teknolojilerinde kalite kontrolü, bilgi teknolojileri ürünleri, bilgi teknolojileri alt yapıları, bilgi-iletişim sistemleri için analog elektronik devre tasarımı alanlarında uzmanlığı ve yayınlarının bulunması gerekmektedir.

f)Adayların doçentlik derecesini "Finans" bilim alanında almış olması ve "Risk Yönetimi", "Uluslararası Finans Yönetimi" alanlarında uzmanlığı ve yayınlarının bulunması gerekmektedir.

g)Adayların Fotokimyasal Reaksiyonlar, Kinetik Analiz ve Destekli Fotokatalitik Materyallerin Çevre ve Enerji alanlarında uygulamaları üzerine deneyimli olması gerekmektedir.

h)Adayların biçimbilim - sözdizim - ezgi arayüzleri, Türkçe ve Türk İşaret Dili alanlarında araştırma tecrübesine ve yayınlara sahip olması gerekmektedir.

i)Adayların Türkçe'nin sesbilimi ve Türkçe'de zaman - görünüş - kiplik anlamsal kategorilerinin biçimsel özellikleri üzerine yayın yapmış ve ders vermiş olması ile Lazca üzerinde çalışmış olması gerekmektedir.

j)Adayların dil, beyin ve bilişsel süreçlerinin etkileşimi; psikodilbilim; dil edinimi alanlarında araştırma tecrübesine ve yayınlara sahip olması gerekmektedir.

k)Adayların sözdizim ve biçimbilim alanlarında kuramsal yayınlar yapmış olması ve bu alanlarda eğitim tecrübesine sahip olması ile ayrıca Altay Dilleri ve Güney Kafkas Dilleri'nin kuramsal sözdizimi ve biçimbilimi konularında uzman olması gerekmektedir.

l)Adayların söylem çözümlemesi, kimlik ve dil ilişkisi konularında araştırma tecrübesine ve yayınlara sahip olması ile temel dilbilim alanlarında ders vermiş olması gerekmektedir.

m)Adayların Üretici Dilbilgisi Kuramı çerçevesinde Türkçe'nin biçimbilimsel ve sözdizimsel özellikleri üzerine yayın yapmış ve ders vermiş olması ile Türk İşaret Dilinde araştırma tecrübesine ve yayınlara sahip olması gerekmektedir.