İYTE Y. Lisans ve Doktora Program İlanı

İlan Giriş : 07 Ocak 2007 12:20, Son Güncelleme : 29 Mart 2018 02:14
İYTE Y. Lisans ve Doktora Program İlanı

Ön Kayıt Başvurusu

Adayların Enstitümüze yapacakları kesin başvurularından önce aşağıda verilen bağlantıya tıklayarak ön başvurularını yapmaları gerekmektedir.

Ön başvurularını yapmış adayların başvurularını kesinleştirmeleri için, aşağıda belirtilen belgelerle birlikte 17 Ocak 2007 mesai saati bitimine kadar İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü Mühendislik ve Fen Bilimleri Enstitüsü 35430 Gülbahçe, Urla-İZMİR (Tel: 0 232 750 6350) adresine şahsen ya da posta* ile başvurmaları gerekmektedir.

* Posta ile başvuracak adaylar, evraklarının 17 Ocak 2007 mesai saati bitimine kadar Enstitümüze ulaştırılmasından kendileri sorumludur. Eksik belge gönderilmesi durumunda başvuru kabul edilmeyecektir.

DOKTORA PROGRAMLARI

Aşağıda yazılı doktora programlarına, lisans veya yüksek lisans eğitimlerini tamamlamış / tamamlamak üzere olan öğrenciler başvurabilir. Yüksek lisans derecesi ile başvuracak adaylarda LES Sayısal puanının en az 50 olması şartı; Lisans derecesi ile başvuracak adaylarda LES Sayısal puanının en az 60 olması ve mezuniyet derecesinin en az 3.00 (100'lük sistemde 80) olması şartı aranır.

Elektronik ve Haberleşme >Elektrik-Elektronik Mühendisliği >Elektronik Mühendisliği >Elektronik Haberleşme Mühendisliği >Telekomünikasyon Mühendisliği >Kontrol Mühendisliği >Bilgisayar Mühendisliği >Matematik Mühendisliği

>Fizik M ühendisliği >Fizik (Fen Fakültesi) >Matematik (Fen Fakültesi) >İstatistik programlarında lisans veya yüksek lisans derecesine sahip olmak.

Kimya > Kimya (Fen Fakültesi veya Eğitim Fakültesi) çalışma konuları hakkında bölüm öğretim üyeleri ile görüşmeleri önerilir. > Kimya dışındaki bölümlerden başvurmayı düşünen adayların, not döküm belgeleri ( Transkript ) ile birlikte şahsen bölüm başkanlığına başvurarak veya [email protected] adresine e-posta yazarak ya da 0 (232) 750 7533 numaralı telefonu arayarak Bilimsel Hazırlık programı hakkında bilgi almaları gerekmektedir.

Kimya Mühendisliği >Kimya Mühendisliği > Makina Mühendisliği > Gıda Mühendisliği >Çevre Mühendisliği >Biyoteknoloji ve Biyomühendislik >Malzeme Bilimi ve Mühendisliği >Enerji Mühendisliği programlarında yüksek lisans derecesine sahip olmak.

Makina Mühendisliği > Mühendislik veya Bilgisayar Bilimleri alanlarında yüksek lisans derecesine sahip olmak.

Matematik >Matematik (Fen Fakültesi) >Matematik (Eğitim Fakültesi) >Fizik (Fen Fakültesi) >İstatistik >Astronomi ve Uzay Bilimleri >Mühendislik Fakültesi bölümlerinden lisans veya yüksek lisans derecesine sahip olmak.

Mimarlık >Mimarlık lisans mezunu olup, Mimarlık yüksek lisans derecesine sahip olmak.

Şehir Planlama >Şehir Planlama veya Mimarlık lisans programı mezunu olup, Şehir Planlama programında yüksek lisans derecesine sahip olmak >Şehir Planlama veya Mimarlık lisans programı mezunu olup, Kentsel Tasarım programında yüksek lisans derecesine sahip olmak (Adayların proje, araştırma vb. çalışmalarını içeren portfolyalarını sunmaları tercih edilir)

YÜKSEK LİSANS PROGRAMLARI

LES Sayısal puanının en az 50 olması şartı aranır

Elektronik ve Haberleşme >Elektrik-Elektronik Mühendisliği >Elektronik Mühendisliği >Elektronik Haberleşme Mühendisliği >Telekomünikasyon Mühendisliği >Kontrol Mühendisliği >Bilgisayar Mühendisliği >Matematik Mühendisliği >Fizik Mühendisliği >Fizik (Fen Fakültesi) >Matematik (Fen Fakültesi) >İstatistik bölümlerinin lisans mezunları

Fizik > Fizik ( Fen Fakültesi veya Eğitim Fakültesi ) > Fizik Mühendisliği > Fizik yan dalına sahip Mühendislik Fakültesine bağlı bölümlerin lisans mezunları

Gıda Mühendisliği >Kimya Mühendisliği >Gıda Mühendisliği bölümlerinin lisans mezunları

İnşaat Mühendisliği >İnşaat Mühendisliği > Çevre Mühendisliği bölümlerinin lisans mezunları

Kimya > Kimya (Fen Fakültesi veya Eğitim Fakültesi) çalışma konuları hakkında bölüm öğretim üyeleri ile görüşmeleri önerilir.

> Kimya dışındaki bölümlerden başvurmayı düşünen adayların, not döküm belgeleri ( Transkript ) ile birlikte şahsen bölüm başkanlığına başvurarak veya [email protected] adresine e-posta yazarak ya da 0 (232) 750 7533 numaralı telefonu arayarak Bilimsel Hazırlık programı hakkında bilgi almaları gerekmektedir.

Kimya Mühendisliği >Kimya Mühendisliği >Makina Mühendisliği >Gıda Mühendisliği bölümlerinin lisans mezunları

Makina Mühendisliği > Mühendislik fakültelerine bağlı bölümlerin lisans mezunları

Mimarlık >Mimarlık bölümünün lisans mezunları

Moleküler Biyoloji ve Genetik >Biyoloji (Fen Fakültesi) >Biyokimya >Biyoloji ( Eğitim Fakültesi ) >Moleküler Biyoloji ve Genetik >Tıbbi Biyoloji >Diş Hekimliği >Eczacılık >Tıp >Veterinerlik >Ziraat Fakültesi lisans mezunları

DİSİPLİNLERARASI YÜKSEK LİSANS PROGRAMLARI

LES Sayısal puanının en az 50 olması şartı aranır

Biyoteknoloji >Biyoloji (Fen Fakültesi) >Kimya Mühendisliği >Makina Mühendisliği >Elektrik Elektronik Mühendisliği

>Gıda Mühendisliği >Kimya (Fen Fakültesi) bölümlerinin lisans mezunları

Çevre Mühendisliği (Çevre Kirliliği ve Kontrolü) >Mühendislik Fakültesine bağlı bölümlerin lisans mezunları

Enerji Mühendisliği >Mühendislik Fakültesi >Fen Fakültesi >Mimarlık Fakültesine bağlı bölümlerin lisans mezunları

Malzeme Bilimi > Fizik (Fen Fakültesi) >Kimya (Fen Fakültesi) bölümlerinin lisans mezunları

Malzeme Bilimi ve Mühendisliği >Gıda Mühendisliği >Kimya Mühendisliği >Makina Mühendisliği >Metalurji Mühendisliği >Seramik Mühendisliği >Malzeme Mühendisliği bölümlerinin lisans mezunları

Mühendislik İşletmeciliği (İkinci öğretim tezsiz yüksek lisans programı olup ücretlidir - İngilizce Muafiyet şartı aranır.)

> Mühendislik >Mimarlık >Fen Fakültesi >Sosyal Bilimler Fakültesine bağlı bölümlerin lisans mezunları