İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Türkiye İş Kurumu Avukat Alım İlanı

İŞKUR 18 avukat alacak.

Kaynak : İşkur
İlan Giriş : 17 Haziran 2015 09:08, Son Güncelleme : 29 Mart 2018 02:14
Türkiye İş Kurumu Avukat Alım İlanı

Türkiye İş Kurumundan

TÜRKİYE İŞ KURUMU GENEL MÜDÜRLÜĞÜ

AVUKATLIK GİRİŞ SINAVI DUYURUSU

Kurumumuz merkez ve taşra teşkilatında istihdam edilmek üzere, 16/2/2015 tarihli 29269 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü Hukuk Müşavirliği İle Avukatlık Sınav Ve Atama Yönetmeliği hükümlerine göre münhal bulunan 18 (onsekiz) adet Avukat kadrosuna atama yapılmak üzere sözlü sınavla Avukat alımı yapılacaktır.

SIRA

NO

ATAMA YAPILACAK BİRİMLER

UNVANI

SINIFI

KADRO

DERECESİ

ADET

1

Genel Müdürlük Merkez Teşkilatı

Avukat

AH

6

6

2

Ankara Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü

Avukat

AH

6

3

3

Balıkesir Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü

Avukat

AH

6

1

4

Bursa Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü

Avukat

AH

6

1

5

Diyarbakır Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü

Avukat

AH

6

1

6

İstanbul Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü

Avukat

AH

6

1

7

Sakarya Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü

Avukat

AH

6

1

8

Sivas Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü

Avukat

AH

6

1

9

Şanlıurfa Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü

Avukat

AH

6

1

10

Van Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü

Avukat

AH

6

1

11

Zonguldak Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü

Avukat

AH

6

1

TOPLAM

18

A - BAŞVURU VE SINAV TARİHİ, YERİ

Sınav Başvuru Tarihleri : 22-30/6/2015 tarihleri arası

Sınav Tarihi: 21-24/7/2015 tarihleri arası

Başvuru ve Sınav Yeri: Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü - Emniyet Mahallesi Mevlana Bulvarı No: 42 Yenimahalle/ANKARA (Şahsen yapılacak başvurular için: İnsan Kaynakları Dairesi Başkanlığı 1. Kat 109 No'lu Oda)

Giriş sınavı, 21-24/7/2015 tarihlerinde Ankara'da yapılacaktır. Sınav; 21/7/2015 tarihinde Saat 09:30'da başlayıp 24/7/2015 tarihi mesai bitiminde sona erecek olup sınavın belirtilen tarihlerde bitmemesi halinde takip eden günlerde sınava devam edilecektir. Sınava katılmaya hak kazanan adaylar ile sınav yeri ve tarihi Kurumumuz internet sitesinde (www.iskur.gov.tr)ilan edilecektir. Adaylar için ayrıca sınava giriş belgesi düzenlenmeyecektir.

Adayların, sınav saatinden en az yarım saat önce sınava girecekleri yerde hazır bulunmaları ve yanlarında, Sınava Giriş Belgesi ile fotoğraflı ve onaylı kimlik belgesi (Nüfus Cüzdanı, Avukatlık Kimlik Belgesi, Sürücü Belgesi veya Pasaport) bulundurmaları gerekmektedir.

B - GİRİŞ SINAVINA BAŞVURU ŞARTLARI

Avukatlık giriş sınavına başvuracak adaylarda son başvuru tarihi (30/6/2015) itibariyle aşağıda sayılan şartlar aranacaktır:

1-657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinde belirtilen genel şartlan taşımak.

2-Üniversitelerin Hukuk Fakültelerinden ya da bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulunca kabul edilmiş yurt dışındaki yükseköğretim kurumlanndan mezun olmak.

3-Başvuru tarihinin son günü (30/6/2015) itibariyle avukatlık ruhsatnamesine sahip olmak.

4-T.C Yüksek Öğretim Kurulu Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından

5-6/7/2014 tarihinde yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavlarında KPSS (B) Grubu kadrolar için yapılan KPSSP3 puan türünden en az 70 (yetmiş) puan almış olmak.

Her aday, atama yapılacak birimlerden sadece birisi için başvurabilir. Yapılacak sınav sonucunda atanmaya hak kazanan adaylar en az 3 yıl süreyle yer değişimi talebinde bulunmayacaktır. Buna ilişkin beyan alınacaktır.

Gerekli şartları taşıyanlardan KPSS sonuçlarına göre KPSSP3 puanı en yüksek adaydan başlamak üzere atama yapılacak kadro sayısının 5 (beş) katı kadar aday sözlü sınava çağrılacaktır. KPSSP3 puan en yüksek adaydan başlamak üzere yapılan sıralama sonucunda son sıradaki aday ile eşit puana sahip adaylar da dahil edilerek sınava gireceklerin listesi Kurum internet sayfasında yayınlanacaktır.

C - BAŞVURU ŞEKLİ

Kurum internet sitesinde yayımlanacak olan Başvuru Formu doldurularak, 2014 Yılı KPSSP3 puanını gösteren ÖSYM belgesi ile birlikte şahsen, elden veya posta yoluyla yapılacaktır.

Şahsen, elden veya posta yoluyla başvuruda bulunmak isteyenler doldurdukları Başvuru Formunu başvuru süresi içerisinde, en geç 30/6/2015 tarihi mesai saati sonuna kadar (Saat17:30), bu duyuruda yer alan İletişim Bilgilerinde belirtilen adrese teslim etmek veya Kurum Genel Evrakına ulaştırmak zorundadırlar. Postadaki gecikmeden dolayı zamanında ulaşmayan başvurular işleme konulmayacaktır.

Ç - SINAVA GİRECEKLERDEN İSTENİLECEK BELGELER

Giriş Sınavına katılmak isteyen adayların aşağıdaki bilgi ve belgeleri 30/6/2015 tarihine kadar ''Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü Emniyet Mahallesi Mevlana Bulvarı No:42 Yenimahalle/ANKARA'' adresine posta ile göndermeleri ya da aynı adreste hizmet veren İnsan Kaynakları Dairesi Başkanlığı İnsan Kaynakları Planlama Şube Müdürlüğüne şahsen veya elden teslim etmeleri zorunludur.

Giriş sınavına katılmaya hak kazanan adaylar, Kurumdan veya Kurum internet sitesinden temin edecekleri sınav başvuru formunu doldurarak aşağıdaki belgeleri eklerler:

1-Yükseköğrenim diplomasının veya mezuniyet belgesinin aslı veya onaylı örneği (eğitimini yurt dışında tamamlamış olanların diploma denklik belgesinin aslı veya onaylı örneği),

2-Türkiye Cumhuriyeti kimlik numarası yazılı Nüfus Cüzdanı onaylı fotokopisi,

3-KPSS (B) Grubu sonuç belgesinin aslı ya da onaylı örneği veya bilgisayar çıktısı,

4-Avukatlık ruhsatnamesinin aslı veya onaylı örneği,

5-Son altı ay içinde çekilmiş üç adet vesikalık fotoğraf,

6-Adayın özgeçmişi,

7-Erkek adayların, askerlik görevini yaptığını veya sınav tarihinde erteletmiş olduğunu ya da askerlikle ilişkisi bulunmadığını belirtir yazılı beyanı,

8-Adli sicil kaydı olup olmadığına dair yazılı beyanı,

Adaylardan istenilen belgelerden, diploma veya mezuniyet belgesi ya da denklik belgesi ile avukatlık ruhsatnamesinin asılları ibraz edilmek kaydıyla, fotokopileri Kurum yetkililerince tasdik edilecek olup belgelerin asılları ise adaylara iade edilecektir.

Sınava girmeye hak kazanan adayların listesi sınav tarihinden en az beş iş günü önce www.iskur.gov.tradresinde ilan edilecektir. Kendilerine ayrıca yazılı bir çağrı yapılmayacaktır.

D - SINAV ŞEKLİ VE KONULARI

Avukatlık giriş sınavı, sözlü sınav şeklinde yapılacaktır.

Sözlü sınavda adaylar Sınav Komisyonu Üyeleri tarafından;

a)Anayasa Hukuku, Medeni Hukuk, Borçlar Hukuku, Medeni Usul Hukuku, Uluslararası Hukuk, İdare Hukuku, İdari Yargılama Hukuku, Ceza Hukuku, Ceza Usul Hukuku, İcra ve İflas Hukuku, İş ve Sosyal Güvenlik Hukuku, İnsan Hakları Hukuku, Ticaret Hukuku konularına ilişkin bilgi düzeyi,

b)Bir konuyu kavrayıp özetleme, ifade yeteneği ve muhakeme gücü,

c)Liyakati, temsil kabiliyeti, davranış ve tepkilerinin mesleğe uygunluğu,

ç) Özgüveni, ikna kabiliyeti ve inandırıcılığı,

d)Genel yetenek ve genel kültürü,

e)Bilimsel ve teknolojik gelişmelere açıklığı,

yönlerinden ayrı ayrı puan verilmek suretiyle değerlendirilir.

Sınava girme hakkını kazananlara, sınavın yapılacağı yer, gün ve saat sınav tarihinden en az 5 (beş) iş günü önceden Kurum internet sitesinde duyurulur.

Adaylar, sınav öncesindeki kimlik tespitinde kullanılmak üzere yanlarında fotoğraflı ve geçerli bir kimlik belgesi (Nüfus Cüzdanı, Avukatlık Kimlik Belgesi, Sürücü Belgesi, Pasaport, vb.) bulunduracaklardır. Adaylara ayrıca sınav giriş belgesi gönderilmeyecektir.

E - GİRİŞ SINAVININ DEĞERLENDİRİLMESİ VE İIANI

1- Sınavda; Sınav Şekli ve Konuları başlığı altında yer alan birinci fıkranın "a" bendi için elli puan, "b" ila "e" bentlerde yazılı özelliklerin her biri için onar puan üzerinden değerlendirilir ve verilen puanlar ayrı ayrı tutanağa geçirilir. Bunun dışında sınav ile ilgili herhangi bir kayıt sistemi kullanılmaz.

2- Sınavda başarılı sayılmak için, Sınav Komisyonu başkan ve üyelerinin yüz tam puan üzerinden verdikleri puanların aritmetik ortalamasının en az 70 (yetmiş) olması şarttır.

3- Sınavda en yüksek puan alan adaydan başlanmak suretiyle başarı puanı tespit edilir ve atama yapılacak her bir birim için kadro sayısı kadar asıl aday ile bunların yarısı kadar yedek aday isimlerinden oluşturulan kazananların listesi belirlenir. Sınav puanlarının eşit olması durumunda KPSSP3 puanı yüksek olan adaya öncelik tanınır. Bu duyuruda belirtilen Avukat kadro sayısı kadar asıl, kadro sayısının yarısı kadar yedek aday belirlenir.

4-Giriş sınavı sonuçları, sözlü sınavın neticelendiği günü takip eden 5 (beş) iş günü içinde Kurum internet sayfasında yayınlanmak suretiyle ilgililere duyurulur. Ayrıca, sınavı asıl olarak kazanan adaylara ve atama sırası gelen yedek adaylara yazılı bildirim yapılır.

Giriş sınavı sonucunda başarılı olanlardan, kendilerine yapılacak bildirimde belirtilen süre içerisinde gerekli belgeleri ibraz etmeyenlerin atamaları yapılmaz.

5-Ataması yapılanların sınavla ilgili belgeleri, ilgililerin özlük dosyalarında; başarısız olanlar ile başarılı olduğu halde herhangi bir nedenle atanamayanların sınav belgeleri ise dava açma süresinden az olmamak kaydıyla bir sonraki sınava kadar İnsan Kaynakları Dairesi Başkanlığınca saklanır.

6-Giriş sınavında yetmiş ve üzerinde puan almış olmak, asıl ve yedek listedeki sıralamaya giremeyen adaylar için müktesep hak teşkil etmez. Sınavda başarılı olanların sayısı ilan edilen kadro sayısından daha az ise sadece başarılı olanlar sınavı kazanmış kabul edilir. Yedek listede yer almak, adaylar için daha sonra yapılacak sınavlar yönünden kazanılmış hak veya herhangi bir öncelik hakkı teşkil etmez.

F - SINAV SONUÇLARINA İTİRAZ

Adaylar sınav sonuçlarına, sınav sonuçlarının ilan edilmesinden itibaren beş iş günü içinde yazılı olarak Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü giriş sınavı komisyonuna dilekçe ile itiraz edebilir. İtirazlar, itiraz süresinin bitiminden itibaren giriş sınavı komisyonunca en fazla 7 (yedi) iş günü içerisinde incelenerek karara bağlanır. İtiraz sonucu adaya yazılı olarak bildirilir.

G - GERÇEĞE AYKIRI BEYAN

Giriş sınavını kazananlardan sınav başvuru formunda gerçeğe aykırı beyanda bulunduğu veya belge verdiği tespit edilenlerin sınav sonuçları geçersiz sayılır ve atamaları yapılmaz. Atamaları yapılmış olsa dahi iptal edilir ve kendilerine bir bedel ödenmiş ise yasal faizi ile birlikte tazmin edilir. Bunlar hiçbir hak talep edemez. Gerçeğe aykırı beyanda bulunduğu veya belge verdiği tespit edilenler hakkında Türk Ceza Kanununun ilgili hükümleri uygulanmak üzere, Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulur.

H - AVUKAT OLARAK ATANMA

Giriş sınavında başarılı olan adaylardan, ilan edilen boş kadro sayısı kadar aday, başarı sıralamasına göre otuz gün içerisinde avukat olarak atanır. Asıl listeden avukatlığı kazanan adaylardan çeşitli sebeplerle göreve başlamayanların veya ataması yapılıp herhangi bir sebeple görevden ayrılanların yerine yedek aday listesinden başarı sırasına göre 6 (altı) ay içerisinde atama yapılabilir.

Giriş sınavını kazananların avukatlık kadrolarına atanmaları için Kurum tarafından bildirilen süre içinde aşağıdaki belgelerle birlikte İnsan Kaynakları Dairesi Başkanlığına müracaat etmeleri gerekir.

a)Erkek adayların, askerlik görevini yaptığını veya erteletmiş olduğunu ya da askerlikle ilişkisi bulunmadığını belirtir belge,

b)Adli sicil kaydı,

c)Sağlık açısından görevini devamlı olarak yapmaya engel bir durumu bulunmadığına dair

rapor,

ç) Mal bildirimi,

d)Son altı ayda çekilmiş dört adet vesikalık fotoğraf.

Gerekli belgeleri süresinde ibraz etmeyenlerin atamaları yapılmaz.

I - DİĞER HUSUSLAR:

Avukatların işe alımı, yetiştirilmesi, avukatlığa atanması ve avukatların görev, yetki ve sorumluluklarına ilişkin usul ve esaslar 25/6/2003 tarihli ve 4904 sayılı Türkiye İş Kurumu Kanunu'nun 15 inci maddesi ile 18/3/2002 tarihli ve 2002/3975 sayılı Bakanlar Kurulu Kararıyla yürürlüğe konulan Kamu Görevlerine İlk Defa Atanacaklar İçin Yapılacak Sınavlar Hakkında Genel Yönetmeliğin ek 6 ncı maddesine dayanılarak hazırlanan 16/2/2015 tarihli 29269 sayılı Resmi Gazete' de yayımlanan Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü Hukuk Müşavirliği İle Avukatlık Sınav Ve Atama Yönetmeliği ve 27/10/2003 tarih ve 25272 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Türkiye İş Kurumu Hukuk Müşavirliği Yönetmeliğinde belirlenmiştir.

Giriş sınavına ilişkin gerekli görülen bilgilendirmeler, Kurumun internet sayfasından (www.iskur.gov.tr)yapılacaktır.

Kamuoyuna duyurulur.

ADRES VE İLETİŞİM BİLGİLERİ:

1- BAŞVURU ESNASINDA Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü

Emniyet Mahallesi Mevlana Bulvarı No:42 Yenimahalle/ANKARA

Şahsen yapılacak başvurular için: İnsan Kaynakları Dairesi Başkanlığı 1. Kat 109 No'lu Oda Tel: (312) 216 31 45

2- ATAMA ESNASINDA

İnsan Kaynakları Dairesi Başkanlığı: (312) 216 31 45 Hukuk Müşavirliği (Özel Şartlar İçin) Tel: (0312) 216 3871 Kurum İnternet Adresi: (www.iskur.gov.tr)