İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Öğretim Üyesi Alım İlanı

Kaynak : Resmi Gazete
İlan Giriş : 10 Haziran 2015 10:07, Son Güncelleme : 29 Mart 2018 02:14
İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Öğretim Üyesi Alım İlanı

İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Rektörlüğünden:

ÖĞRETİM ÜYESİ İLANI

Aşağıda belirtilen kadrolara 2547 sayılı Kanun, Öğretim Üyeliğine Yükseltilme ve Atanma Yönetmeliği ve Üniversitemiz Senatosunca belirlenerek Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı tarafından onaylanan Üniversitemiz Öğretim Üyeliği Kadrolarına Başvuru, Atama İlkeleri ve Uygulama Esasları uyarınca öğretim üyeleri alınacaktır.

No

Birim

Bölüm

Anabilim Dalı

Unvan

Derece

Adet

Nitelik

1

Sosyal ve Beşeri Bilimler

Coğrafya

Beşeri ve İktisadi Coğrafya

Profesör

1

1

Türkiye Sanayi Coğrafyası üzerine çalışmış olmak

2

Sosyal ve Beşeri Bilimler

Sosyoloji

Uygulamalı Sosyoloji

Yard. Doç. Dr.

5

1

Dezavantajlı Gruplar hakkında uygulamalı çalışmalar yapmış olmak

3

Sosyal ve Beşeri Bilimler

Psikoloji

Sosyal Psikoloji

Yard. Doç. Dr.

3

1

Sosyal Psikoloji alanında uygulamalı çalışmalar yapmış olmak

4

Mühendislik ve Mimarlık

Petrol ve Doğalgaz Mühendisliği

Sondaj ve Kuyu Değerlendirme

Yard. Doç. Dr.*

3

1

Dayanım Anizotroposi konusunda çalışmalar yapmış olmak

5

Mühendislik ve Mimarlık

İnşaat Mühendisliği

Mekanik

Yard. Doç. Dr.*

4

1

"Viskoelastik malzemeler için geliştirilmiş gerilme-şekil değiştirme-zaman bağıntılarının cam elyaf destekli plastik çubuk sistemlerine uygulanması" alanında çalışmalar yapmak

6

İktisadi ve İdari Bilimler

İktisat

İktisat Teorisi

Yard. Doç. Dr.*

5

1

"Uygulamalı Mikroeokonomi alanında uzmanlaşmış olmak, yarışma ve turnuva (contests and tournaments) modelleri üzerine teorik çalışmışlar yapmış olmak ve bu modellere ilişkin indeksli bir yayına sahip olmak."

7

İktisadi ve İdari Bilimler

Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi

Kentleşme ve Çevre Sorunları

Yard. Doç. Dr.*

1

1

Kamu Yönetimi reformu, yönetişim, güvenlik-kalkınma konularında çalışmış olmak

DİĞER ŞARTLAR:

657 Sayılı Kanunun 48. maddesindeki şartları taşımak gerekir.

Profesör kadrosuna atama daimi statüde yapılacaktır.

Yabancı ülkelerden alınan diplomaların ilgili Kurumdan denkliğinin onaylanmış olması şarttır.

Bir Üniversitede Profesör kadrosuna atananlar Doçent, Doçentlik unvanını alanlar Yardımcı Doçent kadrosuna başvuramazlar.

Profesör kadrolarına başvuracaklar, dilekçelerinde başvurdukları Fakülteyi ve Anabilim Dalını ve İlan numarasını belirterek, ekinde özgeçmiş, noterden veya resmi kurumlarca onaylanmış lisans, yüksek lisans, doktora, uzmanlık belgesi, doçentlik belgesi, nüfus cüzdan fotokopisi, 3 adet fotoğraf ve başlıca araştırma eserinin açıkça belirtildiği, bilimsel çalışma ve yayınlarını kapsayan yayın listesi ile birlikte, bilimsel çalışma ve yayınlarını kapsayan eserlerden 6 (altı) takım dosya ve 6 adet CD'yi ekleyerek Personel Daire Başkanlığına şahsen başvuru yapılacaktır.

Yardımcı Doçent kadrolarına Başvuracaklar dilekçelerine başvurdukları Fakülteyi ve Anabilim Dalını ve İlan numarasını ve sınava gireceği yabancı dilini belirterek ekinde özgeçmiş, noterden veya resmi kurumlarca onaylanmış lisans, yükseklisans, doktora, nüfus cüzdan fotokopisi, 3 adet fotoğraf ve yayın listesi ile birlikte bilimsel çalışma ve yayınlarını kapsayan eserlerden 4 (dört) takım dosya ve 4 adet CD'yi ekleyerek İlgili Birimlere şahsen başvuru yapacaklardır. Yardımcı Doçent kadrolarına başvuran adayların merkezi yabancı dil sınavlarından belirli bir puan alınmış olsa bile, 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu'nun 23. maddesinin (b) fıkrasının 2 numaralı bendi gereğince Üniversitemizde ayrıca yapılacak olan yabancı dil sınavında başarılı olmaları şarttır.

İlan tarihinden itibaren 15 (onbeş) gün içerisinde başvuru yapılması gerekmektedir. İletişim bilgileri ve ilgili mevzuat http://personel.ikc.edu.tr sitemizde bulunmaktadır. Üniversitemiz Senatosunca belirlenen Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı tarafından onaylanan Üniversitemiz Öğretim Üyeliği Kadrolarına Başvuru, Atama İlkeleri ve Uygulama Esasları'na Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı'nın http://personel.yok.gov.tr/AtanmaKriter/ internet sitesinden de ulaşılabilmektedir.

* Bu ilana İngilizce ders verme yeterliliğine sahip olduğunu belgelendirenler başvurabilir.

Not: Herhangi bir kamu kuruluşunda çalışanların (daha önce çalışıp ayrılsalar dahi) çalıştığı kurumdan alacakları onaylı hizmet belgesini müracaat belgesine ekleyerek ibraz etmeleri gerekmektedir.