Ankara Üniversitesi Öğretim Üyesi Yetiştirme Programına Araş. Gör. Alım İlanı

2006-2007 eğitim-öğretim yılı için 2547 Sayılı Kanunun 35. maddesi uyarınca Dicle Üniversitesi, Fırat Üniversitesi, Harran Üniversitesi, Kocaeli Üniversitesi, Niğde Üniversitesi, Zonguldak Karaelmas Üniversitesi adına öğretim üyesi olarak yetiştirilmek amacıyla Ankara Üniversitesi Biyoteknoloji, Eğitim Bilimleri, Fen Bilimleri, Sağlık Bilimleri, Sosyal Bilimler Enstitülerinde doktora ya da birleştirilmiş doktora programlarında yer almak üzere araştırma görevlileri alınacaktır. 19 Ocak 2007 tarihine kadar başvuru yapılması gerekmektedir.

İlan Giriş : 29 Aralık 2006 14:47, Son Güncelleme : 29 Mart 2018 02:14
Ankara Üniversitesi Öğretim Üyesi Yetiştirme Programına Araş. Gör. Alım İlanı

ANKARA ÜNİVERSİTESİ
BİLİM İNSANI YETİŞTİRME PROJESİ
ÖĞRETİM ÜYESİ YETİŞTİRME PROGRAMINA
ARAŞTIRMA GÖREVLİLERİ ALINACAKTIR

1- Üniversitemizin Devlet Planlama Teşkilatınca desteklenen Bilim İnsanı Yetiştirme Projesi (BİYEP) kapsamındaki Öğretim Üyesi Yetiştirme Programının (ÖYEP) amacı, üniversitelerarası işbirliğine dayanan faaliyetlerin geliştirilmesi ve Ülkemizin gereksinim duyduğu alanlarda üniversitelerimizin öğretim üyesi gereksinimini karşılamak üzere bilim insanı yetiştirilmesidir. Ankara Üniversitesi ile diğer Üniversiteler arasında ikili ve çoklu ilişkiler ve işbirliği içerisinde 2005 yılında Program çerçevesinde eğitime başlanmış, ilk yıl için 2547 sayılı Yükseköğretim Kanununun 35. maddesi kapsamında Ankara Üniversitesinde görev yapan mevcut araştırma görevlilerinin bir kısmı Enstitülerimizce belirlenen kıstaslara göre kapsama alınmıştır.

2006-2007 eğitim-öğretim yılı, 1. sınav döneminde, gerçekleşen başvurular sonucunda başarılı olan adayların atama işlemlerine, sınav sonuçlarının belli olmasını takiben başlanmıştır.

2- 2006-2007 eğitim-öğretim yılı için 2547 Sayılı Kanunun 35. maddesi uyarınca Dicle Üniversitesi, Fırat Üniversitesi, Harran Üniversitesi, Kocaeli Üniversitesi, Niğde Üniversitesi, Zonguldak Karaelmas Üniversitesi adına öğretim üyesi olarak yetiştirilmek amacıyla Ankara Üniversitesi Biyoteknoloji, Eğitim Bilimleri, Fen Bilimleri, Sağlık Bilimleri, Sosyal Bilimler Enstitülerinde doktora ya da birleştirilmiş doktora programlarında yer almak üzere araştırma görevlileri alınacaktır.

3- Öğretim üyesi yetiştirilecek alanlar ve ilgili programlar şöyledir:

4- Programa başvuruda bulunacak adaylar ve kabul ile ilgili koşullar ve konular hakkında aynntılı bilgiler www.ankara.edu.tr adresli Ankara Üniversitesi sayfasındaki Bilim İnsanı Yetiştirme Projesi (BİYEP) kesiminden edinilebilir.

5- www.ankara.edu.tr adresli Ankara Üniversitesi sayfasındaki Bilim İnsanı Yetiştirme Projesi (BİYEP) başlığı altında yer alan Öğretim Üyesi Yetiştirme Programı Uygulama Yönergesinde belirlenen programa başvuru koşullan ve 5538 sayılı Kanunun 35. maddesi gereğince hazırlanıp 05.09.2006 tarih ve 26280 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren "Bazı Akademik Kadrolara Uğretim Elemanı Dışındaki Kadrolardan Naklen Yapılacak Atamalarda ya da Açıktan Atamalarda Uygulanacak Merkezi Sınav ile Giriş Sınavlanna İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik" hükümlerine uyulması zorunludur.

6- Başvurular, 29 Aralık 2006 -19 Ocak 2007 tarihleri arasında Ankara Üniversitesi'nde doktora/birleştirilmiş doktora eğitimini yürütecek enstitülere yapılır. Adaylar, ilgili enstitüden sağladıklan ÖYEP aday başvuru formunda, tercih ettikleri öncelikli alan, alt alan ve anabilim dalını belirterek öncelikli alan ve programa göre üniversite tercihlerini sıralarlar. Aday, birden çok anabilim dalma başvurduğu takdirde, her bir anabilim dalı için ayn başvuru formunu eksiksiz doldurmak zorundadır.

7- Başvuruların değerlendirme sonuçlan 22 Ocak 2007 tarihinde www.ankara.edu.tr'nin ilgili enstitü sayfasında yayınlanacakta".

8- Bilim sınavı yazılı ve sözlü sınavdan oluşmaktadır. Yazılı sınav 23 Ocak 2007 tarihinde söz konusu Enstitünün ilgili Anabilim Dalı Başkanlığında yapılacaktır. Sözlü sınav, ise 25 Ocak 2007 tarihinde yine söz konusu Enstitünün ilgih' Anabilim Dalı Başkanlığında yapılacaktır. Bilim sınavında başanlı olan adaylar ise 01 Şubat 2007 tarihinde www.ankara.edu.tr'nin ilgili enstitü sayfasında ilan edilecek olup, 07 Şubat 2007 tarihinde söz konusu Enstitünün web sayfasında bildireceği yerde ÖYEP mülakat jürisine alınacaklardır.

9- Sınav sonuçlan, adaylann yerleştirildiği Üniversiteler ve Anabilim Dallan 09 Şubat 2007 tarihinde www.ankara.edu.tr sayfasında ve ilgili Enstitüsünde ilan edilecektir.

10- Yabancı dil muafiyeti olmayan araştırma görevlileri için yabancı dil sınavı 17 Şubat 2007 tarihinde İlahiyat Fakültesinde yapılacaktır. Sınav başvurusu 12-14 Şubat 2007 tarihleri arasında mesai saatleri içinde TÖMER - Gazi Mustafa Kemal Bulvan, No:84,1. kat, Öğrenci İşleri Birimine yapılacak olup smav salonu ve saati, sınav başvurusu yapılırken öğrenilebilecektir.

11- Bu ilanda yer almayan konular için ÖYEP Yönergesi ve ilgili mevzuat geçerlidir. ÖYEP Yönergesi, Ankara Üniversitesi Öğretim Üyesi Yetiştirme Programı (ÖYEP), Programa başvurular ve kabule ilişkin detaylı bilgi www.ankara.edu.tr adresinde yer almaktadır.
Başvuru yapılacak Enstitüler -Biyoteknoloji Enstitüsü
Şevket Aziz Kansu Binası, Tandoğan Kampusu, Beşevler -Eğitim Bilimleri Enstitüsü Cebeci Kampusu, Cebeci -Fen Bilimleri Enstitüsü
Şevket Aziz Kansu Binası, Tandoğan Kampusu, Beşevler -Sağlık Bilimleri Enstitüsü
Şevket Aziz Kansu Binası, Tandoğan Kampusu, Beşevler -Sosyal Bilimler Enstitüsü
Şevket Aziz Kansu Binası yanı, Basım Evi Binası arkası, Tandoğan Kampusu, Beşevler
Önemli Not: Adaylar arasında başarı sıralaması yapılacak ve Ankara Üniversitesine tahsis edilen kadro sayısı kadar atama yapılabilecektir.