Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Akademik Personel İlanı

İlan Giriş : 11 Aralık 2006 13:23, Son Güncelleme : 29 Mart 2018 02:14
Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Akademik Personel İlanı

09/12/2006 tarihli gazetede yayımlanmıştır.

T.C. KAHRAMANMARAŞ SÜTÇÜ İMAM ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ REKTÖRLÜĞÜNDEN

Üniversitemizin aşağıda belirtilen birimlerine 2547 sayılı Yükseköğretim Kanununun hükümlerine göre çalıştınlmak üzere, 657 sayılı Devlet Memurian Kanununun değişik 48. maddesi ile, Üniversitemiz Akademik Kadrolara Yükseltilme ve Atama Yönergesi'nde (*) belirtilen şartlara sahip sınavla öğretim görevlisi, okutman ve uzman ile, yine aynı Yönergenin 21-a maddesi hükümleri uyannca ve KSÜ Lisansüstü Öğrencilerin Araştırma Görevlisi Kadrosuna Atanma Yönergesi'nde (**) belirtilen şartlara sahip sınavla, 2547 sayılı Kanunun 50/d Maddesi uyannca araştırma görevlisi alınacaktır. Başvuru süresi ilanın yayımı tarihinden itibaren on (10) gündür. Öğretim görevlisi, uzman ve okutman kadrolanna başvurular Personel Daire Başkanlığına, Araştırma görevlisi kadrolarına başvurular ise ilgili Enstitü Müdürlüğüne şahsen yapılacaktır. Posta ile yapılacak başvurular kabul edilmeyecektir. Yabancı ülkelerden alınan diplomaların Üniversitelerarası kurulca denkliğinin onaylanması gerekmektedir.

Öğretim görevlisi, uzman ve okutman kadrolanna başvuruda bulunacak olan erkek adaylann askerlik hizmetini yerine getirmiş olması gerekmektedir.
Öğretim görevlisi, uzman ve okutman kadrosuna başvuracak adaylardan istenilen belgeler;

1-Bölüm, Anabilim Dalını belirten başvuru dilekçesi ekinde bir adet fotoğraf, Lisans diploması fotokopisi, özgeçmiş, nüfus cüzdanı sureti, askerlik durum belgesi ve yeni tarihli sabıka kaydı, varsa bilimsel çalışma listesi. 2-öğretim görevlisi ve okutman bilim sınavının yapılacağı tarih www.ksu.edu.tr. adresinden öğrenilebilir. Araştırma Görevlisi Kadrolanna başvuracak adaylardan istenilen belgeler;

1-Oğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından yapılan "Lisansüstü Eğitim Giriş Sınavı" (LES) ndan son iki yılda 50 puan aldığını gösteren sonuç belgesi.

2-lngilizce yabancı dil sınavlarından: Üniversitelerarası Kurul Yabana Dil Sınavından (ÜDS) 50 puan veya muadili (Kamu Personeli Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavından (KPDS) 50, Internet-based Total (TOEFL) 53, Computer-based Total (TOEFL) 153, Paper-ba-sed Total (TOEFL) 477 veya IELTS 5,5 puan) aldığını gösteren sonuç belgesi.

3-Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi dışından başvuracaklann;
a) Öğrenim gördüğü anabilim dalı, öğrenim aşaması, not durum belgesi ve enstitüye giriş puanını gösterir belge.
b) "KSÜ Lisansüstü Eğitim öğretim Yönetmeliği'nin 5. Maddesindeki şartlan sağlamak.
Araştırma Görevlisi Bilim Sınavı Tarihi: 26.12.2006 Saat :10.00da, Yer: İlgili Anabilim Dalı Başkanlığı

BİRİMİ UNVAN K/D ADET NİTELİĞİ

TIP FAKÜLTESİ Kajp ve Damar Cerrahisi Uzman ^ 6 1 Kalp ve damar cerrahisi uzmanı olmak

SAĞLIK YÜKSEKOKULU Hemşirelik Oğr.Gör.2 3 1 Hemşirelik lisans mezunu ve ilgili alanda yüksek lisans yapmış olmak
ELBİSTAN MESLEK YÜKSEKOKULU Makine Oğr.Gör.3 4 1 Makine mühendisliği veya teknik eğitim fakültesi makine bölümü mezunu olmak
GÖKSÜN MESLEK YÜKSEKOKULU Muhasebe Oğr.Gör.3 4 1 Orgun eğitim veren fakültelerin muhasebe veya maliye bölümü mezunu olmak

ANDIRIN MESLEK YÜKSEKOKULU
Bilgisayar Teknolojisi ve Programlama Oğr.Gör.3/ 4/1 /Örgün eğitim veren fakülte lisans mezunu ve bilgisayar programlama tecrübesi olmak
Mobilya ve Dekorasyon/ Oğr.Gör./3/4/1 Orman endüstri mühendisliği, ağaç işleri endüstri mühendisliği ve mobilya dekorasyon öğretmenliği bolümü mezunu olmak

BAHÇE MESLEK YÜKSEKOKULU
Matematik Oğr.Gör.3 4 1 Fen edebiyat fakültesi matematik bölümü veya eğitim fakültesi matematik bölümü mezunu olmak
DOZIÇİ MESLEK YÜKSEKOKULU
Muhasebe Oğr.Gör.3 4 1 örgün eğitim veren fakültelerin muhasebe veya maliye bölümü mezunu olmak
REKTÖRLÜK
ingilizce Okutman^ 5 2 Fakültelerin dört yıllık İngilizce bölümü mezunu olmak

EN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ
Bahçe Bitkileri Arş.Gör. 7 2
Biyoloji Arş.Gör. 7 1
Fizik Arş.Gör. 7 1
Tarım Ekonomisi Arş.Gör. 7 1
Tarım Makineleri Arş.Gör. 7 1
Toprak Arş.Gör.7 1

SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ
Beden Eğitimi ve Spor Arş.Gör.6 1
Türk Dili ve Edebiyatı Arş.Gör.6 1
Coğrafya Arş.Gör.6 1

1- KPDS veya ÜDS'den en az 50 puan veya eşdeğerliliği kabul edilen bir sınavdan bu puan muadili bir puan almış olmak ve Devlet mecburi hizmet yükümlülüğü bulunmamak.
2- Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavından (LES) son iki yılda (2005-2006) 50 puan, KPDS veya ÜDS'den en az 50 puan veya eşde-ğeriiliği kabul edilen bir sınavdan bu puan muadili bir puan almış olmak.
3- Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavından (LES) son iki yılda (2005 - 2006) en az 50 puan almış ve 5 yıllık deneyim sahibi olması gerekmektedir (Belgelendirilecektir). Yüksek lisans mezunlan için 5 yıllık deneyim şartı aranmaz.
4- Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavından (LES) son iki yılda (2005 - 2006) en az 50 puan ile, KPDS veya ÜDS'den en az 80 puan veya eşdeğerliliği kabul edilen bir sınavdan bu puan muadili bir puan almış olmak.
Adaylann yukanda sözü edilen sınavların belgelerini sunmalan zorunludur.
(*) Akademik Kadrolara Yükseltilme ve Atama Yönergesi www.ksu.edu.tr adresinden temin edilebilir
(**) "Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSU) Lisansüstü Öğrencilerin Araştırma Görevlisi Kadrosuna Atanma Yönergesi" www.ksu.edu.tf adresinden öğrenilebilir.