Karadeniz Teknik Üniversitesi Akademik Personel İlanı

İlan Giriş : 11 Aralık 2006 13:14, Son Güncelleme : 29 Mart 2018 02:14
Karadeniz Teknik Üniversitesi Akademik Personel İlanı

09/12/2006 tarihli gazetede yayımlanmıştır.

KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN DUYURU

Üniversitemizin çeşitli birimlerine 2547 sayılı kanunun ilgili maddeleri uyarınca öğretim elemanı alı nacaktır. Başvuracak adayların üniversite veya 4 yıllık yüksekokulların ilgili bölümlerinden mezun olmaları ve 657 sayılı kanunun 48.maddesindeki genel şartları taşımaları gerekmektedir.(Yurtdışından alınan diplomaların Üniversitelerarası Kurulca denkliğinin onaylanmış olması şarttır.)

Profesör kadroları devamlı statüde olup, başvuracak adayların 2547 sayılı kanunun 26. Maddesi ile "Öğretim Üyeliğine Yükseltilme ve Atanma Yönetmeliği"nin 17.maddesinde belirtilen şekilde yayınlardan birini başlıca araştırma eseri olarak belirten, dilekçeleri ekinde özgeçmiş, doçentlik belgesi, yayın listesi ve yayınlarından oluşan dosyayı 6 takım halinde vereceklerdir.

Doçent kadroları devamlı statüde olup, başvuracak adaylar dilekçelerinde başvurdukları anabilim dalını belirterek, ekinde 2 adet fotoğraf, nüfus cüzdan örneği, doçentlik sınavını başardığına ilişkin belge ile özgeçmiş, yayın listesi ve yayınlardan oluşan dosyayı 4 takım halinde vereceklerdir.

Yardımcı Doçent kadrolarına başvuracak adaylar 2547 sayılı kanunun 23. Maddesi ile "Öğretim Üyeliğine Yükseltilme ve Atanma Yönetmeliği"nin ilgili maddelerindeki şartlan sağlamaları gerekmekte olup, dilekçelerinde başvurdukları anabilim dalını belirterek, ekinde 2 adet fotoğraf, nüfus cüzdan örneği, diploma ve doktora belgelerinin onaylı Örnekleri ile özgeçmiş, yayın listesi ve yayınlarından oluşan dosyayı 4 takım halinde vereceklerdir. (Yabancı dil basan belgesi olanlar ekleyeceklerdir.)

Yardımcı Doçent kadrolarına yapılacak atamalarda KPDS'den 70 ve daha yukarı not alanlar ile ÜDS'den doçentlik yabancı dil sınavını başaran adaylar tercih edilecektir.

Profesör, Doçent ve Yardımcı Doçent olarak atanmak üzere başvuracak adayların "KTÜ Akademik Kadrolara Yükseltilme ve Atanma İlkeleri İle İlgili Yönerge"de belirtilen şartları taşımaları gerekmekte olup, KTÜ öğretim üyesi yıllık değerlendirme formunu doldurarak dosyalarına koymaları gerekmektedir.
Öğretim Görevlisi ve Öğretim Görevlisi olarak atama yapılmak üzere ilan edilen kadrolara başvuracak adaylardan 2547 sayılı kanuna tabi olmaksızın çalışanların 4 yıllık eğitim veren birimlere müracaat edebilmek için yüksek lisans yapmış olmaları, 2 yıllık eğilim veren birimlere müracaat edecek adayların ise lisans mezunu ve en az 5 yıl tecrübeli olmaları ayrıca, dilekçelerinde başvurdukları anabilim dalını ve sınava girecekleri yabancı dili belirterek, ekinde yukarıdaki şartları sağladığını gösterir belgelerle birlikte, 2 adet fotoğraf, Özgeçmiş, nüfus cüzdan örneği ve diplomalarının onaylı örnekleri ile yayınlarından oluşan dosyayı 3 takım halinde vereceklerdir.

Öğretim Görevlisi ve öğretim Görevlisi olarak atama yapılmak üzere ilan edilen kadrolara başvuracak adayların 05.09.2006 gün ve 26280 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan "Bazı Akademik Kadrolara Öğretim Elemanı Dışındaki Kadrolardan Naklen Yapılacak Atamalarda ya da Açıktan Atamalarda Uygulanacak Merkezi Sınav ile Giriş Sınavlarına ilişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik"in 5. maddesinin değişik 3. fıkrasında belirtilen "Lisans ve üstü düzeyinde eğitim veren birimlerde istihdam edilecek elemanların ÖSYM tarafından yapılan Kamu Personeli Yabancı Dil Tespit Sınavından en az 50 (elli) puan veya eşdeğeri kabul edilen bir sınavdan bu puana eşit bir puan almış olmaları (Meslek Yüksekokullarında istihdam edileceklerde yabancı dil puan şartı aranmaz.), geçici 1. maddesinde belirtilen ÖSYM tarafından yapılan "Lisanüstü Eğitim Sınavı (LES)"ndan son iki yılda 50 puan almış olmaları gerekmekte olup, adaylar başvuru sırasında bu şartlan sağladıklarına ilişkin belgeleri başvuru belgelerine ekleyeceklerdir.

Öğretim Görevlisi olarak atama yapılmak üzere ilan edilen kadrolara başvuracak adayların başvurdukları kadro derecesini veya 3 alt ve 3 üst dereceyi kazanılmış hak olarak almaları gerekmektedir.

Başvurular gazetede ilan edildiği tarihten itibaren 15 gün süre içerisinde KTÜ Personel Dairesi Başkanlığı'na şahsen yapılacak, posta ile yapılan başvurular kabul edilmeyecektir.Sınav yeri ve tarihi ilgili birimlerce daha sonra tespit edilip adaylara ayrıca bildirilecektir.
İlgililere duyurulur.

Kadroları görmek için tıklayınız.