Abant İzzet Baysal Üniversitesi Öğretim Üyesi Alım İlanı

Kaynak : Sabah Gazetesi
İlan Giriş : 27 Şubat 2015 10:09, Son Güncelleme : 29 Mart 2018 02:14
Abant İzzet Baysal Üniversitesi Öğretim Üyesi Alım İlanı
ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ AKADEMİK PERSONEL İLANI

Üniversitemizin aşağıda belirlenen birim ve anabilim dallarına 2547 sayılı Kanun ve Öğretim nüfus cüzdanı fotokopisi, fotoğraf, özgeçmiş ile bilimsel çalışma ve yayınlarını kapsayan Üyeliğine Yükseltme ve Atanma Yönetmeliğinin ilgili maddeleri uyarınca, üniversitemiz dört takım dosya ile kadronun ilan edildiği birime başvuracaktır. Bilim alanı bir yabanc Öğretim Üyeliğine Yükseltilme ve Atanma Kriterlerini (http://www.ibu.edu.tr/index.php/tr/ dille ilgili olanlar başka bir yabancı dilde sınava girecektir. Adaylar dosyalarına haklarında akademik linkinden temin edilebilir.) sağlamış olmak koşuluyla öğretim üyesi alınacaktır. bilimsel referans alınabilecek üç öğretim üyesinin isim ve adreslerini ekleyecektir.

Başvuru süresi ilanın yayım tarihinden itibaren on beş (15) gündür. Başvurular ilan edilen Yardımcı Doçent adaylarının yabancı dil sınav tarihleri daha sonra belirlenecek ve adaylara birime şahsen yapılacak olup, süresi içinde yapılmayan başvurular ve eksik belgeli dosyalar başvurdukları birim tarafından duyurulacaktır. ile postayla yapılacak başvurular kabul edilmeyecektir. . Yurtdışından alman diplomaların Üniversitelerarası Kurulca denkliğinin onaylanmış olmas .

Profesör kadroları devamlı statü için olup; adaylar başlıca araştırma eserini de belirttikleri gerekmektedir.

Atamaların yapılabilmesi için adayların durumunun ilan edilen kadro dilekçesine ekleyecekleri, doçentlik belgesi, diğer öğrenim belgeleri, nüfus cüzdanı fotokopisi, derecelerine uygun olması gerekmektedir. fotoğraf ve özgeçmiş ile bilimsel çalışma ve yayınlarını kapsayan altı takım dosya ile .

İlan edilen kadrolara ataması yapılan adaylar görev aldıkları birimin bulunduğu yerde ikamet Rektörlüğümüz Personel Daire Başkanlığına başvuracaklardır. etmek zorundadır. . Yardımcı Doçent kadrolarına başvuracak adaylar; dilekçesine ekleyecekleri, öğrenim belgeleri, .

Bu konularda ayrıca bir duyuru yapılmayacaktır.

BİRİMİ

ANABILİM DALI

UNVANI

DER.

ADET

AÇIKLAMA

Eğitim Fakültesi

Resim-lş Eğitimi

Profesör

1

1

Plastik Sanatlar Bilim alanında doçentliğini almış olmak.

Fen Edebiyat Fakültesi

Yeniçağ Tarihi

Yardımcı Doçent

5

1

Kafkasya'da İslam'ın Yayılma Tarihi konusunda çalışmış olmak.

Tıp Fakültesi

Anesteziyoloji ve Reanimasyon

Yardımcı Doçent

5

1

Genel ve spinal anestezinin sezeryan ile doğan bebeklerin organ fonksiyonları üzerine etkisi konu- sunda çalışmış olmak.

İletişim Fakültesi

Gazetecilik

Yardımcı Doçent

4

1

İfade ve Basın Özgürlüğü ve Siyasal Halkla İlişkiler konularında çalışmış olmak.

Yabancı Diller Yüksekokulu

İngilizce Mütercim Tercümanlık

Yardımcı Doçent

4

1

İngilizce Mütercim Tercümanlık, İngilizce Çeviri Bilimi, İngilizce öğretmenliği veya Ingiliz/Amerikan Dili ve Edebiyatı alanında doktora yapmış olmak.

Bolu Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu

Gastronomi ve Mutfak Sanatları

Yardımcı Doçent

4

1

Gastronomi ve Mutfak Sanatları alanında doktora yapmış olmak.