Erciyes Üniversitesi Akademik Personel İlanı

İlan Giriş : 06 Aralık 2006 13:35, Son Güncelleme : 29 Mart 2018 02:14
Erciyes Üniversitesi Akademik Personel İlanı

06/12/2006 tarihli Takvim gazetesinde yayımlanmıştır.

1- Üniversitemize bağlı birimlerde istihdam edilmek üzere daimi statüde profesör.doçent ile yardımcı doçent, öğretim görevlisi,araştırma görevlisi ve okutman alınacaktır.
2- Kanuni şartlara haiz adayların ilanımızın yayınlandığı tarihten itibaren en geç 15 gün içerisinde üniversitemiz Personel Daire Başkanlığı'na bizzat başvurmaları gerekmektedir.
3- Devlet hizmetine girmede aranılan genel şartlara haiz olmak gerekmektedir.
4- Belirtilen şartları taşımayan ve süresi içerisinde başvurmayan adayların başvuruları dikkate alınmayacaktır.
5 İlan hakkında Erciyes Üniversitesi Personel Daire Başkanlığının 0352 4374916 numaralı
telefonundan bilgi alınabilir.

BAŞVURULAR İÇİN ARANAN ŞARTLAR VE GEREKLİ BELGELER PROFESÖRLER İÇİN
- Adayların ilan edilen profesörlük kadrosuna başvurabilmeleri için durumlarının Erciyes Üniversitesi'nde açık bulunan profesörlük kadrolarına başvurma, yükseltilme ve atanma konusunda Senato ilkelerinin ilgili maddelerinde belirtilen şartlara uygunluğunun ilgili birim tarafından kabulü zorunludur.
- Adayların dilekçe, uzmanlık belgesi, doçentlik belgesi, doçentlik yabancı dil başarı belgesi, nüfus cüzdan fotokopisi, 2 adet fotoğrafla birlikte çalışmalarını kapsayan ve belgeleyen 6 takım dosyayı bağlı bulundukları birimlere süresi içerisinde teslim etmeleri gerekmektedir.
- Adaylar özgeçmiş ve yayın listesini ayrı bir dosya halinde Personel Dairesi Başkanlığına teslim edeceklerdir.
"Öğretim Üyeliğine Yükseltilme ve Atanma Yönetmeliğinin 17. maddesi gereğince profesör adayları
yayın listelerinde başlıca araştırma eserlerini belirteceklerdir. DOÇENTLER İÇİN
- 2547 sayılı Kanun'un 25. maddesinde belirtilen şartlara haiz olmak,
- Adaylar Personel Daire Başkanlığına müracaat ederken dilekçe, özgeçmiş, yayın listesi, lisans, yüksek lisans, doktora veya uzmanlık belgeleri, doçentlik belgesi, doçentlik yabancı dil belgesi, nüfus cüzdan fotokopisi ve iki adet fotoğraf
- Yayın listesi, özgeçmiş ve yayınlarının birer örneği (4 takım) ni teslim etmeleri gerekmektedir. YARDIMCI DOÇENTLER İÇİN
- Adayların ilan edilen yardımcı doçentlik kadrosuna başvurabilmeleri için durumlarının Erciyes Üniversitesi'nde ilgili birimde açık bulunan yardımcı doçentlik kadrolarına başvurma, yükseltilme ve atanma konusunda Senato İlkelerinin ilgili maddelerinde belirtilen şartlara uygun olması gerekmektedir.
- 2547 Sayılı Kanunun 23. maddesinde belirtilen şartlara haiz olmak.
- Adaylar Personel Daire Başkanlığına müracaat ederken dilekçe (yabancı dil ve anabilim dalı belirtilecek), özgeçmiş, yayın listesi, lisans, yüksek lisans, doktora veya uzmanlık belgeleri, nüfus cüzdan fotokopisi, askerlik belgesi ve iki adet fotoğraf.
- Yayın listesi, özgeçmiş ve yayınlarının birer örneği (4 takım)ni teslim etmeleri gerekmektedir.
- Yardımcı doçent adaylarının Üniversitelerarası Kurul Yabancı Dil Sınavı (ÜDS)'ndan 65, Kamu Personeli Yabancı Dil Sınavı (KPDS)'ndan 70 puan almaları şarttır.
- Kamu Personeli Yabancı Dil Sınavı (KPDS)ndan 65 puan alanlar da müracaat edebilecek ancak Üniversitemizde yabancı dil sınavı yapılacaktır.

ÖĞRETİM GÖREVLİSİ İÇİN
- Dilekçe (yabancı dil ve anabilim dalı belirtilecek), özgeçmiş, nüfus cüzdan fotokopisi, askerlik -----------------i---------
belgesi, savcılık belgesi, öğrenim belgeleri, 2 adet fotoğraf,
- Varsa yayınlanmış eserlerinin birer örneği,
- Öğretim görevlisi adaylarının en az yüksek lisansını yapmış olması şarttır
- Doktora derecesine sahip olan adayların Kamu Personeli Yabancı Dil Tespit sınavından en az 50 (elli) puan veya eş değerliliği kabul edilen bir sınavdan bu puan muadili bir puan almış olmaları zorunludur.
- Sadece Yüksek Lisans belgesi olan adayların Kamu Personeli Yabancı Dil Tespit Sınavı(KPDS)'dan en az 50 (elli) puan veya eş değerliliği kabul edilen bir sınavdan bu puan muadili bir puan almış olmaları ve Lisansüstü Eğitim Sınavı'ndan (LES) son iki yılda 50 puanalmış olmaları zorunludur.
- Halen Yükseköğretim Kurumlarında görev yapanlar ile daha önce Yükseköğretim Kurumlarında görev yapmış ve ayrılanlar Lisansüstü Eğitim Sınavı'ndan (LES) muaftır.

ARAŞTIRMA GÖREVLİSİ İÇİN
- Dilekçe (yabancı dil ve anabilim dalı belirtilecek), özgeçmiş, nüfus cüzdan fotokopisi, öğrenim belgeleri (lisans, yüksek lisans ve doktora), tasdikli transkript belgesi, 2 adet fotoğraf, askerlik belgesi, savcılık belgesi,
- öğrenciliği sırasında her ne suretle olursa olsun disiplin cezası almadığını belgelemek,
- Araştırma görevlisi sınavına müracaat edenlerden lisans mezunlarının 27, yüksek lisans öğrencilerinin 29, doktora öğrencilerinin 31 yaşından gün almamış olması gerekmektedir.
- Lisans mezunlarının not ortalamalarının en az 60, yüksek lisans mezunlarının not ortalamasının en az 70 olması şarttır. (Eğitim süresi 5 yıl olan mezunlar için en az 60)
- Adayların KPDS'den ya da Üniversitelerarası Kurul Yabancı Dil Sınavı ÜDS'den 50 veya TOEFL sınavının klasik yazılı sisteminden en az 450 veya lELTS'den 4,5 aldığını belgelemeleri gerekmektedir.
- Bütün adayların LES'den alanı ile ilgili en az 50.00 puan alması şarttır. Geçerlilik süresi 2 yıldır.
- Araştırma görevlileri müracaat ettikleri dalda lisansüstü eğitim yapmak zorundadırlar.
- Atama esnasında herhangi bir enstitüde öğrenci olan adayların atamaları 2547 sayılı Kanunun 50/d maddesine göre yapılacak, daha sonra herhangi bir enstitüde öğrencilik hakkı kazanacak adayların atamaları ise aynı maddeye göre değiştirilecektir.
OKUTMAN İÇİN
- Dilekçe (yabancı dil ve anabilim dalı belirtilecek), özgeçmiş, nüfus cüzdan fotokopisi, askerlik belgesi, savcılık belgesi, öğrenim belgeleri, 2 adet fotoğraf,
} - Varsa yayınlanmış eserlerinin birer örneği
- Doktora derecesine sahip olan adaylann Kamu Personeli Yabancı Dil Tespit (KPDS) sınavından en az 50 (elli) puan veya eş değerliliği kabul edilen bir sınavdan bu puan muadili bir puan almış olmaları zorunludur.
- Doktora derecesine sahip olmayan adayların Kamu Personeli Yabancı Dil Tespit(KPDS) sınavından en az 50 (elli) puan veya eş değerliliği kabul edilen bir sınavdan bu puan muadili bir puan almış olmaları ve Lisansüstü Eğitim Sınavından (LES) son iki yılda 50 puan almış olmaları zorunludur.
- Halen Yükseköğretim Kurumlarında görev yapanlar ile daha önce Yükseköğretim Kurumlarında görev yapmış ve ayrılanlar Lisansüstü Eğitim Sınavı'ndan (LES) muaftır.

BİRİMİ: FEN-EDEBIYAT FAKÜLTESİ
ANABİLİM DALI PROF
Analiz ve Fonksiyon Teorisi 1