İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Sahil Güvenlik Kom. Sözleşmeli Er Alım İlanı-Güncellendi

Kaynak : Sahil Güvenlik
İlan Giriş : 03 Şubat 2015 17:20, Son Güncelleme : 29 Mart 2018 02:14
Sahil Güvenlik Kom. Sözleşmeli Er Alım İlanı-Güncellendi

T.C. İÇİŞLERİ BAKANLIĞI SAHİL GÜVENLİK KOMUTANLIĞI

ANKARA

SÖZLESMELİ ER ALIMLARI BİLGİLENDİRME KILAVUZU İÇİN TIKLAYINIZ..

ÖNSÖZ

Bu kılavuz sözleşmeli er kaynağı olarak, yönlendirici amaçla ve rehber olarak hazırlanmış olup, gerekli görüldüğü takdirde yayım tarihinden sonra Sahil Güvenlik Komutanlığı tarafından değiştirilebilir. Bu nedenle adayların işlemlerini başvuru süresince Sahil Güvenlik Komutanlığı Genel Ağ (İnternet) sitesinde yer alan kılavuz üzerinden takip etmeleri bilgilerin güncelliği açısından önem arz etmektedir.

Konuya ilişkin detaylar ilgili Kanun, Yönetmelik ve Yönergelerde bulunmaktadır. Bu kılavuz ile ilgili Kanun, Yönetmelik ve Yönergeler arasında herhangi bir uyumsuzluk olması durumunda ilgili Kanun, Yönetmelik ve Yönergeler esas alınacaktır.

Bu kılavuzu tam olarak okuduktan sonra karşılaşacağınız sorunlar ve soracağınız sorular için Sahil Güvenlik Komutanlığından (İrtibat Noktası: 0 312 416 45 60) yardım alabilirsiniz.

Adayların başvuru şartlarını taşıyıp taşımadıkları, getirecekleri/gönderecekleri belgeler incelenerek kontrol edilecektir. Bu nedenle başvuru şartlarını tam olarak taşıyorsanız başvuru yapınız.

BİRİNCİ BÖLÜM

GENEL ESASLAR

1.Sahil Güvenlik Komutanlığının sözleşmeli er ihtiyacını karşılamak amacıyla personel temin edilecektir. Temin;

a.Başvuru süresi içerisinde askerlik hizmetine başlamamış olanlar için;

(1)En az orta öğretim (lise) ve yurt dışındaki dengi okul mezunu olanlar,

(2)01 Ocak 2015 tarihi itibarıyla yirmi yaşından gün almış ve yirmi beş yaşını bitirmemiş olanlar (01 Ocak 1990 tarihi ile 31 Aralık 1995 tarihleri arasında doğanlar),

b.Başvuru süresi içerisinde askerlik hizmetini yapmakta olanlar için;

(1)En az 8 yıllık ilköğretim (ortaokul) veya yurt dışındaki dengi okul mezunu olanlar,

(2)01 Ocak 2015 tarihi itibarıyla yirmi beş yaşını bitirmemiş olanlar (01 Ocak 1990 tarihinden sonra doğanlar),

c.Başvuru süresi içerisinde askerlik hizmetini tamamlamış olanlar için;

(1)En az 8 yıllık ilköğretim (ortaokul) veya yurt dışındaki dengi okul mezunu olanlar,

(2)01 Ocak 2015 tarihi itibarıyla yirmi beş yaşını bitirmemiş olanlar (01 Ocak 1990 tarihinden sonra doğanlar),

arasından yapılacaktır.

2.Başvurular 09-24 Şubat 2015 tarihleri arasında gerçekleştirilecektir. Başvuru esasları müteakip maddelerde açıklanmıştır.

3.2015 yılı içinde yapılan başvurular, adayların aynı yıl içinde seçim aşaması sınavlarına çağrılmasına kadar geçerli olacaktır. (Başvuran adayların sayısının bir defada sınav yapılabilecek aday sayısı kapasitesinin üzerinde olması halinde idarece alınacak karara istinaden ilave sınav icra edilebilecek ve bu maksatla sınav grupları oluşturulabilecektir. Adaylar, bu kılavuzda belirtilen tarihlerde yapılacak ilk sınava çağrılmaz ise başvurusu, 2015 yılı içerisinde yapılacak müteakip sınavlar için de geçerli olacak ve aday diğer sınavlara da çağrılacaktır. Birden fazla sınav planlanması halinde, sınavlara çağırılacak adayların grupları sınava ilk başvuran adaydan itibaren belirlenecektir. Sınava adayların çağırılması Sahil Güvenlik Komutanlığının Genel Ağ (İnternet) sayfası üzerinden yapılacaktır. Başvuruda bulunan adaylar, sınav tarihlerinin ilanlarını Genel Ağ (İnternet) sayfası üzerinden takip etmekle sorumludurlar.) 2015 yılının son sınavına da Genel Ağ (İnternet) sayfası üzerinden çağrılmayan adayların, "şartları taşımaları halinde" 2016 yılında tekrar başvuru yapmaları gerekmektedir.

4.Başvuruları uygun olan adayların ön sağlık muayenesi, fiziki kabiliyet testleri (FKT) ve mülakat sınavları; 16-17-18 Mart 2015 tarihlerinde Sahil Güvenlik Komutanlığı/ANKARA'da icra edilecektir. Yapılan tüm sınavlar sonucunda başarılı olan adaylar sağlık raporu almak üzere asker hastanelerine sevk edilecektir.

5.Temin edilen adaylar; sözleşmeli er statüsünde Sahil Güvenlik Komutanlığının yüzer birliklerine tertip edileceklerdir. Bu personel, belirli bir süre sonunda istedikleri takdirde ve Sahil Güvenlik Komutanlığının uygun görmesi halinde Sahil Güvenlik Komutanlığının farklı bölgelerindeki yüzer birliklerde görev yapabileceklerdir.

6.Kılavuzun tamamını okumadan başvuru yapmayınız. Başvuru esnasında doldurulan formlardaki bilgilerin doğruluğundan ve yanlış/eksik beyan edilen bilgiler neticesinde doğacak sonuçlardan aday sorumlu olacaktır.

7.Sözleşmeli er olacak adayların sorabileceği sorulara yönelik olarak hazırlanan detaylı bilgilere "Genelkurmay Başkanlığının Genel Ağ (İnternet) ana sayfasında yer alan "İnsan Kaynakları" bölümünden ulaşabilirsiniz.