Marmara Üniversitesi Akademik Personel İlanı

İlan Giriş : 09 Kasım 2006 09:46, Son Güncelleme : 29 Mart 2018 02:14
Marmara Üniversitesi Akademik Personel İlanı
09/11/2006 tarihli Resmi Gazetede yayımlanmıştır.

Marmara Üniversitesi Rektörlüğünden :

Üniversitemiz Fen Edebiyat Fakültesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, İlahiyat Fakültesi ve Tıp Fakültesi?nin aşağıda belirtilen Anabilim Dallarına 2547 sayılı Kanunun ilgili maddeleri uyarınca DAİMİ statüde Profesör alınacaktır.

Profesör kadrosuna başvuracak adayların başvurduğu Anabilim Dalı ile ?Başlıca Araştırma Eserini? belirttiği dilekçesine özgeçmişini,noterden tasdikli doçentlik belgesini, yayın listesini, tebliğleri ile bunlara yapılan atıfları, yönettiği doktora çalışmalarını, Üniversiteye katkılarını kapsayan ve belgeleyen 6 takım dosyayı da ekleyerek ilanın yayım tarihinden itibaren 15 gün içinde Rektörlüğümüze başvurmaları gerekmektedir.

Üniversite Yönetim Kurulu Kararı gereğince, Profesörlük için adayların Üniversitelerarası Kurul tarafından değişik bilim alanları için ayrı ayrı belirlenen ve halen yürürlükte olan Doçentlik kriterlerini sağlamış olmak, Doçentlik ünvanını aldıktan sonra aynı koşulların en az bir kez daha sağlanması gerekmektedir.

Ayrıca başvuracak olan adayların l Nisan l996 tarih ve 22598 sayılı Resmi Gazetede Yayınlanan Yükseköğretim Kurumlarında Yabancı Dil Eğitim-Öğretimi ve Yabancı Diller Eğitim-Öğretim Yapılmasında Uyulacak Esaslara ilişkin Yönetmeliğin ll. maddesindeki koşulları haiz olması gerekmektedir.

İlan olunur.

ADRES

M.Ü.Rektörlüğü:Göztepe /İSTANBUL

Tel:0216 414 05 45

FEN EDEBİYAT FAKÜLTESİ      
ANABİLİM DALI KADRO ÜNVANI ADEDİ  
Eski Türk Edebiyatı Profesör 1  
Botanik Profesör 1  
İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ      
BÖLÜMÜ-ANABİLİM DALI KADRO ÜNVANI ADEDİ  
İngilizce İktisat-İktisat Politikası Profesör 1  
İLAHİYAT FAKÜLTESİ      
ANABİLİM DALI KADRO ÜNVANI ADEDİ  
Kelam Profesör 1  
TIP FAKÜLTESİ      
ANABİLİM DALI KADRO ÜNVANI ADEDİ ARANAN ŞARTLAR
Kardiyoloji Profesör 1 Girişimsel Kardiyoloji ve Koroner Fizyoloji konusunda deneyimli olmak.