Kara Kuvvetleri Komutanlığı Uzman erbaş alım ilanı

İlan Giriş : 01 Kasım 2006 19:07, Son Güncelleme : 29 Mart 2018 02:14
Kara Kuvvetleri Komutanlığı Uzman erbaş alım ilanı

KARA KUVVETLERİ KOMUTANLIGINDA
İSTİHDAM EDİLMEK ÜZERE UZMAN ERBAŞ ALINACAKTIR

KARA KUVVETLERİ KOMUTANLIĞINA ALINACAK "UZMAN ERBAŞ" SINIFLARI, BRANŞLARI VE ARANAN NİTELİKLERİ

SINIF BRANŞ ARANAN NİTELİKLER
PİYADE/ KOMANDO En az lise ve dengi okul mezunu olup, askerlik hizmetini kuvvet ayırımı olmaksızın "Komando" olarak yapmış/yapmakta olanlar ile "Kara Kuvvetleri Komutanlığı Piyade Sınıfında" askerlik hizmetini yapmış veya yapmakta olan erbaş ve erler müracaat edebilir.
TANKÇI/ TANK ŞOFÖRÜ En az lise ve dengi okul mezunu olanlardan, askerlik hizmetini "Tank Şoförü" olarak yapmakta/yapmış olanlar müracaat edebilir.
TANKÇI/ TANK NİŞANCISI En az lise ve dengi okul mezunu olanlardan askerlik hizmetini "Tank Nişancısı", "Tank Komutanı" veya "Tank Doldurucusu" olarak yapmakta/yapmış olanlar müracaat edebilir.

A. GENEL BAŞVURU ŞARTLARI:
1. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı ve erkek olmak,
2. En az lise ve dengi okul mezunu olmak,
3. Müracaat tarihi itibariyle 26 yaşından gün almamış (01 KASIM 1981 tarihinden sonra doğanlar), terhis tarihi üzerinden üç yıldan fazla süre geçmemiş olmak,
4. Askerlik hizmetini yapmakta olanlar için uygun nitelik belgesi almak,
5. Türk Silahlı Kuvvetlerinde daha önce subay, astsubay, uzman jandarma veya uzman erbaş olarak istihdam edilmemiş olmak,
6. Askeri öğrencilikten ilişiği kesilmemiş olmaktır.

B. BAŞVURU YERİ VE ZAMANI:
1. Başvurular, 01 KÂSIM-03 ARALIK 2006 tarihleri arasında K.K.Personel Temin Merkezi Komutanlığı 06620 Cebeci/ANKARA adresinde olacak şekilde postayla veya şahsen yapılacaktır.

2. Adaylar başvuru kılavuzu ve formlarını AskerlikDairesi/Şubesi Başkanlıkları, Garnizon Komutanlıkları ve Birlik Komutanlıklarından temin edebilirler.

3. İnternet adresi:www.kkk.tsk.mil.tr

C. SOSYAL HAKLAR VE SAĞLANAN İMKANLAR:
1.3269 Sayılı Uzman Erbaş Kanununa göre; uzman çavuşlar 10 ncu derecenin 1 nci kademesinden, uzman onbaşılar 11 nci derecenin 1 nci kademesinden göreve başlatılır ve Emekli Sandığı kapsamına alınırlar.

2. Belirlenen oranlarda lojmanlardan yararlanırlar.

3. Askeri Hastanelerden kendisi, eş ve çocukları ücretsiz olarak yararlanırlar.

4. İlave olarak, yan ödemeler; Silahlı Kuvvetler tazminatı, aile yardımı ödeneği, doğum yardımı ödeneği, ölüm yardımı ödeneği ve yakacak yardımı 926 Sayılı TSK Personel Kanunu esaslarına göre yapılır.

5. Uzman erbaşlardan uçuş ve paraşüt hizmetlerinde görevlendirilenlere Silahlı Kuvvetler hizmet tazminatına ilave olarak, aylık uçuş ve atlayış tazminatı ödenir.
SİZLERİ BEKLİYORUZ...