TBMM, Kamu Başdenetçisi ve Kamu Denetçisi için ilana çıktı

İlan Giriş : 28 Ekim 2006 18:28, Son Güncelleme : 29 Mart 2018 02:14
TBMM, Kamu Başdenetçisi ve Kamu Denetçisi için ilana çıktı

28/10/2006 tarihli Resmi Gazetede yayımlandı

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığından :

28/9/2006 tarihli ve 5548 sayılı Kamu Denetçiliği Kurumu Kanunu gereğince, bir Kamu Başdenetçisi ve beş Kamu Denetçisi için Türkiye Büyük Millet Meclisince seçim yapılacaktır. Adı geçen Kanunun 10 uncu maddesinde belirtilen aşağıdaki şartları taşıyanlardan aday adaylığı için başvuracakların, bu şartlara sahip olduklarını gösterir belgeleriyle birlikte, en geç 24 Kasım 2006 Cuma günü saat 18.00'e kadar Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığına şahsen başvuruda bulunmaları gerekmektedir. Posta yolu ile yapılacak başvurular kabul edilmeyecektir.

Kamu Başdenetçiliği ve Kamu Denetçiliği görevlerinden sadece birine başvuruda bulunulabilecektir.

Adı geçen Kanunun Geçici 1 inci ve 11 inci maddeleri gereğince ilan olunur.

Kamu Basdenetcisi ve Kamu Denetçisi seçilebilmek için aranılan nitelikler:

a) Türk vatandaşı olmak.
b) Seçimin yapıldığı tarihte başdenetçi için 50, denetçi için 40 yaşını doldurmuş olmak.
c) Dört yıllık eğitim veren hukuk, siyasal bilgiler, iktisadi ve idari bilimler, iktisat ve işletme, fakültelerinden veya bunlara denkliği kabul edilmiş yabancı öğretim kurumlarından mezun olmak.
ç) Mesleği ile ilgili olarak kamu kurum veya kuruluşlarında veya kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşlarına kayıtlı olarak ya da özel sektörde en az on yıl çalışmış olmak.
d) Kamu haklarından yasaklı olmamak.
e) Görevini devamlı yapmasına engel olabilecek vücut veya akıl hastalığı veya vücut sakatlığı ile özürlü bulunmamak.
f) Başvuru sırasında herhangi bir siyasi partiye üye olmamak.
g) 26/9/2004 tarihli ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanununun 53 üncü maddesinde belirtilen süreler geçmiş olsa bile kasten işlenen bir suçtan dolayı altı ay veya daha fazla süreyle hapis cezasına ya da affa uğramış olsa bile Devletin güvenliğine, anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine, milli savunmaya, Devlet sırlarına karşı suçlar ve casusluk suçları ile yabancı devletlerle olan ilişkilere karşı suçlardan veya zimmet, irtikap, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin irasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama veya kaçakçılık suçlarından hükümlü bulunmamak.

Başvuruda istenilecek belgeler:
1 - Başvuru dilekçesi.
2 - Özgeçmiş.
3 - Nüfus cüzdanının onaylı örneği.
4 - Yükseköğrenim mezuniyet belgesinin onaylı örneği.
5 - 4 adet vesikalık fotoğraf( 4.5x 6 cm).
6 - Mesleği ile ilgili olarak kamu kurum veya kuruluşlarında veya kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşlarına kayıtlı olarak ya da özel sektörde en az on yıl çalışmış olduğunu gösterir onaylı belge.
7 - Adli sicil kaydına ilişkin Cumhuriyet Başsavcılığından alınacak belge.
8 - Resmi sağlık kuruluşlarından alınacak (Görevini devamlı yapmasına engel olabilecek vücut veya akıl hastalığı veya vücut sakatlığı ile özürlü bulunmadığına ilişkin) sağlık raporu.
9 - Herhangi bir siyasi partiye üye olmadığına ilişkin yazılı beyan.