Kamu İhale Kurumu Programcı ve İstatistikçi alım ilanı

İlan Giriş : 14 Ekim 2006 13:39, Son Güncelleme : 29 Mart 2018 02:14
Kamu İhale Kurumu Programcı ve İstatistikçi alım ilanı

Kamu İhale Kurumundan :

PROGRAMCI VE İSTATİSTİKÇİ GİRİŞ SINAV DUYURUSU

Kamu İhale Kurumunda boş bulunan Programcı (5 adet) ve İstatistikçi (2 adet) kadrolarına atama yapılmak üzere 19/11/2006 tarihinde Ankara?da yazılı giriş sınavı yapılacaktır.

1- SINAVA KATILMA KOŞULLARI

a) 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinde belirtilen genel şartları taşımak,

b) Sınavın yapıldığı yılın ocak ayının ilk günü itibari ile 30 yaşını doldurmamış olmak,

c) Programcı için, Üniversitelerin mühendislik fakülteleri ile istatistik, matematik, fizik veya bilgisayar programlama bölümlerinin herhangi birisinden en az lisans programı mezunu olmak,

İstatistikçi için, Üniversitelerin en az 4 yıllık eğitim veren istatistik bölümünden mezun olmak,

d) ÖSYM tarafından 01-02/ Temmuz 2006, 02-03/ Temmuz 2005 ve 10-11/ Temmuz 2004 tarihlerinde yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavlarında;

Programcı olarak çalıştırılacaklar için KPSSP:90 puan türünden,

İstatistikçi olarak çalıştırılacaklar için KPSSP:25 puan türünden,

80 (seksen) ve üzeri puan almış olmak,

e) Erkekler için; askerliğini yapmış, erteletmiş, yedek sınıfa geçirilmiş ya da muaf tutulmuş olmak,

2- BAŞVURU İÇİN GEREKLİ BELGELER

a) Başvuru Formu (söz konusu belge Kurumun İnsan Kaynakları Dairesi Başkanlığı, Bahriye Üçok Cad: No:13 Beşevler/Ankara adresinden veya internet üzerinden www.kik.gov.tr adresinden temin edilecektir.)

b) 2004, 2005 ve 2006 KPSS Sonuç Belgesinin aslı veya noter tasdikli fotokopisi

c) Cumhuriyet Savcılığından son üç ay içerisinde alınan sabıkasızlık kaydı,

d) 4,5 X 6 ebadında son altı ay içinde çekilmiş, iki adet fotoğraf,

e) Kamu İhale Kurumunun Ziraat Bankası Beşevler Şubesindeki 5503538-5001 numaralı hesabına sınav ücreti olarak Elli (50) YTL yatırıldığına dair dekontun aslı.

Eksik belge ve bilgilerle yapılacak başvurular dikkate alınmayacaktır. Başvuruları kabul edilip sınava girmeyenler ile şartları uymadığı halde başvuru yapanlar veya eksik belgelerle başvuru yapanlara sınav ücreti iade edilmeyecektir.

3- SINAV BAŞVURUSU:

Adaylar tarafından, Kurumun www.kik.gov.tr internet adresinde yer alan Başvuru Formu eksiksiz olarak doldurulduktan sonra, formun çıktısı imzalanarak, yukarıda belirtilen belgelerle birlikte, iadeli taahhütlü olarak gönderilecek veya Kuruma elden teslim edilecektir.

03/11/2006 gün mesai bitimine kadar (Saat:18:00) Kuruma ulaşmayan ve/veya eksik evrakla yapılan başvurular dikkate alınmayacaktır.

4- SINAV GİRİŞ BELGESİ:

Giriş Sınavına katılmak için müracaat eden adaylar ile giriş sınavına katılacak adayların listesi 13/11/2006 tarihinden itibaren Kurumun www.kik.gov.tr internet adresinden duyurulacak ayrıca, yazılı sınava girilecek yer ve saati gösteren fotoğraflı sınava giriş ve kimlik belgesi KİK tarafından adayların haberleşme adresine gönderilecektir.

Adaylar KİK tarafından düzenlenmiş Fotoğraflı Yazılı Sınav Giriş ve Kimlik Belgesi ile birlikte kimlik tespitinde kullanılmak üzere nüfus cüzdanı veya sürücü belgesi gibi fotoğraflı ve onaylı özel bir kimlik belgesini yanlarında bulunduracak, sınava giriş ve kimlik belgesi yanında bulunmayan adaylar sınava alınmayacaktır.

Cevap kağıtları optik okuyucular tarafından okunacağından adayların yanlarında yumuşak kurşun kalem ve silgi getirmeleri (kesinlikle cep telefonu, hesap makinesi gibi elektronik cihazlar getirmemeleri) gerekmektedir.

5) SINAV KONULARI:

Programcı sınav konuları;

a) Yazılım geliştirme süreçleri,

b) İşletim sistemleri,

c) Web teknolojileri,

d) İlişkisel veri tabanı sistemleri hakkında bilgi sahibi,

e) Nesneye yönelik programlama dillerinden en az birini biliyor

olmak.

İstatistikçi sınavına katılacakların;

İlişkisel veritabanı sistemleri, olasılık ve stokastik süreçler, optimizasyon, çok değişkenli istatistiksel dağılımlar, örnekleme, parametrik olmayan istatistik, çok değişkenli istatistiksel analiz yöntemleri, istatistik karar kavramı ve yöntemleri, zaman serileri analizi, veri analizi, çok değişkenli zaman serileri, güvenilirlik analizi, karar destek sistemleri, istatistik hesaplama, sayısal analiz, araştırma yöntemleri, ekonometri ve istatistik yazılımları konularında bilgi sahibi olmak, bu istatistiki teknikleri kullanabilmek ve yorumlayabilmek.

6- DEĞERLENDİRME:

Yazılı sınav değerlendirmesi doğru cevap sayısı üzerinden yapılacak, yanlış cevaplar dikkate alınmayacaktır. Bu sınavda adaylara alan bilgisi konularında eşit ağırlıklı soru sorulacak, bu değerlendirme sonunda 100 tam puan üzerinden 70 ve daha yukarı puan alan adaylardan, en yüksek alan adaydan başlamak üzere, programcı için kontenjanın (5), iki katına tekabül eden (10), istatistikçi için kontenjanın (2) iki katına tekabül eden (4) aday olmak üzere toplam (14) aday bu sınavda başarılı sayılacaktır. Her branş için kontenjanın son sırasındaki aday ile aynı puanı alan adaylar da bu sınavda başarılı sayılacaktır.

7- SINAV SONUCU

Adayların yazılı sınav sonucu, KİK tarafından adayların haberleşme adresine gönderilecektir. Adayların sınav sonuçları ile ilgili itirazlarını Sınav Sonuç Belgelerinin adreslerine postalanması tarihinden itibaren en geç 10 gün içerisinde, KİK?na yapmaları gerekmektedir. KİK süresi içerisinde yapılan itirazları inceleyerek sonucunu bildirecektir. Süresi geçtikten sonra yapılan itirazlar dikkate alınmayacaktır.

8- SÖZLÜ SINAV

Yazılı sınavda başarılı olup, sözlü sınava girmeye hak kazanan adaylara, sözlü sınavın tarihi, yeri, saati ve istenecek belgeler ile sınava ilişkin diğer hususlar, sınav tarihinden en az 15 gün önce adayların haberleşme adreslerine bildirilecektir.

İlan olunur.