İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Yazma Eser Uzman Yardımcısı Alım Alım İlanı

Yazma Eserler Kurumu Başkanlığı 10 uzman yardımcısı alacak.

Kaynak : Hürriyet Gazetesi
İlan Giriş : 24 Ekim 2014 09:27, Son Güncelleme : 29 Mart 2018 02:14
Yazma Eser Uzman Yardımcısı Alım Alım İlanı
YAZMA ESER UZMAN YARDIMCILIĞI YARIŞMA SINAV DUYURUSU

YAZMA ESER UZMAN YARDIMCILIĞI YARIŞMA SINAV DUYURUSU Türkiye Yazma Eserler Kurumu Başkanlığı merkez teşkilatında münhal bulunan Yazma Eser Uzman Yardımcılığı kadrolarına alım yapmak için sözlü ve yazılı olmak üzere iki aşamalı "yarışma sınavı" yapılacaktır.

I - ATAMA YAPILACAK KADROLARIN BULUNDUĞU YER, UNVAN, SINIF, DERECE VE ADETİNE GÖRE DAĞILMI

II - GİRİŞ SINAVINA BAŞVURU ŞARTLARI

1. 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinde belirtilen şartlan taşımak,

2. Kütüphanecilik, arşivcilik, bilgi ve belge yönetimi, Türk dili ve edebiyatı, Arap dili ve edebiyatı, Fars dili ve edebiyatı, tarih, Türk el sanatları, taşınır külfür varlıklarının korunması ve restorasyonu, kimya, biyoloji, sanat tarihi bölümleri ve ilahiyat fakültesi ile Arkeoloji ve Sanat Tarihi, Bilim Tarihi, Biyokimya, El Sanatları Tasarımı ve Üretimi, Arapça Öğretmenliği, ilköğretim Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenliği, ingilizce ilahiyat, islam ve Din Bilimleri, islami ilimler. Karşılaştırmalı Edebiyat, Kimya Mühendisliği, Kimya Mühendisliği ve Uygulamalı Kimya, Kimya-Biyoloji Mühendisliği, Sanat ve Tasarım Yönetimi, Sosyoloji, Tarih Öğretmenliği, Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenliği bölüm veya fakülteleri veya bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilmiş yurtdışındaki yükseköğretim kurumlarından mezun olmak veya bu alanlarda doktora yapmış olmak,

3. Giriş sınavının yapıldığı yılın ocak ayının birinci günü itibariyle tarihte otuz beş yaşını doldurmamış olmak,

4. Son başvuru tarihi itibarıyla ÖSYM tarafından 2013-2014 yıllarında yapılan, Kamu Personeli Seçme Sınavı KPSSP-1, KPSSP-2, KPSSP-3, KPSSP-4, KPSSP-5, KPSSP-6, KPSSP-7, KPSSP-8 puan türlerinin birinden en az altmış (60) puan almış olmak.

5. Başkanlıkça ihtiyaç öncelikli dil oiarak kararlaştırılan ingilizce, Fransızca, Almanca, Arapça ve Farsça dillerinden herhangi birinden KPDS'den (C) düzeyinde ya da buna denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen sınavlardan eşdeğer seviyede puan almış olmak, şartları aranır.

III - BAŞVURUDA İSTENECEK BELGELER VE BAŞVURU ŞEKLİ

1. Uzman yardımcılığı yarışma sınavına katılabilmek için Başkanlık internet sayfasından femin edilerek doldurulacak başvuru formu ile birlikte aşağıda yer alan belgelerin 14.11.2014-01.12.2014 tarihi mesai bitimine kadar Başkanlık insan Kaynakları ve Destek Hizmetleri Dairesi Başkanlığına şahsen veya posta yoluyla teslim edilmesi gerekmektedir.

a) KPSS sonuç belgesinin aslı veya fotokopisi ya da bilgisayar çıktısı,

b) Yükseköğrenim diplomasının veya geçici mezuniyet belgesinin aslı veya Başkanlıkça onaylanmış örneği,

c) KPDS ya da buna denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen sınavlardan eşdeğer seviyede puan almış olanların sonuç belgesi aslı veya Başkanlıkça onaylı örneği,

d) iki adef vesikalık fotoğraf (4,5x6 cm),

e) Adayın özgeçmişi.

2. Gerçeğe aykırı beyanda bulunduğu tespit edilenlerin sınavları geçersiz sayılarak atamaları yapılmaz. Atamaları yapılmış olsa dahi iptal edilir. Bunlar hiçbir hak talep edemezler ve haklannda Türk Ceza Kanununun ilgili hükümleri uygulanmak üzere Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulur.

3. Postadaki gecikmeler ve ilanda belirtilen süre içerisinde yapılmayan başvurular değerlendirmeye alınmaz. Ancak posta yoluyla yapılan başvurularda istenilen belgelerin ilanda belirtilen son başvuru tarihine kadar Başkanlığa ulaşmış olması gerekir. Postadaki gecikme nedeniyle son başvuru tarihinden sonra Başkanlığa ulaşan başvurular işleme konmaz.

IV-SINAV İŞLEMLERİ:

Türkiye Yazma Eserler Kurumu Yazma Eser Uzman Yardımcılığı Yarışma Sınavı, önce yazılı sonra sözlü olmak üzere iki aşamalı olarak yapılacaktır.

Yazılı Sınav

1. Giriş sınavına, KPSS sonuçlarına göre sınav ilanında belirtilen taban puan esas alınarak ilan olunan kadro sayısının en fazla yirmi katı aday (son sıradaki adayla aynı puanı alanlar dahili çağrılır. Giriş sınavına ilişkin bilgiler Başkanlığın internet sitesinde, (www.yek.gov.tr) yazılı sınavdan en az on gün önce ilan edilir.

2. Her adaya Kurul üyelerince ayn ayn yüz puan üzerinden not verilir. Son değerlendirme notu, her bir aday için Kurulca verilen notların aritmetik ortalaması alınarak belirlenir.

3. Yazılı Sınav geçer notu en az yetmiş olup,

a) 07.03.2012 tarihli ve 28226 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan Yazma Eser Uzmanı Yönetmeliğinin 14 üncü maddenin üçüncü fıkrasının birinci bendinde yer alan gruptaki adayların yazılı sınavda başarılı sayılabilmeleri için, aynı maddenin aynı fıkrası ve aynı bendinin (1), (2) ve (3) numaralı alt bentlerinde yer alan konular yüzde elli üzerinden, (4) numaralı alt bendinde yer alan konu yüzde elli üzerinden,

b) ilgili yönetmeliğin, 14 üncü maddenin üçüncü fıkrasının ikinci bendinde yer alan gruptaki adayların yazılı sınavda başanlı sayılabilmeleri için, aynı maddenin aynı fıkrası ve aynı bendinin (1) ve (2) numaralı a bendinde yer alan konular yüzde yetmiş üzerinden; (3) numaralı alt bendinde yer alan konu yüzde otuz üzerinden, hesaplanır.

4. Başarı sıralamasına göre oluşlurulan liste, sınav bitimini takip eden on iş günü içinde Başkanın onayına sunulur. Liste Başkanlık binasında asılmak ve Bakanlığın veya Başkanlığın internet sitesinde yayımlanmak suretiyle duyurulur, ilgililer, duyuru tarihinden itibaren beş iş günü içerisinde sınav sonuçlarına itiraz edebilir. Yapılan itirazlar sınav kurulunca otuz gün içinde sonuçlandırılır. Sınav sonucu, sözlü sınava girecek tüm adaylara yazılı olarak bildirilir. Yazılı sınavı kazanamayanlar sözlü sınava alınmazlar.

5. Yazılı sınavda başarılı olanlar arasından, en yüksek puandan başlanarak giriş sınavı duyurusunda belirtilen kadronun dört katı kadar aday sözlü sınava çağrılır. Çağrılacak olan son sıradaki aday ile eşit puana sahip adayların lamamı da sözlü sınava çağrılır.

6. Yazılı sınavda 70 ve üzeri puan almış olmak asıl ve yedek listedeki sıralamaya giremeyen adaylar için müktesep hak teşkil etmez.

7. Sınavın yazılı aşaması. Başkanlığımızca lwww.yek.gov.trl internet adresinde ilan edilecek istanbul ilindeki bir merkezde 13.12.2014 Cumartesi günü ilan edilecek saatte yapılacaktır.

8. Yazılı sınava girmeye hak kazananlar "Sınav Giriş Belgesi'ni Başkanlığımız internet sitesinden (www.yek.gov.tr) alabileceklerdir.

9. Yazma Eser Uzman Yönetmeliğinin 14 üncü maddenin üçüncü fıkrasının birinci bendi (1), (2) ve (3) numaralı, ikinci bendi (1) ve (2) numaralı alt bendinde yer alan konulara ait yazılı sınav, çoktan seçmeli test, aynı maddenin birinci bendi (4) numaralı, ikinci bendi (3| numaralı konulara ait yazılı sınav ise çoktan seçmeli test veya klasik sınav şeklinde yapılacaktır.

10. Sınavda hatalı soru çıkması durumunda hatalı soru iptal edilip, adaylar lehine doğru kabul edilerek değerlendirme 100 puan üzerinden yapılacaktır. Yazılı sınav sonuçlarının duyurulması

1. Yazılı sınav sonuçları, (www.yek.gov.tr) Başkanlık internet sitesinden duyurulur.

2. Sözlü sınava girmeye hak kazananlar, sözlü sınav tarihinden en az on beş gün önce sınavın yapılacağı yer, gün ve saat yazılı olarak veya elektronik posta yolu ile bildirilmek suretiyle sınava çağrılırlar. Sözlü sınavın yapılması ve değerlendirilmesi Sözlü sınav 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun Ek 41 inci maddesinin üçüncü ve dördüncü fıkralarına göre yapılır. Buna göre sözlü sınav adaylann;

a) Sınav konularına ilişkin bilgi düzeyi,

b) Bir konuyu kavrayıp özetleme, ifade yeteneği ve muhakeme gücü,

c) Liyakati, temsil kabiliyeti, davranış ve tepkilerinin mesleğe uygunluğu,

d) Özgüveni, ikna kabiliyeti ve inandıncılığı,

e) Genel yetenek ve genel kültürü,

f) Bilimsel ve teknolojik gelişmelere açıklığı yönlerinden değerlendirilerek, ayrı ayrı puan verilmek suretiyle gerçekleştirilir. Adaylar, ikinci fıkranın (a) bendi için elli puan, (b) ile (e) bentlerinde yazılı özelliklerin her biri için onar puan üzerinden değerlendirilir. Sözlü sınavda başarılı sayılmak için, kurul başkan ve üyelerinin yüz tam puan üzerinden verdikleri puanların aritmetik ortalamasının en az yetmiş olması şarttır. Giriş sınavı basan puanının ve basan sıralamasının tespit edilmesi

1. Giriş sınavı başarı puanı; yazılı ve sözlü sınav puanlarının aritmetik ortalamasından oluşur.

2. Giriş sınavı sonuçları, komisyonca, puanı en yüksek adaydan başlamak suretiyle başarı derecesine göre sıraya konulup, atama yapılacak kadro sayısı kadar aday asıl, sınav duyurusunda belirtilen uzman yardımcısı kadro sayısının yarısı kadar aday ise yedek olarak tespit edilir.

3. İhtiyaç duyulan öğrenim dallarına göre ayrı ayn kontenjan belirlenmiş ise bu belirleme göz önünde bulundurulmak suretiyle asıl ve yedek listeler oluşturulur.

4. Asıl ve yedek listelerde sıralama yapılırken, adayların giriş sınavı puanının eşit olması halinde, yazılı puanı yüksek olan adaya; yazılı puanların da eşil olması halinde, KPSS puanı yüksek olan adaya öncelik tanınır.

5. Başarı sırasına göre alınacak yedek listede yer alan adayların hakları ilan tarihini takip eden altı ay süreyle geçerli olup, daha sonraki sınavlar için müktesep hak veya herhangi bir öncelik hakkı teşkil etmez.

6. Giriş sınavından 70 ve üzerinde puan almış olmak asıl ve yedek listedeki sıralamaya giremeyen adaylar için müktesep hak teşkil etmez.

7. Sınavda başarılı olanların sayısı ilan edilen kadro sayısından daha az ise sadece başarılı olanlar sınavı kazanmış kabul edilir.

8. Adaylar yazılı sınava gelirken "Sınav Giriş Belgesi" ile birlikte kimlik belgelerinden birini (Nüfus cüzdanı, pasaport veya ehliyet) yanlarında bulunduracaklardır. Sınav sonucunun duyurulması ve itiraz

1. Giriş sınavı sonuçları Başkanlığın internet sayfasında duyurulur. Ayrıca asıl ve yedek listelerde yer alan adaylara sınav sonucu yazılı olarak bildirilir.

2. Sınav sonuçlarının duyurulmasından itibaren beş işgünü içinde yazılı olarak sınav kuruluna itiraz edilebilir, itirazlar. Sınav Kurulunca en fazla on gün içinde incelenerek karara bağlanır, itiraz sonucu adaya yazılı olarak bildirilir.

3. Giriş sınavı neticesinde sınavı kazanıp uzman yardımcısı kadrolarına atananların sınavla ilgili belgeleri özlük dosyalarında saklanır. Atanamayanların başvuru belgeleri giriş sınavını sonuçlarının ilanını izleyen altı ay içinde talepleri halinde ilgililere iade edilir.

4. Yazılı ve sözlü sınav sonuçlanna ilişkin itirazlar her bir sınavın sonuçlarının ilan edilmesinden itibaren 5 (beşi gün içinde yazılı olarak Başkanlığımız insan Kaynaklan ve Destek Hizmetleri Dairesi Başkanlığına yapılacaktır, itirazlar, sınav ve değerlendirme komisyonunca en fazla 30 (otuz] gün içinde incelenerek karara bağlanacak ve adaya bildirilecektir. Sınav sonuçlarının ilan edilmesinden itibaren 5 (beş) gün içinde yazılı olarak insan Kaynakları ve Destek Hizmetleri Dairesi Başkanlığına ulaştırılmayan sınav sonuçlarına ilişkin itirazlar dikkate alınmayacaktır.

5. Bu duyuruda yer almayan hususlarla ilgili olarak 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu, 6093 sayılı Türkiye Yazma Eserler Kurumu Başkanlığı Kuruluş ve Görevleri Hakkında Kanun, Türkiye Yazma Eserler Kurumu Başkanlığı Yazma Eser Uzmanlığı Yönetmeliği ile Kamu Görevlerine ilk Defa Atanacaklar için Yapılacak Sınavlar Hakkında Genel Yönetmelik hükümleri geçerlidir.

V - SINAV KONULARI Yazılı sınav ve konuları 1. Yazılı sınav konularının ağırlıklı puanlan yüzde (%) olarak aşağıda belirtilmiştir.

2. Yazılı sınav iki ayrı grup olarak,

a) Kütüphanecilik, arşivcilik, bilgi ve belge yönetimi, Türk dili ve edebiyatı, Arap dili ve edebiyatı, Fars dili ve edebiyatı, sanat tarihi, tarih bölümleri ile ilahiyat fakültesi mezunlanna yönelik,

1) Yazma ve eski basma eserlerin kataloglanması, sınıflanması, dijitalleştirilmesi, hizmete sunulması ve benzeri kütüphanecilik meslek bilgisi, (%15)

2) Kitap ve kütüphanecilik tarihi, hat, tezhip, minyatür ve benzeri geleneksel Türk el sanatlan, Fen ve Sosyal ilimler alanlarında eser vermiş ünlü müellifler ve eserleri, (% 15)

3) Bu fıkrada belirtilen alanlardaki eserlerin diline ve içeriğine vukufiyef derecesi, (%20)

4) Yazma ve eski basma eserlerde Osmanlı Türkçesi, Arapça ya da Farsça, transkripsiyon veya çevirisi, (%50)

b) Türk el sanatları, taşınır külfür varlıklarının korunması ve restorasyonu, kimya, biyoloji bölüm mezunlarına yönelik,

1) Yazma ve eski basma eserlerin konservasyonu, restorasyonu, ciltçilik ve benzeri mesleki bilgi, (%30)

2) Kitap ve kütüphanecilik tarihi, hat, tezhip, minyatür ve benzeri geleneksel Türk el sanatlan, Fen ve Sosyal ilimler alanlarında eser vermiş ünlü müellifler ve eserleri, (%40)

3) Eski basma eserlerde Osmanlı Türkçesi okuma ve transkripsiyonu, (%30) Konularından oluşur.

VI - İLETİŞİM

Yazışma adresi: Türkiye Yazma Eserler Kurumu Başkanlığı İnsan Kaynakları ve Destek Hizmetleri Dairesi Başkanlığı Süleymaniye Mah. Kanuni Medresesi Sok. NoT Fatih/istanbul

e-mail : [email protected]

Telefon ı (0212) 514 46 36 Fax : (0212) 514 46 37

GIH Yazma Eser Taşra Teşkilatı/ İstanbul Uzman Yardımcısı Süleymaniye Yazma Eser Kütüphanesi Müdürlüğü GİH Yazma Eser Uzman Yardımcısı Taşra Teşkilatı/ Konya Bölge Müdürlüğü