Çalışma ve Sosyal Güvenlik Eğitim Uzman Yardımcılığı Giriş Sınavı Duyurusu

İlan Giriş : 07 Ekim 2006 09:48, Son Güncelleme : 29 Mart 2018 02:14
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Eğitim Uzman Yardımcılığı Giriş Sınavı Duyurusu

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Çalışma ve Sosyal Güvenlik Eğitim ve Araştırma Merkezinden:

ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK EĞİTİM UZMAN YARDIMCILIĞI SINAV DUYURUSU

Eğitim ve Araştırma Merkezimizde açık bulunan, Genel İdari Hizmetleri sınıfından 10 (on) adet 7 nci dereceli Çalışma ve Sosyal Güvenlik Eğitim Uzman Yardımcısı kadrolarına sınav ile Uzman Yardımcısı alınacaktır.

Sınav Yeri:

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İnönü Bulvarı No : 42 Emek/ANKARA adresinde bulunan Merkezimiz salonlarında yapılacaktır.

Sınav Tarihi:

Yazılı sınav 19 Kasım 2006 Pazar günü saat 14.00?de yapılacak, başarılı olanlara sözlü sınav tarihi ve yeri ayrıca bildirilecektir.

Sınava Katılma Şartları

a) 657 Sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinin (A) bendinde yer alan genel şartları taşımak,

b) En az dört yıllık lisans eğitimi veren Hukuk, İktisat, İşletme, Siyasal Bilgiler, Eğitim (Eğitim Bilimleri Bölümü), Eğitim Bilimleri (Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Bölümü), İktisadi ve İdari Bilimler, Fen/Fen Edebiyat (İstatistik, Matematik ve Eğitim Bilimleri Bölümü) Fakülteleri ile Makine, Elektrik/Elektronik, Bilgisayar, Endüstri, Çevre Mühendisliği Fakülteleri veya Bölümleri ile bunlara denkliği kabul edilen yurtdışındaki Yüksek Öğretim Kurumlarının yukarıda sayılan bölümlerinden mezun olmak,

c) Yazılı sınavın yapıldığı tarih itibariyle (19 Kasım 2006) 35 yaşından gün almamış olmak,

d) ?Kamu Görevine İlk Defa Atanacaklar İçin Yapılacak Sınavlar Hakkında Genel Yönetmelik?e göre 10-11 Temmuz 2004, 02-03 Temmuz 2005 ve 01-02 Temmuz 2006 tarihlerinde yapılan Kamu Personel Seçme Sınavları (KPSS) sonucunda; KPSSP 115 puan türünden ve/veya KPSSP 5 puan türünden 80 puan ve daha yüksek puan ile KPSSP yabancı dil testinden 35 doğru cevap almak üzere puan alanlar arasından başvuruda bulunanlardan en yüksek puanlı 200 kişi içerisinde bulunmak (200 üncü aday ile aynı puana sahip olanlar da sınava katılabileceklerdir.)

Sınav Başvurusu:

Başvurular 30 Ekim ? 07 Kasım 2006 tarihleri arasında kabul edilecek olup, en geç 07 Kasım 2006 tarihi mesai bitimine kadar istenilen belgelerle birlikte Merkezimizin İdari ve Mali İşler Şubesi Müdürlüğüne şahsen veya posta ile yapılacaktır. Postada meydana gelen gecikmeler dikkate alınmayacaktır.

Başvuru Sırasında İstenilecek Belgeler:

Sınava katılmak isteyen adaylar, İş Talep Formu?nu (İş Talep Formu Eğitim ve Araştırma Merkezimizden veya www.casgem.gov.tr ile Bakanlığımızın www.csgb.gov.tr sayfasından da temin edilebilir.)

a) Yüksek öğrenim mezuniyet belgesinin onaylı örneği

b) Nüfus cüzdanının onaylı örneği

c) 2 adet vesikalık fotoğraf (4.5x 6 cm)

d) Özgeçmiş

e) KPSS sonuç belgesinin onaylı örneği

Eksik belge ve bilgilerle yapılan başvurular dikkate alınmayacaktır.

Sınav harcı olan 50.00 (Elli) YTL T.C Ziraat Bankası Ankara, Emek Şubesi (0765) 35586406-5001 no?lu hesaba yatırılacak ve dekont Eğitim ve Araştırma Merkezimize teslim edilecektir.

Ayrıca, sınav konuları Bakanlığımız ile Eğitim ve Araştırma Merkezimizin Web sayfalarında yayınlanacaktır.

Sınav Giriş Belgesi:

Başvuruları kabul edilen adayların listesi en geç 10 Kasım 2006 tarihine kadar Eğitim ve Araştırma Merkezimizin www.casgem.gov.tr adresindeki web sayfasında ve Bakanlık B kapısında ilan edilecektir.

Eğitim ve Araştırma Merkezimizce, sınava girme hakkı kazanan adaylara fotoğraflı sınav giriş belgesi elden veya posta ile adreslerine ulaştırılır. Sınavda giriş belgesi ile birlikte kimlik tespitinde kullanılmak üzere nüfus cüzdanı veya sürücü belgesi bulundurulması gerekmektedir.

Yazılı Sınav Sonuçlarının Değerlendirilmesi:

Cevap kağıtlarının değerlendirilmesi 100 puan üzerinden yapılır.

Adayların yazılı sınavda başarılı olabilmeleri için; girdikleri alanlara göre konu gruplarının her birinden ayrı ayrı 100 üzerinden 50 puandan az olmamak üzere ortalama en az 70, yabancı dilden 100 üzerinden en az 50 puan almaları gerekir. Yabancı dil, puanı, başarı sıralamasında dikkate alınmayıp diğer konu gruplarından alınan puanların eşitliği durumunda tercih nedenidir.

Başarılı olanların listesi Bakanlık B Kapısı ile Bakanlık (www.csgb.gov.tr) ve Eğitim ve Araştırma Merkezimiz (www.casgem.gov.tr) internet sitesinde ilan edilir. Sınav sonucu, başarılı olan adayların adreslerine taahhütlü mektupla bildirilir.

Sözlü Sınav:

Yazılı sınavı kazananlara sözlünün yapılacağı yer, gün ve saat bildirilmek suretiyle sözlü sınava çağırılırlar.

Yazılı sınavda başarılı olanlardan, sözlü sınavdan önce:

a) Her bölge ve iklim şartlarında görev yapmaya engel bir hali bulunmadığına dair tam teşekküllü Devlet Hastanelerinin birinden alınacak sağlık kurulu raporu,

b) Erkek adaylardan, askerlik görevini yaptığını veya tecilli olduğunu gösterir belgenin onaylı örneği,

c) Sabıkasının bulunmadığına ilişkin Cumhuriyet Savcığından alınmış belgenin aslı,

d) 6 adet vesikalık fotoğraf (4.5x 6 cm),

e) İkametgah belgesi,

f) Aday tarafından doldurulmuş güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasına ilişkin form, istenir.

İstenilen belgeleri bildirilen süre içinde teslim etmeyen adaylar sözlü sınava alınmazlar.

Adayların sözlü sınavda başarılı sayılabilmeleri için 100 üzerinden en az 70 puan almaları şarttır.

Sınav Sonuçları:

Sınav sonuçları, Bakanlık Binası B kapısında ilan edilecek ve posta ile gönderilecektir. Sınavlarda başarılı olamayanlara ayrıca bir bildirimde bulunulmayacaktır.

İlan olunur.