Kadının Statüsü Uzman Yardımcısı Giriş Sınavı Duyurusu

İlan Giriş : 06 Ekim 2006 09:45, Son Güncelleme : 29 Mart 2018 02:14
Kadının Statüsü Uzman Yardımcısı Giriş Sınavı Duyurusu

Başbakanlık Kadının Statüsü Genel Müdürlüğünden :

KADININ STATÜSÜ UZMAN YARDIMCILIĞI GİRİŞ SINAVI DUYURUSU

BAŞVURU TARİHİ : 06-20 EKİM 2006

SINAV TARİHİ : 06-10 KASIM 2006

SINAV YERİ : ANKARA

1 - GENEL

T.C. Başbakanlık Kadının Statüsü Genel Müdürlüğüne, Genel İdare Hizmetleri Sınıfında 7 nci dereceden (8) ve 9 uncu dereceden (9) olmak üzere toplam 17 adet ?Kadının Statüsü Uzman Yardımcısı? kadrosuna atama yapılacaktır.

Genel Müdürlük, yapılacak sınav sonucunda bu ilanda belirtilen sayıda başarılı aday bulunmadığı takdirde, başarılı aday sayısı kadar eleman almaya yetkilidir.

2 - SINAVA GİRİŞ ŞARTLARI

a) 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinin (A) bendinde belirtilen genel şartları taşımak,

b) En az 4 yıllık lisans eğitimi veren yükseköğretim kurumlarının İstatistik, Sosyoloji, Felsefe, Psikoloji Bölümleri ile İktisadi ve İdari Bilimler, Siyasal Bilgiler, İletişim, Hukuk, İşletme ve İktisat Fakülteleri, Ev Ekonomisi ve Sosyal Hizmetler Yüksekokulu veya öğrenim itibari ile bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilenyurt içindeki veya yurtdışındaki yükseköğretim kurumlarından mezun olmak,

c) Kamu Personeli Yabancı Dil Sınavından (KPDS) en az (C düzeyi) 70 puan almış olmak,

d) 10-11 Temmuz 2004, 2-3 Temmuz 2005 veya 1-2 Temmuz 2006 tarihlerinde ÖSYM tarafından yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavlarında A Grubu puan türlerinden KPSSP3 (GY:0,50-GK:0,50) en az 80 puan almış olmak, Sınava katılma şartlarını taşıyan ve usulüne uygun olarak başvuruda bulunanların atama yapılacak kadro sayısının 5 katı olan 85 kişiden fazla olması halinde, puanı en yüksek olan adaydan başlamak üzere ilk 85 aday giriş sınavına alınacaktır. Değerlendirmede 85 inci sıradaki adayın puanına eşit olan adayların tümü sınava alınacaktır.

e) 01.01.2006 tarihi itibariyle 30 yaşını doldurmamış olmak (01.01.1976 ve daha sonra doğanlar) şartını taşıyanlar başvurabilirler,

f) Erkek adaylar için askerlik görevini yapmış yahut tecilli yada muaf olduğunu belgelemek,

g) Süresi içinde başvurmuş ve başvuru belgesi ile birlikte istenilen belge ve bilgileri vermiş olmak.

3 - BAŞVURU ŞEKLİ VE YERİ

Kadının Statüsü Genel Müdürlüğü İnsan Kaynakları ve Destek Hizmetleri Daire Başkanlığı Meşrutiyet Cad. No:19 Kat:4 Bakanlıklar/Ankara veya http://www.ksgm.gov.tr/ adresinden temin edilecek iş talep formunun eksiksiz doldurularak aşağıda 4 üncü maddede istenilen belgeler ile birlikte 20.10.2006 tarihi mesai saati bitimine (Saat: 18:00) kadar şahsen veya postayla Genel Müdürlüğümüz evrak birimine teslim edilmesi gerekmektedir. Postayla yapılacak başvuruların taahhütlü, iadeli taahhütlü, acele posta servisi gibi yollarla yapılması gereklidir. Postadaki gecikmeler ve ilanda belirtilen süre içerisinde yapılamayan başvurular dikkate alınmayacaktır. Posta yoluyla veya elden teslim edilen evraklarda eksik belge bulunması halinde değerlendirme dışı bırakılacaktır.

4 - BAŞVURUDA İSTENEN BELGELER

Adaylar;

a) Nüfus Cüzdanının onaylı sureti,

b) Yüksek öğrenim diplomasının veya mezuniyet belgesinin aslı veya noter tasdikli sureti,

c) Yurt dışında öğrenim görmüş olanlar için yetkili kurum tarafından düzenlenmiş denklik belgesinin aslı veya noter tasdikli örneği,

d) Kendi el yazısı ile; ana ve baba adları ile meslek ve işleri, ilk öğretim dahil öğrenim yaptıkları okullar ve yüksek öğretimden sonra ne gibi işler yaptığını belirten imzalı özgeçmiş,

e) Son 3 ay içinde çekilmiş 4 adet (4,5x6) renkli vesikalık fotoğraf,

f) A grubu kadrolar için yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) puan belgesinin aslı veya noter tasdikli örneği,

g) Kamu Personeli Yabancı Dil Sınavı (KPDS) başarı belgesinin aslı veya noter tasdikli örneği,

h) Genel Müdürlüğün Web sayfasından (http://www.ksgm.gov.tr/) veya İnsan Kaynakları ve Destek Hizmetleri Daire Başkanlığından temin edilen İş Talep Formu.

5 - SINAV ŞEKLİ VE KONULARI

Sınav, Sınav Kurulu tarafından tek aşamalı ve sözlü olarak yapılacaktır. Sınavda, adayların, bilgi düzeyleri, genel kültür ve yetenekleri, zeka ve kavrayışları, anlatım yetenekleri, davranışları, temsil yetenekleri ve konulara hâkimiyetleri ile hizmetin gerektirdiği niteliklere sahip olup olmadıkları gibi hususlar göz önüne alınarak, Kurul Üyelerince her adaya ayrı ayrı 100 puan üzerinden not verilir ve bunların aritmetik ortalaması sözlü sınav notunu belirler. Sözlü sınav sonucunda başarılı sayılabilmek için 100 tam puan üzerinden ortalama en az 70 tam puan almak gerekir.

6 - SINAV TARİHİ VE YERİ

Sözlü Sınav, 06-10 Kasım 2006 tarihlerinde (saat 10:00?18:00) Kadının Statüsü Genel Müdürlüğü Meşrutiyet Caddesi No.19 Bakanlıklar /ANKARA binasında 8.katta yapılacaktır. Sözlü sınavın belirtilen tarihlerde tamamlanamaması halinde takip eden günlerde sınava devam edilecektir.

Sözlü sınava katılmaya hak kazanan adayların listesi, sözlü sınavın tarihi ve yeri 1-3 Kasım 2006 tarihleri arasında, Kadının Statüsü Genel Müdürlüğü Web sayfasında (http://www.ksgm.gov.tr/) ve Genel Müdürlüğümüz binası girişindeki panoda ilan edilecek olup, ayrıca tebligat yapılmayacaktır.

7 - KİMLİK BELGESİ

Adaylar, sınavda kimlik tesbitinde kullanılmak üzere yanlarında fotoğraflı ve geçerli bir kimlik belgesi (Nüfus Cüzdanı, Sürücü Belgesi, Pasaport gibi) bulunduracaklardır.

8 - KAZANANLARIN İLANI VE ATAMASI

Giriş sınavında en yüksek puan alan adaydan başlanarak yapılan sıralamaya göre kazanan adayların asil ve yedek olarak isimleri, Kadının Statüsü Genel Müdürlüğü Web sayfasında ve Genel Müdürlük panosunda ilan edilecektir. Ayrıca kazananlara yazılı tebligat yapılacaktır.

Kazananların, tebligatta bildirilen sürede istenen belgeler ile birlikte Kadının Statüsü Genel Müdürlüğü İnsan Kaynakları ve Destek Hizmetleri Daire Başkanlığına başvurmaları gereklidir.

Tebligatta belirtilen süre içerisinde başvuruda bulunmayanların, atamadan sarfınazar edenlerin veya memurluğa alınma şartlarından herhangi birini taşımadığının anlaşılması üzerine ataması yapılmayanların yerlerine, yedek listedeki adaylar başarı sırası ile aynı usulle atanabilir.

Kendilerine tebligat yapılıp da, belge ile doğrulanabilen zorunlu nedenler dışında 15 gün içerisinde görevine başlamayanlar ile ispatı mümkün zorunlu nedenle göreve başlayamama hali iki ayı aşanların atamaları iptal edilir.

Başvuru ve işlemler sırasında gerçeğe aykırı beyanda bulunduğu tespit edilenlerin sınavları geçersiz sayılarak atamaları yapılmaz, atamaları yapılmış olsa dahi iptal edilir. Bu kişiler hiçbir hak talep edemezler.

İlan olunur.