Dış Ticaret Müsteşarlığı Denetmen Yardımcısı Alım İlanı

Dış Ticaret Müsteşarlığı'nca Taşra teşkilatı, Genel İdari Hizmetler Sınıfında 8 inci veya 9 uncu derece kadrolarda çalıştırılmak üzere 7 (Dış Ticarette Standartizasyon) Denetmen Yardımcısı alınacaktır. Başvurular 30 EKİM 2006 Pazartesi günü başlayacak ve 03 KASIM 2006 Cuma günü mesai bitiminde (18.00) sona erecektir.

 

İlan Giriş : 05 Ekim 2006 15:04, Son Güncelleme : 29 Mart 2018 02:14
Dış Ticaret Müsteşarlığı Denetmen Yardımcısı Alım İlanı
T.C. BAŞBAKANLIK
DIŞ TİCARET MÜSTEŞARLIĞI
TAŞRA TEŞKİLATINA YARIŞMA SINAVI İLE DIŞ TİCARETTE STANDARDİZASYON
DENETMEN YARDIMCISI ALINACAKTIR

I. GENEL BİLGİLER
Dış Ticarette Standardizasyon Denetmen Yardımcıları, Müsteşarlığımızın Taşra Teşkilatında, Dış Ticarette Standardizasyon mevzuatına uygun olarak yürütülen hizmetlerde sorumluluk alan ve 657 sayılı Devlet Memurları Kanununa göre kadrolu olarak çalışan denetim memurlarıdır.

Yapılacak sınav sonucunda yeterlilik ve başarı düzeyine göre 7 Denetmen Yardımcısı istihdamı öngörülmektedir. Sınavda başarılı olan adaylar Genel İdari Hizmetler Sınıfında 8 inci veya 9 uncu derece kadrolarda işe başlatılacaklardır. Müsteşarlık, başka bir kurumda çalışmakta iken sınavı kazanan adayların, bu görevlerinde olumsuz sicil ve mütalaa ile disiplin cezalarını değerlendirme hakkını saklı tutar.

II. SINAV HAKKINDA GENEL BİLGİLER
A. SINAVA KATILMA ŞARTLARI :

Sınava katılabilmek için :

1) 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 48 inci maddesinde belirtilen şartları taşımak,
2) 4 yıllık eğitim veren Hukuk, Siyasal Bilgiler, İktisadi ve İdari Bilimler, İktisat ve İşletme Fakültelerinden ya da YÖK tarafından bunlara denkliği onaylanmış yabancı öğretim kurumlarından mezun olmak,
3) 01 OCAK 2006 tarihi itibariyle 30 yaşını doldurmamış olmak (01 OCAK 1976 ve daha sonra doğanlar),
4) 10-11 TEMMUZ 2004, 02-03 TEMMUZ 2005 ve 01-02 TEMMUZ 2006 yılı Kamu Personeli Seçme Sınavları'nın;
- Hukuk, Siyasal Bilgiler, İktisadi ve İdari Bilimler, İktisat ve İşletme Fakültelerinden mezun adaylar için "KPSSP 96'' puan türünden asgari 75 (yetmiş beş) puan almış olmak,

Sınava başvuran adaylardan KPSS-2004,KPSS-2005 ve KPSS-2006 sonuçlarına göre, Hukuk, Siyasal Bilgiler, İktisadi ve İdari Bilimler, İktisat ve İşletme Fakültelerinden mezun, en yüksek puan alan ilk 21 aday sınava çağrılacaktır. Ancak son sıradaki adayla aynı puanı almış olan adaylar da sınava katılmaya hak kazanır. Sınava katılmaya hak kazanan adaylar, 13 KASIM 2006 Pazartesi tarihinden itibaren Müsteşarlığın web sitesinde (www.dtm.gov.tr) ve Müsteşarlık binasının girişine asılacak listelerde ilan edilecek olup, kişilere ayrıca özel bir duyuru yapılmayacaktır. Sınava daha önce katılıp iki defa başarısız olanlar üçüncü defa sınava giremezler.

B. SINAV KONULARI, SINAV YERİ VE TARİHİ :
Sınav sözlü olarak tek aşamada, Ankara'da Müsteşarlık Merkez Binası'nda 20/11/2006 tarihinde 9.30-18.00 saatleri arasında yapılacaktır.

SINAV KONULARI :
Sözlü sınavda, Alan Bilgisi, Genel Kültür, Yabancı Dil (İngilizce, Fransızca ya da Almanca) ile ilgili konularda sorular yöneltilecek olup, adayların muhakeme, kavrayış, Türkçe ve yabancı dilde ifade ve temsil kabiliyeti, davranış ve tepkilerinin mesleğe uygunluğu değerlendirilecektir.

III. SINAVA BAŞVURU ŞEKLİ VE GEREKLİ BELGELER :

1. BAŞVURU ŞEKLİ

Başvurular 30 EKİM 2006 Pazartesi günü başlayacak ve 03 KASIM 2006 Cuma günü mesai bitiminde (18.00) sona erecektir. Başvuru esnasında 2 nci madde de belirtilen belgelerin tümünün tamamlanmış olması gerekmektedir. Postadaki gecikmeler dikkate alınmayacaktır.

2. GEREKLİ BELGELER

a) Müsteşarlığımız Personel Dairesi Başkanlığından veya Müsteşarlığın web sitesinden (www.dtm.gov.tr) temin edilerek başvuru sahibi tarafından eksiksiz doldurulmuş ve resim yapıştırılmış Denetmen Yardımcılığı Sınavı Başvuru Formu,
b) Üniversite diploması veya mezuniyet belgesinin (yurt dışındaki üniversitelerden mezun olan adaylar için denklik belgesi ile birlikte) örneği,
c) Son 6 ay içinde çekilmiş 1 adet vesikalık fotoğraf,
d) KPSS sonuç belgesinin aslı veya onaylı (Müsteşarlık tarafından aslı görüldüğünde onaylanabilir) örneği,
e) Nüfus cüzdanının örneği,

Eksik belge ve bilgileri bulunan adayların başvuruları işleme konulmayacaktır. Sınava gelen adaylar, yanlarında geçerli bir kimlik belgesi bulunduracaklardır.
Sınavı kazanarak ataması yapılacak adaylardan yukarıdaki belgelere ilave olarak aşağıdaki belgeler de istenecektir.

a) Sağlık durumunun her mevsim ve koşulda gezici hizmete elverişli olduğunu gösterir Tam Teşekküllü Devlet Hastanelerinden alınacak Sağlık Kurulu Raporu
b) Erkek adaylar için askerlik görevini yaptığını veya tecil durumunu gösterir belgelerin aslı veya onaylı sureti.
c) Son 6 ay içinde çekilmiş 6 adet vesikalık fotoğraf.
d) Cumhuriyet Savcılığından son üç ay içerisinde alınmış sabıka kaydı belgesi aslı.
e) Nüfus cüzdanının aslı veya noterden onaylı örneği
f) Öğrenim belgesinin aslı veya noterden onaylı örneği

IV. SINAV BAŞVURUSU İÇİN MÜRACAAT EDİLEBİLECEK YER :
T.C. Başbakanlık
Dış Ticaret Müsteşarlığı
Personel Dairesi Başkanlığı 11. Kat
Emek / ANKARA