Çevre ve Orman Bakanlığı Uzman Yardımcılığı Sınav İlanı

Çevre ve Orman Bakanlığınca, Genel İdare Hizmetleri Sınıfında boş bulunan 225 adet 8 inci derecede Çevre ve Orman Uzman Yardımcısı kadrosuna, atama yapılmak üzere Yarışma Sınavı yapılacaktır. Başvuruların, istenilen belgeler ile birlikte 09.10.2006 gününden 20.10.2006 tarihi mesai saati bitimine kadar aynı adrese teslim edilmesi gerekmektedir.

İlan Giriş : 03 Ekim 2006 10:02, Son Güncelleme : 29 Mart 2018 02:14
Çevre ve Orman Bakanlığı Uzman Yardımcılığı Sınav İlanı
20/10/2006 tarihli Hürriyet gazetesinde yayımlanan ilana göre sözlü sınav tarihi 30.11.2006 olarak değiştirilmiştir.

Çevre ve Orman Bakanlığınca, Genel İdare Hizmetleri Sınıfında boş bulunan 225 adet 8 inci derecede Çevre ve Orman Uzman Yardımcısı kadrosuna, atama yapılmak üzere Yarışma Sınavı yapılacaktır. Öğrenim dalları itibariyle alınacak Çevre ve Orman Uzman Yardımcısı sayıları aşağıda belirtilmiştir.

I.Grup: Hukuk Fakültesi mezunlarından (15), Uluslararası İlişkiler bölümü mezunlarından(4), Kamu Yönetimi bölümü mezunlarından (3) kişi,

2.Grup:Çevre Mühendisliği bölümü mezunlarından (130), Orman Fakültesi mezunlarından (30), Kimya Mühendisliği Bölümü mezunlarından (10), Biyolog (10), Veteriner Hekim (4), Kimyager (19) kişi,

1-YARIŞMA SINAVINA KATILMA ŞARTLARI:

1.Gruptan sınava katılabilmek için;

- En az 4 yıllık lisans eğitimi veren Hukuk, Siyasal Bilgiler, İktisadi ve İdari Bilimler fakültelerini veya bunlara denkliği yetkili makamlarca kabul edilen yurtiçi veya yurtdışındaki yüksek öğretim kurumlarından (Uluslararası İlişkiler ve Kamu Yönetimi Bölümü Mezunları) birisini bitirmiş olmak,

- ÖSYM tarafından 10-11 Temmuz 2004, 2-3 Temmuz 2005 ve 1-2 Temmuz 2006 tarihlerinde yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavında (KPSS) Puan No: KPSSP53''den asgari 70 puan almış olmak kaydıyla; müracaat edenlerin en yüksek puandan başlanarak sıralanması neticesinde; öğrenim dalları itibariyle alınacak Çevre ve Orman Uzman Yardımcısı sayısının 4 katı aday arasına girmek.

2. Gruptan sınava katılabilmek için;

- En az dört yıllık lisans eğitimi veren fakülte veya yüksekokullardan veya bunlara denkliği yetkili makamlarca kabul edilen yurtiçi veya yurt dışındaki yüksek öğretim kurumlarının, Çevre Mühendisliği, Orman Mühendisliği, Kimya Mühendisliği, bölümünden mezun olmak, Biyolog, Veteriner Hekim ve Kimyager unvanını almış olmak.

- ÖSYM tarafından 10-11 Temmuz 2004, 2-3 Temmuz 2005 ve 1-2 Temmuz 2006 tarihlerinde yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavında (KPSS) Puan No: KPSSP8''den asgari 70 puan almış olmak kaydıyla; müracaat edenlerin en yüksek puandan başlanarak sıralanması neticesinde; öğrenim dalları itibariyle alınacak Çevre ve Orman Uzman Yardımcısı sayısının 4 katı aday arasına girmek.

Son sıradaki adayla, aynı puanı almış adaylar da sınava katılmaya hak kazanacaktır.

- 657 Sayılı D.M. Kanununun 48 inci maddesinin (A) bendinde yer alan genel şartları taşımak,

- 01/01/2006 tarihinde otuz beş yaşını doldurmamış olmak,

şartları aranır.

Yarışma sınavına, öğrenim dalları itibariyle alınacak uzman yardımcısı sayısı kadar başvurunun olmaması halinde kadro ve ihtiyaç durumuna göre öğrenim dalları arasındaki sayısal belirleme ve değişiklik yapma yetkisi Bakanlığa aittir.

2- BAŞVURU ŞEKLİ VE YERİ:

Bakanlığımız Söğütözü Toplantı ve Sergi Salonu Mesire Yeri içi Söğütözü-ANKARA adresinden temin edilecek başvuru formunun doldurularak, istenilen belgeler ile birlikte 09.10.2006 gününden 20.10.2006 tarihi mesai saati bitimine kadar aynı adrese teslim edilmesi gerekmektedir.(Başvurular Hafta sonu tatilinde de kabul edilecektir.)

Sınava katılmaya hak kazanan adayların, 09/11/2006 tarihinde, mesai saatleri içerisinde aynı adresten, fotoğraflı Yarışma Sınavına Giriş belgesini imza karşılığı şahsen alması gerekmektedir.

Başvuru formları ve eki belgelerin incelenmesi sonucu yukarıda belirtilen şartlara haiz olup, yabancı dil sınavına katılmaya hak kazanan adayların listesi web sitemizde ve Söğütözü Toplantı ve Sergi Salonu Mesire Yeri içi Söğütözü-ANKARA adresinde ilan ile duyurulacak, adaylara ayrıca tebligat yapılmayacaktır. Yabancı Dil Sınavını kazanan adayların listesi aynı adresten ilan edilecektir.

3-BAŞVURU SIRASINDA İSTENİLECEK BELGELER:

- KPSS Sınav sonuç belgesi aslı veya tasdikli sureti,

- KPDS Sınav sonuç belgesi aslı veya tasdikli sureti,(Varsa)

- Yüksek öğrenim mezuniyet belgesinin onaylı örneği,

- Nüfus cüzdanının onaylı örneği,

- iki adet vesikalık fotoğraf (4.5x 6 cm. son altı ay içerisinde çekilmiş olacak.)

-Sabıkasının bulunmadığına ilişkin Cumhuriyet Savcılığından alınmış belgenin aslı.(son iki ayda alınmış olması gerekmektedir.

4-SINAVIN ŞEKLİ:

1-Adayların İngilizce, Almanca, Fransızca, dillerinin birinden, seviyelerini ölçmek üzere, test şeklinde yazılı sınav yaptırılacaktır.

2-Yapılan Yabancı Dil Sınavından en az 70 puan alan adaylar, hizmetlerinin gerektirdiği niteliklere sahip olup olmadığı, davranışları, zeka ve kavrayış durumları, anlatım ve temsil yetenekleri gibi hususlar da dikkate alınarak, Atatürk ilkeleri ve İnkılap Tarihi, Genel Kültür ve Genel Yetenek, Bakanlığın Görev Alanına ilişkin konular ile Öğrenim Dalları itibariyle Mesleki Bilginin Alt Konularından sözlü sınava tabi tutulacaklardır.

Mesleki Bilgi Konusunun Alt Konuları:

1. Gruptan Sınava Girecekler için:

Mikro-Makro iktisat, Uluslararası Ekonomik İlişkiler ve Kuruluşlar, Maliye Politikası, Türk Vergi Hukuku Anayasa Hukuku, İdare Hukuku, Medeni Hukuk (Aile ve Miras Hukuku hariç.), Borçlar Hukuku (Genel Hükümler), Ceza Hukuku, Ticaret Hukuku, Uluslararası Politikaya giriş, Uluslararası Hukuk, Uluslar arası örgütler, Avrupa Bütünleşme süreci, Uluslararası Çevre Hukuku,

2. Gruptan Sınava Gireceklerden:

Çevre Mühendisliği için :Hava kalitesi, Su Kirliliği, Gürültü Kirliliği, Atık Yönetimi, ÇED Planlaması, Mikrobiyoloji, Su ve Atık su arıtımı,

Orman Mühendisliği için :Silvikültür, Amenejman, Toprak, Ağaçlandırma, Ormancılık kadastrosu,

Kimya Mühendisliği için: Analitik Kimya, Anorganik Kimya, Biyokimya, Organik Kimya, Endüstriyel Kimya,

Biyolog için: Genel Biyoloji, Biyokimya, Genel Ekoloji, Mikrobiyoloji, Ornitoloji,

Veteriner Hekimi için: Hayvan sağlığı, Mikrobiyoloji, Zootekni, Biyokimya, Gıda hijyeni,

Kimyager İçin : Analitik Kimya, Anorganik Kimya, Biyokimya, Organik Kimya,

5-SINAV YERİ VE TARİHİ:

1- Yabancı Dil Sınavı; 11/11/2006 tarihinde saat: 10.00 da Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi Cebeci/ANKARA adresinde yapılacak olup, Yabancı Dil Sınav Sonuçları; web sitemizde ve Söğütözü Toplantı ve Sergi Salonu Mesire Yeri içi Söğütözü-ANKARA adresinde asılarak ilan edilecektir.

2- Sözlü Sınav: 20/11/2006 tarihinde saat :09.00 da Söğütözü Toplantı ve Sergi Salonu Mesire Yeri içi Söğütözü-ANKARA adresinde yapılacaktır. Aynı gün bitmemesi halinde takip eden günlerde sözlü sınava devam edilecektir.

Adayların, sınav saatlerinden en az yarım saat önce sınava girecekleri yerde hazır bulunmaları ve yanlarında ,Sınava Giriş Belgesi ile fotoğraflı ve onaylı kimlik belgesi (nüfus cüzdanı, sürücü belgesi veya pasaport) bulundurmaları gerekmektedir.

6- SÖZLÜ SINAVA GİRECEK ADAYLARDAN İSTENİLECEK BELGELER;

Sözlü Sınava katılmaya hak kazanan adayların ;

a) Her bölge ve iklim şartlarında görev yapmaya engel bir hali bulunmadığına dair tam teşekküllü Devlet hastanelerinin birinden alınacak sağlık kurulu raporu,

b) Erkek adaylardan, askerlik görevini yaptığını veya tecilli olduğunu gösterir belgenin onaylı örneği,

c) Adayın kendi el yazısı ile yazılmış özgeçmişi,

d) Aday tarafından doldurulmuş güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasına ilişkin formu, (5 nüsha)

yapılan Yabancı Dil Sınavında başarılı olduğunun bildirilmesini müteakip 10 gün içerisinde, Çevre ve Orman Bakanlığı Söğütözü Toplantı ve Sergi Salonu Mesire Yeri içi Söğütözü-ANKARA adresine elden teslim etmeleri şarttır.

Gerçeğe aykırı beyanda bulunduğu tespit edilenlerin sınavları geçersiz sayılarak atamaları yapılmaz. Atamaları yapılmış olsa dahi iptal edilir. Bunlar hiçbir hak talep edemezler ve haklarında Türk Ceza Kanununun ilgili hükümleri uygulanmak üzere Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulur.

7-DEĞERLENDİRİLME:

1- Adayların Yabancı Dil sınavında başarılı sayılabilmeleri için en az 70 ve daha yukarı puan almaları şarttır.

2- Sözlü sınav konularının ağırlık puanları eşittir.

3- Sözlü sınavda, Sınav Kurulu üyelerince her adaya ayrı ayrı 100 puan üzerinden not verilir ve bunların aritmetik ortalaması sözlü sınav notunu belirler.

Adayların sözlü sınavda başarılı sayılabilmeleri için, konuların her birinden 100 üzerinden en az 50''şer puan almak kaydıyla ortalama en az 70 veya daha yukarı puan almaları şarttır.

4- Yabancı Dil Sınav puanı ile Sözlü Sınav puanının aritmetik ortalaması Yarışma Sınavı Başarı Notunu oluşturur.

Adayların, Çevre ve Orman Uzman Yardımcılığına atanmaları başarı derecesi sıralamasına göre yapılır.

Yarışma sınavında, öğrenim dalları itibariyle alınacak uzman yardımcısı sayısı kadar adayın başarılı olamaması halinde kadro ve ihtiyaç durumuna göre öğrenim dalları arasındaki sayısal belirleme ve değişiklik yapma yetkisi Bakanlığa aittir.

8-YARIŞMA SINAVI SONUÇLARININ DUYURULMASI:

Yarışma Sınavını kazananların listesi www.cevreorman.gov.tr adresinde ve Söğütözü Toplantı ve Sergi Salonu Mesire Yeri içi Söğütözü-ANKARA adresinde ilan edilecektir. Yarışma Sınavı kazanan Uzman Yardımcısı adaylarına ayrıca yazılı tebligat yapılacaktır.

ilanen duyurulur.