Ankara Üniversitesi, ÖYEP Araştırma Görevlisi Alım İlanı

Ankara Üniversitesi; Harran Üniversitesi, Kocaeli Üniversitesi, Niğde Üniversitesi, Pamukkale Üniversitesi, Zonguldak Karaelmas Üniversitesi adına öğretim üyesi olarak yetiştirilmek amacıyla Eğitim Bilimleri, Fen Bilimleri, Sağlık Bilimleri, Sosyal Bilimler Enstitülerine doktora yapmak üzere araştırma görevlileri alacaktır. Devamı için tıklayınız.

İlan Giriş : 02 Ekim 2006 09:43, Son Güncelleme : 29 Mart 2018 02:14
Ankara Üniversitesi, ÖYEP Araştırma Görevlisi Alım İlanı

Ankara Üniversitesinden :

ÖGRETİM ÜYESİ YETİŞTİRME PROGRAMINA ARAŞTIRMA GÖREVLİLERİ ALINACAKTIR

1-Üniversitemizin Devlet Planlama Teşkilatınca desteklenen Bilim İnsanı Yetiştirme Projesi (BİYEP) kapsamındaki Öğretim Üyesi Yetiştirme Programının (ÖYEP) amacı, üniversitelerarası işbirliğine dayanan faaliyetlerin geliştirilmesi ve Ülkemizin gereksinim duyduğu alanlarda üniversitelerimizin öğretim üyesi gereksinimini karşılamak üzere bilim insanı yetiştirilmesidir. Ankara Üniversitesi ile diğer Üniversiteler arasında ikili ve çoklu ilişkiler ve işbirliği içerisinde 2005 yılında Program çerçevesinde eğitime başlanmış, ilk yıl için 2547 sayılı Yükseköğretim Kanununun 35. maddesi kapsamında Ankara Üniversitesinde görev yapan mevcut araştırma görevlilerinin bir kısmı Enstitülerimizce belirlenen kıstaslara göre kapsama alınmıştır.

2- 2006-2007 eğitim-öğretim yılı için 2547 Sayılı Kanunun 35. maddesi uyarınca Harran Üniversitesi, Kocaeli Üniversitesi, Niğde Üniversitesi, Pamukkale Üniversitesi, Zonguldak Karaelmas Üniversitesi adına öğretim üyesi olarak yetiştirilmek amacıyla Ankara Üniversitesi Eğitim Bilimleri, Fen Bilimleri, Sağlık Bilimleri, Sosyal Bilimler Enstitülerinde doktora yapmak üzere araştırma görevlileri alınacaktır.

3- Öğretim üyesi yetiştirilecek alanlar ve ilgili doktora programları şöyledir:

Başvurulacak Enstitü Başvurulacak Alan ve Doktora Programı Adedi Adına Araştırma Görevlisi Alınacak Üniversite
Eğitim Bilimleri Enstitüsü -Eğitimde Ölçme ve Değerlendirme 2 Kocaeli Üniversitesi
-Eğitimde Ölçme ve Değerlendirme 2 Niğde Üniversitesi
-Eğitim Yönetimi Teftiş Pln . ve Eko. 1 Niğde Üniversitesi
-Eğitimde Psikolojik Hizmetler 1 Niğde Üniversitesi
-Sosyal Bilgiler Eğitimi 1 Niğde Üniversitesi
-Türkçe Eğitimi 2 Niğde Üniversitesi
Fen Bilimleri Enstitüsü -Nükleer Fizik 1 Niğde Üniversitesi
-Botanik 1 Niğde Üniversitesi
-Genel Jeoloji 1 Niğde Üniversitesi
-Fizik -Yüksek Enerji ve Plazma Fiziği 1 Pamukkale Üniversitesi
Sağlık Bilimleri Enstitüsü -Doğum ve Jinekoloji 1 Harran Üniversitesi
Sosyal Bilimler Enstitüsü -Ortaçağ Tarihi 1 Harran Üniversitesi
-Eski Türk Dili 1 Niğde Üniversitesi
-İngiliz Dili ve Edebiyatı 2 Kocaeli Üniversitesi
-İngiliz Dili ve Edebiyatı 1 Pamukkale Üniversitesi
-Devletler Hukuku 1 Kocaeli Üniversitesi
-Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri- Çalışma Ekonomisi 1 Pamukkale Üniversitesi
-Arkeoloji - Klasik Arkeoloji 1 Zonguldak Karaelmas Üniversitesi
Arkeoloji-Prehistorya 1 Zonguldak Karaelmas Üniversitesi
Arkeoloji- Protohistorya ve Önasya Arkeolojisi 1 Zonguldak Karaelmas Üniversitesi

4- Programa başvuruda bulunacak adaylar ve kabul ile ilgili koşullar ve konular hakkında ayrıntılı bilgiler "http://www.ankara.edu.tr" adresli Ankara Üniversitesi sayfasındaki Bilim İnsanı Yetiştirme Projesi (BİYEP) kesiminden edinilebilir.

5- "http://www.ankara.edu.tr" adresli Ankara Üniversitesi sayfasındaki Bilim İnsanı Yetiştirme Projesi (BİYEP) başlığı altında yer alan Öğretim Üyesi Yetiştirme Programı Uygulama Yönergesinde belirlenen programa başvuru koşulları ve 12 Temmuz 2006 tarih ve 26226 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren 5538 sayılı Kanunun 35. maddesi gereğince hazırlanarak 05.09.2006 tarih ve 26280 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren ?Bazı Akademik Kadrolara Öğretim Elemanı Dışındaki Kadrolardan Naklen Yapılacak Atamalarda ya da Açıktan Atamalarda Uygulanacak Merkezi Sınav ile Giriş Sınavlarına İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik? hükümlerine uyulması zorunludur.

6- Başvurular, 02.10. 2006- 16 Ekim 2006 tarihleri arasında Ankara Üniversitesi?nde doktora eğitimini yürütecek enstitülere yapılır. Adaylar, ilgili enstitüden sağladıkları ÖYEP aday başvuru formunda, tercih ettikleri öncelikli alan, alt alan ve anabilim dalını belirterek öncelikli alan ve programa göre üniversite tercihlerini sıralarlar. Aday, birden çok anabilim dalına başvurduğu takdirde, her bir anabilim dalı için ayrı başvuru formunu eksiksiz doldurmak zorundadır.

7- Başvuruların değerlendirme sonuçları 17 Ekim 2006 tarihinde "http://www.ankara.edu.tr"?nin ilgili enstitü sayfasında yayınlanacaktır.

8- Bilim sınavı yazılı ve sözlü sınavdan oluşmaktadır. Yazılı sınav 18 Ekim 2006 tarihinde söz konusu Enstitünün ilgili Anabilim Dalı Başkanlığında yapılacaktır. Sözlü sınav, ise 20 Ekim 2006 tarihinde yine söz konusu Enstitünün ilgili Anabilim Dalı Başkanlığında yapılacaktır. Bilim sınavında başarılı olan adaylar ise 30 Ekim 2006 "http://www.ankara.edu.tr"?nin ilgili enstitü sayfasında ilan edilecek olup, 01.11.2006 tarihinde söz konusu Enstitünün ilgili Anabilim Dalı Başkanlığında ÖYEP mülakat jürisine alınacaklardır.

9- Sınav sonuçları, adayların yerleştirildiği Üniversiteler ve Anabilim Dalları 03.11.2006 tarihinde "http://www.ankara.edu.tr" sayfasında ve ilgili Enstitüsünde ilan edilecektir.

10- Yabancı dil muafiyeti olmayan araştırma görevlileri için yabancı dil sınavı 11 Kasım.2006 tarihinde yapılacaktır. Sınav başvurusu 6-8 Kasım 2006 tarihleri arasında mesai saatleri içinde TÖMER ? Gazi Mustafa Kemal Bulvarı, No:84 , 1. kat, Öğrenci İşleri Birimine yapılacak olup sınav yeri sınav başvurusu yapılırken öğrenilebilecektir.

11- Bu ilanda yer almayan konular için ÖYEP Yönergesi ve ilgili mevzuat geçerlidir. ÖYEP Yönergesi, Ankara Üniversitesi Öğretim Üyesi Yetiştirme Programı (ÖYEP), Programa başvurular ve kabule ilişkin detaylı bilgi "http://www.ankara.edu.tr" adresinde yer almaktadır.

Başvuru yapılacak Enstitüler

-Eğitim Bilimleri Enstitüsü

Cebeci Kampusü, Cebeci

-Fen Bilimleri Enstitüsü

Şevket Aziz Kansu Binası, Tandoğan Kampusü, Beşevler

-Sağlık Bilimleri Enstitüsü

Şevket Aziz Kansu Binası, Tandoğan Kampusü, Beşevler

-Sosyal Bilimler Enstitüsü

Şevket Aziz Kansu Binası yanı, Basım Evi Binası arkası,

Tandoğan Kampusü, Beşevler

Önemli Not: Adaylar arasında başarı sıralaması yapılacak ve Ankara Üniversitesine tahsis edilen kadro sayısı kadar atama yapılabilecektir.