Çay İşletmeleri Genel Müdürlüğü Müfettiş Yardımcısı Alım İlanı

Çay İşletmeleri Genel Müdürlüğü Teftiş Kurulu Başkanlığına sınavla GİH Sınıfı 8'nci derecede istihdam edilmek üzere 5 Müfettiş Yardımcısı alınacaktır. Başvurular 19 Ekim 2006 gün sonu itibariyle sona erecek olup başvurular Cay İşletmeleri Genel Müdürlüğü, Teftiş Kurulu Başkanlığı, Müftü Mahallesi, Menderes Bulvarı, 53080 - RİZE adresine şahsen veya posta ile yapılabilir.

İlan Giriş : 30 Eylül 2006 12:06, Son Güncelleme : 29 Mart 2018 02:14
Çay İşletmeleri Genel Müdürlüğü Müfettiş Yardımcısı Alım İlanı
30/09/2006 tarihli Zaman gazetesinde yayımlanmıştır.

ÇAY İŞLETMELERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ MÜFETTİŞ YARDIMCILIĞI GİRİŞ SINAVI

Teşekkülümüz Teftiş Kurulu Başkanlığına sınavla GİH Sınıfı 8 ind derecede istihdam edilmek üzere 5 Müfettiş Yardımcısı alınacak olup, Müfettiş Yardımdıcığı giriş sınavı ile ilgili hususlar aşağıda belirtilmiştir.

A- SINAV TARİHİ 11-12 Kasım 2006 (Cumartesi - Pazar) Saat 09,00
B- SINAV YERİ: Çay işletmeleri Genel Müdürlüğü, Müftü Mahallesi, Menderes Bulvarı, 53080 - RİZE

C- SINAVA KATILMA ŞARTLARI
1 - ÖSYM tarafından 01 -02 Temmuz 2006, 02-03 Temmuz 2005,10-11 Temmuz 2004 tarihlerinde yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavı KPSSP 40 bölümünden 75 ve daha üzeri puan alan adaylar arasından yapılacak başvurularda, en yüksek puan sıralamasına göre ilk 100 kişi içerisinde bulunmak,
2- 657 Sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinde yazılı nitelikleri taşımak,
3- 01 Ocak 2006 tarihi itibariyle 30 yaşını doldurmamış olmak (Askerliğini yapmış olanlar için bu sınıra iki sene eklenir),
4- Hukuk, Siyasal Bilgiler, iktisat, işletme, iktisadi ve idari Bilimler Fakülteleri ile en az dört yıl eğitim veren ve denkliği yetkili makamlarca kabul edilen yerli veya yabancı fakültelerden birini bitirmiş olmak,
5- Yurdun her yerinde görev ve yolculuk yapmaya sağlık durumu açısından elverişli olmak,
6- Askerlik görevini yapmış veya erteletmiş olmak,
7- Süresi içerisinde başvurmuş ve başvuru belgesi ile birlikte istenilen belge ve bilgileri Kurul Başkanlığına vermiş bulunmak.

D- SINAV BAŞVURUSU
Başvurular 19 Ekim 2006 gün sonu itibariyle sona erecek olup başvurular Cay işletmeleri Genel Müdürlüğü, Teftiş Kurulu Başkanlığı, Müftü Mahallesi, Menderes Bulvarı, 53080 - RİZE adresine şahsen veya posta ile yapılabilir. 19 Ekim 2006 gününden sonra ulaşan başvurular dikkate alınmayacaktır. (Ayrıntılı bilgi 0464 2130276 nolu telefondan da edinilebilir)

E- SINAV GİRİŞ BELGESİ
Sınava katılabilme şartlarını taşıyan adaylar Cay işletmeleri Genel Müdürlüğü Teftiş Kurulu Başkanlığına, Yüksek Öğrenim Kurumu diploma veya bitirme bel gesi ile KPSS belgesinin aslı veya noter tasdikli sureti, Adli Sicil Belgesi, 2 adet vesikalık fotoğraf ve Teşekkülümüzden temin edecekleri aday formu ile müracaat ederler (Aday Formu, www.caykur.gov.tr adresinden temin edilebilir). Sınava katılabilme şartlarını taşıyan adayların, başvuru belgelerinde belirttikleri ad rese sınava giriş belgesi posta ile gönderilecek veya müracaatlarında elden veri lecektir.

F- SINAV KONULARI
1. Hukuk
Anayasa Hukuku (Genel Esaslar), idare Hukukunun Genel Esasları, idari Yargı, idari Teşkilat, Ceza Hukuku (Genel Esaslar ve Devlet idaresi Aleyhine işle nen Cürümler), Medeni Hukuk (Genel Esaslar ve Ayni Haklar), Borçlar Huku ku (Genel Esaslar), Ticaret Hukuku (Genel Esaslar ve Kıymetli Evrak), Ceza Muhakemeleri Usulü Hukuku (Genel Esaslar), iş Hukuku (Genel Esaslar).
2. iktisat
iktisat Teorisi (Mikro - Makro Ekonomi), Güneel Ekonomik Sorunlar, Para -Banka, Kredi ve Konjonktür, Milli Gelir, Uluslararası Ekonomik ilişkiler ve Kuru luşlar, işletme Denetimi ve Finansal Yönetim.
3. Maliye
Genel Maliye Teorisi ve Politikası, Türk Vergi Kanunlarının Esasları, Kamu Gi derleri ve Gider Kanunlarının Esasları, Bütçe ve Bütçe Çeşitleri, Kamu Borçları.
4. Muhasebe
Genel Muhasebe, Sınai Muhasebe, Bilanço Analiz ve Teknikleri.

G- DEĞERLENDİRME
Giriş sınavı, yazılı ve sözlü olmak üzere iki aşamalıdır. Yazılı sınavda başarılı sayılmak için her bir sınav konusu (Hukuk, iktisat, Maliye, Muhasebe) itibariyle 100 üzerinden en az 60 puan alınması ve bütün sınav konularından oluşacak not ortalamasının en az 65 puan olması gerekmektedir.