Sağlık Bakanlığı 2006 yılı 2.dönem İstifa Sonrası Yeniden Atama Kurası Duyurusu

İlan Giriş : 29 Eylül 2006 11:12, Son Güncelleme : 29 Mart 2018 02:14
Sağlık Bakanlığı 2006 yılı 2.dönem İstifa Sonrası Yeniden Atama Kurası Duyurusu

Bakanlığımız emrine 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 92 nci maddesindeki ?İki defadan fazla olmamak üzere memurluktan kendi istekleriyle çekilenlerden veya bu Kanun hükümlerine göre çekilmiş sayılanlardan tekrar memurluğa dönmek isteyenler, ayrıldıkları sınıfta boş kadro bulunmak ve bu sınıfın niteliklerini taşımak şartıyla ayrıldıkları tarihte almakta oldukları aylık derecesine eşit bir derecenin aynı kademesine veya 71 inci madde hükümlerine uyulmak suretiyle diğer bir sınıfta eşit derecedeki kadrolara atanabilirler?? hükmü ve Bakanlık Atama ve Nakil Yönetmeliğinin 2?inci ve 15 inci maddeleri çerçevesinde yeniden atama suretiyle açıktan personel alınacaktır.

.::İLAN METNİ::..

Bakanlığımız emrine 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 92 nci maddesindeki ?İki defadan fazla olmamak üzere memurluktan kendi istekleriyle çekilenlerden veya bu Kanun hükümlerine göre çekilmiş sayılanlardan tekrar memurluğa dönmek isteyenler, ayrıldıkları sınıfta boş kadro bulunmak ve bu sınıfın niteliklerini taşımak şartıyla ayrıldıkları tarihte almakta oldukları aylık derecesine eşit bir derecenin aynı kademesine veya 71 inci madde hükümlerine uyulmak suretiyle diğer bir sınıfta eşit derecedeki kadrolara atanabilirler?? hükmü ve Bakanlık Atama ve Nakil Yönetmeliğinin 2?inci ve 15 inci maddeleri çerçevesinde yeniden atama suretiyle açıktan 167 Adet Hemşire, 162 Adet Ebe, 95 Adet Sağlık Memuru (20 Adet Toplum Sağlığı Teknisyeni, 20 Adet Anestezi Teknisyeni, 20 Adet Röntgen Teknisyeni, 20 Adet Laboratuar Teknisyeni, 10 Adet Diş Teknisyeni ve 5 Adet Çevre Sağlığı Teknisyeni), 25 Adet Şoför, 25 Adet Memur, 10 Daktilograf 25 Adet Hizmetli olmak üzere 509 adet personel alınacaktır.

Atanılacak kadrolar ve kura ile ilgili diğer hususlar Bakanlığımız Personel Genel Müdürlüğü (http://personel.saglik.gov.tr) internet adresinde yer almaktadır.

Söz konusu kadrolara açıktan atanmak için usulüne uygun olarak müracaat edip müracaatları uygun görülenlerin kuraları Bakanlığımız tarafından herkesin katılımına açık olarak notere yaptırılacaktır.

Kura Başvuruları; Bakanlığımız (http://www.yenipbs.saglik.gov.tr) internet adresinden yapılacak olup 28/09/2006 Perşembe günü başlayıp, 20/10/2006 Cuma günü sona erecektir. İnternet sayfasındaki bilgiler doldurulup, başvuru formunun 2 (iki) nüsha olan çıktısını alarak imzalayıp, noterden başvuruyu kendisinin yaptığına dair onaylatarak en son görev yaptığı kurumdan alacağı onaylı hizmet cetveli ve diplomasının noter onaylı, Şoför kadrosuna müracaat edenlerin tam teşekküllü devlet hastanesinden ambulans şoförü olarak görev yapabileceğine dair Sağlık Kurulu raporunun aslı ile en az (B) sınıfı sürücü ehliyet belgesinin noter onaylı suretlerinin APS veya özel bir kargo şirketi ile Sağlık Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü Bilgi İşlem ve İstatistik Daire Başkanlığı Kura ve Toplu İşlemler Şube Müdürlüğünde en geç 31/10/2006 Salı günü mesai bitimine kadar olacak şekilde göndermeleri gerekmektedir. Belgeleri 31/10/2006 tarihi mesai bitimine kadar Sağlık Bakanlığı Genel Evrak Şubesine ulaşmayan adayların başvurusu kabul edilmeyecektir. Başvuru belgeleri elden teslim edilmeyecektir.

Müracaat edenlerin Bakanlık Atama Nakil Yönetmeliğinin 15.maddesi gereğince atanmak istediği unvan ve branşta çalışmış olması, bu unvan ve branşla ilgili diplomaya sahip olması ve Şoför, Memur ve Hizmetli kadrolarına müracaat edenlerin görevlerinden ayrılmadan önce Sağlık Bakanlığı kadrolarında görev yapmış olmaları ve atanmak istediği kadrolarda çalışmış olduklarını belgelendirmeleri gerekmektedir. 5283 sayılı Kanun gereği Sağlık Bakanlığına devredilen kurumlarda görev yapmakta iken görevlerinden ayrılanlar da durumlarını belgelendirmeleri halinde şoför, memur daktilograf ve hizmetli kadrolarına atanmak için müracaat edebileceklerdir. Müracaatta bulunanların 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesindeki şartları taşımaları gerekmektedir.

21/04/2005 tarih ve 5335 Sayılı ?Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun?un 30. maddesine göre; herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan emekli olanlar ile belgeleri eksik olanlar, belirtilen süre içinde başvurmayanlar, yanlış müracaatta bulunanlar ve başka kurumda çalışmakta iken, görevinden ayrılıp Bakanlığımızın açmış olduğu kuraya müracaat eden personelden asaleti tasdik olmayanların ve kura tarihi itibariyle 657 sayılı Kanunun 97 inci maddesindeki şartları taşımayanların müracaat evrakları değerlendirmeye alınmayacaktır. Ayrıca APS ve özel kargo şirketi ile gönderilen belgelerin Bakanlığımıza zamanında ulaşmaması halinde sorumluluk Bakanlığımıza ait değildir.

Bakanlığımıza gelen noter tasdikli başvuru formu ile internet kayıtlarındaki tercihler arasında farklılık bulunduğu takdirde adayın başvuru formu iptal edilecektir.

Kura sonucu yerleştirilenler kazanılmış hak aylık derecelerine uygun olarak kadrolara atanırlar. Ancak, müktesebine uygun münhal kadro bulunmaması halinde; kadroları daha üstte olanlar ise kazanılmış hak aylık derecelerine uygun bir kadroya atanıncaya kadar daha alt kadrolara atanabileceklerdir.

Yukarıda belirtilen şekilde müracaat edenler, tercihleri doğrultusunda münhal kadrolara yerleştirilme işlemi bilahare ilan edilecek yerde bilgisayar ortamında 16/11/2006 tarihinde noter tarafından kura ile yapılacaktır.

Atamalar, söz konusu kadrolarla ilgili açıktan atama izin prosedürlerinin tamamlanması halinde mümkün olabilecektir.

Yukarıdaki usûle göre, Bakanlığımıza açıktan atananların (mazeret durumları hariç) bir yıl boyunca naklen atanma talebinde bulunamayacaklarını bilerek müracaat etmeleri gerekmektedir. Bakanlığımız kadrolarına açıktan atama kurası sonucu atanmaya hak kazanan adaylar, istenilen belgeleri kura sonuçlarının ilanı tarihinden itibaren 15 gün içerisinde Bakanlığımız Personel Genel Müdürlüğüne bizzat elden teslim etmeleri gerekmektedir.

Kura sonucu yerleşen adayların kura tarihinden itibaren 15 gün içinde Bakanlığa elden teslim etmesi gereken evraklar;

1- Diploma Fotokopisi (Son Altı Ay İçinde Noter Tasdikli)

2- Sağlık Kurulu Raporu (Tam Teşekküllü Devlet Hastanesi)

3- Savcılık Belgesi

4- Nüfus Cüzdanı Sureti (Noter Tasdikli) veya Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği

5- İkametgah İlmuhaberi

6- Erkek Adaylar İçin Askerlik Durum Belgesi ( Askerlikle İlişiği Bulunmadığına Dair)

7- 6 Adet Fotoğraf (4,5 x 6 cm Ebadında)

8- Hizmet Cetveli (Daha Önceki Çalıştığı Kurumca Düzenlenmiş ve Tasdiklenmiş)

9- Mal Bildirim Beyannamesi

MÜNHAL KADROLAR

ÖRNEK BAŞVURU FORMU