Denizcilik Uzman Yardımcılığı Giriş Sınavı Duyurusu

Denizcilik Müsteşarlığında, Genel İdari Hizmetler Sınıfındaki toplam 6 adet Denizcilik Uzman Yardımcısı kadrosu için giriş sınavı yapılacaktır. Yazılı sınavı 4/11/2006 günü saat 10.00?da Ankara?da yapılacaktır. Başvuruların 20/10/2006 tarihi mesai bitimine kadar yapılması gerekmektedir.

İlan Giriş : 23 Eylül 2006 09:07, Son Güncelleme : 29 Mart 2018 02:14
Denizcilik Uzman Yardımcılığı Giriş Sınavı Duyurusu

DENİZCİLİK UZMAN YARDIMCISI ALINACAKTIR

Denizcilik Müsteşarlığında istihdam edilecek Denizcilik Uzman Yardımcısı alımı için giriş sınavı yapılacaktır.

Genel İdari Hizmetler Sınıfında 8 inci derecede atanacak merkez ve taşra teşkilatında toplam 6 adet kadro için alınacak Denizcilik Uzman Yardımcılarının bölüm ve kontenjanları aşağıdaki tabloda gösterilmiştir.

S.No Bölüm Adedi
1 İktisat 1
2 İşletme 2
3 Uluslar arası İlişkiler 2
4 Çevre Mühendisliği 1

Not : Yukarıda belirtilen bölümlerin her biri için ayrılan kontenjanlara; yeterli müracaat olmaması, adayların sınavda başarısız bulunmaları gibi nedenler halinde atamaya yetkili makamca bölümler arasında kontenjan kaydırması yapılabilir.

A ? Sınava Katılma Şartları :

Denizcilik Uzman Yardımcılığı sınavına katılabilmek için adayların;

a ? 657 sayılı Devlet Memurları Kanunun 48 nci maddesinde belirtilen genel şartları taşıması,

b ? 1/1/2006 tarihi itibariyle 30 yaşını doldurmamış olmak,

c ? Askerlikle ilişkisi bulunmamak,

d ? Üniversitelerin; İktisat, İşletme, Uluslar arası İlişkiler, Çevre Mühendisliği bölümleri ve bunlara denkliği YÖK tarafından onaylanmış yurt dışındaki öğretim kurumlarından mezun olmak,

e- ÖSYM tarafından 10 ? 11 Temmuz 2004 veya 2 ? 3 Temmuz 2005 veya 1- 2 Temmuz 2006 tarihinde yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavının (KPSS) yabancı dil testinde en az aşağıda tabloda gösterilen doğruları yapmış olmak,

İktisat alanı için 45 doğru
İşletme alanı için 45 doğru
Uluslar arası İlişkiler alanı için 55 doğru
Çevre Mühendisliği alanı için 45 doğru

f ? ÖSYM tarafından 10 ? 11 Temmuz 2004 veya 2 -3 Temmuz 2005 veya 1 ? 2 Temmuz 2006 tarihlerinde yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavına (KPSS) katılmış olup, yapılacak olan yazılı sınava en az aşağıdaki tabloda gösterilen KPSSP 6 puan türünden;

İktisat alanı için 80 ve üzeri puan alan ilk 10 aday
İşletme alanı için 80 ve üzeri puan alan ilk 20 aday
Uluslar arası İlişkiler alanı için 80 ve üzeri puan alan ilk 20 aday
Çevre Mühendisliği alanı için 80 ve üzeri puan alan ilk 10 aday

Alan adaylar girmeye hak kazanacaktır. Ancak son sıradaki adayla, aynı puanı almış adaylarda yazılı sınava katılmaya hak kazanacaktır.

B ? Başvuru Sırasında İstenen Belgeler :

1 ? Sınav başvuru formu, (Müsteşarlığımız www.denizcilik.gov.tr internet adresinden veya Denizcilik Müsteşarlığı Personel ve Eğitim Dairesi Başkanlığından temin edilebilecektir.)

2 ?Nüfus cüzdanının aslı ve onaylı (Müsteşarlık tarafından aslı görüldüğünde onaylanabilir) örneği,

3 ? Üniversite diploması veya mezuniyet belgesinin (yurt dışındaki üniversitelerden mezun olan adaylar için denklik belgesi ile birlikte) aslı veya noter ya da okul onaylı örneği,

4 ? KPSS sınav sonuç belgesinin aslı veya onaylı (Müsteşarlık tarafından aslı görüldüğünde onaylanabilir.) örneği,

5 ? Erkek adaylar için askerlik görevini yaptığını, bu görevden muaf olduğunu veya en az 31/12/2006 tarihine kadar askerlikle ilişkisinin bulunmadığını gösterir belgenin aslı veya tasdikli sureti,

6 ? Son 6 ay içinde çekilmiş 2 adet vesikalık fotoğraf,

7 ?Kendi el yazısı ile yazılmış özgeçmişi ile beraber,

20/10/2006 tarihi mesai bitimine kadar Denizcilik Müsteşarlığının G.M.K. Bulvarı 128/A Maltepe / ANKARA adresine şahsen veya postayla başvurmaları gerekmektedir. Posta ile yapılan başvurulardaki gecikmelerde Müsteşarlığımız sorumlu olmayacaktır. Eksik belge ve bilgileri bulunan başvurular işleme konulmayacaktır.

Yazılı sınava girmeye hak kazanan adayların listesi 1/11/2006 tarihinden itibaren www.denizcilik.gov.tr internet adresinde ve Müsteşarlık binası girişinde ilan edilecektir. Ayrıca tebligat yapılmayacaktır.

C ? Yazılı Sınav Şekli ve Koşulları :

1 ? Yazılı sınavı 4/11/2006 günü saat 10.00?da Ankara?da yapılacaktır. Adayların sınava girecekleri yerin adresi 1/11/2006 gününden itibaren www.denizcilik.gov.tr internet adresinden ve Denizcilik Müsteşarlığı binasının girişine asılacak ilan ile duyurulacaktır, ayrıca tebligat yapılmayacaktır. Adaylar, Müsteşarlıkça adlarına düzenlenen sınava giriş belgesini 3/11/2006 günü saat 18:00?a kadar Denizcilik Müsteşarlığı Personel ve Eğitim Dairesi Başkanlığından alacaklardır.

2 ? Yazılı sınava girmeye hak kazanan adayların, sınav saatinden en az yarım saat önce sınavın yapılacağı yerde hazır bulunmaları, sınava giriş belgesi ile birlikte fotoğraflı ve onaylı kimlik belgesi (nüfus cüzdanı, sürücü belgesi, pasaport vb.) yanlarında bulunduracaklar, kendilerini tanıtan anılan belgeleri yanlarında olmayan adaylar sınava alınmayacaklardır. Adayların yanlarında yumuşak kurşun kalem ve silgi bulundurmaları gerekmektedir.

3 ? Yazılı sınav test şeklinde yapılacaktır. Bu sınavda, adaylara kendi mesleki alınlarında 40 soru, genel kültür ve genel yetenek alanlarında ise 10 soru olmak üzere toplam 50 sorudan oluşan bir test uygulanacaktır.

4 ? Yazılı sınav notu her konu itibariyle 100 tam puan üzerinden değerlendirilir. Sınavda başarılı sayılabilmek için en az 70 tam puan almak gerekir. Ancak, 70 puan alan her aday sınavı kazanmış sayılmaz. Adaylar, en yüksek puanı alandan başlamak üzere en düşük puan alana göre sıralanırlar. Kontenjanın 3 katı kadar aday sözlü sınava katılmaya hak kazanır. (En son sıradaki aday ile aynı puanı alan aday dahil)

5 ? Yazılı sınav sonuçları, 7/11/2006 tarihine kadar www.denizcilik.gov.tr internet adresinde ve Müsteşarlık Binası girişinde ilan edilecektir. Ayrıca tebligat yapılmayacaktır.

6 ? Adaylar yazılı sınav sonuçlarına itirazlarını sonuçların ilan edilmesinden itibaren üç (3) gün içerisinde Denizcilik Müsteşarlığına yapabileceklerdir. Süresi içinde yapılmayan itirazlar dikkate alınmayacaktır.

D ? Sözlü Sınav

1 ? Sözlü sınav tarihi Denizcilik Müsteşarlığı tarafından www.denizcilik.gov.tr internet adresinde ve Müsteşarlık binası girişinde ilan edilecektir. Ayrıca tebligat yapılmayacaktır.

2 ? Sözlü sınavı adayların mezun olduğu bölüm ile ilgili alan bilgilerinin yanı sıra genel kültür düzeyleri, muhakeme, kavrayış, ifade ve temsil kabiliyeti, davranış ve tepkilerinin Denizcilik uzmanlığına uygunluğunun değerlendirildiği bir sınav niteliğinde olacaktır.

3 ? Sözlü sınavda başarılı sayılabilmek için 100 tam puan üzerinden en az 70 tam puan almak gerekir.

4 ? Sözlü sınavda değerlendirme her sınav kurulu üyesi tarafından ayrı ayrı yapılır. Adayların, bu suretle aldığı puanlar sözlü sınav kurulu üyelerince verilen notların aritmetik ortalaması hesaplanarak bulunur.

E ? Değerlendirme ve Atanma

Sınav sonuçları, sözlü sınavı takip eden 7 (yedi) işgünü içerisinde başarı sırasına göre, www.denizcilik.gov.tr internet adresinde ve Müsteşarlık Binası girişinde ilan edilecektir. Ayrıca Müsteşarlık tarafından sınav sonuçları, sözlü sınava giren tüm adaylara 15 (onbeş) gün içinde yazılı olarak bildirilir.

Nihai sınav sonuçları yazılı ve sözlü sınav puanlarının aritmetik ortalaması alınarak tespit edilir.

Kazanan asıl ve yedek adayların listesi www.denizcilik.gov.tr internet adresinden ve Denizcilik Müsteşarlığından ilan edilecektir. Kazanan asıl adaylardan Müsteşarlıkça belirtilen tarihe kadar; yukarıdaki belgelere ilave olarak;

1) 5 adet vesikalık fotoğraf,

2) Renk körlüğü ile %40?ı aşan oranda özrü bulunmadığına dair sağlık kurulu raporu

3) Adli sicil kaydı,

ile müracaat edenlerin atamaları yapılacaktır.

Müsteşarlık, herhangi bir kurumda çalışmakta iken sınavı kazanan adayların, bu görevlerinde olumsuz sicil ve mütalaa ile disiplin cezalarının değerlendirme hakkını saklı tutar.

Başvuru ve işlemler sırasında gerçeğe aykırı beyanda bulunduğu tespit edilenlerin sınavları geçersiz sayılarak atamaları yapılmaz. Bunların atamaları yapılmış olsa dahi iptal edilecektir. 21/9/2006 tarih ve 26296 sayılı Resmi Gazete?de yayımlanan ilanımız geçersizdir.

İlanen duyurulur.