Vakıflar Genel Müdürlüğü Müfettiş Yardımcısı Alım İlanı

Vakıflar Genel Müdürlüğü Teftiş Kurulu Başkanlığına 657 Sayılı Devlet Memurları Kanununa tabi 10 Müfettiş Yardımcısı alınacaktır. En son müracaat tarihi, 14.11.2006 günü mesai bitimine kadar olup, postadaki gecikmeler dikkate alınmayacaktır. Detaylı bilgi için başlığa tıklayınız.

İlan Giriş : 21 Eylül 2006 17:07, Son Güncelleme : 29 Mart 2018 02:14
Vakıflar Genel Müdürlüğü Müfettiş Yardımcısı Alım İlanı
T.C.
BAŞBAKANLIK
VAKIFLAR GENEL MÜDÜRLÜĞÜNDEN

SINAVLA MÜFETTİŞ YARDIMCILARI ALINACAKTIR

Vakıflar Genel Müdürlüğü Teftiş Kurulu Başkanlığına 657 Sayılı Devlet Memurları Kanununa tabi aşağıda görev yeri, sınıfı, unvanı, derecesi ve sayısı belirtilen Müfettiş Yardımcısı kadrosuna sınavla eleman alınacaktır.

Görev Yeri/ Sınıfı/ Ünvanı /Kadro Derecesi /Sayısı
Genel Müdürlük GİH Müfettiş Yardımcısı 7 /10

A- Sınava katılabilmek için;

1- 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinin (A) fıkrasının 1, 4 ve 5 inci bentlerindeki şartlara haiz olmak.

2- Siyasal Bilgiler, Hukuk, İktisat, İşletme, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinden veya bunlara denkliği yetkili makamlarca kabul edilen en az 4 yıllık yerli ve yabancı fakülte veya yüksek okullardan birini bitirmiş olmak.

3- 1 Ocak 2006 tarihi itibariyle 30 yaşını doldurmamış olmak.

4- Sağlık durumu her türlü iklim ve yolculuk koşullarına elverişli bulunmak.

5-Bu sınava daha önce iki defa katılmamış olmak.

6- Müfettiş karakter ve vasıflarına haiz bulunmak (Bu husus yazılı sınavı kazanan adaylar yönünden söz konusu olup Teftiş Kurulu Başkanlığınca yapılacak inceleme ve araştırma ile tespit edilir.)

7- En son müracaat tarihi olan 14.11.2006 günü itibariyle geçerli olan Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) (A) Grubunda, (KPSP 39) puanı 70 ve daha yukarı olmak, en yüksek puandan başlamak suretiyle münhal kadro sayısının 20 katı olacak adaylar arasına girmek (200 üncü aday ile aynı puanı alanlar da sınava kabul edilecektir.)

8- Sınava girmek isteyenlerin Teftiş Kurulu Başkanlığına kendi el yazıları ile "Doğum yeri ve tarihi, baba ve ana adları ile meslek veya işleri, mezun olduğu ilk, orta ve yüksek öğrenim kurumlarının adları ve yerleri, kendisi hakkında bilgi verebilecek iki kişinin ad ve adresleri, yüksek öğrenimden sonra ne gibi işler yaptığı" şeklinde özgeçmişleri ile telefon numaralarını içeren yazılı bir dilekçe bir başvurmaları ve bu dilekçeye iş ve oturma yeri adreslerini gösterir belgeleriyle aşağıdaki evrakın eklemeleri gereklidir.

a) Nüfus cüzdanının onaylı örneği,

b) Öğrenim durumunu gösterir belgenin aslı veya noterden onaylı örneği,

c) Sağlam ve her türlü iklim ve yolculuk koşullarına dayanıklı olduğuna dair tam teşekküllü resmi hastanelerden alınacak sağlık kurulu raporu, (Bu belge, yazılı ve sözlü sınavın kazanılmasından sonra getirilebilir.)

d) Yazılı sınavı kazandıktan sonra verilmek üzere, askerlik görevinin yapıldığını veya en son sözlü sınav tarihinden itibaren en az 90 günlük süre sonuna kadar tecili olduğunu gösterir belge,

e) 4, 5 x 6 ebadında 4 adet fotoğraf,

f) Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) sonuç belgesinin aslı veya noter tasdikli örneği,

g) Kamu Personeli Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavından (KPDS) en az 70 puan aldığını sınav sonuç belgesinin aslı veya noter tasdikli örneği ile belgelendiren Yabancı Dil Sınavından muaf sayılacaktır.

9- Adaylar, Bayındır Sokak No.3 Kızılay / ANKARA adresindeki Teftiş Kurulu Başkanlığına doğrudan veya posta ile müracaat edeceklerdir.

10- En son müracaat tarihi, 14.11.2006 günü mesai bitimine kadar olup, postadaki gecikmeler dikkate alınmayacaktır.

11- Sınav Giriş Belgesi 20.11.2006 - 24.11.2006 tarihleri arasında mesai saatleri sonuna kadar Teftiş Kurulu Başkanlığından alınacaktır. Bu tarihler dışında sınav giriş belgeleri verilmeyecek ve giriş belgesi olmayan adaylar sınava kabul edilmeyecektir.

12- Yazılı sınav 25.11.2006 tarihinde sınav giriş belgesinde gösterilen yerde yapılacaktır. Yazılı sınavı kazananlar, Vakıflar Genel Müdürlüğü ve Teftiş Kurulu Başkanlığı ilan panolarında duyurulacağı gibi http://vgm.gov.tr internet adresinde de ilan edilecektir. Bu kişiler bir yazıyla sözlü sınava davet edilecektir.

13- Dilekçe ve eklerinde yer alan bilgilerde gerçeğe aykırı beyanda bulunduğu ve girme şartını taşımadığı halde sınava girdiği anlaşılanlar, tüm haklarını kaybedecekleri gibi haklarında Türk Ceza Kanunu yönünden işlem yapılmak üzere yetkili mercilere suç duyurusunda bulunulacaktır.

14- Sınava giriş şartlarını ve sınav konularını içeren broşür Teftiş Kurulu Başkanlığından ve http://vgm.gov.tr internet adresinden temin edilebilir.

B- Sınav Konuları :

A-) Muhasebe

a-Genel Muhasebe b-Şirketler Muhasebesi c- Envanter ve Bilanço d- Bilanço Analizi ve Teknikleri e- Ticari Hesap

B-) İktisat

a- Genel İktisat Prensipleri ve Teoriler b- Para-Banka, Kredi ve Konjoktör, Milli Gelir c- İşletme İktisadı d- Planlama e- Uluslar arası İktisat, Türkiye Ekonomisi

C-) Maliye

a- Genel Maliye Teorisi ve Maliye Politikası b- Türk Vergi Kanunlarının Esasları, Tatbikatı c- Kamu Giderleri ve Kamu Kredisi d- Bütçe: Genel, Katma, Özel ve Özerk Bütçeler

D-) Hukuk

a- Anayasa Hukuku : Genel Esaslar b- İdare Hukuku : Genel Esaslar, İdari yargı ve İdari Yargının Teşekkülü c- Medeni Hukuk : Genel Esaslar, Ayni haklar, Miras ve Vakıflar d- Borçlar Hukuku : Genel Esaslar e- Ticaret Hukuku : Genel Esaslar ve Kıymetli Evrak f- Ceza Hukuku : Genel Esaslar ve Devlet İdaresi Aleyhine İşlenen Cürümler g- Ceza Muhakemeleri Usulü Hukuku : Genel Esaslar h- İcra-İflas Hukuku,

E-) Kompozisyon

F-) Yabancı Dil

a- Almanca b- İngilizce c- Fransızca dilerinden biri,

İlan olunur.