İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Gelir Uzmanlığı Özel Sınav Duyurusu

Gelir İdaresi Başkanlığı Ankara, İstanbul, İzmir, Adana, Bursa ve Malatya İl Merkezlerindeki 2500 Gelir Uzmanlığı kadrosuna atama yapacaktır. Başvurular, 18 Eylül 02 Ekim 2006 tarihleri arasındayapılacaktır. Detaylar için başlığa tıklayınız.

İlan Giriş : 17 Eylül 2006 23:58, Son Güncelleme : 29 Mart 2018 02:14
Gelir Uzmanlığı Özel Sınav Duyurusu
T.C.

MALİYE BAKANLIĞI

GELİR İDARESİ BAŞKANLIĞI

GELİR UZMANLIĞI ÖZEL SINAV DUYURUSU

SINAV TARİHİ : 02 Aralık 2006

SINAV YERLERİ : Ankara, İstanbul, İzmir, Adana, Bursa ve Malatya İl Merkezleri.

ATAMA YAPILACAK BOŞ KADRO SAYISI : 2500

SINAVA KATILMA ŞARTLARI:

a) Başkanlığın merkez veya taşra teşkilatı kadrosunda görev yapıyor olmak,

b) ÖSYM tarafından 10-11 Temmuz 2004, 02-03 Temmuz 2005 veya 01-02 Temmuz 2006 tarihlerinde yapılan Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) Puan No: KPSSP49 bölümünden 50 (Elli) ve daha yüksek puan almış olmak.

c) Bakanlıkta son üç yılda olumlu sicil almış olmak,

d) Üniversitelerin en az dört yıl süreli fakültelerinden ve yüksekokullarından birini bitirmiş olmak (bunlara denkliği yetkili makamlarca kabul edilen yurtiçi veya yurtdışındaki dört yıl süreli fakülte veya yüksekokullar dahil).

SINAV BAŞVURUSU:

Başvurular, 18 Eylül/02 Ekim 2006 tarihleri arasında merkezde personelin bağlı bulunduğu İnsan Kaynakları Daire Başkanlığına, taşrada Vergi Dairesi Başkanlıklarında İnsan Kaynakları Müdürlüğüne Defterdarlıklarda ise Personel Müdürlüklerine yapılacaktır.

SINAV BAŞVURUSUNU ALAN BİRİMLERCE YAPILACAK İŞLEMLER:

Başvuruyu alan İnsan Kaynakları Müdürlükleri ve/veya Personel Müdürlükleri başvuru formundaki bilgilerin kontrolünü yaptıktan sonra son üç yılın sicil durumunu gösteren bölümleri ve müracaat bitim tarihi itibariyle 217 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin 2 nci maddesi kapsamındaki Kamu kurum ve kuruluşlarında geçen fiili hizmet süresini (işçi statüsü ile geçici personel statüsünde geçirilen hizmetler hariç) hesaplayarak ilgili bölüme yazdıktan ve onayladıktan sonra durumu uygun olan adayların başvuru formu ve istenilen belgeler ile örneği ekli (EK-2) listeyi doldurarak yazılı ve disket ortamında, Bakanlık Makamının 30/03/2006 tarihli olurları eki Gelir İdaresi Başkanlığı Merkez ve Taşra Teşkilatı Personelinin Gelir Uzmanı Olarak Atanmalarında Uygulanacak Usul ve Esasların 7. maddesine istinaden son başvuru tarihinden itibaren en geç 10 iş günü içinde Gelir İdaresi Başkanlığı İnsan Kaynakları Daire Başkanlığına elden veya posta yoluyla (APS veya iadeli taahhütlü) ulaştıracaklardır.

BAŞVURU SIRASINDA İSTENECEK BELGELER:

a) Özel Sınav Başvuru Formu,

b) Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) Sonuç Belgesi?nin aslı veya adayın görev yaptığı birimin amiri tarafından onaylanmış fotokopisi,

c) Yükseköğrenim diplomasının ya da çıkış belgesinin aslı veya noter onaylı örneği,

d) 4,5x6 ebadında iki adet vesikalık fotoğraf.

SINAV GİRİŞ BELGESİ

Aranılan koşulları taşıyan adaya Gelir İdaresi Başkanlığınca fotoğraflı Gelir Uzmanlığı Özel Sınavına Giriş Belgesi verilir. Sınava girerken bu belge ile nüfus cüzdanı veya sürücü belgesi gibi fotoğraflı ve onaylı özel kimlik belgesi bulundurulacaktır. Sınava katılamayacak müracaat sahiplerine herhangi bir bildirimde bulunulmayacaktır.

SINAV KONULARI

a) 178 sayılı Maliye Bakanlığı Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararname,

b) 5345 sayılı Gelir İdaresi Başkanlığının Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun,

c) Vergi Mevzuatı,

d) Gider Kanunları,

e) Muhasebe,

f) Vergi Dairesi Başkanlıklarının Kuruluş ve Görev Yönetmeliği,

g) Vergi Daireleri Kuruluş ve Görev Yönetmeliği,

h) Vergi Daireleri İşlem Yönergesi.

SINAVIN ŞEKLİ VE DEĞERLENDİRİLMESİ

Sınav çoktan seçmeli test olarak yapılacaktır. Başarı sırasına göre 100 tam puan üzerinden en az 70 puan alan adaylardan ilan edilen boş kadro sayısı kadar aday sınavı kazanmış sayılır ve ilan edilir. Aynı puanı alan adaylardan sırasıyla son sicil notu yüksek ve hizmet süresi fazla olanlara öncelik tanınır. En yüksek puandan başlamak üzere sıraya konulan sınav sonuçları tutanak düzenlenmek suretiyle sınav kurulunca imzalanır.

SINAV SONUÇLARININ DUYURULMASI

Sınav sonuçları, Gelir İdaresi Başkanlığı İnsan Kaynakları Daire Başkanlığı tarafından sınav bitim tarihini izleyen 20 iş günü içinde web sayfasında yayımlanır veya ilan panosunda duyurulur. Ayrıca, başarılı olanlara tebliğ edilmek üzere birimlerine yazılı olarak bildirilir.

SINAV SONUÇLARINA İTİRAZ

Sınava katılanlar, gerekçelerini belirtmek suretiyle sınav sonuçlarına yazılı olarak itiraz edebilirler. İtirazlar, sınav sonuçlarının açıklanmasından itibaren en geç 7 gün içinde Gelir İdaresi Başkanlığı İnsan Kaynakları Daire Başkanlığına yapılır. İtiraz, sınav komisyonu tarafından değerlendirilir ve sonucu itirazın yapıldığı tarihi takip eden en geç 15 gün içinde ilgiliye yazılı olarak bildirilir.

ATANMA ESASLARI

Özel Sınavda başarılı olanlar Gelir Uzmanı olarak atanırlar. Özel Sınavda başarılı olanlardan; atanma şartlarını taşımadıkları sonradan anlaşılanların sınavları geçersiz sayılarak atamaları yapılmaz, atamaları yapılmış olsa dahi iptal edilir. Sınavı kazanarak atamaya hak kazanmış olanlardan görevden uzaklaştırılmış olanların, göreve iade edilinceye kadar atamaları yapılmaz.

İlan olunur.