Tarım Kredi Kooperatifleri Müfettiş Yardımcısı Alım İlanı

Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği Genel Müdürlüğü "Teftiş Kurulu Başkanlığı'nda" istihdam edilmek üzere 17 (Onyedi) Müfettiş Yardımcısı alımı için giriş sınavı yapılacaktır. Başvurular 18.09.2006 - 30.09.2006 tarihleri arasında mesai saatleri içerisinde yapılacaktır. Detaylar için başlığa tıklayınız.

İlan Giriş : 14 Eylül 2006 11:48, Son Güncelleme : 29 Mart 2018 02:14
Tarım Kredi Kooperatifleri Müfettiş Yardımcısı Alım İlanı
TÜRKİYE TARIM KREDİ KOOPERATİFLERİ MERKEZ BİRLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
MÜFETTİŞ YARDIMCILIĞI GİRİŞ SINAVI

Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği Genel Müdürlüğü "Teftiş Kurulu Başkanlığı'nda" istihdam edilmek üzere 17 (Onyedi) Müfettiş Yardımcısı alımı için giriş sınavı yapılacaktır.

I- GENEL BİLGİLER :

1- Sınav yazılı ve sözlü olmak üzere iki kısımdır.
2- Yazılı sınav 15 Ekim 2006 Pazar günü saat: 09.30 da Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Beşevler-Ankara adresinde yapılacak, adaylar saat: 09.00 da sınav salonuna alınacaklardır.
3- Yazılı sınavı kazanan adaylar, bildirilecek tarihte Ankara'da sözlü sınava tabi tutulacaklardır.
4- Adaylar yazılı sınava gelirken kendilerine önceden verilecek olan Sınav Giriş Belgesi ile birlikte Nüfus Cüzdanı veya Sürücü Belgesini yanlarında bulunduracaklardır.

II- SINAVA GİRİŞ ŞARTLARI :

a) Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,
b) Kamu haklarından yoksun bulunmamak,
c) Taksirli suçlar hariç, ağır hapis veya altı aydan fazla hapis ya da affa uğramış olsalar bile , zimmet, irtikap, rüşvet, hırsızlık, sahtecilik , dolandırıcılık, dolaylı iflas gibi yüz kızartıcı fiiller, emniyeti suistimal, görevi ihmal, görevi kötüye kullanma, Devletin şahsiyetine karşı işlenen suçlarla, kaçakçılık, resmi ihale ve alım satımlara fesat karıştırmaktan hükümlü bulunmamak,
d) Karakter veya yaşam biçimi bakımından, Müfettişlik mesleğine alınmasına engel durumu olmamak (Bu hususla ilgili araştırma yapılır.)
e) Askerliğini yapmış yada en az bir yıl tecilli olmak (en az 31.07.2007 tarihine kadar tecilli olanlar da başvuruda bulunabilir.)
f) Sağlık durumu bakımından, yurdun her tarafına giderek görev yapmaya elverişli olmak, akıl hastalığı veya vücut sakatlığı bulunmamak, (Sınavı kazananlardan resmi sağlık kurumlarından alınacak rapor ile durumlarını belgelemeleri istenecektir.)
g) Sınavın açıldığı yılın başında 29 yaşından gün almamış olmak, (01.01.1978 ve daha sonra doğanlar)
h) Üniversitelerin en az dört yıllık öğretim veren Hukuk, Siyasal Bilgiler, İktisadi ve İdari Bilimler, İşletme, Maliye, Kamu Yönetimi ve Bankacılık gibi bölümleri ile bunların, yetkili makamlarca tanınmış Türkiye ve yabancı ülkelerdeki eşitlerinden birini bitirmiş olmak,
ı) Müfettiş Yardımcılığı giriş sınavına en çok ikinci defa katılıyor olmak,
i) 2004, 2005 ve 2006 yılları KPSS sonuçlarına göre, KPSSP 118 puan türünden 70 ve üzeri puan almak.

III- SINAV KONULARI VE BAŞARININ TESPİTİ :

I- Yazılı ve sözlü sınav konuları şunlardır:

A ) Kooperatifçilik,
B) Ekonomi
a)Genel Ekonomi,
b)Ekonomik Doktrinler,
c) Para-Banka, Milli Gelir,
d) Uluslar arası Ekonomik İlişkiler ve Teşekküller,
e) İşletme Ekonomisi
C) Hukuk
a)Anayasa,
b)Kooperatifler Hukuku,
c)Medeni Hukuk, (Başlangıç, Şahsın Hukuku, Ayni Haklar)
d)Borçlar Hukuku (Genel Hükümler, Akitler, Zaman Aşımı Hakkında Genel Bilgiler)
e)T.Ticaret Hukuku,
f)İş Hukuku,
g)İcra İflas,
h)T.Ceza Hukuku (Devlet İdaresi, Kamu Güveni ve Mal aleyhine işlenen suçlar.
ı) Hukuk Muhakemeleri Usul Kanunu (Davaların açılması, takibi ve resmi evraka ait hükümler)
i) Ceza Muhakemeleri Usul Kanunu ( Görev yetki ve kovuşturmaya ait hükümler )
D) Muhasebe
a)Genel Muhasebe,
b) Şirketler Muhasebesi,
c)Maliyet Muhasebesi,
ç) Bilanço Analizi,
E) Ticaret Aritmetiği ve Mali Cebir (Yüzde, Faiz, İskonto, Cari Hesap),
F) Yabancı Dil (Almanca, İngilizce, Fransızca dan biri)

II) Yazılı imtihanı kazanan ve aranan şartlara haiz istekliler, sözlü imtihana tabi tutulurlar. Sözlü sınavda, adayın yazılı sınav konularındaki bilgi düzeyinin yanı sıra konuşma ve muhakeme yeteneği gibi nitelikleri üzerinde durulur.

III) Başarının tespiti :
Yazılı giriş sınavında her grup için tam not 100 dür. Adayların yazılı sınavda başarılı sayılabilmeleri için yabancı dil dışındaki yazılı sınav gruplarının her birinden alınan notun 100 üzerinden 60 ve ortalamasının da 70 puandan aşağı olmaması gerekir.

VI- BAŞVURU ŞEKLİ VE SINAV YERİ :

Yazılı Giriş sınavına katılmak isteyen adaylar,
Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği Genel Müdürlüğü Teftiş Kurulu Başkanlığından (Wilhelm Thomsen Cad. No:169 Bahçelievler 06490-ANKARA) veya www.tarimkredi.org.tr web sitesinden temin edecekleri Başvuru formunu gerçeğe uygun olarak el yazısıyla doldurup imzalayarak Teftiş Kurulu Başkanlığına şahsen teslim edecekler veya posta ile gönderebileceklerdir. Postadaki gecikmeler dikkate alınmayacaktır.
Başvuru formuna aşağıdaki belgeler eklenecektir.
a) Nüfus cüzdanının resmi kurumdan onaylı sureti.
b) 2004 , 2005 veya 2006 yılı KPSS sonuç belgesinin aslı veya resmi kurumdan onaylı sureti.
c) Yüksek öğrenim diploması veya mezuniyet belgesinin aslı veya resmi kurumdan onaylı sureti.
d) Mezun olduğu eğitim kurumunun II/h maddesinde belirtilenler dışında kalması halinde Y.Ö.K.'
den alınacak denklik belgesi .
e) Askerlik terhis veya en az 1 yıllık tecil belgesinin aslı veya resmi kurumdan onaylı sureti. (en az 31.07.2007 tarihine kadar tecilli olanlar da başvuruda bulunabilir.)
f) Son altı ay içerisinde çekilmiş 2 adet fotoğraf.

KPSSP 118 puan türünden 70 ve üzeri puanı bulunan adaylardan en yüksek puana sahip ilk 340 aday yazılı sınava çağırılacaktır. Sonuncu sıradaki aday ile aynı puana sahip olanlar da sınava katılabilecektir.
Yazılı sınavda başarılı olanlar ve aranan niteliklere haiz olup, gerekli belgeleri tamamlayanlardan en yüksek puandan başlamak üzere, alınmasına karar verilen Müfettiş Yardımcısı sayısının iki katı kadar aday sözlü sınava çağrılacaktır.
Yazılı sınava çağırılan adayların isimleri Kurumumuz web sitesinde yayınlanacaktır. Bu adaylardan, sınava katılmak isteyenlerden 50,00.- YTL sınav ücreti tahsil edilecek olup, söz konusu tutar en geç 13.10.2006 saat: 17.00'ye kadar Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği Genel Müdürlüğünün T.C.Ziraat Bankası Ankara Bahçelievler Şubesinde açılmış olan 3861297-5001 no.lu hesabına yatırılacaktır.

Sınav harcına ait banka dekontunun aslını veya okunaklı bir suretini, yazılı sınav tarihinden en geç iki gün önce Genel Müdürlük Teftiş Kurulu Başkanlığı'nda olacak şekilde gönderecekler veya fakslayacaklardır.

Başvurular 18.09.2006 - 30.09.2006 tarihleri arasında mesai saatleri içerisinde yapılacaktır. Postadaki gecikmeler kabul edilmeyecek, noksan belgelerle yapılan müracaatlar ile sınav harcını yatırmayan adayların başvuruları değerlendirmeye alınmayacaktır.

Sınava müracaat eden adayların sahte belge koymaları veya belgeler üzerinde tahrifat yapmış olduklarının sonradan anlaşılması durumunda sınava kabul edilmeyecekler, sınava girmişler ise sınavları geçersiz sayılacaktır. Ayrıca sorumluları hakkında Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulacaktır.

Müfettiş Yardımcılığı giriş sınavına ait başvuruları kabul edilen adayların haberleşme adresine, başvuru süresinin bitiminde posta ile fotoğraflı bir aday kartı gönderilecektir. Sınav gününden en geç üç gün öncesine kadar kartı eline geçmeyen yada kaybeden adaylar, durumu, en seri şekilde Teftiş Kurulu Başkanlığına bildireceklerdir.
Başvuru şartlarını taşımadığı halde sınav ücretini yatıran adaylar ile başvuruları geçerli olduğu halde sınava girmeyen veya birden fazla sınav ücreti yatıran adayların yatırdıkları ücret iade edilmeyecektir.

Sınav sonuçları www.tarimkredi.org.tr web sitesinde yayınlanacak, ayrıca Genel Müdürlüğümüzde uygun yerlerde asılarak ilan edilecektir.

NOT: Genel Müdürlüğümüz tarafından, Müfettiş Yardımcılığı sınavının yapılacağı aynı gün ve saatte Kontrolör Yardımcılığı giriş sınavı da yapılacak olup, adaylar bu sınavlardan sadece birisine başvurabilecek ve bir sınava katılabileceklerdir.

TEFTİŞ KURULU BAŞKANLIĞI
Başvuru Adresi : Wilhelm Thomsen Cad. No:169 Bahçelievler/Ankara
İrtibat Telefonları : 0 312 2154681/154-155-156-157
Faks : 0312 2237485