Maliye Uzman Yardımcılığı Giriş Sınavı İlanı

İlan Giriş : 24 Ağustos 2006 00:07, Son Güncelleme : 29 Mart 2018 02:14
Maliye Uzman Yardımcılığı Giriş Sınavı İlanı
DUYURU

Maliye Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanlığınca, 04-05 Kasım 2006 (iki gün) tarihlerinde Ankara'da Maliye Uzman Yardımcılığı Giriş Sınavı açılacaktır.

Genel İdare Hizmetleri Sınıfında yer alan Maliye Uzman Yardımcılığı kadroları için azami atama yapılabilecek boş kadro sayısı 15 adettir.

1- SINAVA KATILMA ŞARTLARI:

a) ÖSYM tarafından 10 - 11 Temmuz 2004, 02-03 Temmuz 2005 ve 01-02 Temmuz 2006 tarihlerinde yapılan Kamu Personel Seçme Sınavında "KPSSP56" puan türünde 70 (Yetmiş) ve daha yüksek puan almış olmak, (Sınava katılma şartlarını taşıyan ve usulüne uygun olarak başvuranların sayısının 300 kişiden fazla olması halinde, puanı en yüksek olan adaydan başlamak üzere ilk 300 aday giriş sınavına alınacaktır. Eşit puan almış olmaları nedeniyle 300'üncü sıradaki aday sayısının birden fazla olması halinde, bu adayların tümü sınava çağrılacaktır. )

b) 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun değişik 48'inci maddesinde belirtilen genel

şartları taşımak,

c) Yükseköğretim kurumlarının en az dört yıl süre ile eğitim veren siyasal bilgiler, hukuk, iktisat, işletme, idari bilimler ve fen edebiyat fakültelerinin istatistik, ekonometri bölümleri ile bunlara denkliği yetkili makamlarca kabul edilen yurtiçi ve yurtdışındaki dört yıl süreli fakülte veya yüksekokullardan birini bitirmiş olmak,

d) Yazılı sınavın yapılacağı tarihte 30 yaşını doldurmamış bulunmak,

e) Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya erteletmiş olmak,

f) Görevini yapmasına engel olabilecek hastalığı veya sakatlığı bulunmamak,

g) Daha önce Maliye Uzman Yardımcılığı Giriş Sınavına katılmamış veya en fazla bir kez katılmış olmak,

h) Süresi içinde başvurmuş ve başvuru belgesi ile birlikte istenen belge ve bilgileri Maliye Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanlığına vermiş bulunmak.

11- SINAV BAŞVURUSU:

Sınava katılabilmek için isteklilerin, gerekli belgeler ile birlikte 13 Ekim 2006 Cuma günü akşamına kadar Maliye Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanlığı, Dikmen Caddesi, (M) Blok, 06450 Dikmen-ANKARA adresine şahsen veya posta ile başvurmaları gerekmektedir. Postada meydana gelebilecek gecikmeler nedeniyle zamanında ulaşmayan başvurular dikkate alınmayacaktır.

Adaylar, sınava başvuru için dolduracakları başvuru belgesini yukarıda yazılı adresten veya http://www.sgb.gov.tr adresinden temin edebilirler.

11l- SINAVA GİRİŞ BELGESİ:

Aranılan şartları taşıyan ve istenilen belgeleri ibraz eden adaylara Maliye Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanlığınca, sınav tarihini ve yerini belirten fotoğrafı "Sınava Giriş Belgesi" verilir. Sınava giriş belgeleri adayların haberleşme adreslerine posta (taahhütlü) ile gönderilir. Sınava girecek adaylar giriş belgesi ile birlikte kimlik tespitinde kullanılmak üzere ayrıca nüfus cüzdanı veya sürücü belgesi gibi fotoğraflı ve onaylı bir kimlik belgesini yanlarında bulundurmak zorundadır. Sınava katılamayacak başvuru sahiplerine herhangi bir bildirimde bulunulmayacaktır.

Giriş belgesi verilmek suretiyle sınava alınan ve yapılan sınavları kazananlardan talep fonunda gerçeğe aykırı beyanda bulunduğu tespit edilenlerin sınavları geçersiz sayılarak atamaları yapılmaz, ataması yapılmış olsa dahi iptal edilir.

IV -SINAV KONULARI

1. İktisat Grubu:

-Makro ve Mikro İktisat, Para, Banka, Uluslararası İktisat, Planlama

-Ekonometri

-İşletme İktisadı

-Uluslararası Ekonomik İlişkiler ve Kuruluşlar

2. Maliye Grubu:

-Maliye Politikası

-Kamu Maliyesi (Kamu Gelirleri, Kamu Harcamaları, Bütçe, Kamu Kredisi)

-Türk Vergi Hukuku

3. Hukuk Grubu: . -Anayasa Hukuku

-İdare Hukuku (Genel Hükümler-İdari Yargı)

-Ceza Hukuku (Genel Hükümler)

-Ticaret Hukuku (Genel Hükümler-Şirketler-Kıymetli Evrak)

-Borçlar Hukuku

-Medeni Hukuk (Aile Hukuku hariç)

-İcra ve İflas Hukuku (Genel Hükümler)

4. Muhasebe Grubu:

-Genel Muhasebe -Mali Tahlil

5. Matematik Grubu: (Genel Matematik, İstatistik ve Ticari Hesap)

6. Yabancı Dil Grubu: (İngilizce, Fransızca, Almanca dillerinden biri)

V-DEĞERLENDİRME:

Giriş sınavı, yazılı ve sözlü olmak üzere iki aşamalıdır. Yazılı sınavda başarılı olamayanlar sözlü sınava alınmazlar.

Yazılı sınavda başarılı olmak için her sınav grubundan en az 100 üzerinden 50 puan alınması ve bunların ortalamasının en az 70 puan olması şarttır.

Sözlü sınavda, yazılı sınav konuları dikkate alınarak adayların genel olarak iktisat, maliye, hukuk ve muhasebe bilgileri ile zeka ve anlayışı, ifade yeteneği, genel kültürü, tutum ve davranışları gibi özellikleri göz önünde bulundurulur.

İlan olunur.