Maliye Bakanlığı 4/B Sözleşmeli Programcı ve Sözleşmeli Çözümleyici-Sistem Programcısı Alım İlanı

İlan Giriş : 23 Ağustos 2006 00:13, Son Güncelleme : 29 Mart 2018 02:14
Maliye Bakanlığı 4/B Sözleşmeli Programcı ve Sözleşmeli Çözümleyici-Sistem Programcısı Alım İlanı

Maliye Bakanlığı Muhasebat Genel Müdürlüğünce yürütülmekte olan say2000i projesinde çalıştırılmak üzere Bakanlığımızda boş bulunan Sözleşmeli Programcı ve Sözleşmeli Çözümleyici-Sistem Programcısı pozisyonlarında, 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 4/B maddesi uyarınca ilk defa görevlendirilmek üzere sınavla sözleşmeli personel alınacaktır.

Yazılı sınav 30/9/2006 tarihinde saat 10.00?da Ankara?da yapılacaktır. Adayların yazılı sınava katılacakları yer ile sınav saatleri kendilerine gönderilecek sınav giriş belgesinde ve Muhasebat Genel Müdürlüğü web adresinde (http://www.muhasebat.gov.tr/) belirtilecektir. Bu sınavda başarı gösterenler sınav komisyonunca ayrıca bildirilecek gün ve saatte Ankara?da sözlü sınava tabi tutulacaktır.

SINAVA KATILMAK İSTEYENLERDE ARANILACAK ŞARTLAR

A-GENEL ŞARTLAR:

a) 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun değişik 48 inci maddesinde belirtilen nitelikleri taşımak.

b) Sınav tarihi itibariyle 35 yaşını doldurmamış olmak.

c) Erkek adaylar için askerlik hizmetini yapmış, muaf veya en az 31/12/2007 tarihine kadar tecil ettirmiş olmak.

d) Görevini yapmasına engel olabilecek akıl hastalığı bulunmamak.

e) Yapılacak inceleme ve soruşturma sonunda Programcı ve Çözümleyici-Sistem Programcısı olmalarına engel bir durumu bulunmamak.

B-ÖZEL ŞARTLAR:

a) Yurt içinde ve dışında bunlara denkliği yetkili makamlarca kabul edilen üniversitelerin en az 4 (dört) yıllık ;

Bilgisayar Bilimleri,

Bilgisayar Enformatik,

Bilgisayar Enformasyon Sistemleri,

Bilgisayar Öğretmenliği,

Bilgisayar Sistemleri Öğretmenliği,

Bilgisayar Teknolojisi ve Bilişim Sistemleri,

Bilgisayar ve Kontrol Öğretmenliği,

Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Öğretmenliği,

Bilişim Sistemleri ve Teknolojileri,

Elektronik Öğretmenliği,

Elektronik ve Bilgisayar Öğretmenliği,

Elektronik ve Haberleşme Öğretmenliği,

Enformasyon Teknolojileri,

Fizik ,

İstatistik,

İstatistik ve Bilgisayar Bilimleri,

Matematik,

Matematik-Bilgisayar,

Uçak Elektrik-Elektronik,

bölümlerinin birinden veya Üniversitelerin Mühendislik bölümlerinden mezun olmak.

b) Yüksek öğrenim sırasında bilgisayar alanında ders aldığına ilişkin belgeye sahip olmak.

c) En az iki programlama dili bilmek.

d) Tercihen Unix İşletim Sistemi ve Veri Tabanı Yönetim Sistemi konusunda deneyimli olmak.

e) İngilizce bildiğini belgelemek. (Kamu Personeli Yabancı Dil Seviye Tespit Sınavına katılarak asgari ?D? düzeyinde İngilizce bilgisi aranır. Ancak yurt dışı veya yurt içinde İngilizce dili ile öğretim yapan üniversitelerden lisans düzeyinde mezun olanlar, yurt içinde lisans düzeyinde öğrenim gördükten sonra ana dili ingilizce olan yabancı ülkelerde ingilizce dilinde master veya doktora yapanlar, ingilizce dilinde TOEFL sınavında en az 173 -veya geçerlilik süresi dolmamış eski dengi- veya İELTS sınavında 6 puan alanların ingilizce dil düzeyleri ?D? olarak kabul edilir. Yabancı dil sınav sonuçları ?5? yıl süre ile geçerlidir.)

2-İSTENİLEN BELGELER

a) Maliye Bakanlığı Muhasebat Genel Müdürlüğü Personel Atama ve Soruşturma Şubesi Müdürlüğünden alınacak veya http://www.muhasebat.gov.tr/ web adresinden temin edilecek ve müracaat sahibi tarafından doldurulacak ?İş Talep Formu?.

b) Diploma veya mezuniyet belgesi örneği.

c) Yüksek öğrenimi sırasında bilgisayar alanında ders aldığına ilişkin belge.

d) En az iki programlama dili bildiğine dair belge.

e) İngilizce Lisan bilgisi ile ilgili olarak ;

1-İngilizce dili ile öğretim yapan üniversitelerden lisans düzeyinde mezun olanların öğrenim gördükleri üniversitenin ingilizce dili ile öğretim yaptıklarını kanıtlayıcı belge.

2-İngilizce dili dışında öğretim yapan üniversitelerden lisans düzeyinde mezun olanlar için;

a.Kamu Personeli Yabancı Dil Seviye Tespit Sınavına katılarak asgari (D) düzeyinde ingilizce bildiğini kanıtlayıcı belge veya,

b.İngilizce dilinde TOEFL Sınavında en az 173 puan aldığını gösterir kanıtlayıcı belge (veya geçerlilik süresi dolmamış eski dengi) veya,

c.İELTS Sınavında 6 puan aldıklarına dair kanıtlayıcı belge.

Kamu veya özel sektörde Çözümleyici-Sistem Programcısı veya Programcı olarak görev yapılmış ise buna dair belge.

g) Görevini devamlı yapmasına engel olabilecek akıl hastalığı bulunmadığına dair tam teşekküllü resmi bir hastaneden ?sınav tarihinden en fazla 6 ay önce? alınmış sağlık kurulu raporu. ( Sözlü sınavını kazananlar tarafından, sözlü tarihinden itibaren bir hafta içinde idareye verilecektir)

h) Erkek adaylar için askerlik hizmetini yapmış, muaf veya en az 31/12/2007 tarihine kadar tecilli olduğunu gösterir belge.

I) İkametgah belgesi.

J) Onaylı nüfus cüzdanı örneği.

k) İki adet vesikalık fotoğraf.

SINAV GİRİŞ BELGESİ:

Aranılan şartları taşıyan ve istenilen belgeleri ibraz eden adaylara Muhasebat Genel Müdürlüğünce, sınav tarihi ve yerini belirten fotoğraflı ?Sınav Giriş Belgesi? verilir. Sınava ancak bu belgeyi ibraz etmek suretiyle girilebilir. Sınavda giriş belgesi ile birlikte kimlik tespitinde kullanılmak üzere nüfus cüzdanı veya sürücü belgesi bulundurulacaktır. Sınava katılma hakkını elde edemeyen başvuru sahiplerine herhangi bir bildirimde bulunulmayacaktır.

3-BAŞVURU

Başvurular, en geç 13/09/2006 tarihi mesai bitimine kadar, ? T.C Maliye Bakanlığı Muhasebat Genel Müdürlüğü Personel Atama ve Soruşturma Şubesi Müdürlüğü İlkadım Caddesi Dikmen Yolu Kara Harp Okulu Kavşağı Dikmen/ANKARA? adresine şahsen veya son başvuru tarihinde Bakanlığımıza ulaşacak şekilde posta ile yapılabilir. Bu tarihten sonraki müracaatlar ile postadaki gecikmeler dikkate alınmayacaktır.

4- SINAV ŞEKLİ VE BAŞARI

a) Sınav : Yazılı ve sözlü olmak üzere iki aşamalı yapılacaktır.

b) Yazılı Sınav : Mesleki bilgi ölçer nitelikte olacaktır.

c) Sözlü Sınav : Mesleki bilgi ve uygulamayı ölçer nitelikte olacaktır.

d) Yazılı ve sözlü sınavda başarılı olmak için ayrı ayrı 100 tam puan üzerinden en az 60 puan almış olmak şarttır. Yazılı sınavı başaramayanlar sözlü sınava alınmazlar. Sınav sonuçları sınav komisyonu tarafından sınavı müteakip Bakanlık ilan panosunda ilan edilerek duyurulacaktır.

e)Yazılı ve sözlü sınavlarda başarılı olanlardan gerçeğe aykırı beyanda bulundukları tespit edilenler ile istenilen belgeleri ibraz edemeyenler başarısız addolunur.

5- SINAV KONULARI

Temel Bigisayar ve Donanım

Veri Yapısı

Algoritma

Akış Diyagramı

Java - Java Script

Oracle - SQL - PL/SQL

Unix

Temel Windows 2000

Temel Office Uygulamaları

Bilgisayar Ağları ve Yapıları (Network)

6- MESLEKİ TECRÜBENİN BELİRLENMESİ

Programcı ve Çözümleyici-Sistem Programcısı olarak 657 sayılı Kanuna tabi veya aynı kanunun 4/B maddesi ile 399 sayılı KHK?ye tabi sözleşmeli statüdeki hizmetler ile Sosyal Sigortalar Kanununa tabi özel kesimde Programcı veya Çözümleyici-Sistem Programcısı olarak çalışılan hizmetler ve varsa bilgisayar sistem merkezlerinde sistem donanımı ve iletişim alt yapısı konusundaki çalışmalar belgelendirilecektir.

7- BAŞARILI OLAMAYAN ADAYLARIN BAŞVURU EVRAKLARININ İADESİ

Sınavda başarılı olamayan adayların başvuru evrakları, sözlü sınav sonucunun açıklanmasından itibaren 1 (bir) ay içinde talep edilmesi halinde iade edilecek olup, bu tarihten sonraki talepler dikkate alınmayacaktır.