Polis Akademisi GBE Doktora ve Y. Lisans Prog. İlanı

İlan Giriş : 21 Ağustos 2006 00:54, Son Güncelleme : 29 Mart 2018 02:14
Polis  Akademisi GBE Doktora ve Y. Lisans Prog. İlanı

POLİS AKADEMİSİ

GÜVENLİK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ

2006-2007 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI DOKTORA PROGRAMI

BAŞVURU BİLGİ FORMU

Kuruluş

Güvenlik Bilimleri Enstitüsü (GBE), 2001 yılında 4652 sayılı Polis Yüksek Öğretim Kanunu ile Polis Akademisine bağlı olarak kurulan bir yüksek öğretim kurumudur.

Faaliyet Alanları

¨ Lisansüstü eğitim vermek,

¨ Terfi edecek Emniyet Genel Müdürlüğü personeli için Orta ve Yüksek Kademe Yöneticilik Kursları vermek,

¨Polis Akademisine bağlı Güvenlik Bilimleri Fakültesi ile Polis Meslek Yüksek Okulları için öğretim elemanı yetiştirmek,

¨ Bilimsel araştırma ve yayın faaliyetlerinde bulunmak,

¨ Bilimsel toplantı, sempozyum, konferans, seminer düzenlemek,

¨ Güvenlik personeline kurs ve sertifika programları düzenlemek,

¨ Akademik danışmanlık hizmeti sunmak.

DOKTORA PROGRAMLARI

Güvenlik Bilimleri Enstitüsü, Yüksek Öğretim Kurulunun (YÖK) onayı ile kurulan Anabilim Dallarında 2002 yılından itibaren yüksek lisans eğitimi vermekte olup, 2006 yılı Güz Döneminden itibaren de Doktora eğitimi vermeye başlamıştır.

Amaç

Doktora programının amacı; öğrenciye, bağımsız araştırma yapmak, bilimsel olayları geniş ve derin bir bakış açısı ile irdeleyerek yorum yapmak ve yeni sentezlere ulaşmak için gerekli adımları belirleme yeteneği kazandırmaktır.

Öğretim

¨ Doktora programı, toplam 21 (yirmi bir) krediden az olmamak üzere en az yedi ders, seminer çalışması, yeterlik sınavı, tez önerisi ve tez çalışmasından oluşur.

¨ Lisansüstü dersler, Enstitünün ilgili anabilim dalı akademik kurulunun önerisi ve Yönetim Kurulunun onayı ile diğer yükseköğretim kurumlarında verilmekte olan derslerden de seçilebilir. Her yarıyılın ilk iki haftası içerisinde ders değişikliği, ders ekleme ve ders bırakma yapılabilir.

¨ Lisans dersleri, ders yüküne ve doktora kredisine sayılmaz.

Süre

¨ Doktora programını tamamlama süresi sekiz yarıyıldır. Yönetmelik uyarınca başarısız olan öğrencinin Enstitü ile ilişiği bu süreden önce de kesilebilir.

¨ Kredili derslerini başarıyla bitiren, yeterlik sınavında başarılı bulunan ve tez önerisi kabul edilen, ancak tez çalışmasını sekiz yarıyıl sonuna kadar tamamlayamadığı için tez sınavına giremeyen bir öğrenciye, Enstitünün ilgili anabilim dalı akademik kurulunun önerisi ve Yönetim Kurulu onayı ile tezini jüri önünde savunması için en fazla dört yarıyıl ek süre verilebilir.

¨ Emniyet Hizmetleri Sınıfına mensup adaylardan doktora eğitimine hak kazananlar Güvenlik Bilimleri Enstitüsü Lisansüstü Eğitim-Öğretim Yönetmeliği gereğince zorunlu derslere devam süresince ücretli izinli sayılırlar. Ancak, gece programına katılacak Emniyet Hizmetleri Sınıfı personeli için ücretli izin onayı alınmayacaktır.

Öğrenci Alımı

¨ 2006-2007 eğitim-öğretim döneminde, Güvenlik Bilimleri Enstitüsünde, Güvenlik Stratejileri ve Yönetimi Doktora Programına gündüz ve gece programları için yeterli görülen 15?er Türk uyruklu öğrenci, 2?şer yabancı uyruklu öğrenci alınması planlanmıştır.

DOKTORA ADAYLARINDA ARANACAK ŞARTLAR:

Doktoraya kabul edilecek öğrenciler için aşağıdaki şartlar aranır;

1. Güvenlik Bilimleri Enstitüsü, Savunma Bilimleri Enstitüsü ve diğer üniversitelerin Sosyal Bilimler Enstitüleri ile Eğitim Bilimleri Enstitüsünden mezun olmuş olmak,

2. Adaylar (tezli) bir yüksek lisans diplomasına sahip olmalı ve yüksek lisans not ortalaması 100 (yüz) tam not üzerinden en az 75 (yetmiş beş) olmalıdır.

3. Adayların başvuruda ayrıca, Kamu Personeli Yabancı Dil Sınavında (KPDS) 100 tam puan üzerinden en az 60 (altmış) puan almış olmaları gerekir.

4. Adaylar Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavında (LES) başvurdukları programın puan türünde en az 45 (kırk beş) standart puan almış olmalıdırlar,

5. En az 45 (kırk beş) Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (LES) puanı sağlayarak, lisansüstü programına başlayan adaylardan lisansüstü eğitimini tamamladıktan sonra en fazla bir yarıyıl ara vererek doktoraya başvurdukları takdirde Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (LES) koşulu aranmaz.

6. Emniyet Hizmetleri Sınıfına mensup adaylar için asaleti tasdik edilmiş olmak (Gece Programına müracaat edecek Emniyet Hizmetleri Sınıfına mensup adaylarda bu şart aranmaz) ve bu süre içerisinde kıdeme müessir disiplin cezası almamış olmak. Ayrıca 2.bölgede görev yapmakta olan Emniyet Hizmetleri Sınıfına mensup adaylar için, akademik dönemin başlangıcı itibariyle, görev bitimine 1 yıl yahut daha az süresi kalmış olmak ve bunu belgelemek.

7. Orta öğretim ve yüksek öğretim kurumlarından her hangi bir nedenle çıkarılmamış olmak,

8. Doktora programına öğrenci kabulünde Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (LES) puanı, Kamu Personeli Yabancı Dil Sınavı (KPDS) puanı, yüksek lisans not ortalaması ve mülakat sonucu değerlendirilir. Değerlendirmede; Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (LES) puanının %50?si, Kamu Personeli Yabancı Dil Sınavı (KPDS) puanının %10?u yüksek lisans not ortalamasının %15'i ve mülakat sonucunun %25'i dikkate alınarak, Anabilim Dalı önerisi ve Yönetim Kurulu kararıyla toplam en az 60 (atmış) puan alanlar arasında en yüksek puandan başlanarak sıralama yapılır.

9. Taksirli suçlar hariç olmak üzere, diğer suçlardan ağır hapis veya 6 aydan daha fazla hapis, veyahut affa uğramış, paraya çevrilmiş, ertelenmiş, zaman aşımına uğramış olsalar bile devletin şahsiyetine karşı işlenen suçlarla, zimmet, ihtilas, irtikap, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, inancı kötüye kullanma, dolaylı iflas gibi yüz kızartıcı veya şeref ve haysiyet kırıcı suçtan veya istimal ve istihlak kaçakçılığı hariç; kaçakçılık, resmi ihale ve alım satımlara fesat karıştırma, devlet sırlarını açığa vurma, suç işlemek için teşekkül oluşturmak suçundan dolayı hükümlü bulunmamak veya bu suçlardan dolayı haklarında devam etmekte olan bir adli kovuşturmaya tabi olmamak.

BAŞVURU İÇİN İSTENİLEN BELGELER:

Ø Başvurular Şahsen, Elden Veya Postayla Yapılabilecektir.

Ø Aşağıdaki Belgeler Sırasıyla Yarım Kapaklı Dosyaya Eklenerek Başvuru Sırasında Görevlilere Teslim Edilecektir. Belgesi Eksik Olan Adayların Başvuruları Hiçbir Suretle Alınmayacaktır.

1-Müracaat Formu (Enstitü Müdürlüğünden elden veya http://www.pa.edu.tr/gbe adresinden temin edilerek doldurulacaktır. Her aday sadece bir anabilim dalına veya programa başvurabilir.)

2- Akademik referans mektubu 2 adet (Öğretim Üyesinin aday hakkında vereceği tavsiye mektubu kapalı zarf içerisinde görevlilere teslim edilecektir)

3- Niyet mektubu (Program öncesi çalışmalarınızı, programda yapmayı planladığınız çalışmaları ve programdan beklentilerinizi özetle yazınız (İnternet adresinden temin edilebilir)

4- Tezli Yüksek lisans diplomasının onaylı örneği; (Yabancı ülkelerden alınan diplomaların YÖK'ten alınan denklik belgesi ve noterden onaylı diploma tercümesi gereklidir)

5- Yüksek Lisans Eğitiminde okuduğu dersleri ve notlarını belirten not durum belgesi. (transkript /öğrenim belgesi), (Yabancı ülkelerden alınan transkriptlerin noterden onaylı tercümesi)

6- Son üç ay içerisinde çekilmiş, 4,5x 6 cm ebadında renkli 4 adet vesikalık fotoğraf (başı açık ve renkli gözlük takılmayacak erkekler sakalsız olacak) ayrıca, disket ortamında Bmp uzantılı (95*115 pixsel boyutunda) 1 adet resim

7- KPDS sınav sonuç belgesi aslı veya noter tasdikli sureti (Yabancı uyruklu öğrenciler muaftır.)

8- LES sınavı sonuç belgesi aslı veya noter tasdikli sureti

9- Noter veya Nüfus Müdürlüklerinden onaylanmış, fotoğraflı nüfus cüzdan sureti (Yabancı öğrenciler pasaportlarını fotokopileri ile birlikte ibraz edecektir.)

10- Adli Sicil Raporu (Her aday için ?Emniyet Hizmetleri Sınıfı Personeli de dahil? son iki ay içinde alınmış olacak)

11- Özgeçmiş (Word belgesi olarak Disket ortamında)

12- Bir adet yarım kapaklı dosya,

KESİN KAYIT İÇİN İSTENİLEN BELGELER:

1- Erkek adaylar için askerlik durum belgesi, (Yabancı uyruklu öğrenciler muaftır.)

2- Öğrenci katkı payını gösteren makbuz,

3- Yeni çekilmiş 4.5 x 6 cm boyutunda 12 adet fotoğraf. (renkli gözlük takılmayacak, baş açık olacak, erkekler sakallı olmayacaktır)

4- Lisans diploması veya mezuniyet belgesinin aslı veya noter/ okul onaylı örneği.

5- Polis Akademisi veya diğer Üniversitelerde Araştırma Görevlisi olanlardan araştırma görevliliği belgesi. (Halen araştırma görevlisi öğrenci katkı payını yatırmayacaklardır)

6-Yabancı uyruklu adaylar için ?öğrenim vizesi? bulunan pasaportlarının aslının ve tercümesinin örneği ve İl Emniyet Müdürlüğü?nden alınacak ikamet belgesinin onaylı örneği,

7- İkametgâh belgesi, (Yabancı uyruklu adaylar için İl Emniyet Müdürlüğü?nden alınacak ikamet belgesinin onaylı sureti)

8-Emniyet Hizmetleri Sınıfına mensup adaylardan doktora eğitimine hak kazananlar Güvenlik Bilimleri Enstitüsü Lisansüstü Eğitim-Öğretim Yönetmeliği gereğince zorunlu derslere devam süresince ücretli izinli sayılacaklarından, ?Emniyet Genel Müdürlüğü Adına Polis Akademisi ve Diğer Fakülte ve Yüksek Okullarda Okuyan Öğrencilerden Alınacak Tazminata Dair Yönetmelik? gereğince, maaşlarının ¼?ü esas alınarak hazırlanan noterden onaylı taahhütname ve kefalet senedini kesin kayıt sırasında teslim edeceklerinden son ayın maaş durum belgesini getirmeleri gerekmektedir.

YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİLERİN KABULÜ

Yabancı Uyruklu Öğrencilerden, yeterli görülen en fazla 2 öğrenci alınacaktır.

A- Türkiye?de bir yüksek öğretim kurumundan mezun olan ve kendi hesabına Enstitümüzde yüksek lisans eğitimi yapmak isteyen adaylar aşağıdaki şartlar çerçevesinde kabul edilecektir.

¨ YÖK Yürütme Kurulu?nun 03/09/2002 tarihli kararında belirttiği, LES sınavına ya da Uluslararası geçerliği ve eşdeğeri olan Graduate Record Examination (GRE) ya da Graduate Management Aptitude (GMAT) sınavlarına girmiş olmak,

¨ Lisans Diploma not ortalamasının 100 üzerinden en az 50 olması (Farklı not sistemi uygulayan üniversitelerden mezun olanların not ortalamalarının 50?ye karşılık geldiğini belgelemeleri gerekir)

¨ Yapılacak Mülakat sınavına girmek,

¨ Başarı durumu; alınan puanların %50 LES, %25 Diploma Notu, %25 Mülakat notunun toplanması ile hesaplanacaktır.

¨ Diğer hususlarda yönetmeliğimizin ilgili hükümleri uygulanacaktır.

B - Yabancı bir ülkede lisans eğitimini tamamlamış adaylarda aranacak şartlar,

¨ YÖK tarafından düzenlenmiş denklik belgesi,

¨ LES sınavına ya da Uluslararası geçerliği ve eşdeğeri olan Graduate Record Examination (GRE) yada Graduate Management Aptitude (GMAT) sınavlarına girmiş olmak,

¨ Polis Akademisi Başkanlığı?nın yapacağı Türkçe Dilbilgisi Tespit Sınavı Sonuç Belgesi ya da TÖMER?den alınacak ?A? ya da ileri düzeyde Türkçe dilbilgisini tespite yarayan belge,

¨ Diğer hususlarda yönetmeliğimizin ilgili hükümleri uygulanacaktır.

TAKVİM:

Başvuru Tarihleri : 01 Ağustos - 11 Eylül 2006

Mülakat Sınav Tarihleri : 18 - 19 Eylül 2006

Sınav Sonuçlarının İlanı : 21 Eylül 2006

Kesin Kayıt, Kayıt Yenileme ve Ders Seçim Tarihleri : 25- 29 Eylül 2006

Akademik Dönem Başlangıcı : 09 Ekim 2006

Başvuru Adresi :

Polis Akademisi Başkanlığı Güvenlik Bilimleri Enstitüsü

Necati Bey Caddesi No:108 Anıttepe /Ankara

Geniş bilgi için TEL: 0.312.412 1221 ? 22-23-24 www.pa.edu.tr/gbe


POLİS AKADEMİSİ

GÜVENLİK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ

2006-2007 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI YÜKSEK LİSANS PROGRAMI

BAŞVURU BİLGİ FORMU

 

Kuruluş

Güvenlik Bilimleri Enstitüsü (GBE), 2001 yılında 4652 sayılı Polis Yüksek Öğretim Kanunu ile Polis Akademisine bağlı olarak kurulan bir yüksek öğretim kurumudur.

Faaliyet Alanları

¨ Lisansüstü eğitim vermek,

¨ Terfi edecek Emniyet Genel Müdürlüğü personeli için Orta ve Yüksek Kademe Yöneticilik Kursları vermek,

¨Polis Akademisine bağlı Güvenlik Bilimleri Fakültesi ile Polis Meslek Yüksek Okulları için öğretim elemanı yetiştirmek,

¨ Bilimsel araştırma ve yayın faaliyetlerinde bulunmak,

¨ Bilimsel toplantı, sempozyum, konferans, seminer düzenlemek,

¨ Güvenlik personeline kurs ve sertifika programları düzenlemek,

¨ Akademik danışmanlık hizmeti sunmak.

YÜKSEK LİSANS PROGRAMLARI

Güvenlik Bilimleri Enstitüsü, Yüksek Öğretim Kurulunun (YÖK) onayı ile kurulan Anabilim Dallarında 2002 yılından itibaren yüksek lisans eğitimi vermeye başlamıştır.

Amaç

Yüksek lisans eğitiminin amacı, öğrencinin, bilimsel araştırma yaparak bilgilere erişme, bilgiyi değerlendirme ve yorumlama yeteneği kazanmasını sağlamaktır.

Öğretim

Yüksek Lisans programı tezli olarak yürütülür.

Bu program, toplam 21 (yirmi bir) krediden az olmamak koşuluyla en az yedi ders, bir seminer dersi ve tez çalışmasından oluşur.

Seminer dersi ve tez çalışması kredisiz olup, başarılı veya başarısız olarak değerlendirilir.

Süre

¨ Yüksek lisans programını tamamlama süresi dört yarıyıldır.

¨ Tez çalışmalarına ikinci yarıyılda başlayan öğrenci, tezli yüksek lisans programını daha önce de tamamlayabilir.

¨ Yönetmelik uyarınca başarısız olan öğrencinin kaydı dört yarıyıldan önce de silinebilir.

¨ Kredili derslerini ve seminer dersini başarı ile bitiren, ancak tez çalışmasını dört yarıyıl sonuna kadar tamamlayamadığı için tez sınavına giremeyen öğrenciye, Enstitünün ilgili Anabilim Dalı Akademik Kurulunun önerisi ve Yönetim Kurulu onayı ile tezini jüri önünde savunması için en fazla iki yarıyıl ek süre verilebilir.

¨ Emniyet Hizmetleri Sınıfına mensup adaylardan yüksek lisans eğitimine hak kazananlar Güvenlik Bilimleri Enstitüsü Lisansüstü Eğitim-Öğretim Yönetmeliği gereğince zorunlu derslere devam süresince ücretli izinli sayılırlar. Ancak, gece programına katılacak Emniyet Hizmetleri Sınıfı personeli için ücretli izin onayı alınmayacaktır.

Öğrenci Alımı

2006-2007 eğitim-öğretim yılında, Güvenlik Bilimleri Enstitüsünde, aşağıdaki Yüksek Lisans Programlarına, gündüz ve gece programları için yeterli görülen en fazla 15?er Türk uyruklu, 2?şer Yabancı uyruklu öğrenci alınması planlanmıştır.

¨ Suç Araştırmaları Anabilim Dalı,

¨ Uluslararası Polislik Çalışmaları Anabilim Dalı,

¨ Güvenlik Stratejileri ve Yönetimi Anabilim Dalı,

¨ Ceza Adaleti ve Yönetimi programı

ADAYLARDA ARANACAK ŞARTLAR :

Yüksek lisans programlarına kabul edilecek Türk uyruklu öğrenciler için aşağıdaki şartlar aranır;

1- Polis Akademisi, Güvenlik Bilimleri Fakültesi, Emniyet Genel Müdürlüğü adına okutulan Fakülte Yüksek Okullar (FYO) mezunlarının hepsi, Harp Okulları, Hukuk, Siyasal Bilgiler, İktisadi ve İdari Bilimler, Fen Edebiyat Fakültelerinin Sosyoloji, Psikoloji ve Antropoloji Bölümleri, Eğitim Fakültelerinin Sosyal Bilimler Bölümleri, Eğitim Bilimleri Fakültesi, İletişim Fakültesi, Felsefe ve Tarih Bölümü mezunu olmak,

2- Lisans seviyesinde 100 üzerinden 65 not ortalaması ile mezun olmak, (Farklı not sistemi uygulayan üniversitelerden mezun olanlar; not ortalamalarının 65?e karşılık geldiğini belgeleyen dokümanı mezun olduğu üniversiteden onaylatacaktır.)

3- LES sözel puanı türünden en az 45 standart puan almış olmak, ayrıca ?Graduate Record Examination" (GRE) sınavının sayısal (quantitative) ve sözel (analytical) bölümlerinde toplam puanı en az 1100 olan adaylar ile "Graduate Management Aptitude" (GMAT) sınavından en az 550 puan alan adayların belgeleri LES yerine geçerli sayılır.

4- KPDS?den en az 50 (elli) standart puan almış olmak,

5- Emniyet Hizmetleri Sınıfına mensup adaylar için asaleti tasdik edilmiş olmak (Gece Programlarına müracaat edecek Emniyet Hizmetleri Sınıfına mensup adaylarda bu şart aranmaz) ve bu süre içerisinde kıdeme müessir disiplin cezası almamış olmak. Ayrıca halen 2. bölgede görev yapmakta olan Emniyet Hizmetleri Sınıfına mensup adaylar için, akademik dönemin başlangıcı itibariyle, görev bitimine 1 yıl yahut daha az süresi kalmış olmak akademik dönemin başlangıcı itibariyle, görev bitimine 1 yıl yahut daha az süresi kalmış olmak ve bunu belgelemek.

6- Yurt içinde ve yurt dışındaki üniversitelerde halen yüksek lisans eğitimine devam ediyor olmamak.

7- Orta öğretim ve yüksek öğretim kurumlarından her hangi bir nedenle çıkarılmamış olmak,

8- Taksirli suçlar hariç olmak üzere, diğer suçlardan ağır hapis veya 6 aydan daha fazla hapis, veyahut affa uğramış, paraya çevrilmiş, ertelenmiş, zaman aşımına uğramış olsalar bile devletin şahsiyetine karşı işlenen suçlarla, zimmet, ihtilas, irtikap, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, inancı kötüye kullanma, dolaylı iflas gibi yüz kızartıcı veya şeref ve haysiyet kırıcı suçtan veya istimal ve istihlak kaçakçılığı hariç; kaçakçılık, resmi ihale ve alım satımlara fesat karıştırma, devlet sırlarını açığa vurma, suç işlemek için teşekkül oluşturmak suçundan dolayı hükümlü bulunmamak veya bu suçlardan dolayı haklarında devam etmekte olan bir adli kovuşturmaya tabi olmamak.

BAŞVURU İÇİN İSTENİLEN BELGELER:

Ø Başvurular Şahsen, Elden Veya Postayla Yapılabilecektir.

Ø Aşağıdaki Belgeler Sırasıyla Yarım Kapaklı Dosyaya Eklenerek Başvuru Sırasında Görevlilere Teslim Edilecektir. Belgesi Eksik Olan Adayların Başvuruları Hiçbir Suretle Alınmayacaktır.

1- Müracaat Formu, (Enstitü Müdürlüğünden elden veya http://www.pa.edu.tr/gbe adresinden temin edilerek doldurulacaktır. Her aday sadece bir anabilim dalına veya programa başvurabilir.)

2- Akademik referans mektubu 2 adet, (Öğretim Üyesinin aday hakkında vereceği tavsiye mektubu kapalı zarf içerisinde görevlilere teslim edilecektir.)

3- Niyet mektubu, Program öncesi çalışmalarınızı, programda yapmayı planladığınız çalışmaları ve programdan beklentilerinizi özetle yazınız (İnternet adresinden temin edilebilir.)

4-Üniversitede okuduğu dersleri ve notlarını belirten not durum belgesi (Transkript/öğrenim belgesi)

5- Son üç ay içerisinde çekilmiş, 4,5x 6 cm ebadında renkli 4 adet vesikalık fotoğraf (başı açık ve renkli gözlük takılmayacak erkekler sakalsız olacak) ayrıca, disket ortamında Bmp uzantılı (95*115 pixsel boyutunda) 1 adet resim,

6- KPDS sınav sonuç belgesi aslı veya noter tasdikli sureti, (Yabancı öğrenciler muaftır.)

7- LES sınavı sonuç belgesi aslı veya noter tasdikli sureti,

8- Noter veya Nüfus, Müdürlüklerinden onaylanmış, fotoğraflı nüfus cüzdan sureti

(Yabancı öğrenciler pasaportlarını fotokopileri ile birlikte ibraz edecektir.)

9- Adli Sicil Raporu, (Her aday için Emniyet Hizmetleri Sınıfı Personeli de dahil son iki ay içinde alınmış olacak)

10- Yurt dışındaki eğitim kurumlarından mezun adaylar için YÖK tarafından düzenlenmiş denklik belgesi,

11- Özgeçmiş, (Word belgesi olarak Disket ortamında)

12- Yarım kapaklı dosya, (1adet)

KESİN KAYIT İÇİN İSTENİLEN BELGELER:

1- Üniversiteden alınan diploma veya mezuniyet belgesinin aslı veya noter/ okul onaylı örneği (Yurtdışından alınan diplomaların YÖK'ten alınan denklik belgesi)

2- Erkek adaylar için Askerlik durum belgesi, (Yabancı uyruklu öğrenciler muaftır.)

3- Öğrenci katkı payını gösteren makbuz,

4- Yabancı uyruklu adaylar için ?öğrenim vizesi? bulunan pasaportlarının aslının ve tercümesinin onaylı örneği

5- Yeni çekilmiş 4.5 x 6 cm boyutunda 12 adet fotoğraf (Renkli gözlük takılmayacak, baş açık olacak, erkekler sakallı olmayacaktır.)

6- Polis Akademisi veya diğer üniversitelerde Araştırma Görevlisi olanlardan araştırma görevliliği belgesi,

7-İkametgâh belgesi, (Yabancı uyruklu adaylar için İl Emniyet Müdürlüğü?nden alınacak ikamet belgesinin onaylı örneği)

8- Emniyet Hizmetleri Sınıfına Mensup adaylardan yüksek lisans eğitimine hak kazananlar Güvenlik Bilimleri Enstitüsü Lisansüstü Eğitim-Öğretim Yönetmeliği gereğince zorunlu derslere devam süresince ücretli izinli sayılacaklarından,?Emniyet Genel Müdürlüğü Adına Polis Akademisi ve Diğer Fakülte ve Yüksek Okullarda Okuyan Öğrencilerden Alınacak Tazminata Dair Yönetmelik? gereğince, maaşlarının ¼?ü esas alınarak hazırlanan noterden onaylı taahhütname ve kefalet senedini kesin kayıt sırasında teslim edeceklerinden son ayın maaş durumunu gösteren belgeyi getirmeleri gerekmektedir.

YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİLERİN KABULÜ

A - Türkiye?de bir yüksek öğretim kurumundan mezun olan ve kendi hesabına Enstitümüzde yüksek lisans eğitimi yapmak isteyen adaylar aşağıdaki şartlar çerçevesinde kabul edilecektir.

¨ YÖK Yürütme Kurulu?nun 03/09/2002 tarihli kararında belirttiği, LES sınavına ya da Uluslararası geçerliği ve eşdeğeri olan Graduate Record Examination (GRE) ya da Graduate Management Aptitude (GMAT) sınavlarına girmiş olmak,

¨ Lisans Diploma not ortalamasının 100 üzerinden en az 50 olması (Farklı not sistemi uygulayan üniversitelerden mezun olanların not ortalamalarının 50?ye karşılık geldiğini belgelemeleri gerekir)

¨ Yapılacak Mülakat sınavına girmek,

¨ Başarı durumu; alınan puanların %50 LES, %25 Diploma Notu, %25 Mülakat notunun toplanması ile hesaplanacaktır.

¨ Diğer hususlarda yönetmeliğimizin ilgili hükümleri uygulanacaktır.

B - Yabancı bir ülkede lisans eğitimini tamamlamış adaylarda aranacak şartlar,

¨ YÖK tarafından düzenlenmiş denklik belgesi,

¨ LES sınavına ya da Uluslararası geçerliği ve eşdeğeri olan Graduate Record Examination (GRE) yada Graduate Management Aptitude (GMAT) sınavlarına girmiş olmak,

¨ Polis Akademisi Başkanlığı?nın yapacağı Türkçe Dilbilgisi Tespit Sınavı Sonuç Belgesi ya da TÖMER?den alınacak ?A? ya da ileri düzeyde Türkçe dilbilgisini tespite yarayan belge,

¨ Diğer hususlarda yönetmeliğimizin ilgili hükümleri uygulanacaktır.

TAKVİM:

Başvuru Tarihleri : 01 Ağustos - 11 Eylül 2006

Mülakat Sınav Tarihleri : 18 - 19 Eylül 2006

Sınav Sonuçlarının İlanı : 21 Eylül 2006

Kesin Kayıt, Kayıt Yenileme

ve Ders Seçim Tarihleri : 25- 29 Eylül 2006

Akademik Dönem Başlangıcı : 09 Ekim 2006

Başvuru Adresi :

Polis Akademisi Başkanlığı Güvenlik Bilimleri Enstitüsü

Necati Bey Caddesi No:108 Anıttepe /Ankara

Geniş bilgi için TEL: 0.312.412 1221 ? 22-23-24 www.pa.edu.tr/gbe