Yüzüncü Yıl Ünv. Yatay Geçiş İlanı

İlan Giriş : 15 Ağustos 2006 00:17, Son Güncelleme : 29 Mart 2018 02:14
Yüzüncü Yıl Ünv. Yatay Geçiş İlanı

YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ'NDEN

"Yükseköğretim Kurumları Arasında Önlisans ve Lisans Düzeyinde Yatay Geçiş Esaslarına İlişkin Yönetmelik" hükümlerine uygun olarak 2006-2007 öğretim yılı güz yarıyılında yatay geçiş yolu ile kabul edilecek öğrencilerde aranılacak koşullar, gerekli belgeler, başvuru tarihleri ve ayrılan kontenjanlar aşağıya çıkarılmıştır.

A-KOŞULLAR

1-Yatay geçişler ancak eşdeğer eğitim programları uygulayan yükseköğretim kurumları arasında yapılır.

2-Hazırlık sınıfı ile birinci sınıfın ilk yarıyılına geçiş yapılmaz.

3-Ara sınıflara veya yarıyıllara geçiş için öğrencinin;

a)Ayrılacağı kurumdaki bütün sınavlarını başarmış olması,

b)Gireceği sınıftan veya yarıyıldan önceki öğretim süresinde sağladığı genel not ortalamasının (gireceği sınıfa veya yarıyıla geçiş notu dahil) en az %60 veya eşdeğeri olması gereklidir.

Ancak kamu kurum ve kuruluşlarında asli ve sürekli kamu hizmetlerinde görevlendirilenlerin sürekli olarak bir başka yere atanmaları halinde, bakmakla yükümlü oldukları 25 yaşını geçmemiş çocukları, eşdeğer eğitim-öğretim programının son sınıf veya son iki yarıyılı dışında her sınıf veya yarıyılına eğitim-öğretim yılının başlamasından itibaren en geç bir ay içinde bulundukları eğitim-öğretim programının puanı gidecekleri programın en düşük puanından daha yüksek olmak şartı ile nakledilebilirler.

4-Yükseköğretim kurumlarının son sınıfına veya son iki yarıyılı başına yapılacak geçiş için öğrencinin;

a)Ayrılacağı kurumdaki bütün sınavları başarmış olması,

b)Son sınıfa veya son iki yarıyıla kadar sağladığı genel not ortalamasının (son sınıfa veya son iki yarıyıla geçiş dahil) en az %65 veya eşdeğeri olması,

c)Son sınıfa veya son iki yarıyıla geçiş notunun en az %70 veya eşdeğeri olması gereklidir.

5-Özel veya Vakıf Üniversitelerinden normal örgün öğretime yatay geçiş yapılamaz.

6-Merkezi Açıköğretim ile Ekstern öğretimden yatay geçiş kabul edilmez.

7-ÖSYM Kılavuzunda yer alan Yüksek Öğretim Kurumlarından ve YÖK'nun akredite ettiği yurtdışı Üniversitelerde okuyan öğrenciler yatay geçiş için başvurabilirler.

B-GEREKLİ BELGELER

1-Başvuru dilekçesi(başvurulan Bölüm/Program açıkça ve tam ismi ile belirtilir.)

2-Onaylı not belgesi (transkript):Başvuran öğrencinin ayrılacağı kurumdan alacağı, izlediği bütün dersleri ve bu derslerden aldığı notları, ve genel not ortalamasını gösterir belgedir. Not belgesi yabancı dilde olanlar, bu belgenin onaylı Türkçesini de eklemeleri gerekmektedir.

3-Öğrencinin ÖSYM sınavına girdiği yıla ait ÖSY sonuç belgesinin onaylı fotokopisi.

4- Yurt dışından yapılan başvurularda, adayın ayrılacağı Yüksek Öğretim Kurumunu tanıtan katalog ve benzeri dökümanın eklenmesi yararlıdır.

5- Ayrılacağı yüksek öğretim kurumundan disiplin durumunu gösterir belge.

6-Ayrılacağı yüksek öğretim kurumunda izlediği programın onaylı ders programı ve onaylı ders içerikleri (belgeler yabancı dilde ise onaylı Türkçeleri eklenecektir.)

7-Not değerlendirme sistemi harfli ya da 4'lük sisteme tabi olan öğrencilerin, kurumlarından alacakları, notlarının 100'lük sistemde hangi nota eşdeğer olduğunu gösterir belge (onaylı)

C-BAŞVURU TARİHİ VE YERİ

Bütün başvurular; belgeler tamamlanmış olarak 8 Eylül 2006 tarihine kadar ilgili Fakülte Dekanlıklarına ve Yüksekokul Müdürlüklerine yapılacaktır. Eksik belge ile ve zamanında yapılmayan başvurular dikkate alınmayacaktır.

Yatay Geçiş Kontenjanları için tıklayınız.