Atatürk Üniversitesi Lisansüstü Yatay Geçiş Program İlanı

İlan Giriş : 11 Haziran 2014 12:09, Son Güncelleme : 29 Mart 2018 02:14
Atatürk Üniversitesi Lisansüstü Yatay Geçiş Program İlanı
ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ

LİSANSÜSTÜ PROGRAMLAR İÇİN YATAY GEÇİŞ İŞLEMLERİ

Eğitim Bilimleri Enstitüsü Lisansüstü Yatay Geçiş Program Kontenjanları için TIKLAYINIZ.

Fen Bilimleri Enstitüsü Lisansüstü Yatay Geçiş Program Kontenjanları için TIKLAYINIZ.

Sosyal Bilimler Enstitüsü Lisansüstü Yatay Geçiş Program Kontenjanları için TIKLAYINIZ.

 

Atatürk Üniversitesi Lisansüstü Eğitim ve Öğretim Yönetmeliğinin 18 inci maddesine göre 2014-2015 eğitim öğretim yılında lisansüstü programlara yatay geçiş yolu ile kabul edilecek öğrencilerin iş ve işlemleri bu sayfada yer alan kapsam ve koşullarda gerçekleştirilecektir.

Yatay Geçiş Yoluyla Öğrenci Kabul Şartları

1) Üniversitede veya diğer bir yükseköğretim kurumunda, eş değer bir lisansüstü programda en az bir yarıyıl okumuş ve almış olduğu tüm dersleri başarı ile tamamlamış öğrenciler, lisansüstü programlara yatay geçiş yoluyla kabul edilebilir.

2) Doktora tez önerisi kabul edilmiş olan öğrenciler yatay geçiş yapamazlar.

3)Yatay geçiş için başvuran öğrencinin not dökümü ve ders içerikleri, ilgili anabilim/anasanat dalı başkanlığı tarafından değerlendirilir. Ana bilim/ana sanat dalı başkanlığı, gerekli görmesi halinde ilgili öğrencinin müracaat ettiği programa intibakı için ek dersler almasını önerebilir. Yatay geçiş işlemi, ilgili enstitü yönetim kurulu kararı ile kesinleşir.

4) Tezsiz yüksek lisans veya uzaktan eğitim tezsiz yüksek lisans programına devam edenler, başvurdukları yükseköğretim kurumunca tezli yüksek lisans programı için Atatürk Üniversitesi Lisansüstü Eğitim ve Öğretim Yönetmeliğinin 7 nci maddesinde belirlenen asgari şartları yerine getirmek kaydıyla, ilgili tezli yüksek lisans programına anabilim dalı başkanlığının kontenjan önerisi ve enstitü yönetim kurulu kararıyla en az bir yarıyılı başarı ile tamamlamış olmak kaydıyla geçiş yapabilirler.

5) Yatay geçiş formu

 

LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARI YATAY GEÇİŞ İŞLEMLERİ TAKVİMİ
İlk Başvuru 21 Temmuz 2014
Son Başvuru 13 Ağustos 2014
Kesin Kayıt 21-23 Ağustos 2014

 

ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ

LİSANSÜSTÜ EĞİTİM VE ÖĞRETİM YÖNETMELİĞİ

Yatay geçiş yoluyla öğrenci kabulü

MADDE 18 ?(1) Üniversitede veya diğer bir yükseköğretim kurumunda, eşdeğer bir lisansüstü programda en az bir yarıyıl okumuş ve almış olduğu tüm dersleri başarı ile tamamlamış öğrenciler, lisansüstü programlara yatay geçiş yoluyla kabul edilebilir.

(2) Doktora tez önerisi kabul edilmiş olan öğrenciler yatay geçiş yapamazlar.

(3) Yatay geçiş için başvuruların en geç yarıyıl başlangıcından on gün öncesine kadar ilgili enstitü müdürlüğüne yapılması zorunludur.

(4) Yatay geçiş yoluyla alınacak öğrenci sayıları ilgili anabilim/anasanat dallarının görüşleri alınarak ilgili enstitü kurulunda belirlenir ve yarıyıl başlamadan önce ilan edilir.

(5) Yatay geçiş için başvuran öğrencinin not dökümü ve ders içerikleri, ilgili anabilim/anasanat dalı başkanlığı tarafından değerlendirilir. Anabilim/anasanat dalı başkanlığı gerekli görmesi halinde ilgili öğrencinin müracaat ettiği programa intibakı için ek dersler almasını önerebilir. Yatay geçiş işlemi, ilgili enstitü yönetim kurulu kararı ile kesinleşir.