Türkiye Kalkınma Bankası Uzman Yardımcılığı Giriş Sınavı Duyurusu

Türkiye Kalkınma Bankası A.Ş.'ye, Ekonomist ve Mali Analist olarak istihdam edilmek üzere sınavla uzman yardımcısı alınacaktır. Alınacak uzman yardımcısı sayısı; Ekonomist Uzman Yardımcılığı için 7, Mali Analist Uzman Yardımcılığı için 10 olmak üzere toplam 17'dir. Başvuruların, 25/8/2006 tarihine kadar yapılması gerekmektedir.

İlan Giriş : 11 Ağustos 2006 00:30, Son Güncelleme : 29 Mart 2018 02:14
Türkiye Kalkınma Bankası Uzman Yardımcılığı Giriş Sınavı Duyurusu

Türkiye Kalkınma Bankası A.Ş.'ye, Ekonomist ve Mali Analist olarak istihdam edilmek üzere sınavla uzman yardımcısı alınacaktır.

Giriş sınavı, yazılı ve sözlü olmak üzere iki aşamalı olup, yazılı sınav 16 ve 17 Eylül 2006 tarihlerinde Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesinde (Cemal Gürsel Caddesi Cebeci/ ANKARA) 9.00?17.00 saatleri arasında yapılacaktır. Alınacak uzman yardımcısı sayısı; Ekonomist Uzman Yardımcılığı için 7, Mali Analist Uzman Yardımcılığı için 10 olmak üzere toplam 17'dir.

A) Sınava başvuruda bulunacak adayların genel koşulların yanı sıra,

1- Lisans düzeyinde eğitim veren siyasal bilgiler, iktisat, işletme, iktisadi ve idari bilimler fakültelerinin bölümleri ya da bunlara denkliği Yüksek Öğretim Kurulunca onaylanan yabancı fakülte ve yüksek öğretim kurumlarından birini bitirmiş olması,

2- Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından 10-11 Temmuz 2004, 2-3 Temmuz 2005 veya 1-2 Temmuz 2006 tarihlerinde yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavlarının (KPSS) yabancı dil test sınavından (İngilizce, Fransızca ve Almanca dillerinin birinden) en az 30 doğru cevap sayısına sahip olması veya KPDS'den 50 puan, TOEFL 'dan (yeni) 153, (eski) 477 ve üzeri puan almış olması,

3- Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından 10-11 Temmuz 2004, 2-3 Temmuz 2005 veya 1-2 Temmuz 2006 tarihlerinde yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavlarının (KPSS);

a) Ekonomist uzman yardımcılığı için "KPSSP28, KPSSP34, KPSSP58, KPSSP71 veya KPSSP98" bölümlerinin herhangi birinden en az 80 puan almış olması ve başvuruda bulunanlardan en yüksek puanlı (140) kişi içerisinde bulunması,

b) Mali analist uzman yardımcılığı için "KPSSP26, KPSSP55, KPSS76 veya KPSS89" bölümlerinin herhangi birinden en az 80 puan almış olması ve başvuruda bulunanlardan en yüksek puanlı (200) kişi içerisinde bulunması,

4- 2 ve 3 üncü maddelerde belirtilen KPSS puanı ile yabancı dil test sınavı sonucunun aynı sınav sonuç belgesinde bulunması,

5- 16 Eylül 2006 tarihi itibariyle 30 yaşını doldurmamış olması

6- Sağlık durumlarının yurdun her yerinde görev yapmaya, her türlü iklim ve yolculuk koşullarına elverişli olması, gerekmektedir.

B) Başvuru esnasında istenecek belgeler: Sınava girmek isteyen adaylar Bankanın internet sitesinden (www.tkb.com.tr) veya İzmir Cad. No: 35 Kızılay/ANKARA adresinden temin edecekleri Başvuru Formuna aşağıda belirtilen belgeleri ekleyeceklerdir.

1. Nüfus cüzdanının aslı veya onaylı örneği

2. Yüksek öğrenim diplomasının veya mezuniyet belgesinin aslı veya noterden tasdikli örneği

3. Son 6 ay içerisinde çekilmiş 4,5x6 cm ebadında 2 adet vesikalık fotoğraf

4. KPSS sonuç belgesinin aslı veya onaylı örneği

Adaylar başvuru formunu ve yukarıdaki belgeleri 25/8/2006 günü saat 17.30'a kadar "Türkiye Kalkınma Bankası A.Ş. İzmir Caddesi No:35 Kızılay/ANKARA" adresinde "İnsan Kaynakları Müdürlüğü"ne elden teslim edeceklerdir. Posta ile yapılan başvurular dikkate alınmayacaktır.

Başvuru evrakları eksik olan adaylar ile evraklarında silinti, kazıntı gibi tahrifat olanların başvuruları kabul edilmeyecektir.

C) Yazılı sınava katılmaya hak kazanan adayların listesi Bankanın internet sayfasında (www.tkb.com.tr) yayımlanmak ve Genel Müdürlük binalarının dış kapılarına asılmak suretiyle ilan edilecektir. Sınava katılmaya hak kazanan adaylar, sınav giriş belgelerini 15.09.2006 tarihine kadar İnsan Kaynakları Müdürlüğünden alacaklardır. Sınav giriş belgesi olmayan adaylar sınava alınmayacaklardır.

D) Sınav konuları (otururnlar itibariyle) aşağıda belirtilmiştir.

a) Ekonomist uzman yardımcılığı için;

1. Oturum: Mikro iktisat.

2. Oturum: Makro iktisat.

3. Oturum: Para-Banka-Maliye politikası-Uluslararası ekonomi.

4. Oturum: Matematik-İstatistik-Ekonometri.

b) Mali analist uzman yardımcılığı için;

1. Oturum: Mikro iktisat-İşletme iktisadı.

2. Oturum: Matematik-İstatistik

3. Oturum: Muhasebe.

4. Oturum: Mali analiz.

E) Yazılı sınav aşamasında, her sınav konusu (otururnlar itibariyle) (100) puan üzerinden değerlendirilir ve başarılı sayılabilmek için her sınav konusundan (oturumlar itibariyle) en az (50) puan alınması ve sınav ortalamasının en az (70) puan olması gerekir. Yazılı sınav aşamasında başarılı olamayan adaylar, sözlü sınav aşamasına katılamazlar. Sözlü sınav aşaması da (100) puan üzerinden değerlendirilir ve başarılı sayılabilmek için en az (70) puan alınması gerekir. Yabancı dil düzeyi sözlü sınavda dikkate alınır. Sözlü sınavdan başarılı olanlardan yazılı ve sözlü sınav notu ortalamaları esas alınarak yapılacak sıralamada en yüksek puandan itibaren 7 aday ekonomist uzman yardımcısı, 10 aday mali analist uzman yardımcısı olarak atanmak üzere asil ve bunların yarısını aşmayacak kadar da yedek aday belirlenir.

F) Adaylarda aranan diğer şartlar, sınavlar ve sınavı kazanan adayların atanması hakkında detaylı bilgiler ile Başvuru Formu Kurum web sayfasından (www.tkb.com.tr)veya İzmir Caddesi No:35 Kızılay/ANKARA adresinden temin edilebilecektir.