Ege Üniversitesi Öğretim Üyesi Alım İlanı

İlan Giriş : 29 Mayıs 2014 17:21, Son Güncelleme : 29 Mart 2018 02:14
Ege Üniversitesi Öğretim Üyesi Alım İlanı

Ege Üniversitesi Rektörlüğünden:

Üniversitemiz birimlerine, 2547 Sayılı Kanun'un ilgili maddeleri ile Öğretim Üyeliğine Yükseltilme ve Atanma Yönetmeliği uyarınca öğretim üyesi alınacaktır. Başvuru süresi ilanın yayınlandığı tarihten itibaren 15 gündür. 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 48. maddesindeki genel ve ilanda belirtilen diğer koşulları taşıyan Profesör ve Doçent adaylarının Rektörlük Personel Daire Başkanlığına, Yardımcı Doçent adaylarının ise ilgili Dekanlıklara/Müdürlüklere şahsen başvurmaları gerekmektedir.

Başvurular 2547 Sayılı Kanunda belirtilen asgari koşullar ile Üniversitemizin Yükseköğretim Kurulu Başkanlığınca onaylanan Ege Üniversitesi Öğretim Üyeliğine Yükseltilme ve Atanma Kriterlerine göre yapılacaktır.Profesör kadrolarına başvuranların 6 nüsha dosya (başlıca araştırma eserini belirtecek), Doçent ve Yardımcı Doçent kadrolarına başvuranların ise 4 nüsha dosya teslim etmeleri gerekmektedir. (Kadroya müracat eden adaylar yayın dosyaları için Personel Daire Başkanlığı'ndan gönderim kutusu temin edebilirler.)

Yabancı ülkelerden alınan diplomaların üniversitelerarası Kurul tarafından denkliğinin onaylanmış olması şarttır.

İsteklilerin, başvurularını 05.06.2014-20.06.2014 tarihleri arasında aşağıdaki açıklamalar doğrultusunda yapmaları gerekmektedir.

BİRİM BÖLÜM ANABİLİM DALI UNVAN DERECE ADET AÇIKLAMA
EĞİTİM FAKÜLTESİ EĞİTİM BİLİMLERİ EĞİTİM PROGRAMLARI VE ÖĞRETİMİ PROFESÖR 1 1 Eğitim Programları ve Öğretim alanında doçent ünvanına sahip olmak, öğretmen özyeterliliği ve öğretmenlerin mesleki gelişimi konularında çalışmaları olmak.
EĞİTİM FAKÜLTESİ İLKÖĞRETİM OKUL ÖNCESİ DOÇENT 1 1 Okul Öncesi Eğitimi alanında doçent ünvanına sahip olmak, önleyici müdahale programları ve okul öncesi dönemde problem çözme becerileri konularında çalışmaları bulunmak.
ZİRAAT FAKÜLTESİ TARIM MAKİNALARI TARIM MAKİNALARI DOÇENT 1 1 Tarım Makinaları Anabilim Dalında bilimsel çalışmalar yapmış olmak.
FEN FAKÜLTESİ MATEMATİK BİLGİSAYAR BİLİMLERİ DOÇENT 1 1 Doktorasını Matematik Bölümü Bilgisayar Bilimleri Anabilim Dalında yapmış, Matematik Bilim alanında doçentlik ünvanını almış olmak ve Graftlarda Zedelenebilirlik konusunda çalışmaları bulunmak.
EGE MESLEK YÜKSEKOKULU TARIM MAKİNALARI (PROGRAMI )   DOÇENT 1 1 Tarımsal Mekanizasyon bilim alanında doçent ünvanı almış olmak. Hayvancılıkta mekanizasyon, süt sağım makinaları ve tesisleri konusunda araştırma ve yayınlar yapmış olmak.
HEMŞİRELİK FAKÜLTESİ HEMŞİRELİK İÇ HASTALIKLARI HEMŞİRELİĞİ YARDIMCI DOÇENT 1 1 İç Hastalıkları Hemşireliği alanında doktora yapmış olmak, Obezite ve Koçluk alanlarında çalışmaları olmak.
İLETİŞİM FAKÜLTESİ HALKLA İLİŞKİLER VE TANITIM KİŞİLERARASI İLETİŞİM YARDIMCI DOÇENT 3 1 Halkla İlişkiler ve Tanıtım Anabilim Dalında doktorasını tamamlamış olmak, Kurum Kültürü, Örgütsel İletişim, İnsan Kaynakları Yönetimi, Çalışanlar Arası İletişim ve Kişilerarası İlişkiler, Sanal Ortamda Halkla İlişkiler ve Proje Yönetimi alanlarında bilimsel çalışmaları olmak.
İLETİŞİM FAKÜLTESİ HALKLA İLİŞKİLER VE TANITIM KURUMSAL İLETİŞİM YARDIMCI DOÇENT 2 1 Halkla İlişkiler ve Tanıtım Anabilim Dalında doktorasını tamamlamış olmak, Dijital Ortamda Kurumsal İletişim , Sosyal Medya Kurumsal Yönetişim ve Kurumsal İletişim alanlarında bilimsel çalışmaları olmak.