İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Maliye Müfettiş Yardımcılığı Sınav İlanı

Maliye Müfettiş Yardımcılığı için 07-08 Ekim 2006 tarihlerinde giriş sınavı yapılacaktır. Sınava; ÖSYM tarafından 01-02 Temmuz 2006, 02-03 Temmuz 2005, 10-11 Temmuz 2004 tarihlerinde yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavı KPSSP40 Bölümünden 80 ve daha üzeri puan alan adaylar arasından yapılacak başvurularda; en yüksek puan sıralamasına göre ilk 400 kişi içerisinde bulunanlar başvurabilecektir. Başvuruların, 16 Eylül 2006 tarihine kadar yapılması gerekmektedir.

İlan Giriş : 08 Ağustos 2006 00:39, Son Güncelleme : 29 Mart 2018 02:14
Maliye Müfettiş Yardımcılığı Sınav İlanı

MALİYE BAKANLIĞI

MALİYE MÜFETTİŞ YARDIMCILIĞI

GİRİŞ SINAVINA KATILACAKLAR İÇİN DUYURU

1879 yılında kurulan Maliye Teftiş Kurulu, 127 yıllık birikim ve deneyimiyle sizleri Maliye Müfettiş Yardımcılığı Giriş Sınavına katılmaya çağırıyor.

Maliye Teftiş Kurulu; Bakan adına teftiş, vergi incelemesi, soruşturma ve diğer mevzuatla kendisine verilen görevleri yerine getirir. Maliye Teftiş Kurulu, aynı zamanda kamu ve özel sektörün ihtiyaç duyduğu üst yöneticileri yetiştiren bir okul konumundadır. (Maliye Müfettişliği Mesleği hakkında ayrıntılı bilgi www.mtk.gov.tr internet adresinden alınabilir.)

Maliye Müfettiş Yardımcılığı Giriş Sınavı ile ilgili hususlar aşağıda belirtilmiştir.

A- SINAV TARİHİ : 07-08 Ekim 2006 (Cumartesi-Pazar)

B- SINAV YERİ : ANKARA

C- SINAVA KATILMA ŞARTLARI:

1- ÖSYM tarafından 01-02 Temmuz 2006, 02-03 Temmuz 2005, 10-11 Temmuz 2004 tarihlerinde yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavı KPSSP40 Bölümünden 80 ve daha üzeri puan alan adaylar arasından yapılacak başvurularda; en yüksek puan sıralamasına göre ilk 400 kişi içerisinde bulunmak,

2- 657 Sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinde yazılı nitelikleri haiz olmak,

3- Sınavın açıldığı yılın Ocak ayı başında (01 Ocak 2006) 30 yaşını doldurmamış olmak,

4- En az 4 yıllık lisans eğitimi veren; Siyasal Bilgiler, Hukuk, İktisat, İşletme, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültelerinden veya bunlara denkliği yetkili makamlarca kabul edilen yurtiçi veya yurtdışındaki öğretim kurumlarından mezun olmuş olmak,

5- Yurdun her yerinde görev ve yolculuk yapmaya sağlık durumu açısından elverişli olmak,

6- Erkek adaylar bakımından askerliğini yapmış, muaf veya erteletmiş olmak,

7- Daha önce Maliye Müfettiş Yardımcılığı Sınavına katılmamış veya en fazla bir kez katılmış olmak,

8- Maliye Müfettişliği karakter ve niteliklerine haiz bulunmak, (Bu husus Maliye Teftiş Kurulunca zamanında yapılacak idari araştırma ve soruşturma ile saptanır),

9- Süresi içinde başvurmuş ve başvuru belgesi ile birlikte istenilen belge ve bilgileri Kurul Başkanlığına vermiş bulunmak.

D-SINAV BAŞVURUSU:

Başvurular, 16 Eylül 2006 tarihine kadar Maliye Bakanlığı Maliye Teftiş Kurulu Başkanlığı, A Blok Zemin Kat Dikmen Yolu Üzeri 06450/ANKARA adresine şahsen veya posta ile yapılabilir. Postada meydana gelebilecek gecikmelerden dolayı, bu tarihten sonra Maliye Bakanlığı Maliye Teftiş Kurulu Başkanlığına ulaşan başvurular dikkate alınmayacaktır.

?Maliye Müfettiş Yardımcılığı Giriş Sınavı Başvuru Belgesi? yukarıda belirtilen adresten veya Maliye Teftiş Kurulu İstanbul Grubu Necatibey Cd. 1. Maliye Binası 1.Kat Karaköy/İSTANBUL ile İzmir Grubu 1377 Sk. Kültür İşhanı Kat:1 Alsancak /İZMİR adreslerinden bizzat veya posta ile istenilmek, ya da Internet aracılığı ile www.mtk.gov.tr veya www. maliye.gov.tr. adresinden indirilmek suretiyle temin edilebilecektir. Başvuru için gerekli görülen diğer belgeler ?Maliye Müfettiş Yardımcılığı Giriş Sınavı Başvurusu Belgesi? nde yer almaktadır.(ayrıntılı bilgi 0312 415 11 30 no?lu telefondan da edinilebilir.)

E-SINAV GİRİŞ BELGESİ:

Sınava katılabilme şartlarını taşıyan adaylar 19 Eylül 2006 tarihinde, ad-soyad ve KPSS40 puanları belirtilmek suretiyle www.mtk.gov.tr ve www. maliye.gov.tr internet adresinden duyurulacak; ayrıca, ?Sınav Giriş Belgesi? adayların Sınav Başvuru Belgelerinde belirtmiş oldukları haberleşme adreslerine posta ile gönderilecektir. Sınav Giriş Belgeleri 30.09.2006 tarihine kadar adreslerine ulaşmayanlar ise en geç 2 Ekim 2006 Pazartesi günü mesai saati sonuna kadar Maliye Bakanlığı Maliye Teftiş Kurulu Başkanlığı, A Blok Zemin Kat Dikmen Yolu Üzeri/ANKARA adresinden söz konusu belgelerini elden alabileceklerdir. Sınava katılabilme şartlarını taşımayanlara sınav giriş belgesi verilmeyecek ve gönderilmeyecektir. Sınavda öncelikle bu belge ibraz edilecek, giriş belgesi ile birlikte kimlik tespitinde kullanılmak üzere nüfus cüzdanı veya sürücü belgesi gibi fotoğraflı ve onaylı özel bir kimlik belgesi ayrıca bulundurulacaktır.

F- SINAV KONULARI:

1-Maliye:

(Genel Maliye Teorisi ve Maliye Politikası, Vergi Hukuku ve Türk Vergi Sistemi, Devlet Borçları, Kamu Gelirleri ve Kamu Harcamaları, Bütçe, Uluslararası Maliye)

2- İktisat:

(Mikro ve Makro İktisat, İktisadi Düşünceler Tarihi, Para, Banka, Konjonktür, Milli Gelir ve Büyüme Teorileri, Uluslararası İktisat ve İktisadi Kuruluşlar, İşletme İktisadı ve Fiyat Teorileri, Türkiye ve Dünya Ekonomisi )

3- Hukuk:

[Anayasa Hukuku, İdare Hukukunun Genel Esasları ve İdari Yargı, Ceza Hukuku ve Ceza Muhakemeleri Usulünün Genel Esasları, Medeni Hukuk, (Aile Hukuku hariç), Borçlar Hukukunun Genel Esasları, Ticaret Hukukunun Genel Esasları (Deniz Ticareti ve Sigorta Hukuku Hariç)]

4- Muhasebe:

[Genel Muhasebe, İşletme Finansmanı (Mali Analiz ve Revizyon) Ticari Hesap]

G- DEĞERLENDİRME:

Giriş Sınavı, yazılı ve sözlü olmak üzere iki aşamalıdır. Yazılı sınavda başarılı olamayanlar sözlü sınava alınmazlar. Yazılı sınavda başarılı sayılmak için her bir sınav konusu (Maliye, İktisat, Hukuk, Muhasebe) itibariyle 10 puan üzerinden en az 5 puan alınması ve bütün sınav konularından alınacak not ortalamasının (6,6) dan aşağı olmaması gerekir.