Gümrük Uzman Yardımcısı Giriş Sınavı İlanı

Başbakanlık Gümrük Müsteşarlığı Genel İdare Hizmetleri Sınıfında görevlendirilmek üzere, 20 adet Gümrük Uzman Yardımcısı kadroları için giriş sınavı yapılacaktır. Başvuruların 8 Eylül 2006 günü mesai bitimine kadar şahsen veya posta ile yapılması gerekmektedir.

İlan Giriş : 07 Ağustos 2006 00:30, Son Güncelleme : 29 Mart 2018 02:14
Gümrük Uzman Yardımcısı Giriş Sınavı İlanı

GÜMRÜK UZMAN YARDIMCILIĞI GİRİŞ SINAV İLANI

1 ? Başbakanlık Gümrük Müsteşarlığı Genel İdare Hizmetleri Sınıfında görevlendirilmek üzere, 20 adet Gümrük Uzman Yardımcısı kadroları için giriş sınavı yapılacaktır.

2 ? Gümrük Uzman Yardımcılığı sınavına katılacak adaylarda aranılacak genel şartlar:

a) 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu?nun 48 nci maddesinde belirtilen şartları taşıması,

b) 1 Ocak 2006 tarihinde 30 yaşını doldurmamış olması, (1 Ocak 1976 ve daha sonra doğanlar girebilecektir.)

c) Erkek adayların askerliğini yapmış, erteletmiş veya askerlikle ilişkisinin bulunmaması,

ç) Sağlık durumlarının yurdun her yerinde görev yapmaya, her türlü iklim ve yolculuk koşullarına elverişli olması,

d) Daha önce Gümrük Uzman Yardımcılığı giriş sınavına iki defadan fazla katılmamış olması.

3 ? Gümrük Uzman Yardımcılığı özel şartlar :

a) Üniversitelerin en az dört yıllık eğitim veren siyasal bilgiler, hukuk, iktisadi ve idari bilimler, iktisat, işletme ve mühendislik fakülteleri ile diğer fakültelerin matematik ve istatistik bölümlerinden ya da bunlara denkliği Yüksek Öğretim Kurulu tarafından onaylanmış yabancı fakültelerden mezun olmak,

b) Kamu Personeli Seçme Sınavında (KPSSP 44) puan türünden 60 (altmış) ve üzerinde puan almaları ile Yabancı Dil Testinde doğru sayısının 42 ve üzerinde olması. (çok sayıda müracaat olması halinde, sınava başvuran adaylar arasından KPSS 44 puanına göre başarı sırası en yüksek ilk 400 aday, 400 ncü aday ile aynı puana sahip tüm adaylar yazılı sınava çağrılacaktır.

4 ? Gümrük Uzman Yardımcılığı sınav şekli ve konuları :

Giriş sınavı yazılı ve sözlü olmak üzere iki aşamada yapılacak olup, sınav konuları aşağıda belirtilmiştir.

a) Alan bilgisi, (adayların yüksek öğrenim mezuniyet belgelerinde belirtilen yükseköğretim programı kapsamına giren konular)

b) Genel Ekonomi Bilgisi,

c) Genel Kültür. (Türkçe, Matematik, Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi, Temel Yurttaşlık Bilgisi ve Türkiye Çoğrafyası)

ç) Yabancı Dil, (İngilizce, Fransızca, Almanca)

Yazılı sınav notu, her konu itibariyle 100 tam puan üzerinden değerlendirilir. Sınavda başarılı sayılabilmek için, her konudan 60 tam puandan az olmamak üzere ortalama en az 70 tam puan almak gerekir.

5 ? İstenilen Belgeler :

a) Başvuru dilekçesi (Mezun olunan bölümü, sınava girilecek yabancı dil ve yazışma adresini de içeren bir dilekçe),

b) Gümrük Müsteşarlığı Personel Dairesi Başkanlığından veya Müsteşarlık internet sitesinden (www.gumruk.gov.tr) temin edilecek ve başvuru sahibi tarafından doldurulacak iş talep formu ve sınav giriş belgesi,

c) Kamu Personel Seçme Sınav sonuç belgesinin aslı,

Eksik belge ve bilgilerle yapılan başvurular işleme konulmayacaktır.

6 ? Sınav Tarihi ve Yeri :

Gümrük Uzman Yardımcılığı yazılı sınavı 23 Eylül 2006 tarihinde Ankara?da yapılacak olup, sınavın yerleri ve başlama saatleri 18 Eylül ? 22 Eylül 2006 tarihleri arasında Personel Dairesi Başkanlığı tarafından adaylara verilecek olan sınav giriş belgesinde belirtilecektir.

7 ? Başvuru Adresi :

Başvurular ?T.C. Başbakanlık Gümrük Müsteşarlığı Personel Dairesi Başkanlığı Hükümet Meydanı No: 2 06100 Ulus/Ankara? adresine 8 Eylül 2006 günü mesai bitimine kadar şahsen veya posta ile yapılacaktır. Bu tarihten sonraki başvurular ile postadaki gecikmeler dikkate alınmayacaktır.