Üniversiteyi K.K.T.C.'de okuyacak öğrencilerin dikkatina

İlan Giriş : 04 Ağustos 2006 00:17, Son Güncelleme : 29 Mart 2018 02:14
Üniversiteyi K.K.T.C.'de okuyacak öğrencilerin dikkatina

Üniversite Öğrenimlerini Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ndeki Üniversitelerde Sürdürmek İsteyen Öğrencilerin Dikkatine

1- TC uyruklu öğrenciler, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetinde bulunan (KKTC) ve diploma denkliği Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından tanınan Doğu Akdeniz Üniversitesi, Girne .Amerikan Üniversitesi, Lefke Avrupa Üniversitesi, Uluslar arası Kıbrıs Üniversitesi ve Yakın Doğu Üniversitesi'nin 2006-Yükseköğretim Programlan ve Kontenjanlan Kılavuzunda yer alan önlisans ve lisans programlanna, ilgili kılavuzlarda belirtilen esaslar çerçevesinde, Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından merkezi genel yerleştirme ile yerleştirileceklerdir. Adı geçen üniversitelerin 2006- Yükseköğretim Programlan ve Kontenjanlan Kılavuzunda yer alan Özel Yetenek gerektiren programlanna öğrenci alımında uygulanacak işlem ve koşullar, ilgili yükseköğretim kurumlannça adaylara duyurulacaktır.

2-Adı geçen üniversitelerin merkezi genel yerleştirme sonucunda boş kalan kontenjanlanna öğrenciler ÖSYM tarafından ülkemizdeki yükseköğretim kurumlarında uygulandığı gibi ek yerleştirme ile yerleştirilecektir. Ek yerleştirmeden sonra herhangi bir suretle öğrenci kaydı yapılmayacaktır.

3-Yukanda belirtilen üniversiteler arasında, ya da, bu üniversitelerden Türkiye'deki bir üniversiteye yapılacak yatay geçiş başvurulannm "Yükseköğretim Kurumlan Arasında Önlisans ve Lisans Düzeyinde Yatay Geçiş Esaslanna İlişkin Yönetmelik" hükümleri çerçevesinde değerlendirilmesi gerekmektedir. Adı geçen üniversitelerin, Özel Yetenek Sınavı sonuçlanna göre öğrenci kabul edilen programlarında öğrenime başlayan öğrencilerin ülkemizdeki üniversitelere yatay geçiş yapmaları mümkün değildir.

6-Yukanda belirtilen üniversitelerin Özel Yetenek Sınavıyla öğrenci kabul eden lisans programlanna başlayan ve adı geçen üniversitelerin merkezi yerleştirme ile öğrenci kabul eden lisans programlanna yatay geçiş yapanlann ilgili puan türünde 185 veya daha fazla ÖSS puanı almalan gerekmektedir. Bu koşullan sağlamadan yatay geçiş yapanlann alacaklan lisans diplomalarına denklik belgesi verilmeyecektir.

7-îki yıllık önlisans (meslek yüksekokulu) programlanndan aynı alandaki dört yıllık lisans programlanna geçişler (dikey geçiş), "Meslek Yüksekoküllan ve Açıköğretim önlisans Programlan Mezunlannın Lisans öğrenimine Devamlan Hakkında Yönetmelik" hükümlerine göre yapılacağına, bu yönetmelik uyannca yapılacak sınavda başanlı olarak yukanda adı geçen üniversitelere ÖSYM tarafından yerleştirilen ve söz konusu yönetmelik hükümlerini yerine getiren öğrencilerin alacaklan diplomalara denklik belgesi verilecektir. Ancak, bu koşullan sağlamadan lisans programlanna dikey geçiş yapanlann, alacaklan diplomalara denklik belgesi verilmeyecektir.

Başvuru Adresi: Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı Denklik Birimi 06539 Bilkent / ANKARA
Tel: (312) 298 70 00 Faks: (312) 266 50 60